Hvala!Kod Noctue vrede samo A12x25 i NF-A14/NF-A15. Svi ostali mogu da se odbace u startu. neki od manjih A9, A8, A6, A4 imaju smisla u bas specificnim situacijama, i mogu da se uzmu obzir kao poslednja neizbezna opcija.
Za tvoju konfiguraciju, 2x NF-A12x25 PWM napred i 1x NF-A12x25 PWM pozadi je sve sto ti treba. Trajace ti bas dugo i mozes posle da ih iskoristis za drugo kuciste ako eventualno predjes. Gore prazno je sasvim ok, 2x80mm pozadi prazno takodje. Tu pozadi dole samo je 80mm ima smisla ako ti se pregrajavaju disk-ovi eventualno, inace nema potrebe ni za njima (i to jedan Noctua NF-A8 PWM onda.
U domacoj firmi ima samo 5V 3-pin verzija, tako da bi morao da proveris da li ce i kad stizati klasicna PWM verzija. (Tehnicki mozes da uzmes i tu samo sto ce biti malo nezgodniji namestiti brzine ventilatora (ako si osetljiv na buku). Za 80mm ako zatreba dostupna ULN verzija je sasvim ok za disk-ove dole).
PWM ima kod Madjara.
Kad ljudi iz Noctue sami kazu SP ventilatori ce biti bolji u 90% slucajeva u PC kucistu, onda nema sta dalje da pricamo o tome.OK, kapiram. Sve je isključivo ili crno ili belo. Inflow ili postoji ili ga nema uopšte. AF ventilatori su neupotrebljivi, samo SP valjaju jer je bilo kakva prepreka "maciji kasalj za hybrid/pressure ventilator". Izgleda da se AF proizvode samo zbog neupućenosti inženjera jer ne prate Bench forum.
Vardari su bas performance orijentisani ventilatori, nisu bas tihi. Bice novih EK FPT ventilatora uskoro (za 15-ak dana). Koji bi trebalo da budu dosta bolji po pitanju buke, dok ce performanse ostati blizu starim Vardarima.Kakvi su EK Vardari po pitanju buke? Uzeo bi ih za custom loop, po specifikacijama imaju dobar protok vazduha ali me malo brine buka.
Da, FPT ima novi motor, stari motor na Vardaru je ono sto je pravilo problem sa bukom. Ne vidi se u specifikacijama.Hm, jeste li sigurni za EK FTP noise levele?
Ovo ce ti se obiti u glavu, ako mislis na NB-Eloop. Elem Eloop mora da imaju ~6-10mm lufta ispred na ulazu/intake, inace prave cudnu buku (previse je ispupcen pokretan deo ventilatora, i nacin na koji je dizajniran dodatno pravi problem). Fakticki moras da ih koristis kao push, neces se usreciti sa pull (sa bilo kojom preprekom ispred njih).Mislim da cu probati da nabavim NoiseBlocker fanove, imam vec jedan i odlican je sto se tice protoka vazduha i buke.
Ignorisi specifikacije na kutijama ventilatora svih proizvodjaca, svako koristi neki svoj nacin testiranja. Apsolutno beskorisno da poredis to. Cak i FPT je testiran drugacije u odnosu na vardare. Druga labaratorija, drugi nacin testiranja. Na zalost to uopste nije standardizovano.Hm, jeste li sigurni za EK FTP noise levele? Evo sta kaze za Nucleus Lux AIO:
EK-FPT FAN 120 D-RGB Full Pressure Technology Fan
Fan Noise Level: 36 dB (at maximum speed).
Fan Air Flow: 72 CFM = 122,33 m³/h (at maximum speed)
Manje-vise isto kao EK Vardar.
Mislim da cu probati da nabavim NoiseBlocker fanove, imam vec jedan i odlican je sto se tice protoka vazduha i buke.
@Dogzilla @jurodivi
Nakači ih na ploču i probaj Argus Monitor program. Ja ga koristim i odličan je...Našao sam dobar razlog za RGB, 6x Arctic P12 PWM PST RGB 0dB, 12cm, 4 pin, Namestio Auru na ""Smart" da boje prikazuju temperaturu procesora, zeleno na 30c, po defaultu žuto na 40c a crveno na 75c i prigušio svetlo. Sad mu to dođe kao neki termometar. Sad još da nađem način da zaustavim ventilatore na kućištu. BIOS mi neda da idu ispod 700RPM. Ne čuje se nikakav šum iz ležajeva.
Iz nekog razloga "Fan Control" program ne vidi ventilatore povezane na CPU_FAN, možda zato što je i pumpa povezana sa radiatorskim ventilatorima a na njoj ne može da se vrši konztrola niti da pokazuje RPM. Videću šta se dešava ako ih razdvojim ali to znači dodatni kablovi i premeštanje ostalih a tek sam se rešio jedno kilometar suvišnih žica.
Sorry, nisam baš sasvim kompetentant da sudim o buci jer sam malo tvrd na ušima (godine bučne muzike, fabrika i pucnjave). Neke TTejce koje sam imao pre su imale taj šum ičuli se ležajevi pa su čak i meni smetali, na ovima i onim crnim ništa. Kažu da imaju Fluid Dynamic Bearing ali na slici ne pokazuju rifling ili komoru/zarez u sredini ležaja.Nakači ih na ploču i probaj Argus Monitor program. Ja ga koristim i odličan je...
Kakvi su po pitanju buke, imaju li onaj karakteristični šum na određenom broju obrtaja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari