Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prate sve, a šalje se sve od dostupnih podataka, koji tv, profil, lokacija, gde se sve kretao korisnik po video klubu, čak i jačina zvuka tv… prakticno svaka akcija u okviru aplikacije se prati a čak ima i predikciju gledanosti na osnovu istorijskih podataka + AI i inputa operatera…

Strašan sistem…

Pink ne koristi to, koriste maketv i naravno Nielsenovu Ariannu… koja je još uvek jedina referentna…
na cam modulu ne prate, kao ni na d3mini ili totaltv... uzivaj u premotavanju...

Shaman je pricao o aplikaciji, ja sam se nadovezao, cak je i spominjem u postu... Nekad stvarno pomislim da sam na burek forumu a ne na benchmarku pa da moram da crtam bas sve...

Naravno da servis trazi mogucnost uredjaja/klijenta da salje povratne informacije, to isto valjda ne moram da crtam a i pricali smo o tome sto puta...

Uzivam, hvala, uzivaj i ti u reklamama :ROFLMAO:

Inace, kad smo kod reklama, VIDA im jos uvek ne radi kako treba, inace bi muskarci vidjali mnogo vise reklama za potenciju :ROFLMAO:

Shaman je pricao o aplikaciji, ja sam se nadovezao, cak je i spominjem u postu... Nekad stvarno pomislim da sam na burek forumu a ne na benchmarku pa da moram da crtam bas sve...

Naravno da servis trazi mogucnost uredjaja/klijenta da salje povratne informacije, to isto valjda ne moram da crtam a i pricali smo o tome sto puta...

Uzivam, hvala, uzivaj i ti u reklamama :ROFLMAO:

Inace, kad smo kod reklama, VIDA im jos uvek ne radi kako treba, inace bi muskarci vidjali mnogo vise reklama za potenciju :ROFLMAO:
To je tačno, i ja sam iznenađen. Primer: ukoliko se korisnik prijavi preko sbb naloga za nagradnu igru, zašto mu se ta reklama obavezno i neizostavno pojavljuje u svakom reklamnom bloku? Takođe, najava emisija na N1 i Novoj S tokom reklamnih blokova, a to je "proizvod" koji sam već kupio, samo treba da se usaglasi statistika mog gledanja s delanjem Vide. Očigledno ne može...

Da. Kad je puštena Vida u rad reklamni element genijalnosti bio je upravo to što nudi personalizovani sadržaj, na osnovu statistike i navika korisnika.

Jesu... ne sve doduse, kao sto rekoh ne radi jos uvek sistem kako treba...

@DonVlad

Od toga sto si napisao su godinama daleko, to vec zahteva uvezivanje sa podacima neke analitike,,, Ovo je za sada mnogo jednostavnije ( doduse i dalje veoma komplikovano tehnicki) gde se koriste samo podaci koje dobija TVBeat sistem od samog korsnika a koji je uvezan sa VIDOM...

Jos jedna zanimljivost, kada je pusten, imao je vise funkcionalnosti od sistema koji koristi SKY mreza, naravno SKY sistem radi besprekorno :ROFLMAO: sada vec duze vreme kaskaju u mestu...

Za sada negiraju bilo kakvu mogućnost raskida, kažu umesto tih 5 uvode novih 5 kanala, kvalitet programa se ne menja i sl. gluposti.

Kazu da ne moze da se raskine ugovor jer u ugovoru pise samo broj kanala a da se programska sema moze menjati.

Treba neki pravnik da dobro rastumaci.

Danas stigla poruka, TOTAL TV, da od 28.10. neće više emitovati PRVA TV i B92, a uvode nove programe.

SBB: Prihvatamo poslednju ponudu Prve i B92 da im platimo koliko i Pinku

"Obaveštavamo vlasnika i rukovodstvo televizija Prva i B92, da smo saglasni sa njihovom poslednjom javnom ponudom u kojoj nas pozivaju da im za distribuciju kanala platimo koliko i televiziji Pink za distribuciju njihovog nacionalnog kanala", saopštio je SBB.

„Pozivamo vlasnika Prve i B92 Srđana Milovanovića da nam još danas pošalje ugovor za obe televizije kako bismo nastavili nesmetano da ih distribuiramo i omogućimo svim korisnicima gledanje kanala sa nacionalnom frekvencijom“, navodi se u saopštenju kompanije SBB.

„Verujemo da nacionalne frekvencije koje su javno dobro i pripadaju jednako svim građanima i treba da budu dostupne svima, a nikako da koštaju 38 miliona evra koje ste prvobitno zahtevali“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ovim gestom SBB i javno želi još jednom da ukaže da je jedini razlog najavljenog prekida saradnje sa televizijama Prva i B92 taj što je cena uvećana za 1.000 odsto.

„Ukoliko nas posle izjava da se programi nude po ceni koju plaćamo televiziji Pink, pa čak i sa nižom cenom od toga, sa Prva i B92 ne pozovu da potpišemo ugovor, odgovornost će biti samo na njima, na šta od početka i ukazujemo“, navodi SBB.

Koja je razlika izmedju koriscenja STB-a, EON box-a, EON aplikacije na Smart TV-u i CAM modula na Smart TV-u? Sta koristi "pravi" IPTV, a sta OTT?

Kul, hvala za info! Znaci CAM modul je mozda najbolja opcija za Smart TV jer nema smaranja sa 2 daljinca ili posebnom aplikacijom? 🤔

Još kad bi ista od toga što je napisao bilo tačno 😂😂
Mnogi očigledno ne znaju šta predstavlja termin OTT i koji mu je odnos sa terminom "IPTV".

Poslednja izmena:
EON OTT - Van mreze.
Mozes CAM ili aplikaciju koju preuzimas sa play store (ako ti je tv smart)

cam modul ti je za DVB-C
sve preko interneta je OTT ili IPTV
totaltv je DVB-S
settopbox moze biti hibridni tako da koristi DVB-C za live a ostalo je OTT.

glavna razlika izmedju OTT i IPTV je sto je IPTV multicast i ne ide preko tudje mreze.

I kašnjenje nije zanemarljivo.
Ako ste komšija i ti gledali meč Partizana protiv Baskonije, on preko CAM-a a ti preko aplikacije, dok si ti nazdravljao izvesnoj pobedi crno-belih, komšija se vraćao iz WC-a već psihički (ne)spreman za produžetak.

Kazu da ne moze da se raskine ugovor jer u ugovoru pise samo broj kanala a da se programska sema moze menjati.

Treba neki pravnik da dobro rastumaci.

Kad vas mrzi...

Raskid ugovora sa kablovskim operatorom!
Aktuelna je priča ukidanja kanala TV Prva i B92, od strane kablovskog operatora SBB. Iako smo sigurno desetak puta već pisali o pravima potrošača u ovakvim slučajevima, ponovićemo tekst u kom smo to najsažetije objasnili, uz citiranje zakonskih odredbi. Jedina izmena je što više nije član 89. Zakona o zaštiti potrošača, već je to sada član 88.
Ostalo imate u tekstu ispod, pa da se ne ponavljamo, pročitajte.
Nismo se oglasili prvog dana jer smo imali informaciju da se i dalje pregovara oko ostanka tih kanala, što današnje saopštenje SBB-a potvrđuje. Prema našem shvatanju, ima logike da se sačeka sa zahtevima za raskid ugovora, pošto će ti kanali biti u ponudi bar do kraja nedelje. Ako posle toga definitivno nestanu iz ponude, prava korisnika su potpuno jasna i objašnjena su u tekstu ispod!

I kašnjenje nije zanemarljivo.
Ako ste komšija i ti gledali meč Partizana protiv Baskonije, on preko CAM-a a ti preko aplikacije, dok si ti nazdravljao izvesnoj pobedi crno-belih, komšija se vraćao iz WC-a već psihički (ne)spreman za produžetak.
kasnjenje je manje preko CAM-a.

Jesu... ne sve doduse, kao sto rekoh ne radi jos uvek sistem kako treba...

@DonVlad

Od toga sto si napisao su godinama daleko, to vec zahteva uvezivanje sa podacima neke analitike,,, Ovo je za sada mnogo jednostavnije ( doduse i dalje veoma komplikovano tehnicki) gde se koriste samo podaci koje dobija TVBeat sistem od samog korsnika a koji je uvezan sa VIDOM...

Jos jedna zanimljivost, kada je pusten, imao je vise funkcionalnosti od sistema koji koristi SKY mreza, naravno SKY sistem radi besprekorno :ROFLMAO: sada vec duze vreme kaskaju u mestu...
Zanimljiv post, nisam imao pojma da to rade, doduše eon box palim na sat vremena jednom nedeljno za stremio i to je to.

Jel prate na eon aplikaciji ili i na smart boxu i d3 receiverima? I znaš li možda nešto više o tome tipa koji domen koriste, da pročačkam malo logove dns blokera?

Gde mogu da nadem cenu Digitalni trio mini ,prevrnuo SBB sajt nigde nema.Keva potpisala pre neki dan.

Imam jedan eon smart box i povezan je sa ubee modemom, u drugoj sobi imam izvucen kabal i povezan Tenda ruter ako bi uzeo jos jedan eon smart box mogu li ga povezati iz Tende. Ili kako da ga povezem

svako sledeće spominjanje (aktuelne) situacije između SBB-a sa jedne i B92/Prva sa druge strane povlači sa sobom privremeno odstranjivanje iz teme.

ovo je tema o provajderu SBB. može se diskutovati o ponudama, paketima, raskidima ugovora (sa i bez plaćanja penala), mogućnostina uvođenja, itd itd.
ne može se diskutovati o ratovima saopštenjima, o poslovnoj politici vlasnika nekog kanala, o poređenju poslovnih politika, o drugim provajderima, o EON boxu (postoji posebna tema), o EON aplikacijama (postoje posebne teme) itd itd

hvala na razumevanju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno