Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Stigao napokon apdejt.
Ispada da je epg rak rana koja je usporavala bržu promenu kanala. Svakako bolje nego što je bilo, primetih da dugme za brisanje (u donjem levom uglu daljinca) sada vraća na prethodni kanal, msm da to do sad nije funkcionisalo.

Ja placam 2 godine po 2050 rsd... placam koliko su trazili i za moje novce, hocu obecane usluge!!! Mislim da je to nesto najnormalnije. Za one koji prodaju jedno, a u stvarnosti nude nesto drugo, zna se kako se zovu // PREVARANTI!

A i da sam dobio tih 14 meseci za 1rsd, opet bi bilo isto. To sto daju neke povoljnosti za placanje ne znaci da mogu da obmanjuju svoje korisnike ponudom koja ne postoji.
Ti si druže što narod kaže "ovca za šišanje"
Samo takvi kao ti mogu da plaćaju punu cenu za uslugu koja se još pravi.
I niko drugi nije kriv nego ti koji si pristao da im to plaćaš.

Ti si druže što narod kaže "ovca za šišanje"
Samo takvi kao ti mogu da plaćaju punu cenu za uslugu koja se još pravi.
I niko drugi nije kriv nego ti koji si pristao da im to plaćaš.
A kakvi to TAKVI ??
U zgradi imam Orion i Yettel... orion sam probao, mislio da ne moze gore i onda presao u Yettel, kao ozbiljnija su kompanija... kad ono... Kada sam potpisivao ugovor nije bilo drugih akcija i nisam bas najbolje rezumeo zasto sam ovca za sisanje i kakvi smo mi "takvi"... ?! Molim za savet za nas takve // sta je trebalo uraditi, cisto da znam za sledeci put ?!

Baš smeta ovo što sa strelicama na daljinskom ne možeš da vidiš šta sledi na kanalu ili šta je bilo, već mora da se ide na EPG.

@kossi

Naivan.
Plaćaš im punu cenu za nešto što još ne radi u full-u.
Oni svima nude akciju 14 meseci po 1din. samo ti jedini plaćaš punu cenu.
Još nisam čuo da kod njih neko plaća za još uvek ne puštenu punu uslugu.
Ako imaš Yettel to znači da imaš i MTS optiku (jer Yettel iznajmljuje MTS optičke vodove).
Kada si već hteo da platiš onda bolje da si 2god. jedan ugovor išao na MTS optiku koja radi na max, a posle kada ovi srede celu platformu i vidiš kako radi ta nova Yettel usluga pređeš kod njih ti brže bolje da im puniš prepune džepove za nešto što još ne radi u full-u.
Pa sada "laj na zvezde" kada si sam nepromišljeno se upleo u ovo.

^ Ima jos "naivnih", ne konkretno u ovom slucaju, ako se to tako tumaci jer placam samo promociju;
ALI, mislim da je apsolutno ruzno za nekog ko plati ono sto neko prodaje i za to ocekuje da je u skladu sa specifikacijama (nigde u reklami, hahah, ne pise da je aplikacija nedovrsena i da se ne zna kad ce biti...) reci da je naivan. Ja bih pre rekao da je to normalno. I poprilicno me obeshrabruje sto se to u ovoj zemlji tako ne tumaci. vrednost=usluga= ruka ruci :) =
dodjite nam opet ili al sam ga *****ao?
🤣🤣🤣

Još jedna zamerka, ranije se na live vraćalo pritiskom na dugme TV, sad moraš ući u EPG, vratiti na "trenutno" i onda ući na live.

Takođe, "premotavanje" gornjim dugmićima ne radi. Tj, nekad radi, nekad ne.

Poslednja izmena:
Ne da mi đavo mira, ne uzimajte za ozbiljno nije rešenje niti je na bilo koji način preporuka ali...

