Krenes od pretpostavke da ce eventualna poreska kontrola ici na kraju godine i da ce gledati godinu unazad, a ne svaki kvartal pojedinacno. Sigurno da ne postoji armija poreskih inspektora kojoj u real-time stizu vec obradjeni podaci u excelu. Rekao bih da je sansa da poreska kontrola goni malog frilensera (ispod praga oporezivanja) minimalna, ne treba se opterecivati time ako se ne probija godisnji prag.Problem je što ako imaš samo jednom samo jednog klijenta, ta uplata je jednokratna, u jednom kvartalu. Te ispada da imaš veoma velike prihode mesečno, u tom kvartalu. Što su ti to možda jedini prihodi u godini (čime su ti mesečni zapravo veoma mali) i što te to čini sitnim freelancerom nije nikoga briga.
Ovo ti je stara tabela iz oktobra, sad je ovih dana izaslo zvanicno saopstenje da je zdravstveno obavezno i da kosta 1400 minimalno mesecnoKako sad zdravstveno,evo tabele i model a i model b.
Ovo počelo da lud zbunjenog a pritom se ne zna ni ko je lud a ko zbunjen...
Zaduženje ide na 15. u mesecu ili na prvi naredni radni dan. Znači udješ 16.11. i izvučeš stanje i videćeš dug za OktobarKad proverim stanje poreza piše mi da sam u plusu 1k (što je inače ok kad platim) iako nisam platio porez za prošli mesec? Je l im to nešto baguje sajt (eporezi)?
Aha, ja sam mislio zaduženje ide 1. u mesecu a rok za plćanje je 15. u mesecu. Hvala na odgovoruZaduženje ide na 15. u mesecu ili na prvi naredni radni dan. Znači udješ 16.11. i izvučeš stanje i videćeš dug za Oktobar
Evo i u dnevniku o freelancerima
Zaduženje ide 15 og u mesecu tada se traži stanje. Već 16 og je stanje sa kamatom.Zaduženje ide na 15. u mesecu ili na prvi naredni radni dan. Znači udješ 16.11. i izvučeš stanje i videćeš dug za Oktobar
To nema veze sa zakonom već sa bankama.A pravo na kredit u banci?
Možeš uplatiti svoja sredstva na račun, u fazonu sredstva za firmu, tako da ne brigaj. Ne sećam se detalja jer je to meni knjigovođa radio ali znam da može. Onda PP povuče te pare, sve se verifikuje, i rešeno.Pozdrav, imam jedno pitanje u vezi PayPal-a, skoro sam otvorio preduzetnika (pausal) i koristio bih PayPal za primanje novca iz inostranstva. Radim iskljucivo sa pravnim licima. Postoji problem kako da verifikujem karticu kada je dodam na paypal nalog jer moram na VISA kartici imati bar 5e za verifikaciju ali ja to ne mogu nikako uciniti jer ne mogu da uplatim eur na devizni poslovni racun, je l ima neko mozda neko resenje? Na tekucem racunu bih imao dinare ali ne znam da li je moguce tako da prodje verifikacija jer je VISA kartica vezana za devizni racun? Je l imao neko ovakvu situaciju? Hvala unapred na pomoci.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari