Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi su različiti i u istoj seriji vole / cene totalno različite stvari. Breaking Bad ima daaaleko više "uzbudljivih" momenata i time "drži pažnju" ljudima koji baš i nisu u fazonu da primećuju i vrednuju cinematografiju, režiju, pojedinačni glumački performans, razvoj lika kroz sezone, kvalitet dijaloga...
Better Call Saul će biti extremno dosadan solidnom procentu kojima je Breaking Bad bio ok (kad im zanimljivo bilo panduri vs negativci momenat).

A objektivno BCS je jedno 30% kvalitetnija serija. (za početak Kim je 400x zanimljiviji lik od Skyler)

Ja sam jedan od njih Breaking Bad mi je vrhunska serija, Probao Better Call Sau, bila mi je suvise spora, dosadna. Odustao posle 2-3 epizode. Iskreno nisam joj dao ni priliku da mi se svidi.

I ja sam na prvo gledanje odustao od BCS zbog sporog tempa, i nervirao me Chuck iz nekog razloga 😀
Kad je krenula ova poslednja sezona sam joj dao još jednu šansu jer su je hvalili na sve strane i nakon što sam izgurao prvu polovinu prve sezone sam se navukao.
Imala je slabijih momenata (ona sezona kada Jimmy gubi licencu i prodaje telefone), ali daje popriličnu dubinu BB likovima i definitivno vredi odgledati.
Lalo je jedan od jačih likova koji se pojavio na TV ekranima.

Glupo je odgledati jednu a ne drugu ma kad god se rešili da pogledate onu koji niste. Tek kroz i završetkom BCS neke stvari su jasnije ili sklopljene u jednu celinu plus saznajemo kako su završili neki od junaka tako da ne treba stvari ostaviti ''nezavršenim'', tj.ne odgledati oba opusa.

Elem, pisalo se skoro o seriji From, bogme dojmila me ta serija, dosta nekih sličnosti i dodirnih tačaka sa Lost i Vejvard Pajns ali ne mari, zbindžovah za par dana i sad bi gledao nastavak koga nema 🙂 uglavnom preporučujem za pogledati. I da, Vejvard Pajns, pa nije tolika katastrofa taj drugi deo da treba zaboraviti da postoji, drugi likovi, druge okolnosti ali se itekako vezuje za prvu sezonu ali svako ima različita mišljenja naravno.

Ma ja ne kapiram, u moru gluposti hiper produkcije ljudi gledaju sve i svašta, a onda propuste BCS jer im je dosadna nakon par epizoda. Pogotovo oni koji su oduševljeni sa BB (jeste da nemaju istu dinamiku i priču) sa zajedničkim likovima i što kaže Miki Ue, stvari iz obe priče postaju jasnije jer se sklopi zajednička celina. Ali dobro. Kako god...

Upravo zavrsio sa gledanjem. Nije losa mini serija.

Glupo je odgledati jednu a ne drugu ma kad god se rešili da pogledate onu koji niste. Tek kroz i završetkom BCS neke stvari su jasnije ili sklopljene u jednu celinu plus saznajemo kako su završili neki od junaka tako da ne treba stvari ostaviti ''nezavršenim'', tj.ne odgledati oba opusa.

Elem, pisalo se skoro o seriji From, bogme dojmila me ta serija, dosta nekih sličnosti i dodirnih tačaka sa Lost i Vejvard Pajns ali ne mari, zbindžovah za par dana i sad bi gledao nastavak koga nema 🙂 uglavnom preporučujem za pogledati. I da, Vejvard Pajns, pa nije tolika katastrofa taj drugi deo da treba zaboraviti da postoji, drugi likovi, druge okolnosti ali se itekako vezuje za prvu sezonu ali svako ima različita mišljenja naravno.
Treba tebi dati orden sto si mogao da izguras drugu sezonu. Ja mislim da bih bio spreman da resim nekoga zivota da sam iz bilo kog razloga bio prinudjen da odgledam sve 😄

Још ако си урадио и превод... 🤗

Још ако си урадио и превод... 🤗
Nažalost, nemam vremena. Ne dižem glavu od posla. 🙂
Tek uveče pred spavanje, opustim se uz neku seriju, koju je u poslednje vreme jako teško ubosti, a da valja, da ne kažem bude iole gledljiva.😉
Na ovu sam slučajno nabasao i rado bi je preveo, ali brate moj, radim od jutra do sutra na nekom projektu, pa nemam vremena ni da jedem ko čovek.
Šta ti je prokletstvo, ne valja kad nemaš posla, a ne valja ni kad imaš.😢
Jedva čekam da završim uskoro sa ovim, pa da na miru ko čovek uživam u prevođenju.

FgeDU1mX0AAVUlz

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Ja sam je poceo, malo sporo krece dal ide posle brze, i jel ima fino akcije ?

Ako očekuješ neku brzu akciju ne, recimo dosta brze od Peaky Blinders koje su od istog autora…

Ljudi su različiti i u istoj seriji vole / cene totalno različite stvari. Breaking Bad ima daaaleko više "uzbudljivih" momenata i time "drži pažnju" ljudima koji baš i nisu u fazonu da primećuju i vrednuju cinematografiju, režiju, pojedinačni glumački performans, razvoj lika kroz sezone, kvalitet dijaloga...
Better Call Saul će biti extremno dosadan solidnom procentu kojima je Breaking Bad bio ok (kad im zanimljivo bilo panduri vs negativci momenat).

A objekt
vno BCS je jedno 30% kvalitetnija serija. (za početak Kim je 400x zanimljiviji lik od Skyler

Ko određuje šta je objektivno?...

Kako može da bude "30% bolja serija" u kojoj u poslednjoj sezoni pola sata epizode ode na to kako on skemuje dva lika iz obezbeđenja da bi ovaj pokrao par gluposti? 16 puta ga gledamo kako dolazi sa burgerima kroz hodnik pa na vrata, mislim čemu? Koliko samo protraćenog vremena koje jasno govori da je možda serija gurala dalje nego što je mogla. BCS ima nebrojeno praznih epizoda u kojoj se radnja razvija ili malo ili nimalo. Ima manje zanimljivih likova. Skajler jeste dosadnija od Kim, ali je njen i Kranstonov odnost zanimljiviji i dinamičniji jedno 100 puta nego na momente Sola i skoro pa katatonične Kim koja je imala more signala da shvati da je Sol problem, pre nego što je gledala kako neko nekome prosipa mozak na njene oči. Šta reći o odnosu WW i Džesija koji je prošao od divljenja do apsolutne mržnje pa jedno 100 puta, Džesija doveo na ivicu samoubistva, i sl. Šta reći o momentu kada mu WW ubija devojku, koji momenat ili scena u BCS ima približnu težinu? Smešno.

Breaking bad ima tu gledljivost, kao npr jeftina indy igra koja ima igrivost. Praktično ne postoji segment serije kao umetnosti da je na strani BCS u odnosu na BB. Više dinamike, više akcije, više negativaca, više dobre glume, više svega. Sam razvoj Voltera Vajta kao lika, zanimljiviji je od svega što BCS ima da ponudi u smislu karakterizacije i odnosa likova, a da nije bilo zanimljive relacije između njega i njegovog brata, sa malo čim bi BCS imao da se pohvali u tom segmentu.

Breaking bad ima ocenu 9.5 i to na skoro 2 miliona gledoca u odnosu na 8.5 na manje od 600k BCS. Ok, neko će reći koga briga za IMDB, ali da se ne lažemo ocene tamo imaju težinu i predstavljaju jasan doživljaj filmske publike nečega, šta god to bilo. U slučaju BB to svakako nije eto tako desilo se već je jasan pokazatelj da BB ima magnet koji je prikovao gledaoce uz sebe svojim dešavanjima i likovima o kome 99% novih serija može samo da sanja.

Znači potpuno razumem da je nekome BCS više legao i da se u njemu više pronašao, Saul je fakat jako simpatičan karakter /koji budi rečeno, nije promenio 3 emocije u sebi za 6 sezona/ ali objektivno... Objektivno BB briše pod sa BCS u svako doba dana i noći. Ne 30% već 100%.

Edit: moram da dodam da osim toga što BB ima u sebi i Saula haha, ima i jebenog cara Henka Šredera! Bog!

Može, ali sa ovom dečicom što su dve I po serije u životu odgledali 😇
Ovo već nije korektno, samo ćeš zatrpati temu ovakvim omalovažavanjem drugih učesnika. Čemu taj "moj ukus je jedini validan" stav?

Ipak, što se mene tiče, generalno jesi u pravu, iako si pobrojao mane BCS a ističeš samo prednosti BB koji takođe ima gomilu nedostataka. Na primer, brdo filler epizoda potpuno nepotrebnih, i dosta "prison break" momenata (ja ih tako zovem), gde se likovi stavljaju u preterano zaebane situacije, iz kojih se u sledećoj epizodi na potpuno nerealan način vade, sve zarad održavanja tenzije i napetosti. Ipak, likovi, odnosi među njima i težina odluka koje donose, stavljaju BB ispred BCS i na mojoj lestvici, ali BCS je jako dobra serija(spinoff).

Ovo već nije korektno, samo ćeš zatrpati temu ovakvim omalovažavanjem drugih učesnika. Čemu taj "moj ukus je jedini validan" stav?

Ipak, što se mene tiče, generalno jesi u pravu, iako si pobrojao mane BCS a ističeš samo prednosti BB koji takođe ima gomilu nedostataka. Na primer, brdo filler epizoda potpuno nepotrebnih, i dosta "prison break" momenata (ja ih tako zovem), gde se likovi stavljaju u preterano zaebane situacije, iz kojih se u sledećoj epizodi na potpuno nerealan način vade, sve zarad održavanja tenzije i napetosti. Ipak, likovi, odnosi među njima i težina odluka koje donose, stavljaju BB ispred BCS i na mojoj lestvici, ali BCS je jako dobra serija(spinoff).

U pravu si, moje izvinjenje, ali kakva izjava takav i moj odgovor.

Sa druge strane, treba malo više iskustva da bi se neke stvari racionalnije i objektivnije sagledale.

Čovek spominje cinematografiju i režiju, pa BB ima po 3 wallpapera u svakoj epizodi, jednostavno više lokacija i više dešavanja u kojima je Giligenovo pisanje i režija lakše moglo da dođe do izražaja, tj bolje reći lepše, inače je sam stil režije, kadriranje, kamera pa i fotografija manje više preslikan BB bez bilo kakvog iole većeg odstupanja.

Čovek spominje razvoj karaktera, u BB ima 5x više zanimljivih karaktera a o glumačkim performansima mislim da je suludo i trošiti reči.Za one koji ne znaju, ili nisu pročitali, evo šta je Entoni Hopking poslao Kranstonu pošto je izbindžovao celu seriju (daleko od toga da nema još sjajnih rola).
Dear Mister Cranston.

I wanted to write you this email – so I am contacting you through Jeremy Barber – I take it we are both represented by UTA . Great agency.

I’ve just finished a marathon of watching “BREAKING BAD” – from episode one of the First Season — to the last eight episodes of the Sixth Season. [Ed note: There are in fact five seasons of Breaking Bad; this might have been wishful thinking.] (I downloaded the last season on AMAZON) A total of two weeks (addictive) viewing.

I have never watched anything like it. Brilliant!

Your performance as Walter White was the best acting I have seen – ever.

I know there is so much smoke blowing and sickening bullshit in this business, and I’ve sort of lost belief in anything really.

But this work of yours is spectacular — absolutely stunning. What is extraordinary, is the sheer power of everyone in the entire production. What was it? Five or six years in the making? How the producers (yourself being one of them), the writers, directors, cinematographers…. every department — casting etc. managed to keep the discipline and control from beginning to the end is (that over used word) awesome.

From what started as a black comedy, descended into a labyrinth of blood, destruction and hell. It was like a great Jacobean, Shakespearian or Greek Tragedy.

If you ever get a chance to – would you pass on my admiration to everyone — Anna Gunn, Dean Norris, Aaron Paul, Betsy Brandt, R.J. Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada — everyone —everyone gave master classes of performance … The list is endless.

Thank you. That kind of work/artistry is rare, and when, once in a while, it occurs, as in this epic work, it restores confidence.

You and all the cast are the best actors I’ve ever seen.

That may sound like a good lung full of smoke blowing. But it is not. It’s almost midnight out here in Malibu, and I felt compelled to write this email.

Congratulations and my deepest respect. You are truly a great, great actor.

Best regards

Tony Hopkins.”

Ostalo mi je još dve poslednje epizode Peaky Blindersa da odgledam i pitam se, kako bi izgledalo da je glavnu ulogu dobio Džejson Statam, koi je ustvari i bio prvi pik. Teško da bi nadmašio Marfija.

Ostalo mi je još dve poslednje epizode Peaky Blindersa da odgledam i pitam se, kako bi izgledalo da je glavnu ulogu dobio Džejson Statam, koi je ustvari i bio prvi pik. Teško da bi nadmašio Marfija.

Ne bi sigurno. Statam je ipak više tabadžija dok je Marfi više karakteran glumac a i veća faca, imho.

Čovek spominje cinematografiju i režiju,
Pročitaj ponovo malo pažljivije šta je "čovek" napisao, u kom kontekstu je spomenuo cinematografiju i režiju. Pa mi reci gde sam poredio iste između BB i BCS?

Dakle, moj argument i moj stav je da je BB u odnosu na BCS serija i pravljena za i ima širu publiku jer je više nagnuta u "mainstream" smeru i ima elemente da prevuče i ljude koji ne obraćaju pažnju na kvalitet nego pre svega gledaju stvari primarno kroz "entertainment value", priču / radnju. Među kojima budi i takvi kojima je Henk bog a Lalo car...

To sam izneo u cilju napominjanja da će BCS dobrom delu BB fanova biti dosadan, jer nema tih nekih elemenata i "ništa se ne dešava".

Na temu zašto ja smatram da je BCS 30% kvalitetnija (dakle ne zanimljivija, uzbudljivija, dopadljivija) nisam detaljisao u prethodnom komentaru, osim toga što sam konkretno spomenuo Kim vs Skyler. Što je samo po sebi dovoljno, IMHO.
Meni lično su i Majk i ostali sporedni likovi daleko zanimljiviji bili u BCS jer im je proširen backstory i dodata dubina i jasnija motivacija.

p.s. Primeti da ni sad nisam napisao koja od 2 serije je meni više legla, u kojoj sam se "više našao" i koja mi je bila zabavnija za gledanje. Napisao sam konkretnu stvar i konkretan stav: da je BCS kvalitetnija serija od BB. A naravno da sam ponovo pogledao BB pre finalne sezone BCS.

Poslednja izmena:
Pa čovek se obraća ljudima krajnje uvređujuće u fazonu "oni ne mogu da razumeju ovo šta ja mogu" - slobodno tumačenje, ali to je taj kontekst. Vi se bavite površnostima ali ne razumete vi šta je zaista bitno, i šta je "kvalitet" i to objektivan.

Paradoksalno navodiš pod znacima navoda to što je BB "uzbudljiv" i "drži pažnju" kao da je neka mana, a ne kao da se radi od dva možda i najbitnija tj najpotrebnija kvaliteta bilo čega snimljenog. Ako je uzbudljivo, znači da je zanimljivo, ako drži pažnju, znači da je kvalitetno, manje više jedno proizlazi iz drugog. Koga zanima najbolja glumačka uloga ikad a da ostatak serije štuca? Koga zanima najbolja moguća režija i najlepša fotografija ako to nije ispraćeno radnjom i dinamikom? Nikog. Niko neće odgledati sezonu serije i reći "hey, nije mi bilo uzbudljivo, i nije mi držalo pažnju ali brate, kvalitetnoooo... Teško da to tako ide.

A da ti pojasnim, Henk Šreder je sjajan lik. Moralan, profesionalan, i dobar policajac, dobar muž svojoj ženi i više nego dobar prema Voltu. A Dean Norris ga je fenomenalno prikazao i kao takav je samo jedan u nizu koji debelo preteže tas na BB vagu u smislu kvaliteta likova i glume.

Moraš samo pojasniti, jel te nervira Ana Gan ili Skajlet Vajt? Često ljudi zamrze glumca zbog lika, lik Skajler jeste iritantan, a možda je žena samo jako dobro odradila posao kada je uspela da izazove toliko /nisi jedini/ loših reakcija. Sigurno nije jer loše glumi. A da je Kim /čiji je lik ravan kao daska, manje više svih 6 sezona, kao i njen odnos sa Soulom koji ekstremno retko odskače, upada u konflikte, svađe, rasprave, manje više su celu seriju kao dva najbolja ortaka/ jedini razlog zašto je BCS bolja serija, hmmm, bolje da ne ulazim u to. Ti očigledno baš voliš Kim 😀

Vidim ja šta si napisao, postavio sis e kao što sam rekao u prvom postu, zato sam i reagovao da to malo podupreš, msm, vidim tša si napisao, samo me zanima malo detaljnije pojašnjenje od čoveka koji nam određuje šta je objektivno 🙂

Inače, malopre sam pogledao u app, trenutno sam up-to-date sa 39 serija (u toku i odgledano sve što je izašlo) i 15 u toku (od čega mi se barem 5 ne gleda). Nisam ni znao da ih ima toliko 😳

p.s. svaka preporuka za White Lotus, malo sporiji upliv, ali jedna od primera kako seriju treba uvek odgledati do kraja, barem sezonu, jer se u poslednje 2 epizode sve savršeno rasplete i sve dobije savršeni smisao. Sjajni likovi, sjajna gluma, fenomenalna muzika a i neće se niko buniti gledajući u Alexandru DAddario 😍 i Sidney Sweeney 😍😍

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno