Šta je novo?

Xiaomi 12T/Pro

Jedno pitanje, moram jer se ničeg ne sećam iz vremena Poco F2 Pro. Dali mob mora da bude u fastboot režimu i zakačen preko usb-a za računar kada se radi instalacija ADB drivera?

Poslednja izmena:
Ne slažem se, samo ja tamnija na f3 ali ako zumiraš videćeš više detalja na IMG nego na PXL, i to samo na prvoj slici su kol'ko tol'ko približne po kvalitetu, na svim ostalim IMG su znatno kvalitetnije od PXL fotografija. Ali eto, to pokazuje koliko je svačije oko posebno i vidi drugačije i koliko smo subjektivni. U psihologiji postoji nekih 5 grešaka u opažanju. 5. greška je ona koja je definisana pređašnjim motivom, naravno na nesvesnom planu. U prevodu vidimo ono što želimo ili očekujemo da vidimo. Ti si toliko oduševljen svojim F1 da prosto si maksimalno subjektivan. Lepo je to kad se vežeš za neke stvari pa ih toliko zavoliš...
Ja imam S22 Ultra, ne Poco F1. 🤣
Logično je da ima više detalja na slici 12T Pro s obzirom koliki senzor ima....
@Matorac nisam kupio 12T Pro, pisao sam da T modele preskačem. Ali sigurno ima bolje balansiran zvuk sa više basa od S22U.

Kada sam kupio Poco F2 Pro pre dve godine i pustio neku densaru na njega preko PowerMp3 zvuk se gušio, čim dodje do jačeg basa zvuk se utanji. Bio sam skroz razočaran, sve drugo na njemu bože moj ali zvučnik katastrofa. U sluškama grmi densara razvaljuje. Posle jedno godinu dana zasvira meni Poco tako kao da imam mini liniju, stavljali smo ga uz Samsunge ljudi se krstili kad pustim Raja Rams, to tutnji, nema gušenja, basovi izleću uz ujednačene visoke i srednje ko ludi. Skroz neverovatno. Preključe sam na Poco slušao 6 sati muziku, ma izuo sam se. Dal bi ovaj 12T Pro mogao tako jednog dana da zasvira, dal je nekim ažuriranjem nešto na Pocu ispeglano pa on zasvirao, ko će ga znati. Da svira lepo ma ne bi mi palo na pamet da ga mrzim - 12T Pro, ovako ne mogu da ga gledam. Ništa na njemu nisam drugo probao, svo vreme samo muziku čačkam, nigde basa kad se pojača, samo krešti i vrišti. Sad kaže zbunjujem_masu da S22U ima verovatno lošiji zvuk u spoljnjoj reprodukciji od 12T Pro a ja mator čovek mrzi me da živim a kamoli da kopam koji to mob tutnji kad se pusti Depeche Mode - In your room, da me posle svih dnevnih trauma digne tako da samo što ne dobijem krila. Mnogi su govorili kupi bluetooth zvučničić pa nek tutnji i onda kad krenem na posao trpaj u džepove, pljuge, upaljač, papirne, mob, lekove, pare, punjač, slušalice, taj zvučnik i ko zna šta još drugo, sav se pogubim. Onda kreće pipkanje i prebrojavanje, aha ovo aha ono tu ali kada dodjem na posao zvučnik nije tu. Ovako sve u mobilnom samo svira, samo menjam i pakujem, pravi sam Dj Baltazar. Kući me mrzi da palim ziku na računaru slušam je sa moba, svuda zika sa moba u kome je oko 18.000 pesama na 90Gb. Možda je dobro što ne mogu da zaključam ovaj bootloader jer bi 12T Pro odmah na oglase a agonija za mobom u kome tutnji zika se nastavlja. O kako je život zanimljiv.

Stiglo mi upravo ažuriranje softvera 13.0.4.0 (SLFMIXM) verzija

Ljudi pa pišite malo o ovom divnom i posve neverovatnom telefonu, treba neko ko hoće da ga kupi da udje ovde i ostane zbunjen što ga komentarišemo jednom u 3 dana, obarate mu cenu a ja moram da ga prodam. Svima po 10 bodova za jedan post 😃 .

Tek ce da mu padne cena kad krene navala Gen2 telefona. Od januara 350e u oglasima

Ja lepo pričao ništa posebno telefon, pogotovo za te pare.
A neki da me razapnu.... 🤣

Najjači utisak je ovo brzo punjenje koje izgleda kao magija. Sa 30% do 100% mu treba 15ak minuta. Toliko mi otprilike ostane na kraju dana, preko noći izgubi oko 4%, stavim ga ujutru kad ustanem na punjenje i dok se istuširam već je pun i spreman za dan. Predobro.

Da sam ga ja vašim znanjem i jezikom sada bi mu na oglasima bila cena 200eu, Mi Store bi ga poklanjao uz trotinet u vreme skcije a operateri bi ga davali za 1 dinar u najmanjem postpeid paketu 😃 .

Koja glupost od komentara. 🤣
Evo ja ću da dam preko 500e kad izađe serija 13.
Pre bih rekao da samo mazohista može da kupi Samsung za 1000+e i da se pati sa baterijom i random resetom/zabodom u toku poziva. 😬😬

Naravno da je glupost. Ništa manja od tvog. I šta ćemo sad?
Da nam ovde nema Snapdragon sektaša i stručnjaka sa 3 dana po 5-6h sot-a tema bi komotno mogla biti obrisana.

Zato što se ne prodaju. Samo mazohista bi dao 500+ za Xiaomi.
I ja, naivčina koji je naseo na reklamu i recenzije jer Xiaomi ne puca na razvoj nego na rekleme i džeparac recenzentima. Kada vidiš u vreme veselog utorka popust od 5.000 din za njihov Android u 5 boja sve treba da ti je jasno. Xiaomi je za posebnu sortu ljudi, vešto sam izbegao da kažem koju 🙂, a to sam provalio tamo pre 6, 7 godina kada sam nosio S7. Tada sam prvi put čuo za taj brend, hteo sam oduševljen S7 nekom da kupim za rodjendan a taj neko mi je nezainteresovano rekao, šta će mi, ti i ja nosimo isti mob, imamo isti procesor. Nosio je Xiaomi 5c, isti kao moj S7.😂 . Valjda su procesori imali iste performanse, otkud znam.

Sto volim ove sto imaju istancan osecaj kupovine i ne kupuju koje kakvo smece,pocev od auta,satova,racunara,telefona..
Sve znajsa do znajse,uvek njihova roba koja je kupljena najbolja,najlepsa,najkvalitetnija...
Poseban kalibar su oni koji umeju samo da izvade telefon iz kutije,upale,instaliraju viber i tako ga koriste 2 godine naredne..A vode polemiku,diskusiju kao da su dosegli srz tehnoloske nauke..
Cirkus Kolorado,sta da kazem drugo,drugovi partijski.. 🥲😉

Edit:Telefon je pravi "Dragon",po svakoj stavci..Baterija,ekran,brzina,zvucnici...Naravno ne moze se porediti sa pravim flagship telefonima,a i zasto bi,ima svoje mesto kao sto ima i Poco,navodni flagship killer.Mada perfomanse ovog 12t pro govore sasvim drugo...

Poslednja izmena:
Ti si najmanje merodavan. Ti koji kazes da ne palis kameru na telefonu skoro nikad... A šta ti radiš? Crtaš 3d modele na telefonu? Telefon i treba da bude takav, ukoliko pitaš 99,99% korisnika. Ubodes mu sim karticu, povezes naloge, skines aplikacije kao što je Viber naprimer i to treba sa radi brale 2,3 ili 5 godina. Ali ni to ne radi kako treba, ne znam u kojoj temi se vodi polemika i kuknjava kako ne radi ton zvona na Viberu. Naravno neki Xiaomi je u pitanju... Eto toliko. Oces da zoveš, pa treba na 50% Xiaomija da tražiš ugao pod kojim da ga držim da mi ne bi napravio harakiri dok pričam. 😅🥹

Edit: Imam i ja kući Xiaomi, ali volim ove Žaomijevce kojima je kao žao da daju više para jer imaju flagship killer. Hav jes nou! 🤣

Izvini znajsa sto si se pronasao..
Dolaskom kamere na telefon svi ste odjednom postali profesionalni fotografi...😂
Zao vam da date 1000e a moze i jeftinije da se prodje ako se potrazi neki Nikon,pa glumite slucajne fotografe u prolazu koliko hocete..Sta glumatate tu za kamere na telefonu,sta ocekujete od kamere koja se nalazi na telefonu od 250-300e ,konkretno cenovni rang telefona koje ti koristis?Stavis Gcam i prehebo si sistem?
Otvori se malo sine za skuplji telefon,nemoj samo palamuditi..Mozes i za neki DLSR.
Koristim kameru na telefonu da pokupim po neki trenutak u kom sam se nasao,i kamera na bilo kom telefonu meni ispunjava tako nesto..Ne glumim nabedjene fotografe sa ostrim okom i urlam po forumu kako slika nije dobra na novim telefonima jer ima zutila,zamucena,sagorela,itd..Wow dobre sugestije jednog merodavnog nabedjenog fotografa..
Ja barem koristim telefon i izvlacim iz njega koliko god moze sa neke druge strane,ne na korisnickom iskustvu WA i Vibera i skljocanja kamere,out of the box,napredno korisnicko iskustvo nema sta..🤣

Evo mog iskustvog nakon 10ak dana koriscenja, ne znam sta se ocekuje ali nemam primedbi - najveca je to sto na Viberu ne vidim poruke nekad dok ga ne samu aplikaciju. Mislim da je to jer se nista nisam cimao da podesim, tipa dozvolim onaj autostart ili sta vec.
Baterija mi drzi bas dugo, i puni se za 15 min.
Kamera je skroz ok, ovaj portrait mode je bas dobar, devojka se odusevila fotkama, odlican bokeh pravi.
Fingerprint radi, nisam imao problema.
Zvucnik ne mogu da komentarisem, skoro uvek koristim slusalice.
Sto se tice brzine sve super. Ja stvarno ne znam sta se ocekuje ali za cenu koju sam ga dobio, ne znam sta bih vise trazio.
Uzeo sam u Yettelu sa paketom Total Data (neogranicen internet i sve aplikacije + 2 gb neta u romingu) za 4500, njihova racunica je bila 2500 paket i 2000 telefon mesecno, sto me izadje 48k, sto je poprilicno jeftino za ovaj mob. Kako god okrenes, combo paketa i moba ima odlicnu vrednost za novac + grejalica koja jos nije stigla.

U sustini, ja telefone poredim odnos cena/kvalitet, a ovde ne znam dal sam mogao da izbijem vise kvaliteta za te pare. Za prosecnog korisnika i malo naprednijeg, skroz ok telefon.

Pozdrav!

Ovo nije relevantan komentar, nisi ga kupio u Mi Store za 96.000 nego si ga kupio u paketu preko mreže za 48.000 što je duplo manje. A cena paketa je ista, sa mobom na akciji uz njega ili bez njega - moba.

Koja prepiranja, na nivou predškolskog uzrasta. Nije mi sad jasno, jel nekima krivo što nemaju šaomi od 500 evrića Il nije, taj mi deo nije jasan?

Druškamo se uz grisine i pivo, nije prepiranje 🙂 . Ne nekima je krivo što su dali više od 500eu za mob koji ne vredi ni onoliko koliko vredi u Yettelu preko paketa za 400eu. Ok, realna bi mu cena u Mi Store bila 500eu.

Eto, ovako se dize tema iz mrtvih.
Setio me modder, odo da napunim moj Nikon DSLR nisam ga pipnuo godinu dana...

Vrh Dno