Šta je novo?

Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022)

Gdin_M

Znas kako, ima igraca na konzolama koji su daleko bolji od pojedinih igraca koji koriste m+k i onda ljudi kontaju da je to do aim assista. Ja sam nekako competitive igrac (na zalost, ne znam drugacije igrati, I have issues I know) i stvarno sam se slomio za ovih 10m koliko imam PS5, dok sam naucio igrati da budem rame uz rame sa ostalim.

Neki dan sam kupio novi XBOX kontroler, ovaj sto ide uz xbox series x, i probao sam ga na PC-u, BF5. KD mi je na kraju bio nesto 20-10. Npr ako ja mogu imati ovakav aim za toliko koliko imaam PS5, 2042:

..sad zamislim nekoga ko igra 20 godina na konzolama koji je "competitive". Ima da nas sve razvali. Vecina koji desegnu taj nivo i ne koriste aim assist jer im smeta zbog korekcija.

Procenat igraca koji jako dobro igraju sa gamepadom cak i u odnosu na prosecne m+kb igrace je veoma mali i retko ces naleteti na nekog takvog. Na te koje mislis da koriste gamepad su najverovatnije oni sto rade emulaciju i isto igraju sa kb+m i takvih je iskreno iznenadjujuce dosta, doduse noviji naslovi imaju native podrsku tako da vise i ne moraju da se kriju i placaju dodatne uredjaje, plus imaju manju latenciju jer nema convertora.

Iskreno da mi je neko pricao ovo pre 10ak godina da cemo se raspravljati kako je gamepad bolji od kb+m kombinacije i kako su ti pretnja PC igracima ne bih mu poverovao. Sve se okrenulo naopacke dozvoljavanjem svega i svacega i tesko da ce vise ikad da se sve sortira kako treba i napravi neki fair play. Po meni ako hocu da cepam kb+m kombinaciju na PC-u igracu tu sa ostalim PC igracima dok na konzoli zelim zatvoren gamepad sistem ali to je ocigledno vec neko vreme nemoguce i skoro pa i vise nema svrhe objasnjavati zasto nije fer i unistava igru.

Ja gledma kroz sebe, kako bi igrao da sam poceo na konzolama prije desetak godina. Naravno da ima gomila čitera na kozolama koji koriste Cronus Zen uredjaje. Ali nije ni blizu situacija kao na PC-u. Tek kada sam poceo igrati na konzoli sam uvidio koliko ljudi na PC-u varaju. A ako hoces nesto izbjeci sa nativno m+k podrskom, pogledaj starije naslove. Mislim da ni jedan battlefield nema podrsku za miš. Ugasiš crossplay i eto ti fer igre.

Jesi li to upravo napisao da se na Warzonu moze ugasiti crossplay?

Ti ne razumeš. COD2 i COD4 nisu bile samo igre, već jedna ogromna zajednica ljudi. Postojalo je na stotine klanova u Srbiji i igralo se za pare. Organizovali su se turniri, roštilji i masovna okupljanja i druženja. Postojala je zajednica kojoj je CS komuna mogla samo da zavidi. Razilaženje i raspad sistema je počeo čim se pojavio MW2 jer to je bio prvi COD na PC-u koji nije imao dedicated servere. Mi smo bojkotovali MW2 i sve ostale COD naslove posle njega i nastavili da igramo COD4 sve dok nije ugašen COD4 master server. Iskreno, drago mi je što sam omatorio i što sam postao matori deda i što više nemam ni reflekse ni volje da igram ovaj novi COD serijal jer je jadan u svakom mogućem pogledu a pogotovo tehničkom.
Religiozno sam igrao CoD 4 od kad je izašao, doduše nisam učestovao u domaćoj sceni, zapravo nisam znao ni da postoji.

Jesi li to upravo napisao da se na Warzonu moze ugasiti crossplay?

Nisam, mislio sam na 2042, ali mozes ugasiti i u Warzone-u:

image.png

Poslednja izmena:
Ne zaboravi samo da i gasenjem crossplaya i dalje ostaju igraci sa adapterima i emulacijom misa i tastature, a taj biznis adaptera, skripti i njihovo koriscenje seze vec godinama unazad. Kad vidis nekoliko njih u partiji koji skakucu i imaju super brzo napucavanje kao da je Q3DM17 sve bude jasno.

U danasnjim multiplayer igrama nema nacina da se izbjegnu čiteri. Broj njih je daleko manji na konzoli nego na PC-u i to je to.

To se slazem samo se opet vracamo na ono i definisanje sta je zapravo cheating, pogotovo sto se mnogi nadju uvredjeni jer to su jelte sve pomagala da bi lakse igrao na platformi. Evo Epic je od skoro krenuo da banuje koriscenje tog hardwera i potencijalnog koriscenja skripti kroz njega ali se opet vrtimo u krug jer po defaultu daju i kb+m tako da ovo samo delimicno menja balans.
Mozda smo malo vise zasli u off sa ovom celom tematikom.

Cim sam poceo igrati na konzoli, i uvidio da ne mogu pobjeci od čitera, kontam za sta sam ja dao 700€ + pretplate i ostale gluposti. Poslije kada sam dosao na ovaj nivo:

..nije me toliko vise ni briga. Opet, nije da se hvalim. Ja sam levat, noob, koji se uci koristiti modernu konzolu. Nedavno sam kupio novi dualsense jer mi je prosli "stradao". Imam ja jos godina ucenja, ali ako ja za 110-120h igranja na konzoli mogu biti "competitive", mislim da situacija nije toliko strasna. Ne zelim da se PVP PC igraci plase kupovine konzole. Ja sam PC igrac dvadesetak godina i ako sam ja mogao preci na konzolu, moja preporuka je i drugima. Daleko je konzolaska situacija normalnija kada su bolesni umovi u pitanju. A koliko god čiterskog hardwarea postojalo, nece nikada postojati aimbot, wallhack ili killovi kroz zidove.

Ja sam gasio crossplay na Warzonu, udjem u mec kad ono opet crossplay, pomislio sam da je bug u pitanju, odem kod druga, probam, kad ono isto, tako da nije moguce ugasiti crossplay i tada sam batalio igru.
Ne kapiram ljude koji kupe ps5 i onda spoje mis+tastaturu i jos par sitnica koje im sluze kao aimbot i kao uzivaju u ps5.
A tek one koji igraju na telefonu pa prikace mis i tastaturu, to je posebna vrsta. :)

Pikali smo warzone day one,pa tako godinu dana,tamo sa konzolašima nisam imao neki problem,problem su bili čiteri kojih je bilo svaki dan sve više

Probaću i WZ2,al mislim da neće nikad dostići WZ1,u mesec dana 30 miliona igrača....tako nekako.

Prva igra di sam kupi skin...Sajovca :p

Posle sam čak i kupio MW,čaka sam i 1k sati spičio u njem

igram barem 3 puta nedeljno wz sa drugarima, ima citera ali opet, ipak igramo radi druzenja, kao u stara dobra vremena, probao sam i pub g i svakve ostale igrice ali me ipak najvise vuce cod, da nema citera i emulatora covek bi se lepse igrao, ipak je to razonoda posle dugog dana na poslu i kad uspavamo decurliju...

Stres na poslu, stres posle posla zbog smrdljivih cheatera. Neka hvala.

70 evra je igra. Alal vera. Ko je preordovao moze da igra kampanju pocevsi od pre par dana.

Sve sto sam video u MP gameplayu do sada mi ostavlja los utisak. Ovo me vise poceca na cold war nego na MW19.
MW19 si komotno mogao da nastavis da igras tokom sledeca 2 dela, ne jer su bili isti nego jer je MW19 bio superiorniji a koliko vidim ta superiornost se nastavlja i nakon 28og ovog meseca.
Ako je suditi po ovih par mapa, manje su od 2019 a koloritom i dizajnom iste ko 2019 i onda mi utisak da gledam mobilnu verziju tri godine stare igre sa ubacene 2 nove mehanike koje necu koristiti.
Snimci su iz bete pa da ne donosim krajnji sud, mozda ti novi modovi izvuku stvar, ali za sada sluti na fail i ako je sve ukazivalo da ce biti totalno suprotno. No ovo sve ovih dana nije bitno bitan je WZ2 i da sledece godine nemaju veliki posao da nadmase mw2022. ( Vec vidim kako ovi iz IW-a opet napustaju studio :D )

Poprilicno dobro mi izgleda Kampanja, ne znam da li je neko zaigrao?
Kakvi su utisci kampanje?

Ima jako dobrih misija, ima jako loših (konvoj, misija kao iz mobilne igre) koje malo kvare utisak. AI je dobar ali na momente je "aimboti" u smislu da puca na tebe i ako si iza zaklona. Ili kada se šunjaš, zna da si iza na "trigger". I ima protivnika koji imaju armor iz Warzonea i poprilicno su bullet sponge da su ot of place za kampanju. Ne znam sto su to ubacili. Ima misija sa craftingom na koju se ljudi zale ali je meni to ok. Overall nije konzistentna. 7-8h koliko vec traje je meni premalo.

Presao, Kampanja je vrh, Letis, Padas, Skaces, Sve Puca, Kapetan Price u ekstazi, Ghost samo potvrdjuje...totalno ludilo :D

Youtube mi veceras preporucio neke gameplay videe koji totalno menjaju utisak. Em modovi odlicni em mape
Invasion 20vs20

Prisoner rescue 6vs6

🤐

Nisam mogo da pokrenem Battle.net jer mu je falio neki DLL fajl. Pokusao da reinstaliram ali nije pomoglo. Vreme je bilo za reinstalaciju windowsa svakako pa danas instalirao svezi win 10.
Zaboravio acc name za steam pa uzeo da restartujem preko maila. I zabezeknem se kada mi steam ponudio 2 accounta na zadati email. Prvo jer nisam imao pojma da mogu 2 accounta na jedan mail, drugo jer sam totalno zaboravio da taj drugi account postoji, kad sam video profilnu i nickname fleshevi me pukli.
Account star sad ce 13 godina, poslednji put koriscen pre 11 fazon. Na njemu jedna jedina igra Modern Warfare 2 2009 :D

Ako uzmem igru na steamu, da li ce mi pokretati i Battle.net pri paljenju igre?

Skini taj dll sa neta i kopiraj u folder igre.

Lista mapa
Ovog puta su za Ground War specijalno dizajnirali mape a ne ko u proslom delu gde su koristili delove warzone mape.

Nazad
Vrh Dno