Ubacio sam Kodi (od xbmc doba nisam se majao sa njim, k`o velim mator sam čovek ostvaren, sa dobrim prihodima platiću uslugu koju želim) ali napad nostalgije u rano doba Open source aktivizma i...

Kodi je opasno propao od zlatnog doba kad se IPTV šerovao kao prosečan Linux distro trebalo mi je malo da nađem iole upotrebljivu listu za OTT ali sam našao. I vidi čuda:

200 i kusur domaćih strimova sve arene svi sk, svaki filmski kanal koji bi poželeo, HBO takodje (HBO, HBO2, HBO Adria)

I sve to za dž HD kanala na bacanje.

Majku mu božiju i provajderima, gomila napaljenih klinaca napravi servis koji je daleko id svega na tržištu. Hajde to razumi.

Ne da mi đavo mira, ne uzimajte za ozbiljno nije rešenje niti je na bilo koji način preporuka ali...

Ubacio sam Kodi (od xbmc doba nisam se majao sa njim, k`o velim mator sam čovek ostvaren, sa dobrim prihodima platiću uslugu koju želim) ali napad nostalgije u rano doba Open source aktivizma i...

Kodi je opasno propao od zlatnog doba kad se IPTV šerovao kao prosečan Linux distro trebalo mi je malo da nađem iole upotrebljivu listu za OTT ali sam našao. I vidi čuda:

200 i kusur domaćih strimova sve arene svi sk, svaki filmski kanal koji bi poželeo, HBO takodje (HBO, HBO2, HBO Adria)

I sve to za dž HD kanala na bacanje.

Majku mu božiju i provajderima, gomila napaljenih klinaca napravi servis koji je daleko id svega na tržištu. Hajde to razumi.
IPTV (ili m3u liste) nisu više takva "egzotika" kao pre nekoliko godina.
Dosta duboko se ušlo u samo strimovanje kanala bukvalno sa svakog servera koji ih emituje.
A "tata" za svu tu tehnologiju je stari dobri CS odakle je sve to počelo odavno

IPTV (ili m3u liste) nisu više takva "egzotika" kao pre nekoliko godina.
Dosta duboko se ušlo u samo strimovanje kanala bukvalno sa svakog servera koji ih emituje.
A "tata" za svu tu tehnologiju je stari dobri CS odakle je sve to počelo odavno
Sada je klatno otišlo na drugu stranu, egzotika je kad od rođenog provajdera dobiješ HD stream, naravno za rođene pare i ugovornu obavezu.
Što ne urade akviziciju ovih klinaca i reše se muke :)

Godinu dana niste u stanju da napravite aplikaciju za android. Pa da li ste vi realni? Evo orion izbacio akciju za orion app750din mesecno paket sa svim arenama ako se potpise ugovor na 2 godine. I naravno uzecu to jer ste gomila nesposobnjakovica

Stigao mi račun danas umesto 1 dinar 300 dindži.
Iz nekog razloga nakon nekoliko računa po jedan dinar softver za obračun mi zaračunao dodatno box iako je dogovor bio (a do sada poštavan i od mene i od Yettel-a) da bude bez dodatne naknade.
Pa poštovani @Yettel Srbija samo da izjavim za dnevnik:

Nije drugarski stvarno. Sve kapiram ali je fail baš veliki. Platiću 300 dindži mrzi me da zivkam i da se žalim ali stvarno nije drugarski. A baš sam bio dobronameran prema Telenoru.

