Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
a mene svrbi dok se ne preselim (to mi kao bila ideja za kupovinu 😉 )
par pitanja za one koji su culi Q990B - znam da je individualno ali kolika je razlika sa nekim 5.1 setupom (posedujem Yamaha AV i Canton movie 135) ??

drugo, povezivanje- Imam Sony xf9005, nema eArc, ima podrsku za Atmos, sony ps5 , hipernet android box i mozda uzmem appleTV
kako bi teoretski sve povezao za full experience 😎

Da, da bežično takođe nego sam mislio na to da se Sonos oslanja na vašu kućnu WiFi mrežu (potrebno je imati dobar router i signal) dok Samsung koristi 5.8GHz frekvenciju za komunikaciju između zvučnika pa ukoliko imate recimo triple band router može izazvati interferenciju signala, tj. smetnje. Upravo i odgovorih vjerovatno na pitanje šta može uzrokovati diskonektivanje zadnjih zvučnika...
Kod Samsunga je gubljenje signala hardverski problem. Ugradili su falične komponente. Baš mi je jedan na Reddit-u poslao sličicu gde piše koje su delove zamenili. Trebalo bi da su tu grešku ispravili kod modela koji se proizvode od avgusta, ali nikad se ne zna koji je datum proizvodnje kad se poruči. Evo šta je zamenjeno: https://postimg.cc/3yPGQq3p.
Kod Sonosa može i da se poveže bilo koji zvučnik lan kablom i tada se pravi SonosNet mreža i zaobilazi se Wi-Fi.

par pitanja za one koji su culi Q990B - znam da je individualno ali kolika je razlika sa nekim 5.1 setupom (posedujem Yamaha AV i Canton movie 135) ??

drugo, povezivanje- Imam Sony xf9005, nema eArc, ima podrsku za Atmos, sony ps5 , hipernet android box i mozda uzmem appleTV
Atmos će raditi na tv bez eArc ali samo uz hdmi splitter koliko ja znam.

Paaaa... Onda nemoj pazariti bez probe - ako ikako mozes.

Ali da ne mracim 🙂
Sve je to super. Nije problem u spravama - problem je u meni. Zastranio sam 🙃

Maaalcice mi je pomerena referenca...

IMG-20221124-113417.jpg
***, pa gde bos na ovu zimoću...

Možeš da dobiješ Dolby Atmos preko Dolby Digital Plus formata (striming servisi) ako ga TV podržava. Da bi puštao ostale formate, treba ti plejer kao što je Nvidia Shield Pro (ne Apple TV), koji treba da se poveže direktno na soundbar.

Hocu da kupim soundbar za TV
Sada cuo da je dobar Vivax SP-7080H. I kupio bi, da cujem jos necije iskustvo i misljenje
Vidi, ovde se većinom piše o uređajima od 600+ evra (samo soundbar, pa onda dodaj za woofer pa zadnje satelite...).
Vivax je budžet varijanta ali...
ali za nezahtevnog korisnika koji bi (samo) da podigne kvalitet gledanja TV-a i to za (samo) 70ak evara ovo je stvarno za preporuku. Ako gledaš materijal koji "ima" kvalitetan zvuk, iznenadićeš se opštom glasnoćom i basom na maltene kojoj god glasnoći. Probao sam i muziku sa YT (lounge, verovatno pojačan bas), za običnog/prosečnog korisnika doživljaj je na potpuno drugom nivou od TV zvučnika pa čak i u poređenju sa starijim mini linijama...
Ne znam šta bih dobio bolje sa skupljim uređajem (sounbar+woofer) ali napominjem, prosečan sam korisnik, matoriji, sa već verovatno načetim sluhom.
Da imam para da ne pazim, naravno da bih išao na neku skuplju varijantu ali posle duže vremena, druga kupovina kojim sam zadovoljan.

Nisam probao ali u opisima kažu da je bluetooth podrška slabija od HDMI ili optike.

Poslednja izmena:
Vidi, ovde se većinom piše o uređajima od 600+ evra (samo soundbar, pa onda dodaj za woofer pa zadnje satelite...).
Vivax je budžet varijanta ali...
ali za nezahtevnog korisnika koji bi (samo) da podigne kvalitet gledanja TV-a i to za (samo) 70ak evara ovo je stvarno za preporuku. Ako gledaš materijal koji "ima" kvalitetan zvuk, iznenadićeš se opštom glasnoćom i basom na maltene kojoj god glasnoći. Probao sam i muziku sa YT (lounge, verovatno pojačan bas), za običnog/prosečnog korisnika doživljaj je na potpuno drugom nivou od TV zvučnika pa čak i u poređenju sa starijim mini linijama...
Ne znam šta bih dobio bolje sa skupljim uređajem (sounbar+woofer) ali napominjem, prosečan sam korisnik, matoriji, sa već verovatno načetim sluhom.
Da imam para da ne pazim, naravno da bih išao na neku skuplju varijantu ali posle duže vremena, druga kupovina kojim sam zadovoljan.

