Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Manje gledaj placene "testove", a vise se oslanjaj na licno iskustvo.

To je opasna marketinska masinerija. Svi su placeni da pisu hvalospeve. Sajtovi, casopisi, YT... I na jacim forumima imas gomilu bot-ova "placenika".

Ono gore je 3 godine staro btw. 😀

Sta je to tacno kvalitetnije kod Beam-a?
To je mali soundbar, slabasan, predvidjen za male TV-e i vrlo male sobe. Realno - preskup. Bez sub-a - vrlo slaba vrednost.

Arc je po meni mnogo bolji pazar. A i njemu treba sub.

Jedini soundbar-ovi koji koliko-toliko upotrebljivi bez sub-a (pa makar i tih igrackica) su Devialet Dione i Sennheiser Ambeo, a oni nisu bas jeftini.
Juče sam išao da čujem beam i arc. Naravno dosta bolji Arc a čini mi se da je realna cena za Beam 250$ maks. Usput odgledao sve što ima na YT u vezi ova dva. Bolji jeste arc i naginjem ka njemu, ali mnogi govore da je beam + submini ili 2 sl ili symfonisk dobra kombinacija.
Šta ti misliš? Jer za dobar home theater realno treba mnogo više od ovih 1000-1500$ izdvojenih za soundbar + sub/rear its.

Juče sam išao da čujem beam i arc. Naravno dosta bolji Arc a čini mi se da je realna cena za Beam 250$ maks. Usput odgledao sve što ima na YT u vezi ova dva. Bolji jeste arc i naginjem ka njemu, ali mnogi govore da je beam + submini ili 2 sl ili symfonisk dobra kombinacija.
Šta ti misliš? Jer za dobar home theater realno treba mnogo više od ovih 1000-1500$ izdvojenih za soundbar + sub/rear its.

Na to pitanje samo ti mozes da das odgovor - sta je tebi dovoljno dobro?

U odnosu na prosecan soundbar je vise nego odlicno.
U odnosu na iole ozbiljan HT sistem i nije bas. Velika je razlika i u ceni i u prostoru koji zauzima, a i u broju kablova 🙂

Vecina ljudi koje znam je zadovoljna i soundbar-om od 200-300 evra. Ne zanima ih ta prica.

Jesi Arc slušao samostalno ili sa sabvuferom? Ako si samo njega isprobao bez Sub-a, kako ti se čini? Jesu li vokali jasni, ima li dovoljno basa? I ja naginjem ka Arc-u, ali bih ga koristila samostalno nekih 5, 6 meseci, pa bih posle uzela Sub.
Samostalno oba bez ičega Dolby atmos neki demo. Problem je što je velika prodavnica lanac pa sam ga nagazio do daske bije ko sveti Ilija. Beam je tanak i oseti se ali me zanima kakv bi bio uparen. Vokali su meni bar veoma jasni.
Na to pitanje samo ti mozes da das odgovor - sta je tebi dovoljno dobro?

U odnosu na prosecan soundbar je vise nego odlicno.
U odnosu na iole ozbiljan HT sistem i nije bas. Velika je razlika i u ceni i u prostoru koji zauzima, a i u broju kablova 🙂

Vecina ljudi koje znam je zadovoljna i soundbar-om od 200-300 evra. Ne zanima ih ta prica.
Imam trenutno ispod proseka SB yas 107 i manju sobu sličnu Labello koji je kačio raspored. O iole ozbiljnjem HT ne razmišljam u ovom trenutku( kada budem imao svoju kuću i projektor i ostale pm🤣).
Meni je ok yamaha ali tanak od kada sam čuo ove ostale🤣. Za sb nikad ne bih dao više nego za tv.

Ovo mi se čini kao odlično poređenje, pobjednik Sonos ali po duplo većoj cijeni kod nas, u USA je razlika "svega" par stotina.

Btw evo zašto razmišljam o soundbaru (između ostalog), ovaj zvučnik desno mi je tik uz zid i nemam mogućnost da ga pomjerim. Mislim da ne treba bit neki mag akustike da se dovede do zaključka da ovo nije po PS-u 🙂

Prilozi

• 20221117_191614.jpg
    20221117_191614.jpg
    313.4 KB · Pregleda: 110
Što kaže Delija sve zavisi šta je kome "dobro" 😀. Kapiram da je Arc (a posle ako da Bog i sub i rear speaker) odličan za moje potrebe.

Sta je to tacno kvalitetnije kod Beam-a?
To je mali soundbar, slabasan, predvidjen za male TV-e i vrlo male sobe. Realno - preskup. Bez sub-a - vrlo slaba vrednost.

Arc je po meni mnogo bolji pazar. A i njemu treba sub.

Jedini soundbar-ovi koji koliko-toliko upotrebljivi bez sub-a (pa makar i tih igrackica) su Devialet Dione i Sennheiser Ambeo, a oni nisu bas jeftini.
Beam je mali, slabašan?
Da li si ga čuo?

Naravno da jesam. Ne pisem nista napamet, niti verujem marketinskom materijalu.

Kriterijumi i ocekivanja se razlikuju. Vrlo.

Fantastična ponuda (čak je sada 10e jeftinije još), sve od Sonosa im je na dobrom dealu. One SL rear zvučnici su recimo 139e po komadu, a onaj sub gen3 629e.
Sub sigurno sada ne bih uzeo ali ovaj ARC + 2xSL bih, ubedačio si me sada... 😀

Ja sam razmišljao o Arc, ali Samsung mi zauzima baš toliko mesta koliko mi odgovara. Nemam mesta da dodajem sve ono što ide uz Arc.

Meni nije bas najjasnije kako funkcionise povezivanje sa TV. npr ako TV ne podrzava DTS i koristim neki box koji to podrzava (npr nvidia shield ili amazon cube) i kupim Arc koji ima samo 1 hdmi i povezem ga sa TV-om eARC, a onda box povezem sa TV, da li ce zvuk u DTS ili nekom drugom formatu koji ne podrzava TV a podrzava box proci kroz TV do soundbara?

@kibicer , reci mi u toj konfiguraciji, šta se dešava ako sa drugog HDMI inputa puštaš recimo kablovsku? Preko čega ide zvuk onda?

Nisam probao, sve radi Shield.
SB ima selektor izvora (i na daljinskom, i na samom SB, i u Android App), pa pretpostavljam da tu biraš. I pretpostavljam da ono što tu odabereš, ide i kao zvuk na SB, ali i kao slika na TV (SB propušta)

Nešto sam razmišljao da u tom setupu kao kod tebe možda neće hteti da pušta zvuk za neki drugi HDMI input. Ali super ako je tako.

Meni je Arc skup, zato sam i gledao Beam. Da zelim da dam 1k evra, uzeo bih odmah Q990B. Ali vise sam za Beam jer je recimo podnosljivih 500e, i spada u grupu top midrange. Cena nije realna, ali vadi je malo ime i sam ekosistem Sonosa. Videli ste mi sobu, nije to nista ogromno, zato sam zagrejan za Beam. Mada treba i PS5 da uzmem. Pa sad vagam, ako uzmem oba, spavacu napolje. 😀

Ali verujem i ovo govori moja "stari kalkulant" strana, Q800B je najbolja kupovina trenutno. Sve posle treba ici na Q990, Arc plus dodaci i Ultra High End.

Nazad
Vrh Dno