Šta je novo?

FIFA World Cup Qatar 2022

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Španija je aktuelni pobednik Lige nacija, fantastično su odigrali na finalnom turniru u Italiji.

Brazil je skroz druga prica, iskusni, brzi, odlicno izbalansirani sto je mozda najbitnije i ono sto svi gore pomenutim fali.
Odbrana im je možda ironično i najbolji deo tima, svakako bolja od naše, posebno bekovi.. Takodje maju izuzetno opasne krilne napadače a vezni red iako nije 'kvalitetan" kao ranije, imaju dovoljno dobre b2b i "ball winning" vezne koji samo trebaju da remete protivnicki vezni red i ubijaju ritam.

Mi imamo vrlo klimavu odbranu i ne baš kvalitetne bekove odnosno krila koja igraju bekove... A sve ozbiljnije ekipe sada se fokusiraju napadima preko bokova. Možemo samo da mislimo koliko će se Kostić i Lazović trošiti na ovom prvenstvu u odbrani i napadu i kako će to izgledati ako ih zatvore.

Nama takodje nedostaje 1-2 klasična razbijaca u sredini koji omogućili lakše funkcionisanje Tadića i posebno SMS-a koji u Laciju uvek igra u tročlanom veznom redu i ima igrače koji ga krpe.

Nadam se da su se Mitar i Vlahovic dovoljno oporavili i da nisu previše roviti za Kamerun i Švicu jer se tu lomimo za dalji prolazak... I ovo sa Brazilom je samo za uživanje utakmica

Ne znam koji Brazil ti pratiš ali njihova odbrana je najlošiji deo tima pogotovo bekovi(Danilo i Telles) i tu je naša šansa. Danilo rupa u Juveu, a Telles vrlo prosečan. To treba konstantno pritiskati i nadam se par Kostićevih/Žile/Radonja prodora sa završnicom. Ni štoperi im nisu ništa posebno u mogu da ih gaze Vlahović i Mitar.

Mi moramo da igramo protiv njih kao u Lisabonu sto smo igrali a to znaci iako se mnogima na prvi pogled nece svideti da Mitar pocne sa klupe.
On je spor za ovakve utakmice i sa samo jednim napadacem (Vlahovic) dobijamo igraca vise u sredini sto je najvaznije.
To je nasa jedina sansa, da im otmemo loptu kao Portugalu i da probamo da kontrolisemo igru. Znam da to zvuci tesko ali itekako smo sposobni za to, Portugal nista nije slabiji od Brazila u veznom redu. Najopasniji je protivnik po nas u kontrama i polu kontrama jer ostvljajamo puno prostora na krilima zbog ta 3 u odbrani i visokih wing backova.
Mitar treba da udje oko 65min igra kada moze da dominira svojom snagom jer tada su svi vec na terenu umorni.
Nema nikakve poente da se tuce sa njihovim stoperima i onda u 60min da ne moze da stoji kako to obicno bude a zbog sporosti tesko istrcava kontre sto ce nav ovde trebati.

Odbrana nam je najslabiji deo tima i mislim da uopste nije lose da stopera odigra Gudelj kako bismo pored golmana (konacno golman koji nije linijas i zna nogom) i sredine dobili jos jednog sa tehnikom iznad proseka za tu poziciju, sve u cilju da uzmemo posed i onemogucimo ih da nas napadaju kako oni hoce.

P.s. po zadnjim informacijama sa konferencije Kostic pitanje da li ce igrati uopste i to je problematicno takodje

Kako igramo sa trojicom štopera, krila ni ne moraju da budu klasični bekovi. U nedostatku istih i igramo ovako. Bitno je samo da špartaju.

Što se tiče štopera najveći problem je S. Mitrović, odnosno njegova sprotost i sklonost kiksevima. Najveći kvalitet je Pavlović. Dečko je prototip onoga što je nekada bio Tiram. Jak na lopti, u stanju je da je iznese i poveže igru. I što je najbitnije ne boji se duela i da gurne glavu gde neko ne sme nogu.

Piksiju svaka čast što od starta selektorske karijere igra hrabro i ofanzivno. Nikada nismo bili talentovani i taktički potkovani za igru na rezultat I to nikada nećemo umeti i tu smo uvek pucali. Očekujem ofanzivnu postavu i nadigravanje. Pa šta bilo, bilo.

Ako ista drugo pratim samo Kalco i Juve.

Danilo je trenutno uz Bremera najbolji igrac odbrane u Juventusu.
Kada nije povredjen prakticno svuda igra (bek, stoper, zadnji vezni). Bremer prosle godine stoper sa najvise preseka u Kalcu i statisticki medju top 5 stopera, zato ga je Juve i kesirao kao zamenu za De Ligta.
Sandro je dosta los u Juventusu jer samo otaljava ugovor, posto mu nisu dozvolili da napusti Juve kada je imao ponudu od Celzija pre neku sezonu.
Za reprezentaciju recimo nije toliko los, barem sto sam gledao.

Sa druge strane Kostic je uglavnom bio los od pocetka sezone, poslednje par je tek odigrao na nivou koji se ocekuje od njega.
Vlahovic takodje dosta losiji ove sezone, ali to je prevashodno zbog problema sa preponama koje vuce od letos i koje ocigledno nije zalecio.

Odavno nisam video veću demonstraciju moći.
Španci su mnoooogo ozbiljna ekipa.

@Marti Misterija
Pa imalo je dosta izležavanja. Pa i povređivanja.
I treba nadoknada, svake sekunde.

"Krvav je to lebac..."
*Kengur

Veljković je super odigrao u Lisabonu i generalno je u Verderu kvalitetan odbrambeni igrač.
Nemanja Milunović je tata za pomenutog Mitrovića, a od pozvanih i Eraković i Babić su bolja rešenja za odbranu.

Posle još jedne loše partije ekspresno je zamenjen protiv Bahreina i ostaje nada da će se pridružiti Rajkoviću na klupi, bilo je bolno gledati taj tandem u našem timu.

Ako ista drugo pratim samo Kalco i Juve.

Danilo je trenutno uz Bremera najbolji igrac odbrane u Juventusu.
Kada nije povredjen prakticno svuda igra (bek, stoper, zadnji vezni). Bremer prosle godine stoper sa najvise preseka u Kalcu i statisticki medju top 5 stopera, zato ga je Juve i kesirao kao zamenu za De Ligta.
Sandro je dosta los u Juventusu jer samo otaljava ugovor, posto mu nisu dozvolili da napusti Juve kada je imao ponudu od Celzija pre neku sezonu.
Za reprezentaciju recimo nije toliko los, barem sto sam gledao.

Sa druge strane Kostic je uglavnom bio los od pocetka sezone, poslednje par je tek odigrao na nivou koji se ocekuje od njega.
Vlahovic takodje dosta losiji ove sezone, ali to je prevashodno zbog problema sa preponama koje vuce od letos i koje ocigledno nije zalecio.
Izgleda da ne gledamo ni isti Juve🤣 a ja ih pratim svaku.

Izgleda da ne gledamo ni isti Juve🤣 a ja ih pratim svaku.
Pratimo, generalno Juve je zadnje tri sezone ocajan... Zato i kazem ovi su odlicni u kakvom je stanju ekipa.
Zakopali su se dovodjenjem Ronalda i De Ligta, odnosno prevashodno nogiranjem Marote umesto remontom ekipe sa mladim italijanima...
Da ne ulazimo dalje u off-topic.

Pa nije offtopic sve se to tiče nas. Juve je u kanalu mada je počeo da se diže oporavio se i Kijeza. Evo Kostić sada izvesno neće moći sutra tako da previše ne očekujemo. Mogu Radonja i Lazović da pokriju, ali nije to prva opcija.

@zamzung - Nemoj samo da mi ponavljas Fifioza saopstenja, to je tek komicno. Onda neka uvedu merenje vremena kao u NFL-u, dva poluvremena po 35min aktivne lopte i toeto. Ovo je mnogo providno.
Tek bi se tada prenemagali.
Trajalo bi kao teniski meč sa 5 setova i to: prva četiri seta sa po 6:6 sa sve prekidom usled kiše i prebacivanjem na naredni dan.
Ali... vratimo se meču Srbija - Brazil.

Poslednja izmena:
Holandija i Belgija igraju sa tri centarhalfa, ne blistaju u najmanju ruku. Italija sa istom postavkom se nije ni kvalifikovala.
Mi ostajemo kao jedni od poslednjih Mohikanaca sa tom formacijom.
Što se tiče zamene za Kostića ako ne bude mogao, to je svakako Filip Mladenović, perfektno je odigrao u junu u Sloveniji, a pre par godina protiv Rusije za čistu desetku.

Holandija i Belgija igraju sa tri centarhalfa, ne blistaju u najmanju ruku. Italija sa istom postavkom se nije ni kvalifikovala.
Mi ostajemo kao jedni od poslednjih Mohikanaca sa tom formacijom.
Što se tiče zamene za Kostića ako ne bude mogao, to je svakako Filip Mladenović, perfektno je odigrao u junu u Sloveniji, a pre par godina protiv Rusije za čistu desetku.
Slažem se. Može Filip tu da odigra fino ima odličan centaršut.

Treba Kostić ko leba u toj formaciji...Nema tu zamene.
Druga strana nam je tanja...
A Radonjić je igrač za drugo poluvreme...Očekujem od njega kad ovi izgube malo snagu da ih urniše...

Brazil nije izgubio prethodnih 15 utakmica. Daju po 4 gola ko od sale. Nama povucena igra ne bi donela nista dobro. Moramo ici na pobedu napadacki.

Ništa od čekanja famoznih kontri ili prekida ili kakvog penala. Svaki bunker će da kazne i umuljaju od silnih pokušaja gol.

Koja euforija u narodu daj Bože da ne ispadnemo u grupi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno