Šta je novo?

Xiaomi 12T/Pro

Batalite samo da pisete😅 Okacite neku sliku da mi ostali vidimo😁

Naravno da je skocio standard..Vidis da to potvrdjuje i drug predcednik..Kolika je prosecna plata u Srb?
Tako da mani te price da nije skocio standard,napredni smo po svakom pitanju..
Svejedno nam je da li je telefon od 200,600 ili 700e,bitno da nam se svidja..
Davno proslo vreme je period pre 2012 godine.. ☺️😁
Ne bih da otvaram polemiku na tu temu, hm, možda na nekim drugom forumu...ali po svim pokazateljima standard jeste skočio tj. progresivno rastao. Ja pamtim vreme pre 91. I 94.i 95. Kad smo bili na dnu...ili čak i niže, u mulju. I od tada smo imali rast. Ne dovoljan i ne koliko smo želeli ali rast. Tada su plate bile 20 dinara ili 20 dm tj. 10 eura. Neverovatno, jel da? 2003. meni je plata bila 19000 sada je 115-120 000. To je nominalno 5-6 puta više. Ali ako računamo inflaciju 2-3 puta više. Kredit za stan sam uzeo pre 13 godina i rata mi je bila pola plate sada je četvrtina-petina plate. Telefone sam kupovao za 100-200 evra. A sad, znate i sami koliko košta ovaj telefon... Toliko o tome.
A predsednici i vlasti su se menjali, i menjaće se...

Poslednja izmena:
Evo primera slike sa prigušenim svetlom u dnevnoj sobi i jakim svetlom iz susedne prostorije. Takođe, fokus je automatski birao bliži objekat tj. Sliku na TV-u. Mislim da kamera radi dobar posao. Imam i slike i snimke sa dečjeg rođendana ali ne smem da izbacim ništa zbog zabrane objave slika dece. Ali slike i snimci su odlični. Ako hoćete demonstraciju islikaćiću u raznim varijantama osveljenja i fokusa. Mada mislim da ovde ima ljudi koji se razumeju bolje od mene i imaju duže telefon.

Prilozi

• IMG_20221111_205602.jpg
    IMG_20221111_205602.jpg
    214 KB · Pregleda: 98
Prva slika koju je neko objavio, to je bitno, a ne neka tamo grejalica😁 Veoma dobra slika, glavna kamera zaista lepo radi.

@nitro5 ,pitaj me sve drugo sem o slikama..haha..Nemam pojma da slikam niti me zanima kamera,nema mi vaznosti kamera..Ajde slikacu ja nesto,reci koji te kadrovi zanimaju?

Slikaj da ljudi vide malo kakve su fotke. Ajde videću da slikam i ja ovih dana kad budemo šetali. Malo po danu, malo po mraku. U različitim uslovima osvetljenja.
Evo dve noćne.

Prilozi

• IMG_20221111_214914.jpg
    IMG_20221111_214914.jpg
    401.6 KB · Pregleda: 84
  • IMG_20221111_214714.jpg
    IMG_20221111_214714.jpg
    178.8 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Po volji... moze cak i grejalicu😁 Salu na stranu i meni je kamera manje bitna, obicno slikam nesto bas zanimljivo ili za potrebe posla.

@nitro5 ,dve fotke,slikano u night rezimu..Ova udaljenija je slikana kad sam kliknuo na 0.5,a druga na 1,to stoji na oknu kamere,sta god to znacilo,ja ne znam o cemu se radi..

Prilozi

• IMG_20221111_220950.jpg
    IMG_20221111_220950.jpg
    101.2 KB · Pregleda: 73
  • IMG_20221111_220730.jpg
    IMG_20221111_220730.jpg
    92.4 KB · Pregleda: 79
Kome kamera nije bitna možda može da prođe 200 evra jeftinije i uzme 12T. Doduše pored slabije kamere (108 MP umesto 200) i procesor je malo slabiji (Mediatek umesto Snap Dragon) ali su obe stavke više nego dobre, vrlo pristojno urađen telefon. Sve je isto kao kod 12T Pro osim te 2 stvari. Da je u MTS-u bio sa memorijom 8/256 možda bih njega uzeo. Ali ne žalim ni malo. Vredi 12T Pro svaki dinar.
...a razlika u mesečnoj rati je bila 1000 dinara pa rekoh: ja to potrošnim mesečno samo na kokice u parku , pa što da se ne pružim malo ka flegšipu...😀

Poslednja izmena:
Ma kakvi,ja hocu dobar hardver,briga me za kameru.Igram se sa romovima..Mediatek ni u ludilu ne bih uzeo..

