Šta je novo?

Xiaomi 12T/Pro

Odgovorili su mi iz Šaomija:

Poštovani, trenutno imamo sistemsku grešku koja prouzrokuje probleme sa prijavom.
Molimo Vas da sutra pokušate da ponovite postupak, ukoliko i tada ne bude moglo, bišite nam kako bismo pronašli način da naknadno rešimo problem.
Veliki pozdrav!
Vidi se da nisi koristio vec samo lupetas. Skoro stock android em radi fluidnije em je stedljiviji prema bateriji od bilo kog telefona sa miui.
Ta Ultra koju pljujes ima USB C 3.1, tanja je, laksa je, ima telephoto kameru, bolju selfie kameru pa i sam displej je bolji
Apsolutno sve tačno. Zamalo da je uzmem ali presudila je cena. Motorola se pojavila prva i već sam je bezecovao, ali je šaomi uleteo u međuvremenu sa sniženjem u predprodaji i ostalim a Motorolu još MTS nije ni uvrstio u ponudu. Tako da je Šaomi izašao 20K jeftiniji, još na rate...A da je bolja Motorola, jeste. Ali ne 20000din bolja.

Poslednja izmena:
Šteta, glavna fora u predprodaji je bila grejalica. 😀
Više smo se bavili njom nego samim telefonom. Skoro niko nije pomenuo 6-mesečno osiguranje ekrana u ovoj akciji... Tako da šteta druže, ne znaš šta si propustio...😀

Pa ko ti je kriv, većina jeste ;)
Ko mi kriv da dam 83.000 a dao sam 68.000 bez grejalice u vakumu sa dve godine Yettel garancije. Šta će mi grejalica, greje pametna bez da je uključiš u struju? Ajd ljudi da pišemo o telefonu, otvorite posebno temu o grejalici.

A u Hrvatskoj robot usisivač :D

Usput meni je kul ova Clone opcija na kameri, ne znam koji još modeli to imaju

Magic-Clone-Black.jpg

Imaju to i neki stariji modeli

Nisam nesto zadovoljan baterijom kako se "formirala".
Skinuo AccuBattery i pokazuje max kapacitet 4558 od zvanicnih 5000 mAh,sto je lose...kod devojke na obicnom 12t pokazuje 4819 mAh sto je skroz ok.
Znaci od starta nije dobrog kapaciteta 😢

Nisam nesto zadovoljan baterijom kako se "formirala".
Skinuo AccuBattery i pokazuje max kapacitet 4558 od zvanicnih 5000 mAh,sto je lose...kod devojke na obicnom 12t pokazuje 4819 mAh sto je skroz ok.
Znaci od starta nije dobrog kapaciteta 😢
Meni isto nešto tako 4558mah, baš sam bio iznenadjen. Možda po tom pitanju nešto treba preduzeti samo ne znam šta, proceduralno. Rekao sam pre par dana da sam generalno njime nezadovoljan i da leti na oglase medjutim gde god odem na net svi ga hvale pa ajd da promenim rom i ubacim EU, možda počne više da mi se svidja. Čekam 168h da mogu otključam bootloader, ko će dočekati.

Izgleda stigle grejalice 😃 . Toliko o "brutalnom" telefonu Xiaomi 12T Pro 🙂 . Benchmark je meni jedini forum koji je najrelevantniji za sve telefone. Da sam stigao do 16te strane čitajući o njemu vešto bi ga izbegao, 12T Pro.

Sta mu to toliko fali? Mozda nije idealan ali za 550-590e koliko se sada prodaje na KP, mislim da nema konkurencije u ovom cenovnom rangu.

600e a nema wireless charging i kamera prosek..

Izgleda stigle grejalice 😃 . Toliko o "brutalnom" telefonu Xiaomi 12T Pro 🙂 . Benchmark je meni jedini forum koji je najrelevantniji za sve telefone. Da sam stigao do 16te strane čitajući o njemu vešto bi ga izbegao, 12T Pro.

Mislim da ja redno vreme da prodas telefon i da promenis temu.
Spasi sebe, a bogami i nas. Prodaj ga sto brze.

