Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Razmišljao sam i o tome, da malo čačkam po sky masteru. Probaću i to. Kažem opet, imam utisak da je crna mnogo naglašena. Sa ostalim bojama nema problema. Eto kad je fudbal, tu nema mnogo crnila, i nema problema. Ali u filmovima i serijama, crna je prenaglašena.

Meni skymaster drasticno popravi sliku na tv-u(prvi Teslin 50'model koji i dan danas lepo radi. Mislim da ima 7 godina.

Jedno pitanjce,a šta vam je taj skaymaster,imam tcl 660 nervira me kod Netfliksa i Hbo Max sto mi sam prebaci na 4k i meni je to negledljivo,izuzetno tamno da li sa skymasterom ima šanse da se to malo popravi,ili..

Skay master je risiver koji sam dobio od mog provajdera kablovske Supernove. Preko njega gledam kablovsku. Sad mi je malo lakše kad vidim da nisam jedini koji ima mnogo tamnu sliku. Ako ima još neko ovakvih iskustava voleo bih da čujem. Da li ima kakvo rešenje?

Skay master je risiver koji sam dobio od mog provajdera kablovske Supernove. Preko njega gledam kablovsku. Sad mi je malo lakše kad vidim da nisam jedini koji ima mnogo tamnu sliku. Ako ima još neko ovakvih iskustava voleo bih da čujem. Da li ima kakvo rešenje?
Ma to je kriv neki HDR mod za procesuiranje sliek, nije toliko do TV-a uz činjenicu da ekran TV stvarno nema dovoljno dobro osvetljenje za prikaz HDR sadržaja onako kako bi trebalo.

Pa ima li leka za to? Makar malo😄
Settings pa isključiš HDR ako može. Ili povećaš osvetljene na maksimum pa kako bude.
Pričam napamet, znam da na npr. Netflixu "nema leka" za onaj njihov Dolby vision (što je isto HDR mod), ali on nije tako grdan, a i možeš da biraš između dva podmoda dark i light, pa to još dodatno poboljšava stvar...

EDIT: Npr. ovo piše na sajtu Dolby vision tehnologije - When equipped with local dimming, high brightness and a wide color gamut, a quality Dolby Vision-enabled TV makes for the best possible home theater experience. Problem je što TCL televizori u ovoj klasi nisu u stanju da isporuče osvetljenje ekrana koje zahteva HDR sadržaj.
EDIT2: sad mi je palo na pamet da imaš u opcijama i one softverske opcije za povećanje osvetljenja pa probaj, a možda se i na samom risiveru može nešto podesiti (tipa da ne uključuje HDR).

C715.....
-2020 model
-R851T02 platform
-zadnji softver V662 (ATV9) i V715 (ATV11)
C725.....
-2021 model
-R51MT02 (ATV) /R51MT05 (GTV) platform
-zadnji softver V315 (ATV) i V496 (GTV)
C635.....
-2022 model
-R51MT05 (GTV) platform
-zadnji softver V496 (GTV)
Jel koristite ATV9 ili ATV11? Koje su prednosti i mane?:) Ako flesujem, jel treba OTA update? Hvala

Prilozi

• IMG_20221016_181240.jpg
    IMG_20221016_181240.jpg
    249.4 KB · Pregleda: 38
Probacu nez debloat ponovo pa cu videti da li je do toga,debloat uradim ali samo za one plejere i google ****** nepotrebna,e sad da li je neka app vezana za HDMI ulaze ne znam,provericu.
A da li je moguće vezati neku aplikaciju za hdmi?
Konkretno ottnavigator želio bih da povežem virtuelno ako postoji mogućnost?
Na tv nemam ništa spojeno. Samo je povezan preko wifi na mrežu.
Prije par dana sam kupio tv tako da još nisam ništa čačkao. Samo ubacio listu kanala u ottnavigator.
Televiziju gleda uglavnom starija osoba pa je njoj malo komplikovano ući u aplikaciju pa onda listu kanala pa pronaći odgovarajući kanal...
Pitanje je može li se naštimati da kada upalim tv odmah je u odgovarajućoj aplikaciji. A ja sam već naštimao neke kanale na brojeve daljinskog.

New TCL R51MT05 Google TV Update available in V501.
R51MT05 Platform P638 & P735 & C635.........(P725 & C725).
V8-R51MT05-LF1V501.020739

V501 IMG file

build date= Sep 08 2022
build.date.utc= 1662635840
security_patch=2022-06-05
gmsversion= Android_11_GTVs
build.fingerprint=TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR05:user/release-keys
revision= 020739
IMG size= 3.40GB

Нешто сам начуо да је последња ATV верзија фирмвера V315 и да се више неће избацивати ATV верзије, него само GTV.
Говорим о V8-R51MT платформи.

Како нису? Ево јуче Друг Члан @stasiof објави нови фирмвер V501.

New TCL T615T01 Android TV Update available in V098.
MT9615 Platform ....C728 & C825.......
V8-T615T01-LF1V098.000378

V098 OTA

Kod:
https://www.terabox.com/sharing/link?surl=JZbxPajCS8LEXrMjIKjM9A

build date= Sep 19 2022
build= 1663599202
security_patch= 2022-06-05
gmsversion= Android_11_R
product.build.fingerprint= TCL/C05_4K_GB/C05:11/AR2101/AR26:user/release-keys
revision= 000378
OTA size= 1.65 GB

^Gore V098 OTA...novi link ....

New TCL R51MT02 Android TV Update available in V325.
R51MT02 Platform ....P725 & C725 (P815)
V8-R51MT02-LF1V325.020654

V325 OTA

build date=Aug 02 2022
build= 1659427598
security_patch= 2022-04-05
gmsversion= Android_11_R
product.build.fingerprint= TCL/BeyondTV6/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR05:user/release-keys
revision build= 020654
OTA size= 1.485GB

Па кад пре... Мислио сам да те предухитрим 😂
Додуше, нико ми није крив што нисам улазио у телеграм.

forumasi ima li neko aktivan link poslednje verzije A11 za TCL C715? Hvala unapred
R851T02-OTA-ATV11

R851T02-IMG-ATV11

Ovde imas sve verzije A11 OTA i IMG za R851T02 platformu (C715). Zaluge idu clanu @stasiof

hvala #krupac. ima li neko da mi kaze koja je verzija najtabilnija od ovih 3 poslednjih, V701; V715; V900?
V715 je poslednja OTA verzija. Dugo sam koristio tu verziju na mom C715 televizoru bez ikakvih problema sto se stabilnosti tice, cak je odlicna slika, prikaz crne boje u odnosu na prethodne verzije...
Sada koristim R815(custom) verziju A11 firmware-a takodje bez ikakvih problema.

Екипа, да ли је неко успео упарити даљински од ЕОН бокса са ТВ-ом. Или даљински од ТВ-а са ЕОН боксом?
Хтео бих да елиминишем један од та два даљинца, тј. једним да контролишем обадва уређаја.

Ja, i radi ok :)

Uputstvo:

Eontut.png

1. Pritisnite i držite TV/STB i OK dugmad zajedno najmanje 3 sekunde.
2. Zeleni indikator na TV/STB dugmetu na TV sekciji će zasvetleti. Ovo čini daljinski upravljač spremnim za programiranje.
3. Otpustite TV/STB i OK dugmad.
4. Unesite jednu šifru od 3 cifre za marku Vašeg TV-a. Svaki put kada se pritisne broj, zeleni indikator će trtepnuti kratko.
a. Ako je uneti kod tačan, daljinski upravljač će ga prihvatiti i sačuvati u memoriji.​
b. Ako je uneti kod netačan, zeleni indikator će treptati nekoliko puta brzo, a kod na daljinskom upravljaču će ostati nepromenjen.​
5. Zeleni indikator na daljinskom upravljaču će se isključiti i on će preći u režim normalne upotrebe.
6. Koristite dugme TV/STB za prebacivanje između TV i EON Smart Box režima upravljanja.
7. Ako uneti TV kod ne radi ili sve opcije daljinskog upravljača ne rade (podešavanje jačine zvuka, menjanje programa pomoću točkića, uključivanje/isključivanje itd.), ponovite proces i unesite sledeći kod vašeg proizvođača TV-a.

Kodovi za TCL:

tcl-eon-daljinac-kodovi.png

Prilozi

• Uputstvo za ručno kodiranje EON IR daljinca.pdf
    3.4 MB · Pregleda: 47
  • Uputstvo za korišćenje EON daljinskog upravljača.pdf
    1.1 MB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno