Šta je novo?

Xbox Series X / S

Da li je neko skoro kupovao igre preko Turske? Probam vec nekoliko dana bezuspesno. Da napomenem da mi je kartica Visa vezana za nalog i bez ikakvih problema vec nekoliko meseci prolazi kupovina Game Pass Ultimate.

Prilozi

• 20221114_120030.jpg
    20221114_120030.jpg
    231.5 KB · Pregleda: 43
Regularna kupovina radi za sada normalno. Samo što ja lično nemam mnogo informacija o tom tipu kupovine, u prošlosti je bilo nekih slučajeva blokada plaćanja na Store-u, za koje smo sumnjali da je uzrok direktna kupovina umesto giftovanja. Videćemo feedback u narednom periodu i da li će biti nekih potencijalnih problema.

Da li je neko skoro kupovao igre preko Turske? Probam vec nekoliko dana bezuspesno. Da napomenem da mi je kartica Visa vezana za nalog i bez ikakvih problema vec nekoliko meseci prolazi kupovina Game Pass Ultimate.
Meni proslo direktno pre mesec dana. Isto inteza visa. TR store.

Meni juče, kupio Raymana Original

Nemoj jos brisati, mozda je nesto prolaznog karaktera 😅
Teško da je prolaznog karaktera, pogotovo što je baš zakačilo Tursku i Argentinu, gde su cene fantazija. Da je neki problem rešeno bi bilo do sada, i sigurno bi obuhvatalo i druge regione, ne samo ova dva.

Jednostavno kartice u državama koje imaju zvaničan Xbox Store ne prolaze na drugim regionima, te su ljudi iz tih država, pronalazili osobe iz država trećeg sveta, kojima kartice prolaze na svim regionima, jer nemaju svoj region, pa su im onda oni uz određenu nadoknadu kupovali igre kao gift i slali kodove. Microsoft je primetio ogroman rast takvih kupovina i odlučio da zavrne slavinu, za sada jednostavnim ukidanje gift opcije.

Tehnički su time onemogućili kupovinu ljudima koji imaju svoje regione, a nama su ostavili opciju da kupujemo direktno, jer eto imamo sreću da nam kartice prolaze. Tako da pretpostavljam da se za nas neće menjati mnogo situacija po pitanju jeftinih igara.

Upravo kupio i Namco Museum i ide ok

Pitanje oko direktne kupovine pošto sam do sad kupovao samo kao gift i slao na USA nalog.
Ulogovan sam sa USA nalogom po defaultu i region na konzoli je Argentina pa mogu da vidim njihov store i daje mi opciju da kupim igru. Nešto mi tu nelogično. Terijski ne bih mogao da kupim ali ne mogu da testiram pa zato pitam.
Da li bi trebalo da se ulogujem na Argentinski nalog i tako kupim?

Da, moraš se ulogovati na argentinski nalog i onda kupovati

Posto meni nije radila direktna kupovina na Turski store(iako mi je bila vezana kartica za nalog jer koristim Turski Game Pass ultimate vec nekoliko meseci). Sinoc sam promenio lokaciju konzole na Argentinu, sa istom Visa karticom(uz promenu adrese)prosla kupovina igre bez ikakvih problema.
Nego sam tada za...ao mesecnu pretplatu (recurring billing)GamePass-a, nije mi vise prihvatalo tu istu Visa karticu na Turski store, prijavljivalo gresku mog Imena....
Rssio sam problem tako sto sam sad za Turski store i GamePass stavio moju Mastercard, proslo sve OK.
Tako da cu ubuduce za kupovinu preko Argentine koristiti Visa a za Turski GamePass ultimate Mastercard. 😊
Da napomenem da sam ovo radio sa istog naloga, a nalog mi je sada Turski. Pre nekoliko meseci sam "migrirao" iz USA u Tursku.🤪

Misliš region konzole si prebacio na Tursku? Ne naloga.

Misliš region konzole si prebacio na Tursku? Ne naloga.
I jedno i drugo. Pokusavam da mi sve bude dostupno na glavnom nalogu tj. igre(Turski, Argentinski store + Turski GamePass). Jer svoj nalog delim sa drugarom (fora home xbox) , tako da je i njemu sve ovo dostupno.

Krenuli popusti na Argentinskoj prodavnici. Witcher 3 GOTY je 78dinara. Pezos propo :)

Poslednja izmena:
Ako nekoga interesuje radi giftovanje na Kolumbiji :)
Cene su veće nego na Argetini i Turskoj a manje od USA.

Ne vidim poentu giftovanja preko skupljih store-ova ako mi kartica prolazi direktno kod Argentinskog Store-a na glavnom nalogu.
Doduše možda nekome ne prolazi direktno kartica pa će im značiti informacija...

Ima ljudi koji vole da imaju sve na jednom nalogu. Zbog achievement-a i kolekcije npr.

Volim i ja, zato i kažem. :)
Ima smisla ako ljudima ne prolazi kartica direktno na njihovom glavnom nalogu.

Ali ako je glavni nalog USA, onda im odgovara gift.

Ne razumem kakve ima veze? Meni je nalog US, a region konzole Argentina i kupujem direktno igre.

Nazad
Vrh Dno