Šta je novo?

iPhone 13

Stavite i od operatera i mene zanima bas ko je tamo kupio

Ovo je iz iStyle-a

Prilozi

• CB95BE65-7BD8-4A62-8BF2-04DC4ACD0C69.jpeg
    CB95BE65-7BD8-4A62-8BF2-04DC4ACD0C69.jpeg
    95.6 KB · Pregleda: 131
  • 0F209819-1743-4180-BDA0-45E8F02AA6BA.jpeg
    0F209819-1743-4180-BDA0-45E8F02AA6BA.jpeg
    260.7 KB · Pregleda: 98
  • 99702EFF-8290-410C-BC0B-837536E92DCC.jpeg
    99702EFF-8290-410C-BC0B-837536E92DCC.jpeg
    103.2 KB · Pregleda: 88
  • 457AEAA7-8424-4371-B584-5667DC3FD90F.jpeg
    457AEAA7-8424-4371-B584-5667DC3FD90F.jpeg
    113.5 KB · Pregleda: 106
Nemoguce da veliki pilicar kao JaStil uvaljuje kineske punjace? :D
Ja kupio na KP uz telefon, navodno original, proveravao ambalazu sa testovima sa neta, kao jeste, ali stvarno radi lepo, ne greje se, sve super.
Cak i supruga ga koristi kao glavni punjac za S21.

Evo moj primer ja sam kupio preko Kp od lika koji ima preko 1000 ocena
Bio je u vakum pakovanju kad sam ga kupio i ima racun mts a izgleda ovako
Nadam se da je to to i da je original a nisam obracao paznju koje je temp kad se puni znam da na puni do 80 brzo posle mi od 90 do 100 mrljavi nesto
E711779C-199D-4F2D-BDAE-F0A8AE79E5B6.jpegA6320D3A-D224-4AB3-B131-2E9417AEC942.jpegDEAF882D-767C-491E-B055-56C00106751C.jpeg64AF0454-A183-40C0-8761-A6E27EB33283.jpeg51B93F70-DDE6-43DB-9DED-6DD7F4C469BA.jpeg

^ ja sam uzeo u yettelu i punjač bude mlak kad puni, bila je akcija na 2500din i plus sam imao popust na dodatnu opremu o izašao me 2000din. Od 20w, model je 13pm

Ja uzeo u A1,zena u Yettelu, ne grije se nista. Imam i neki iz Ipad-a,isto se ne grije.

Evo iz Apple Store u Frankfurtu...

IMG_3046.JPGIMG_3041.JPG

Ja koliko vidim svi su isti sto znaci da bi trebalo da je to to

Evo moj primer ja sam kupio preko Kp od lika koji ima preko 1000 ocena
Bio je u vakum pakovanju kad sam ga kupio i ima racun mts a izgleda ovako
Nadam se da je to to i da je original a nisam obracao paznju koje je temp kad se puni znam da na puni do 80 brzo posle mi od 90 do 100 mrljavi nesto
Pogledajte prilog 362310Pogledajte prilog 362311Pogledajte prilog 362312Pogledajte prilog 362313Pogledajte prilog 362314
Evo punio ovim punjacem od 20 do 80 mlak od 80 do 100 za nijansu hladniji

Iphone 12 pro valjda je to to.

Hocu da skinem Google Photos aplikaciju, promenio sam region na USA i neće, dobijam ovo obaveštenje. Šta da radim?

Prilozi

• 375CE420-7BC0-42AB-A2CB-2511E045013B.png
    375CE420-7BC0-42AB-A2CB-2511E045013B.png
    518.5 KB · Pregleda: 66
Znaci kreiram nov nalog, skinem aplikaciju i posle vratim sve na sadasnji srpski nalog i to je to?

Hocu da skinem Google Photos aplikaciju, promenio sam region na USA i neće, dobijam ovo obaveštenje. Šta da radim?
Nisi promenio Apple ID region (region svog naloga), već samo region u podešavanjima.
Moraš kreirati američki ili hrvatski nalog.
Odakle vam to?
Naravno da ne mora da kreira nov nalog, ako ima već jedan.
Šta ako se preseli iz Srbije u USA? Apple je mislio na to i zato je omogućio da možeš menjati region na postojećem nalogu kad god hoćeš u zavisnosti od mesta prebivališta.
Znaci kreiram nov nalog, skinem aplikaciju i posle vratim sve na sadasnji srpski nalog i to je to?
Nema potrebe da kreiraš nov nalog kad već imaš jedan.
Samo promeni region svog naloga na sledeći način:

1. Uđi u Settings
2. Klikni na prvu stavku Apple ID, iCloud, Media & Purchases
3. Idi na Media & Purchases
4. Klikni na View Account
5. Uloguj se sa svojom Apple ID šifrom
6. Izaberi Country/Region
7. Klikni na Change Country or Region
8. Izaberi zemlju i prihvati uslove korišćenja.
9. Popuni podatke za plaćanje (adresu i ostalo države koju si izabrao), za kreditnu karticu izaberi None.

Ako želiš, možeš to uraditi i online:
  1. Uloguj se na appleid.apple.com.
  2. Klikni na Personal Information.
  3. Izaberi Country/Region.
  4. Prati upustva.
I to ti je to, prosto ko pasulj, a ne da praviš sto bespotrebnih naloga. ;)
Kad bi svi imali po 5 naloga, uskoro ne bi bilo slobodnih Apple ID-eva.
Kad skineš šta ti treba, na isti način se vratiš na staro. :)

Poslednja izmena:
Nisi promenio Apple ID region (region svog naloga), već samo region u podešavanjima.

