Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Momci iz rtings su ga baš nahvalili, posle ako zatrebaju rear može se nadograditi sa SWA-9500S i ćao.

Meni nije bas najjasnije kako funkcionise povezivanje sa TV. npr ako TV ne podrzava DTS i koristim neki box koji to podrzava (npr nvidia shield ili amazon cube) i kupim Arc koji ima samo 1 hdmi i povezem ga sa TV-om eARC, a onda box povezem sa TV, da li ce zvuk u DTS ili nekom drugom formatu koji ne podrzava TV a podrzava box proci kroz TV do soundbara?
Proći će ako TV ima tu mogućnost, a ako nema, onda se konvertuje u LPCM/PCM.

Gledam i ja soundbar-ove vec duze vremena i jos uvek ne znam sta da radim. Hocu da imam odlican zvuk sa podrskom za Dolby Atmos. TV u dnevnoj ce najverovatnije biti 83" G2. Samsung Q990B mi se ne svidja kako izgleda iskreno plus nisam siguran da zelim satelite sa strane. Soundbar + bass mi je ok. Gledao sam i Sennheiser Amebo Plus koji cu ici da pogledam uzivo i testiram ako moze u radnji u A bloku. Da uzimam Sony TV uzeo bih mozda i HT-A9 ali Sony nema ove nove QD-OLED u vecoj dimenziji od 65" tako da oni otpadaju. Dolazi u obzir i montiranje zvucnika u plafon sto mi je skroz ok tako da cu videti sta imaju u ponudi i sta mi mogu preporuciti. Mozda neki soundbar + bass plus par plafonskih zvucnika.

Gledam danas arukeso.hu i u nekim radnjama u Mađarskoj, Arc 720e, Beam Gen 2 385e, Sub Gen 3 670e, One SL 144e. Naravno niko sa kp ne može nijedan artikal da nabavi osim jednog prodavca koji ne daje nikakav popust. 😄

Pozdrav svima,
Da li neko ima iskustva sa jeftinijim soundbarom do 30.000din?
Odnosno da li neko ima sledece modele izmedju kojih se dvoumim, da mi prenesu svoje iskustvo. Nisam zahtevan korisnik, uglavnom filmovi, malo muzika, ali opet gledam da sto vise izvucem za dati novac.

JBL Cinema 2.1
Samsung HW A650
Samsung HW B650

B650 prelazi budzet ali video sam da ce biti na black fridey akciji ispod 30.000din, tako da ulazu u opciju

Unapred hvala na odgovorima i savetima

B650 slobodno, ja imam A550, nije bio 650 tada da se nabavi, ali sam svakako zadovoljan i sa ovim.

Ko želi Dolby atmos demo klipova ubacio sam na dropbox.
Imate i HDR stvari ko želi da se zeza.

Hvala svima na savetima, danas porucio HW B650, jedva cekam da stigne pa javljam utiske. Bio sam u jednoj radnji, imali su samo A550, odlicno se to cuje u onako velikom prostoru. B650 u manjem prostoru ( mojoj sobi ) moze biti samo bolje, tako da je pala odluka
Hvala jos jednom

Ja prelomio na Q990B, Sonos ARC kompletan setup mi je preskup iako bi aj da kažemo mogao da se "stisnem". Koliko god se trudio da nađem opravdanost da puknem više od duplo para u odnosu na Q990B ne vrijedi. Što se tiče diskonektovanja rear zvučnika kod Samsunga, dešava se samo u baš velikim prostorijama gdje su rear zvučnici udaljeni od soundbara 10-15m. Kod mene je 6-7m slučaj tako da sam miran.

Prednosti kod Sonosa:
  • Za 3 klase ljepši uređaj, sve komponente, jako se lijepo uklapaju u prostor za razliku od Samsunga gdje isto izgleda model od 200 i model od 1000e. Surroundi su tek kriminalno urađeni, ogromne cigle.
  • Oslanja se na WiFi za razliku od Samsunga pa je veza među svim zvučnicima besprekorna. (mogućnost puštanja zvuka po zonama, multiroom...)
  • Nešto bolja zvučna slika i precizniji tonovi generalno mada prosječan korisnik naginje više ka Q990B kad su filmovi i serije u pitanju.
  • Mogućnost nadogradnje, možete početi sa soundbarom pa postepeno graditi sistem

Prednosti kod Q990B:
  • Generalno je snažniji sistem, soundbar ima više drivera, sub je snažniji, vjerujem da se to osjeti u filmovima. Ako na to dodamo da su rear zvučnici iako cigle pravi Atmosi, priča je zaokružena. Meni su recimo čisti vokali najbitniji u svoj priči ali sam kroz brdo komentara vidio da Samsung ne zaostaje uopšte, iako sam mislio da je ovdje Sonos u debeloj prednosti.
  • DTS:X, DTS-HD podrška za razliku od Sonosa + dodatni HDMI portovi što kod dosta korisnika može da znači, posebno ako imaju dodatni box, konzolu ili šta li već...
  • Na ovo se rijetko obraćala pažnja ali recimo uz Q990B dođe wall mount (meni će ići na zid definitivno), dok se kod Sonosa uzima posebno i košta oko 80e 😀
  • Ne petljaju mnogo sa firmware-om za razliku od Sonosa gdje su znali prilično da podbace i upropaste zvučnike (firmware 14.12).
  • Ne favoriziju IOS za razliku od Sonosa pa je aplikacija prilagođena i jednom i drugom taboru. Kod Sonosa recimo TruPlay opcija (kalibracija) radi samo na IOS uređajima
  • Cijena, cijena je glavna prednost Samsunga, za oko 1050e koliko košta regularno u prodavnicama, ili oko 850e koliko košta kod "Mađara", no brainer deal jednostavno iako sam ja mozgao dugo 😀

Meni je glavni problem sa Samsung jacim modelima sto je sub maltene isti kod modela od 500 evra (Q800) i kod modela od 1000+ evra. A nije bas neki.

Koliko sam primijetio, kod Q990B je najveći sub i izgledom drugačiji, dok je kod Q930B, Q800B maltene isti.

Minimalne su razlike u dimenzijama - primarno zbog dizajna, koji si pomenuo. Pa morali su za najskuplji da bar malo promene dizajn.

Q990B
Net Dimension (Sub Woofer) (WxHxD)
220.0 x 413.0 x 410.0 mm

Q800B
Net Dimension (Sub Woofer) (WxHxD)
210.0 x 403.0 x 403.0 mm

Da li si imao prilike da čuješ sub kod Q990B, do sada nisam nailazio na loše komentare? Čisto sumnjam da je identičan kao kod Q800B ?

Da li si imao prilike da čuješ sub kod Q990B, do sada nisam nailazio na loše komentare? Čisto sumnjam da je identičan kao kod Q800B ?
Nisam uporedo u istom prostoru. Maksimalni SPL uopste nije bitan jer je sve to prilicno muljavo i bez kontrole. Tutnji i to je to. Nazalost, ni blizu krstenim HT/Hi-Fi standalone sub-ovima. Doduse, ni cena nije ni blizu 🙂

Sonos je malo artikulisaniji, ali za iole veci SPL su potrebna dva.

Da, da bežično takođe nego sam mislio na to da se Sonos oslanja na vašu kućnu WiFi mrežu (potrebno je imati dobar router i signal) dok Samsung koristi 5.8GHz frekvenciju za komunikaciju između zvučnika pa ukoliko imate recimo triple band router može izazvati interferenciju signala, tj. smetnje. Upravo i odgovorih vjerovatno na pitanje šta može uzrokovati diskonektivanje zadnjih zvučnika... 😀

@Delija

Ako išta mrzim to je muljav bas, nebitno koliko dobro "razbija". Iz tog razloga i hoću da se trsim Bose Companion 2 PC zvučnika jer me nerviralo to tutnjanje ispod nogu no to je već druga tema 🙂

Sve u svemu cela 2022 serija iz Samsunga je dobra, ima dosta opcija za svaciji dzep.

Inace, zadnji zvucnici mogu posebno da se kupe ili su to neki posebni modeli koji samo dolaze uz Q990B?

@Delija

Ako išta mrzim to je muljav bas, nebitno koliko dobro "razbija". Iz tog razloga i hoću da se trsim Bose Companion 2 PC zvučnika jer me nerviralo to tutnjanje ispod nogu no to je već druga tema 🙂

Paaaa... Onda nemoj pazariti bez probe - ako ikako mozes.

Ali da ne mracim 🙂
Sve je to super. Nije problem u spravama - problem je u meni. Zastranio sam 🙃

Maaalcice mi je pomerena referenca...

IMG-20221124-113417.jpg

Poslednja izmena:
Bas malcice 🤣

Meni je bas na 990B sasvim ok, nije "muljav" doduse nisam bas Delija referenca ali sam imao prilike da cesto slusam bas vrhunske sisteme...

Nazad
Vrh Dno