MediaTek se veoma popravio, mogu reci da je Dimensity 9200 za sada dobio samo reci hvale. Od svih procesora koji su poznatiji, mogu reci da je ubedljivo najgori Exynos (Tensor nisam imao, ima ga moj drug, vidim da je solidan CPU).

Poslednja izmena:
Nisam ni mislio na tebe. Iz prethodnih postova stekao sam utisak da ti ne bi uzeo bilo šta tj. da se držiš nekih svojih standarda. Mislio sam na ljude kojima te stvari ne znače mnogo i ne koriste ih. Njihove potrebe će savršeno zadovoljiti 11T.
I koristim priliku da ti se Pavele zahvalim, kao i nitro5, dzošua, matorac i svima ostalima što ste mi pomogli da rešimo dilemu koji telefon da pazarim. Čak i kad se ne slažem sa vama uvažavam vaše mišljenje. A sad je red da mi pomognemo drugima da razreše svoje dileme. Neka vide iskustva iz prve ruke pa nek odluče.

Poslednja izmena:
MediaTek se veoma popravio, mogu reci da je Dimensity 9200 za sada dobio samo reci hvale. Od svih procesora koji su poznatiji, mogu reci da je ubedljivo najgori Exynos (Tensor nisam imao, ima ga moj drug, vidim da je solidan CPU).
Moguce da je tako,ali ja ga ne bih uzeo zbog njegove ogranicenosti..Na stranu sto su mu podigli efikasnost i stedljivost..Moj licni stav je to..
Nisam ni mislio na tebe. Iz prethodnih postova stekao sam utisak da ti ne bi uzeo bilo šta tj. da se držiš nekih svojih standarda. Mislio sam na ljude kojima te stvari ne znače mnogo i ne koriste ih. Njihove potrebe će savršeno zadovoljiti 11T.
I koristim priliku da ti se Pavele zahvalim, kao i nitro5, dzošua, matorac i svima ostalima što ste mi pomogli da rešimo dilemu koji telefon da pazarim. Čak i kad se ne slažem sa vama uvažavam vaše mišljenje. A sad je red da mi pomognemo drugima da razreše svoje dileme. Neka vide iskustva iz prve ruke pa nek odluče.
Nisam ni ja druze neko ko ce da puca ogromne pare na skup telefon..Gledam neki srednjak ako se nadje sa boljim i jacim perfomansama,da pri tom daje mogucnost igranja sa customizacijom..Pre ovog sam imao F3,pre njega Mi9t...

Mislim neću da kupim Lamborghini ako nemam gde da ga izvozam. Kupiću golfića, pa za 5 godina, kada se tehnološke novotarije spuste u srednju klasu, opet ću kupiti nešto iz srednje klase.
Moguce da je tako,ali ja ga ne bih uzeo zbog njegove ogranicenosti..Na stranu sto su mu podigli efikasnost i stedljivost..Moj licni stav je to..

Nisam ni ja druze neko ko ce da puca ogromne pare na skup telefon..Gledam neki srednjak ako se nadje sa boljim i jacim perfomansama,da pri tom daje mogucnost igranja sa customizacijom..Pre ovog sam imao F3,pre njega Mi9t...
Slično razmišljamo.

Ma kakvi,ja hocu dobar hardver,briga me za kameru.Igram se sa romovima..Mediatek ni u ludilu ne bih uzeo..
Pa sta ti vrijedi kad neces imati ROM-ova za njega. 😁 A razliku u realnom radu neces ni osjetiti.

Ako ti je do famoznih ROMova trebao si ostati na Poco F3.

Bice romova,polako,tek je izasao telefon..Za sad ima XEU,vidim na Telegramu da se pojavljuje nema dva custom roma ali puni su bagova,ne radi ovo,ono..Samo lagano..Mdiatek verovatno brzo radi,moguce da se ne moze osetiti razlika,ali taj telefon ne mozes rootovati,nije stvar samo oko roma kako navodis..Kakva je situacija na tvom Nordu?

Ne bih da otvaram polemiku na tu temu, hm, možda na nekim drugom forumu...ali po svim pokazateljima standard jeste skočio tj. progresivno rastao. Ja pamtim vreme pre 91. I 94.i 95. Kad smo bili na dnu...ili čak i niže, u mulju. I od tada smo imali rast. Ne dovoljan i ne koliko smo želeli ali rast. Tada su plate bile 20 dinara ili 20 dm tj. 10 eura. Neverovatno, jel da? 2003. meni je plata bila 19000 sada je 115-120 000. To je nominalno 5-6 puta više. Ali ako računamo inflaciju 2-3 puta više. Kredit za stan sam uzeo pre 13 godina i rata mi je bila pola plate sada je četvrtina-petina plate. Telefone sam kupovao za 100-200 evra. A sad, znate i sami koliko košta ovaj telefon... Toliko o tome.
A predsednici i vlasti su se menjali, i menjaće se...
Za ovakav komentar bi trebali da ti odmah dignu standard i da ti daju dva sendvica umesto jednog.