Nisam probao ali u opisima kažu da je bluetooth podrška slabija od HDMI ili optike.
Hvala ti uzecu ih, a da dajem pare za skupe od 600e i + to mi ne treba. Necu da otvaram bioskop😀
Povezacu ih preko HDMI kabla, kupicu neki HDM 2.0

Samo da prenesem utiske za soundbar.
Juce konacno stigao Samsung HW B650
Prezadovoljan sam, jako dobro izgleda, zvuk je prejak, vufer ubija ( za stan i previse, ne pojacavam preko 60%
Jednostavan je za montazu, povezao sam optikom za tv, iako mi je i tv samsung nove generacije, mogu da se povezu i bez kabla.
Zavrsava sve potrebe i vise od toga, filmove, muzika, povezivanje sa telefonom...za te pare stvarno puno pruza
Procitao sam negde da podrzava i nadogradnju zadnjih zvucnika, sto je super opcija ako neko pozeli jednog dana da prosiri sistem

Da se upišem i ja u temu.
Prošle godine prilikom preseljenja u novi stan, oprostio sam se od "low budget" LG kućnog kina sa namjerom da ga zamjenim sa nekim soundbarom pošto je i imao samo ulogu zvučnika a i bilo je nekih bug-ova sa povezivanjem na TV koji je Samsung. Često se dešavalo da neće da se uključi kad i TV a i kad se uključi čeka se dosta vremena da pusti ton.
Stoga sam se odlučio da ću uzeti Samsung soundbar da uparim sa TV-om.
Juče kupih Samsung soundbar HW-B550, na popustu za 260KM (130 evra), mislim da je redovna cijena oko 200 evra.
Povezao ga na TV na HDMI, TV ga automatski prepoznao, daljinski od TV odmah radi, automatski se uključuje sa TV-om bez zadrške. Povezao ga BT sa telefonom za puštanje muzike, isto odlično radi.
Zvuk odličan, čini mi se daleko bolji od starog kućnog kina, mada nakon godinu dana ćuljenja ušiju na zvučnike od TV sve će biti bolje 🙂
Ostaje mi još da letvu postavim na nosač ispod TV i što bolje sakrijem kablove.
Sve u svemu, jako zadovoljan!

Mislim da je jedina razlika ARC ako ti TV podrzava a to podrzava samo HDMI. Ja sam povezao optikom, nisam u vreme kupovine Soundbara znao da mi TV ima jedan ARC HDMI pa sam uzeo opticki kabl (reko', da mi ostane prazan HDMI, valjace za nesto). Koliko shvatam, dobio bih mogucnost kontrolisanja vol. Soundbara sa daljincem od TV a to mik nije bitno.

Samo da prenesem utiske za soundbar.
Juce konacno stigao Samsung HW B650
Prezadovoljan sam, jako dobro izgleda, zvuk je prejak, vufer ubija ( za stan i previse, ne pojacavam preko 60%
Jednostavan je za montazu, povezao sam optikom za tv, iako mi je i tv samsung nove generacije, mogu da se povezu i bez kabla.
Zavrsava sve potrebe i vise od toga, filmove, muzika, povezivanje sa telefonom...za te pare stvarno puno pruza
Procitao sam negde da podrzava i nadogradnju zadnjih zvucnika, sto je super opcija ako neko pozeli jednog dana da prosiri sistem
Gde i koliko para?

Da li se isplati razlika od 9.000 dinara za samsung b650 u odnosu na b450 i b550 zbog dodatnog centralnog zvučnika. Snaga mi nije bitna, takođe mi nije bitno ni dodavanje zadnjih zvučnika. Jel postoji još nešto u korist b650.

Pošto mi je izmakao Samsung A650 koji bi ste preporučili, a da je tog kvaliteta i tog cenovnog ranga. Znači negde do 40k max. Gledao sam Sony G700, ali mi je ono delovalo kao bolji izbor.

Pošto mi je izmakao Samsung A650 koji bi ste preporučili, a da je tog kvaliteta i tog cenovnog ranga. Znači negde do 40k max. Gledao sam Sony G700, ali mi je ono delovalo kao bolji izbor.
Ja isto rasmisljam o nekom soundbaru i meni je zapao za oko a650 koji je bio na akciji za 25000. Koliko sam citao b650 koji je ranije opisan je isti kao i a650. Kazu da nema neke razlike i da se opusteno ide na jeftiniju varijantu. Ja cu sacekati jos malo da naletim na neki novogodisnji popust i uzimam a650 ili b650. Koji bude jeftiniji.

Nego imam jedno dodatno pitanje. Na tv-u nemam hdmi arc pa planiram da ga povezem preko optickog kabla. S obzirom da cu muziku i tv pustati najvise preko eona (sbb), da li je bolje da povezem eon preko bluetootha sa saoundbarom? Da li se tako gubi signal pa da mora ponovo da se uparuje i slicno? To me zanima jer cesto pustim muziku preko smarttube-a i ugasim tv. Eon mi je sad povezan sa mini linijom preko 3.5 mm kabla.

Videh juce da kod nas sada ima u ponudi i S serija, koja je za nijansu pristupacnija. Nisam nesto zalazio oko detalja, ali deluju kao da su malo lepsi za izgledom. 😀

S serija je sa integrisanim subom i da, ljepše izgleda znatno. 🙂

Ne naravno, S serija je napravljena kao neki kompromis za ljude koji ne žele bioskop u kući već znatno bolje rješenje od TV zvučnika a da im pritom ne zauzima mnogo prostora + da se uklapa estetski. 🙂 U ponudi mislim da ima 3.0 (sa centralnim) i 5.0 rješenje (sa dva woofera) na koje možete dodati bežični sub po potrebi.

Ta S serija je loša baš doduše meni bez suba ništa.

A prašina što se hvata na taj materijal.

Danima da cetkas dok ne ispadne sve.

Moze li se neki od pomenutih SB-ova do 400e, a-650/b-650...porediti po kvalitetu zvuka (naravno ne mislim na jacinu) sa legendarnim 5.1 zvucnicima Logitech Z-5500?
Prodao sam ih zbog glomaznosti i silnih zica i kablova i vec se pokajao, pa me vuce da kupim nesto slicno po kvalitetu.

Za pocetak - ne ocekuj neki iole kvalitetan zvuk sa kablovske i "obicnih" kanala. Uzas je. Tanak, basa ni od korova. Sta tu tonci rade, da mi je znati... 🙄

Nazad
Vrh Dno