Šta je novo?

Edge 30 Fusion 8gb ili čekati 12gb

Danas kupih ovaj telefon sa 8Gb za ovih par sati igranja i uzivanja dobar je osecaj i opravdao je ocekivanja ali bice par dana potrebno vreme za detaljnije.

Skoro 2 dana ga intezivno koristim, slike imate u temi za postavljenje slika sa telefona pa necu da gusim forum njima. Juce oko 17h sam ga dopunio i za sada se baterija drzi kao sto vidite u prilogu, to je bilo drugo punjenje nakon prvog koje je obavljeno u petak jer je apart stigao sa 65% baterihe pa kada se spustio na 31% sam ga dopunio punjacem njihovim koji je zaista brz i odlican. Sto se tice kvaliteta glasovnog saobracaja odlican je kao i 4G+ sistem veze i VoLTE preko Yettela. Aplikacije fluidno rade kao i ready for funkcija koja je perfektna cak i putem wifi Hbo max app bez seckanja prikazuje sadrzaj na ekranu, odlicna je fukcija za dobijanje android laptopa. Takodje je super odaziv preko usb i hdmi kabla. Nisam jos probao kako radi sa eksternim misem i tastaturom ali planiram da probam kada ih nabavim. Iskreno za ova 2 dana upotrebe mobilni koji bih svakome preporucio da nabavi u ovoj cenovnoj klasi.

Prilozi

• Screenshot_20221023-122900.png
    Screenshot_20221023-122900.png
    103 KB · Pregleda: 75
  • IMG_20221022_225541364_HDR~2.jpg
    IMG_20221022_225541364_HDR~2.jpg
    215.1 KB · Pregleda: 75
Baterija funkcionise odlicno pogotovu optimizujuce punenje iste uz softver. Sprecava pregrevanje baterije i glave punjaca lepo se napuni na 100% u vreme kada se stavi budilnik, vec tri dana zaredom ga tako dopunjavam. Sve ove dane koriscenja ga intezivno koistim na VoLTE, 4G+, wifi i gledanje video sadrzaja. Ujutru baterija 100% uvece na oko 35% po meni taman za vreme za punjenje. Narednih dana bih trebao snimati vise nekog video sadrzaja ali za sada je isti dobar i fluidan. Mogao bih ako vas zanima neki sadrzaj da objavim ako vas zanima da pogledate video. Prelazi iz aplikacija u aplikaciju su savrseni, a opteretim ih dosta office aplikacijama, drustvenim mrezama i komunikatorima. Nisam neko ko igra igre ali svakako kada budrm stigao probacu neku da odigram kao i uz pimoc ready for funkcije.

Ljudi na KP ima fusion za 460€..da li uzimati pise da je za EU trzite..nisu neke kopije?
Neko iskustva?

Fusion ipak nece biti u mts-u...

Evo 2 videa,jedan je iz autobusa u BGD drugi setajuci.

Pa ovo je skroz korektno, sasvim upotrebljive kamere, za taj cenovni rang... Verovatni uzimam Fusion

Da stvarno su super jos pod ovakvim testom kada je tesko odrzati stabilnost telefona, planiram veceras jedan nocni snimak da uradim i postavim.

@pm.me ovo sve izgleda super, zaista. mozda jedno cudno pitanje, kako ti se dopada ekran? videla sam na unboxing videima da je malo zakrivljen... imala sam nekad davno sony sa tim zakrivljenim frontom i dosta sam lose prosla sa zastitnom folijom, bilo preseceno... takodje, da li imas problem prilikom drzanja da ti ne registruje dodir jer vec postoji kontakt sa te zakrivljene strane?

@reveal nisam primetio taj problem mada ovo mi je prvi egde telefon tj.sa zakrivljenim ivicama.
Evo nocnih snimaka:

Iskreno, gledao sam i slike a i ove klipove. Slazem se teski su uslovi mrda telefon, ali opticka stabilizacija bas lose radi svoj posao, cela slika mrda. Kamera naspram ostalih karakteristika 👎

Ovo su klipovi bez ukljucene stabilizacije slike u podesavanjima, nazalost nemam klipove koje mogu za sada javno podeliti sa ukljucenom stabilizacijom mozda uradim neki za ovaj vikend.

Ok, sve je ovo manje vise ocekivano, kamera nije bas najjaca strana ovog modela, ali nije ni krs...

Malo sam cackao, gledao, citao... Kamera je ipak najlosija stvar na ovom modelu, daleko zaostaje za konkurencijom... Bio sam blizu odluke da kupim ovaj model, ali losa kamera me je odvratila od toga...

Jedna zamerka Motoroli je onaj sugavi Moto Standby (nazovi Lock Screen) ekran koji kada se iskljuci blokira Androidov Lock Screen ekran i *rc.
Druga je odsustvo DTO/DTW funkcija za ekran. Radi Tap to Wake kada je Moto Standby ukljucen inace ne radi nikako 🙁
Posedujem Edge+ pa pisem iz licnog iskustva.
Xiaomi dok ne resi Proxy senzor izbegavati u sirokom luku! sto ce reci da je Motorola, trenutno, 2x bolji izbor!
Cim naidjem na Edge 30 Fusion po ceni koja mi odgovara odmah ima da cucne jedan fon.
Mozda porediti Moto Edge 30 Fusion/Xiaomi 12T/Realme GT Neo 3 (SD888+/Dim8100U/Dim8100)

Poslednja izmena:
daleko zaostaje za konkurencijom..
Koja konkurecija i po kojim cenama? bas me zanima da cujem, do sada su slike sve bile kao i videii super i zadovoljavajuce. Svakako naknplje za savrsene slike i videe koistiti za to namenski uredjaje 😉

Cene hardverski slicnih modela razlicitih proizvodjaca su manje-vise priblizne.

Evo, pun KP po 450 za Edge 30 Fusion. . .
Ali, da znate, Edge+ razvaljuje za cenu koju se prodaje na KP. Bukvalno razvaljuje! (imao i probao 24H ali za moje potrebe, ergonomski je ogroman!)

Mator model bez podrške

Ima SoC koji je ekstra i koji kida kako radi i ako je mator a ne vidim koja podrska fali?

Softverska podrška proizvođača. Iskreno se pitam odakle ih nabavljaju, pošto se model ne proizvodi. Čak i cela edge 20 serija kao naslednik više nije u proizvodnji.

O cemu pricas ti? Edge 30 Fusion je novi model i imace tri godine podrske.

Pročitaš zadnjih par postova i vidiš o čemu pričam.

😀👍
Ovako peva Rambo Amadeus:
"Bolje jedno vruće pivo nego četiri ladna, bolje stara baba nego ***ka mlada" 😆😆😆
Ili ti SD865 still rules! 😉

SD865 nije loš i prevazilazi potrebe većine današnjih korisnika.

Jel bolje uzeti fusion model ili edge 30 pro? slicnog su cenovnog ranga , barem ono sto sam video po oglasima.

Nazad
Vrh Dno