Da, opet se sve nenormalno usporilo ponovo

@kossi

Naivan.
Plaćaš im punu cenu za nešto što još ne radi u full-u.
Oni svima nude akciju 14 meseci po 1din. samo ti jedini plaćaš punu cenu.
Još nisam čuo da kod njih neko plaća za još uvek ne puštenu punu uslugu.
Ako imaš Yettel to znači da imaš i MTS optiku (jer Yettel iznajmljuje MTS optičke vodove).
Kada si već hteo da platiš onda bolje da si 2god. jedan ugovor išao na MTS optiku koja radi na max, a posle kada ovi srede celu platformu i vidiš kako radi ta nova Yettel usluga pređeš kod njih ti brže bolje da im puniš prepune džepove za nešto što još ne radi u full-u.
Pa sada "laj na zvezde" kada si sam nepromišljeno se upleo u ovo.
Ne bih rekao da sam naivan, ali eto mozda @Yettel Srbija moze da objasni zasto ja placam 2050 rsd mesecno / dve godine, a ostali dobijaju godinu dana gratis ?!?!
- Da, da imam i mts optiku, a vidim i da sada i oni daju 12 meseci za 1rsd...

Posle unapređenja, izgleda nešto bolje, ali prosto ne mogu da verujem da to mora tako sporo, vidim da se izgubilo vraćanje u toku emisije, može samo od početka.

Moze da se premotava kao i ranije, tasteri levo, desno ili ona dva namenska za premotavanje. Kad premotas, pojavi se dugme za vracanje na “Uzivo”, a to je ranije islo preko tastera “TV”.

Hvala na odgovoru, ali kod mene to ne radi, može da se pauzira, ili da se gleda odpočetka, ali neće da vraća 1, 2, 5....min. unazad.
Izvinajavam se e6111, moja greška, mora da se drži taster, u pravu ste.

Stigao mi račun danas umesto 1 dinar 300 dindži.
Iz nekog razloga nakon nekoliko računa po jedan dinar softver za obračun mi zaračunao dodatno box iako je dogovor bio (a do sada poštavan i od mene i od Yettel-a) da bude bez dodatne naknade.
Pa poštovani @Yettel Srbija samo da izjavim za dnevnik:

Nije drugarski stvarno. Sve kapiram ali je fail baš veliki. Platiću 300 dindži mrzi me da zivkam i da se žalim ali stvarno nije drugarski. A baš sam bio dobronameran prema Telenoru.

Ne bih rekao da sam naivan, ali eto mozda @Yettel Srbija moze da objasni zasto ja placam 2050 rsd mesecno / dve godine, a ostali dobijaju godinu dana gratis ?!?!
- Da, da imam i mts optiku, a vidim i da sada i oni daju 12 meseci za 1rsd...
Pozivamo vas da nam se javite putem privatne poruke, rado ćemo proveriti o čemu je reč :) @uros-ubuntu @kossi

Dzabe sva "unapredjenja" 2.6.2 kad je VELIKI korak UNAZAD izbacivanje pregleda emisija na trenutnom kanalu, već sad to mora kroz EPG

Čekajući Yettel i nadogradnju na v2.6.2 eto nadogradih sam na v2.6.1, pretpostavljam da je to vrlo blisko iskustvo, nažalost i dalje traumatično. Šta znam, fluidnije je sve, ali realno gore nije ni moglo biti. Naravno pridružujem se zamerkama oko uklanjanja brzog programskog vodiča. Promena kanala i dalje ide kilavo i traje večnost. Premotavanje sad ide u koracima po 30 sekundi, ali gornji tasteri na daljincu nekada rade, a nekada ne i lutrija je kada će u toku premotavanja doći do nastavka reprodukcije, bez akcije i želje korisnika . Da je samo do mene, digao bih ruke od ovoga i koristio IPTV liste i slobodan softver koji je tata mata za Hipernet TV. Izgleda da će pre Srbija u EU, nego što će Yettel napraviti ljudsku aplikaciju za TV. Ako već naplaćujete televiziju, pa platite nekom da ljudski odradi posao, a ne priučene programere pripravnike. Ovo je čista prevara, naročito kad pozovete korisnički servis zbog problema sa TV-om, onda oni kao nešto podešavaju i nadogradjuju, vi čekate kao budala na vezi, dok oni naplaćuju poziv, a nakon toga verzija aplikacije ostane ista. Psihoteraprija, jel? Trebalo bi napraviti peticiju i tražiti da se svim korisnicima vrati novac i ne naplaćuje TV usluga dok to ne počne da liči na uslugu. Kako sada stoje stvari, uslugu beta testera dajemo svi mi zajedno, još za to i plaćamo.

Pozivamo vas da nam se javite putem privatne poruke, rado ćemo proveriti o čemu je reč :) @uros-ubuntu @kossi
Hvala kao da si uradio, ozbiljno, ne šalim se. Evo ispričaću ti bez ikakve obaveze.

Letos bio kod mene lik agent prodaje, mi se lepo dogovorili. Počastio čoveka kafom i Biter lemonom, to ti je u našoj kući pod moranje. I kaže The Mlađa Princeza da ima u svojoj sobi TV, kaže joj fini čika Dragan da i tebi srećo damo box i ti da gledaš (iako ona gleda samo Netflikse, Diznije i HBO-ove) neće da vas košta ništa dodatno jer sam kao dugogodišnji pretplatnik Telenora, ma *** imao sam NMT mobilni kod Mobtela, pa postpaid na šestocifrenom broju koji počinje sa 20. I bi tako, imam dva box-a jedan na TV u dnevnoj sobi jedan kod ćere.
I nekoliko meseci, hajde za ovu raspravu neka ispadne 4 meseca stiže mi račun po dinar. Sve oka. Uplatio sam nakon prvog računa 100 dindži k`o velim vi skidajte taj dinar, kad dođe čas da plaćam pun račun dodaću koliko treba i svi smo srećni.

Ovaj poslednji račun stavka Dodatni Hipernet TV Box - mesečna naknada za zakup - 350 dinara. I nekako niti će meni sreću da popravi tih 350 dindži niti će da mi pokvari, i kao savestan sistem administrator znam da nije ništa lično nego je neko nekad negde kliknuo i softver mi generisao račun ne uzimajući u obzir obećanje onog Dragana sa početka priče, i potpuno nemaran prema činjenici da su mi svi prethodni računi po dinar, taj softver prosto nije predviđen za tu vrstu logike.
Inače Dragan je divan prodavac, slatko smo se ispričali, bio sam pre neki dan u poslovnici u TC Banjica da ispravim mail koji je pogrešno upisao (dešava se) te sad valjda mogu da se nekako ulogujem u browseru na TV. Uzgred ljudi u poslovnici su na svaki način za svaku pohvalu, baš kako sam se i nadao od ozbiljne telekomunikacione firme.

Eto to ti je naša priča iz života, još jednom @Yettel Srbija hvala ti kao da si mi uradio, a ovo vreme što sam ti uštedo da proveravaš moj slučaj hajde da se dogovorimo da ga potrošiš na pametniji način:

Piši tamo developerima TV aplikacije da dodaju HD kanal još neki ali da ima smisla. Eto to je korist za sve, važi?

Nešto su izgleda čačkali. Sada je menjanje kanala oko dve sekunde.

Da, isto
Mada ipak napreduju, ja ovakvo obaveštenje 1. Put vidim ->
😬

Prilozi

• IMG_20221111_151905.jpg
    IMG_20221111_151905.jpg
    91.9 KB · Pregleda: 30
Ćao svima,

Danas su mi instalirali sve i radi fino i pohvale za instalatere. Svidelo mi se to što radi Eon aplikacija sa SK kanalima bez problema sto su mi instalateri rekli jer znam da preko MTS ne može. Isto sam primetio kao i vi da je jako loše uradjeno to oko pregleda na samom kanalu šta je pre i posle odnosno mora u EPG. Kod toga je EON odlično uradjen i treba to tako napraviti i ovde. Imam jedno pitanje a to je da li mogu da ubodem neki usb u box da mi bude kao externi hard za snimanje ili aplikacije ( zaboravio da pitam momke) ? Izvinjavam se ako je već pisano o tome nisam prolazio sve stranice.

Hvala

Nazad
Vrh Dno