Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Poštovani, koristim Vaš net i TV uslugu. Kada je stb podešen na 4k,slika je mutna. Kada je na 720p slika je boja.
TV je LG 43uq70003.
O čemu se radi?
Hvala

Pozdrav,

Nakon velikog broja komentara na novu verziju Hipernet TV aplikacije, probaćemo da objasnimo neke od funkcionalnosti su najčešće pominjane u odgovorima iznad.

Podela serijala po sezonama i epizodama

Dostupan broj epizoda zavisi od frekventnosti emitovanja svakog serijala posebno... U redovima sa sadržajem se izlažu sve epizode emitovane u prethodnih 7 dana, a pojedine ćemo, u skladu sa pravima na emitovanje koje imamo, držati i duže (čak i do 30 dana).

Video klub

Podela sadržaja po kategorijama i žanrovima, sav sadržaj linearnih kanala pretvara u formu video kluba, bez dodatne naplate. U narednim danima možete očekivati i dodatni sadržaj koji će biti dostupan na Hipernet TV u formi kompletnih sezona i epizoda.

Brzi programski vodič

Iako je izbor kanala moguć i kroz Programski vodič, kao i kroz veliki broj redova sa sadržajem, shvatamo veliku vrednost Brzog programskog vodiča, pa će i ta funkcionalnost uskoro biti dostupna.

Hvala na svim komentarima i sugestijama koje delite sa nama, nastavljamo da u kontinuitetu radimo na unapređenju iskustva u korišćenju.
Pozdrav,

Yettel

“Brzi programski vodic” je dostupan na staroj 1.6.2 verziji, a na toj novoj kazete da ne postoji, cemu to? Veoma ste neorganizovani.

Dobih i ja update

EPG treba da vodi na trenutni kanal, a ne tamo gde je bio prethodni put. Tj. kada sam na rts-u i kliknem epg dugme želim da mi se pokaže rts trenutno, a ne program koji sam gledao prošli put…

Na prvu loptu primetno brže radi, ostalo sutra

Demantoval me, prate upitnik. Dobih update, videćemo narednih par dana da li će biti ispadanja, to je ono što mi je najbitnije da nema.

Da li neko zna zašto preko Yettelovog uređaja na HBO Max ne radi zvuk, već daje samo šum za serije/filmove koji podržavaju Dolby Atmos? U pitanju je Hisense U7QF TV. Sa prethodnim se to nije dešavalo, ali prethodni TV nije ni podržavao Dolby Atmos.

Koliko sam primetio, na Netflixu direktno sa TV aplikacije radi sve kako treba.

Poslednja izmena:
Ovo sa šumom je bilo i kod mene. Morao sam da odem u podešavanja za zvuk na boxu, i da isključim neku opciju, pa je proradio zvuk.

Da li apdejt stiže preko play store-a ili ga oni automatski odrade?
Prijavio sam se juče, proveravam store svaka 2 minuta kao neki ludak.
Inače, i dan danas mi bolje radi prva verzija aplikacije (kad se trenutna deinstalira) spuštena na verzija 0.90, možda nema epg ali kanali se menjaju mnogo brže, pa kad pratim više utakmica u isto vreme obavezno, vratim na tu verziju.
Nadam se da je ovom novom verzijom brzina promene bar ista ili brža kao na prvoj verziji aplikacije.

Ovo sa šumom je bilo i kod mene. Morao sam da odem u podešavanja za zvuk na boxu, i da isključim neku opciju, pa je proradio zvuk.
Uspeo sam, isključio dolby digital, dolby digital plus i dolby atmos in dolby digital na Yettelovom uređaju. Samo tako radi zvuk, ali mi deluje da tako gubim Dolby Atmos podršku u tim filmovima na HBO Max. Ne znam da li može biti do HDMI kabla, ukoliko je potrebno da bude 2.0 npr.

Ovaj update nije i dalje rešio sporo prebacivanje kanala. Čitava tv aplikacija je i dalje spora. Pretpostavljam da je problem na serveru, jer je box odličan i brz.

Kada se gleda snimak neke emisije, povratak na tv uživo je spor i komplikovan.
Čitav taj meni "Danas", "Ekstra" itd. je spor i neupotrebljiv, pogotovo one sličice sa Youtube i hipernet tutorialima.