Bice romova,polako,tek je izasao telefon..Za sad ima XEU,vidim na Telegramu da se pojavljuje nema dva custom roma ali puni su bagova,ne radi ovo,ono..Samo lagano..Mdiatek verovatno brzo radi,moguce da se ne moze osetiti razlika,ali taj telefon ne mozes rootovati,nije stvar samo oko roma kako navodis..Kakva je situacija na tvom Nordu?
Moze se rootovati Mediatek, nema to veze sa tim, bitno da se bootloader moze otkljucavati. Ne root-ujem ja vec odavno, nemam potrebu za tim.

Nesto sumnjam da ce biti dobrih ROMova poput Lineage za ovaj tel, bice nekog AOSPa u pokusaju. 😁

Vratices se ti na Poco F5. Meni je F3 odlican kome kamera nije bitna, telefon na duze staze, sto se podrske tice.

Kako radi novi opticki proximity sensor? Je l' isti sensor na 12T i 12T Pro?

Poslednja izmena:
@Running ,moze da se rutuje ali komplikacija,ima MTK i romova,zavisi do modela,ali sve je to bez veze..Znam sve to,sve na gurku,ko voli te stvari SD je idealan...
Sto se proksi senzora tice,radi bez greske,apsolutno ni jednom nije zabrljao da se upali ekran dok pricas i udjes u koje kakve aplikacije,kao sto se desavalo na F3 i drugim modelima..Ispravili su tu manu,to je bitno..
Mislim da gresis za Custom romove,vodilja ti je 11t serija,jos je rano za taj zakljucak..Na kraju meni i ne treba 20 razlicitih custom romova,neka izbace 2-3 koja krsteno rade,sta ce vise..Nesto sam nacuo (procitao) u telegram grupi da ce mozda RR izbaciti svoj rom za 12t pro,sto bi bilo sjajno,moj omiljeni rom..Ne bih se bunio ni za Crdroid.. 😉

Samo da ne prodje kao 12x, fenomenalan telefon a podrska zajednice nikakva.

Ali zar to nije apsurd da takav telefon ostane bez zajednice..Nisam ispratio na koji su se telefon devovi fokusirali? 12x je ispunjavao uslove za takav uredjaj,steta..Bice steta i za ovaj ako ga ispuste,opet je prvi sa 8+ gen 1..Zadnji koji su isforsirani sa romovima 9t/pro serija..Pricam za ovu seriju "t"..Poco telefoni se pokazali kao primamljivi za devove..Mozda ce da guraju i ovaj nov F4..

Po cemu 12x zavredjuje podrsku zajednice?
Nit je jeftin, nit je flagship killer, niti ima toliko ljudi koji vole kompaktne telefone. Verujem da je prodaja jako bedna.
Developeri ce pre uzeti Mi 11 koji je znatno jeftiniji a bolji uredjaj. Za njega bez gledanja mogu da pretpostavim da ima gomila romova.
12T pro ako se bude prodavao bice sigurno ali za godinu dve.

Zato sto je dobar uredjaj. Dobar SoC, dobra kamera, dobra velicina i sa AOSP romom bi bio jos bolji. Kakve veze ima cena, imas i skuplje uredjaje koji imaju super podrsku.

Otključao sam bootloader pre par dana a juče sam seo da uradim flesh EUXM iz fastboota. Sve je normalno krenulo i trajalo ali kada je došlo do 600, 700s pomislio pa kada će kraj. Mi Flash je učitavao dok nije izbacio flashtimeout na 1200s. Mob se nije restartovao već sam ga ja uključio iz fastboota, falim te bože, pomislio sam kao fazan u ovome da sam brikovao mob. Mob se uključio i normalno radi. Rom kao pre pokušaja flasha 13.0.3 MIXM. Dali neko zna gde sam kiksnuo i zašto mob nije pokupio EUXM namesto sadašnjeg MIXM.

Bolje flešuj xeu rom, da progledaš malo. 😁

Pa nema tu neke razlike. Dobio bi više funkcija (ali i bloat-a) sa kineskim beta romom. Čak i Global beta ima više opcija i bolje radi od Stable roma.

Nazad
Vrh Dno