Kome treba wireless charging, kada se telefon napuni za 20 minuta😅 Sto se tice kamara ne mogu da sudim posto ga nemam, ali gledajuci testove, glavna kamera nikako nije prosek. Jedina prava mana mu je sto ima USB 2.0 i sto nema alu ram... da ima sve ovo bio bi flagship i kostao bi minimum 1000e.

da ima sve ovo bio bi flagship i kostao bi minimum 1000e.
Opet isto, da ima. Da ima košao bi realno 100eu više, Xiaomiu se to ne isplati. Kameru sam ja testirao u prostoriji pod svetlom, u jednoj ruci Poco F2 Pro u drugoj 12T Pro, slike identične. Po danu svaki mob oko 400eu pravi ok slike. Možda jeste van konkurencije sa cenama preko oglasa i preko mreže ali taj fontele (8/256) je sada u Mi Store 820eu.

spasi sebe, a bogami i nas. Prodaj ga sto brze.
Hoću naravno, samo da ubacum eu rom i vidim ima li kakvog boljitka, a za tih 168 sati dok čekam možda pročitam od vas nešto što bi me uverilo da je mob zaista "brutalan" . Uzgred evo ništa više neću u ovoj temi da pišem da vas ne bi iritirao, samo čitam. Mnogo emotivno reagujete, kao da vam je Xiaomi neki rod.

Poslednja izmena:
Postavi neku uporednu sliku pa da i mi sami procenimo, jednu pod jacim a drugu pod slabijim uslovima osvetljenja.
820e je zaista previse, sreca pa je na KP cena dosta niza😁

Poslednja izmena:
Kome treba wireless charging, kada se telefon napuni za 20 minuta😅 Sto se tice kamara ne mogu da sudim posto ga nemam, ali gledajuci testove, glavna kamera nikako nije prosek. Jedina prava mana mu je sto ima USB 2.0 i sto nema alu ram... da ima sve ovo bio bi flagship i kostao bi minimum 1000e.
Za USB 2.0 se slažem, to mu je jedna od retkih mana. Ipak je spor u prebacivanju podataka. Ali ništa opasno. A za alu ram koga briga. I ovako ide u masku, ja ga stavio u kejs, stavio mu zaštitno staklo i šta će mu više zaštite. Punjač puni za 20min i nije mi neophodno bežično punjenje. Kamera od 200MP odrađuje 95% posla a za onih par procenata mogu da podnesem, mada bi bilo lepo da ima bolje ostale kamere, a tek telefoto... Ali ništa presudno ne nedostaje. Za ove pare, odličan telefon. Kome trebaju ove finese nek spremi 1300 eura (ili više) pa lepo Samsung ili iPhone flagship i nema problema. Mi bi hteli vrhunski telefon za 500-600 eura. E pa nema bato za te pare. Dobro je i ovo. Dobili smo ključne elemente flegšipa za koliko-toliko pristojan novac. I još kukamo, sve nam malo. Ovo je telefon kompromisa. E sad neko napravi kompromis na kamerama, neko na punjenju, neko na ekranu, ramu itd. Po mom mišljenju najbolji kompromis bi bio Nord 3 ali nikako da se pojavi....

U potpunosti se slazem...bezicno punjenje vecini totalno bespotrebno,mana je jedino 2.0,kameru mozda jos "dopeglaju" nekim azuriranjem,mada i ovako je dobra...nije odlicna,ali je dobra.
U principu nikakva bas,bas bitna mana.
Za ove pare u kombinaciji sa yettelom u predprodaji odlicna kupovina...kod njih daleko povoljniji bio nego kod Vipa i mts-a.
Za nesto vise od 107000 dobio i mob i grejalicu i odlican paket sa svim neogranicenim u sebi,ukljucujuci i roming net

Pojavila se Motorola edge30 ultra i Xiaomi 12T Pro. I tu se bije bitka. Tu su negde. Motorola je skuplja ali i nudi više. Šaomi je jeftiniji i daje sve što je neophodno po povoljnim uslovima, još na akciji i izborio se za tržište. Sad će verovatno Motorola nekeko da odgovori na izazov. Pa vi čekajte šansu, ko bude davao bolje uslove...

U potpunosti se slazem...bezicno punjenje vecini totalno bespotrebno,mana je jedino 2.0,kameru mozda jos "dopeglaju" nekim azuriranjem,mada i ovako je dobra...nije odlicna,ali je dobra.
U principu nikakva bas,bas bitna mana.
Za ove pare u kombinaciji sa yettelom u predprodaji odlicna kupovina...kod njih daleko povoljniji bio nego kod Vipa i mts-a.
Za nesto vise od 107000 dobio i mob i grejalicu i odlican paket sa svim neogranicenim u sebi,ukljucujuci i roming net
Meni je u Box paketu MTS-a izašao oko 80000, i kad oduzmemo cenu grejalice, koja mi treba, izađe oko 65000 ili 550 eura za telefon što je meni ok cena. Ja sam tu našao svoju računicu. A vi svako za sebe, nađite svoju. A jednog dana kad nam skoči standard da svi kupimo lepo flegšip i da ne razmišljamo i cinculiramo u sitna crevca. Zasad, ovo je dolično i odlično.

Nazad
Vrh Dno