Nemoguće je vratiti se iz npr. Hbo Max aplikacije na Home ekran gde su aplikacije, nego mora da se pritisne dugme Menu, pa da se sačeka strpljivo da aplikacija dođe sebi, pa onda u Ekstra meni, pa sve ponovo.

Da ne spominjem, da svaki put kada uključim box, pojavi se Blic ili Kurir kanal, iako sam poslednji put gledao neki sasvim drugi kanal.

Imao sam i Iris, i imam Supernovu, i Supernovina aplikacija je najbolja od ove 3.

Ne znam da li je moguće odustati od TV-a u ugovoru, i koristiti samo internet?

Да напишем и ја коју о новој верзији апликације, пријавио сам се преко формулара овде на теми и на моје опште изненађење, после само пар сати сам добио нову верзију на оба уређаја.
Да кренем прво од позитивних ствари, прво и основно, за сада нема оне проклете грешке која ме је излуђивала НИСТЕ ПОВЕЗАНИ НА ИНТЕРНЕТ, надам се да ће то тако и остати и када све остале кориснике пребаце на нову верзију.
Друго, пребацивање канала је сада видно брже, треће, поздрављам то што је уведен међукорак када се из ЕПГ-а пушта неки садржај, на ком постоји инфо дугме, што кориснику омогућава да прочита опис емисије.
Е сад, има и неких мана, пре свега, укинут је брзи програмски водич, или како сам га ја звао, шина, то ми је потпуно сулуд потез, стварно не могу да разумем чему то.
Друго, решење које је примењено за ЕПГ је по мени катастрофа, у старој верзији се могло лако листати по садржају од претходних дана, док сада, да бих на пример, пустио неки филм од пре 3 дана треба да вртим 5 минута по ЕПГ-у тог програма, не видим поенту приближавања дизајна веб верзији.
Треће, и даље ниј исправљен, по мени, сулуд принцип да када се пусти неки садржај од раније није могуће променити канал на плус/минус, или преко брзог програмског водича, него само искључиво укуцавањем броја канала...
Четврто, као што је неко већ написао, када се уђе у ЕПГ на, на пример, РТС-у 1, а затим пусти неки садржај, пређе на други канал, па се поново отвори ЕПГ, поново је означен претходни канал, тј. у овом случају РТС 1.

Све у свему, ово већ личи на некакву услугу, гледљивије је, течније, нема бесомучног рестартовања на свака 3 минута, нема мољења Бога да ће неки садржај бити пуштен без добијања поруке нисте повезани на интернет...
Уколико се среди ових пар крупнијих ствари у скорије време, ово може да буде коректан сервис.

Hvala na svim komentarima i sugestijama koje delite sa nama, nastavljamo da u kontinuitetu radimo na unapređenju iskustva u korišćenju.
Pozdrav,

Yettel
Kad smo već na temi, 2.6.2 se ustabilio ovde sitne zamerke ideje i želje su svakako na temi ali prvo i osnovno:

Broj HD kanala! Hoće li biti više HD kanala? Ako bude mogu li ti kanali da budu smisleni, na primer - filmski i zabavni? Vidi poštovani Yettelu, cenim što je Tanjug i Kurir u HD ali iz moje perspektive može slobodnu u HD da bude i stream kamere kroz prozor dok pada kiše - podjednako mi je atraktivno, Ali Klasik TV, eto on bi mogao da zameni i Tanjug i Kurir i onaj Insta tv a da gledamo dobre filmove u HD.

My 2c

HOĆE LI BITI VIŠE HD kanala!!!!

Dragi "beta testeri" morate da shvatite da je Yettel i njegova kablovska/OTT platforma još uvek u izgradnji i da je to proces koji traje.
Svaki novi tv kanal bez obzira na tehnologiju u kojoj emituje svoj program podrazumeva i neke pregovore sa tim televizijskim kućama/mrežama.
A to je nešto što traje.
Plus da ne govorim o raznim tehničkim detaljima izgradnje same platforme.
Dakle ako ništa drugo barem ste dobili ako se ne varam 14 meseci po 1din. ali zato ste "beta testeri".
Jer i vrapci na grani znaju da se ništa od tehnologije što nije sazrelo i krenulo u maksimalnom sistemu da radi NE KUPUJE.