Odakle vam to?
Šta ako se preseli iz Srbije u USA? Apple je mislio na to i zato je omogućio da možeš menjati region na postojećem nalogu kad god hoćeš u zavisnosti od mesta prebivališta.

Nema potrebe da kreiraš nov nalog kad već imaš jedan.
Samo promeni region svog naloga na sledeći način:

1. Uđi u Settings
2. Klikni na prvu stavku Apple ID, iCloud, Media & Purchases
3. Idi na Media & Purchases
4. Klikni na View Account
5. Uloguj se sa svojom Apple ID šifrom
6. Izaberi Country/Region
7. Klikni na Change Country or Region
8. Izaberi zemlju i prihvati uslove korišćenja.
9. Popuni podatke za plaćanje (adresu i ostalo države koju si izabrao), za kreditnu karticu izaberi None.

Ako želiš, možeš to uraditi i online:
  1. Uloguj se na appleid.apple.com.
  2. Klikni na Personal Information.
  3. Izaberi Country/Region.
  4. Prati upustva.
I to ti je to, prosto ko pasulj, a ne da praviš sto bespotrebnih naloga. ;)
Kad bi svi imali po 5 naloga, uskoro ne bi bilo slobodnih Apple ID-eva.
Kad skineš šta ti treba, na isti način se vratiš na staro. :)
Hvala, dobro je znati ovo za ubuduce.
Ali kasno, ja sam napravio nov nalog i rešio šta mi treba.

@Shomi22

Tacno je sve što kažeš, ali pod uslovom da nisu opet uveli, kao što je bilo jedno vreme, da traži payment method sa karticom kad menjaš region na US, nije nudio None opciju 😃 Takođe mora da zna da ne može da menja region dok god mu je aktivna bilo kakva pretplata ili su mu neke pare na računu, kao što je najčešće bilo na američkim nalozima zbog dopunjavanja gift karticama 😃 Naravno da je i to rešivo kontaktiranjem njihove podrške vezano za iTunes i uklanjanja preostalog balance/novca na Apple ID nalogu 😃

Odakle vam to?
Omogućio je Apple promenu regiona, ali da bi promenio region na USA moraš da imaš njihovu karticu. Bez toga ne može.

da li je moguće negdje drugdje poihranjivati fotografije mimo icloud

@Shomi22

Tacno je sve što kažeš, ali pod uslovom da nisu opet uveli, kao što je bilo jedno vreme, da traži payment method sa karticom kad menjaš region na US, nije nudio None opciju 😃 Takođe mora da zna da ne može da menja region dok god mu je aktivna bilo kakva pretplata ili su mu neke pare na računu, kao što je najčešće bilo na američkim nalozima zbog dopunjavanja gift karticama 😃 Naravno da je i to rešivo kontaktiranjem njihove podrške vezano za iTunes i uklanjanja preostalog balance/novca na Apple ID nalogu 😃
Kod mene je uvek nudio, ako si startno svoj nalog napravio sa “None” payment opcijom, a kasnije dodao u podešavanjima karticu. Za pretplatu i Gift kartice se slažem. :)
Evo, proverio sam opet.

B1140246-655A-4FCE-A188-24E6DE51B7D0.jpeg
Omogućio je Apple promenu regiona, ali da bi promenio region na USA moraš da imaš njihovu karticu. Bez toga ne može.
Naravno da može, u slučaju odabira “None” za payment. :)
Ako hoćeš da kupuješ karticom aplikacije sa drugog regiona, logično je da moraš da imaš njihovu. Dok sam bio u Srbiji, često sam menjao ovom procedurom region i instalirao Apps koje su mi bile potrebne. Sada sam na Holandskom regionu i tu sam ubacio Holandsku karticu, ali i dalje imam “None” opciju, kad se vratim na Srpski ili želim opet da se prebacim na USA.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: iOS
Ima li načina da se ubiju reklame u apps na iOS kao na Andorid sa npr Blokada 5 app koju koristim godinama.
Namestio sam Adguard app ali one filtrira samo browser apps

Ima li načina da se ubiju reklame u apps na iOS kao na Andorid sa npr Blokada 5 app koju koristim godinama.
Namestio sam Adguard app ali one filtrira samo browser apps
private dns adguardov je ok
Jeste, ali nije ni priblizno zaokruzeno kao sto je to sa ajklaudom. 300din 2tb na turskom regionu je i vise nego jeftino.

Meni je podešeno da idu i na google photos. Imam i neke windows/android uređaje u upotrebi.

Ja koristim USA nalog, ali imam i srpski koji je morao da se napravi zbog HBO GO.
Mislim da Apple neće da propadne zbog jednog dodatnog naloga.
Posebno neće ništa da im bude ako malo ulože u naš region. Fali lokalizacija, sadržaj... Dosta google rešenja koristim i dalje, malo neozbiljno da nešto moram da skinem baš sa USA naloga da bi imao lokalnu upotrebu :) Nisam odavno, ne smem baš da tvrdim, morao bi ponovo da sve podesim, ali najbolji primer su neke google aplikacije.

Nazad
Vrh Dno