15.11.2021 Hipernet je zvanicno poceo sa radom.
Ako je njima potrebno godinu dana da rese problem koji imaju od pocetka onda treba da se zapitaju sta rade.

15.11.2021 Hipernet je zvanicno poceo sa radom.
Ako je njima potrebno godinu dana da rese problem koji imaju od pocetka onda treba da se zapitaju sta rade.
Nismo svi isti nekome treba više, a nekome manje vremena da proradi u punom kapacitetu.

Sto moze da znaci da ce njima trebati i duze od 14 meseci pa ce onda neko da placa full cenu paketa koji ne radi kako treba od samog pocetka jer njima treba vremena.

Po meni skroz neprofesionalno.

Još uvek ništa od apdejta, očigledno nam nekima nije sudjeno 🤦🏻‍♂️

Juče ujutru sam video objavu yettela za prijavu za novu verziju i odmah sam se prijavio. Već popodne sam imao najnoviji update. Uklonili su mogućnost menjanja rezolucije na kanalima što mi uopšte nije jasno al okej. Ako ništa, lepše izgleda i deluje mi fluidnije. Nije da sam nešto testirao, iskreno, imam televiziju samo da bih gledao premijer ligu i ligu šampiona. Aplikacije skroz okej rade. HBO Max koristim redovno.

Odabir rezolucije je i ovako bio beskoristan jer ne mozes da ogranicis na odredjenu, za stalno, vec je kao gornji limit pa automatski salta na nizu rezoluciju kad je hoce.

Kako da namestim da Yettel uređaj ne reaguje na daljinski od TVa? Ne mogu da uđem u meni od TVa, a da mi se ne promeni program. Isto tako, zbog Yettel uređaja mi se gasi TV na smanjivanje zvuka preko daljinskog od TVa (!?). Ovo mi je apsolutno neverovatno kako se postiglo da na ovaj način reaguje jedan uređaj. Ima li rešenja?

Kako da namestim da Yettel uređaj ne reaguje na daljinski od TVa? Ne mogu da uđem u meni od TVa, a da mi se ne promeni program. Isto tako, zbog Yettel uređaja mi se gasi TV na smanjivanje zvuka preko daljinskog od TVa (!?). Ovo mi je apsolutno neverovatno kako se postiglo da na ovaj način reaguje jedan uređaj. Ima li rešenja?
Daj malo više činjenica, koji TV na primer? Jesi li upario daljinski od Hiperneta sa TV? Daljinski od TV je samo IC zar ne?

isključi cec

U pitanju je Hisense U7QF, ali je to isto bilo i sa LG televizorom pre njega. Isključio sam CEC, ali i dalje na daljinskom od Hisense TVa upravljam i Yettel uređajem.

Kako misliš da li sam upario daljinski sa TVom? Bukvalno je tako od trenutka kada je priključen uređaj.

Dakle, jedan primer - kliknem na Hisense daljinskom da udjem u meni od TVa i TV to uradi, ali u isto vreme Yettel uređaj otvori EPG npr.

Poslednja izmena:
Dragi "beta testeri" morate da shvatite da je Yettel i njegova kablovska/OTT platforma još uvek u izgradnji i da je to proces koji traje.
Svaki novi tv kanal bez obzira na tehnologiju u kojoj emituje svoj program podrazumeva i neke pregovore sa tim televizijskim kućama/mrežama.
A to je nešto što traje.
Plus da ne govorim o raznim tehničkim detaljima izgradnje same platforme.
Dakle ako ništa drugo barem ste dobili ako se ne varam 14 meseci po 1din. ali zato ste "beta testeri".
Jer i vrapci na grani znaju da se ništa od tehnologije što nije sazrelo i krenulo u maksimalnom sistemu da radi NE KUPUJE.
Ja placam 2 godine po 2050 rsd... placam koliko su trazili i za moje novce, hocu obecane usluge!!! Mislim da je to nesto najnormalnije. Za one koji prodaju jedno, a u stvarnosti nude nesto drugo, zna se kako se zovu // PREVARANTI!

A i da sam dobio tih 14 meseci za 1rsd, opet bi bilo isto. To sto daju neke povoljnosti za placanje ne znaci da mogu da obmanjuju svoje korisnike ponudom koja ne postoji.

Nazad
Vrh Dno