Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ta stara aplikacija mi je pobrljavila kad sam instalirao i novu, tako da mi vise nije pokazivala stanje i na tv nisam mogao da pokrenem ni jedan program. Tek kada sam deinstalirao obe i ponovo instalirao staru app, sve opet radi. Inace sam u pripejdu.
Isto sve moram nanovo kada instaliram novu i dodam broj sa prve Globaltel app

Nova aplikacija Moj Globaltel je tu za postpaid, ali i za prepaid korisnike koji žele samo da rukovode svojim nalogom/paketima/tarifom.

Stara Globaltel aplikacija je namenjena samo za prepaid korisnike. :)

Nažalost ne postoji ovakva opcija u aplikaciji.
I ko pređe u postpejd gubi mogućnost TV-a ahahahaha e svašta od vas...
Takođe gube i pozive u aplikaciji.
Sadašnja aplikacija ili Stara koja je za pripejd, ne radi vam samo da znate i da ste obavešteni, pozivanje iz imenika iz aplikacije ne radi.

... neće ni da učita imenik, samo vrti neki kružić.
(ima prava pristupa kontaktima)

Nova aplikacija Moj Globaltel je tu za postpaid, ali i za prepaid korisnike koji žele samo da rukovode svojim nalogom/paketima/tarifom.

Da li je moguće da preko call centra to isključim?

ahahah pa 'el njima problem da naprave jednu normalnu aplikaciju u kojoj ce sve funkcionisati?

Ko ima više brojeva, stara globaltel aplikacija je npr dobra za korišćenje sa brojem koji je trenutno u telefonu, a nova globaltel aplikacija je dobra za kontrolu ostalih dodatnih brojeva. Meni je ok varijanta

I ko pređe u postpejd gubi mogućnost TV-a ahahahaha e svašta od vas...
Takođe gube i pozive u aplikaciji.
Sadašnja aplikacija ili Stara koja je za pripejd, ne radi vam samo da znate i da ste obavešteni, pozivanje iz imenika iz aplikacije ne radi.
Ma rasulo totalno. Meni nije samo jasno kako je moguce da oni ne mogu da nadju krstenu osobu sa znanjem da to radi kako treba,a ne nekoga ko misli da zna au stvari pojma nema,niti ima ikakvu logiku sa bilo sta,a kamoli za ovakve stvari.
Plus uopste ne slusaju korisnike nego i dalje rade po svome sto je ocigledno veoma pogresno i lose.

Kod mene je 2.8.6. koju sam inicijalno dobio pre par meseci.

Postpaid paketi su dobri, ali je jako glupo sto su na postpaidu ukinute dobre opcije sa prepaida (pre svega virtuelni brojevi i zvanje iz app), jer su upravo to opcije koje prave razliku.

Postpaid paketi su dobri, ali je jako glupo sto su na postpaidu ukinute dobre opcije sa prepaida (pre svega virtuelni brojevi i zvanje iz app), jer su upravo to opcije koje prave razliku.
Pa nije im više prioritet telefoniranje iz aplikacije, a ako razmislite shvatićete. A za TV je stvarno greota. Poneki film uvek može da se pogleda.

Pa nije im više prioritet telefoniranje iz aplikacije, a ako razmislite shvatićete. A za TV je stvarno greota. Poneki film uvek može da se pogleda.
Jasno je meni, zato ću za potrebe zvanja iz inostranstva ostaviti jedan prepaid broj koji uopšte ne mora da bude u telefonu (na koji mogu i da preusmerim pozive).

Skoro sam kupio eSIM.
Kad mi stigne poruka od nekog pretpostavljam aktivira mi Globaltel apk.
Interesuje me, da li mogu da nekome ko je iz mreže odgovorim preko apk i kad nemam kredit?

Mozes i direktno da zoves u mrezi ako je broj aktivan. A aplikacija ti uvek radi u pozadini. Kad je ukljuceno da pozivi idu preko aplikacije, onda onaj ko zove morace da saceka da ti pozvoni, a kad iskljucis prijem poziva preko aplikacije onda ide mnogo brze uspostavljanje veze.

Mozes i direktno da zoves u mrezi ako je broj aktivan. A aplikacija ti uvek radi u pozadini. Kad je ukljuceno da pozivi idu preko aplikacije, onda onaj ko zove morace da saceka da ti pozvoni, a kad iskljucis prijem poziva preko aplikacije onda ide mnogo brze uspostavljanje veze.
Из мог искуства је баш супротно, преко апликације је далеко бржа успостава везе, док кад се преко сима зове, некад и преко 10 секунди се чека.

Stavio sam telefon do telefona, oba na globaltelu i probao obe varijante i na osnovu toga sam doneo zakljucak. Ko ne veruje neka proveri.

Pre neki dan rekli iz CC da nije bilo problema pri pozivu,ali sad odgovaraju sa kasnjenjem od 2 dana da je ipak bilo.

21-10-2022  001.png

Generalno, ubrzanje prenosa (do 20Gbps) je samo jedna od 5G prednosti. Važno je i manje kašnjenje (sa 60tak pada na 5ms), širi spektar u koji se može "ugurati" više uređaja pa je potrebno i manje ćelija, podrška za nove servise (veštačka inteligencija, AR, IoT)... itd.
Mane: manji domet, veća potrošnja baterije, slabiji upload, smetnje drugim službama (aerodromi), slabija zaštita od hakera... itd.
Svaka cast na objasnjenju. Meni je sada mnogo jasnija razlika izmedju 4G i 5G.
Зар се гаси број након овога?
Hvala ti na ovom prilogu. Iako je proslo dugo kako sam ga vidio, dobro sam ga upamtio. Bio sam na pola puta da uzmem Globaltelov Freepaid, ali kad sam vidio ovu prepisku- odustao sam. Zasto nisu jasno naglasili da su poruke ogranicene. Stvar je korisnika da li ce potrositi 10 ili 2100 poruka. Ne koristimo svi Viber, Face i ostalo, ja dosta saljem poruke.

Poslednja izmena:
Svaka cast na objasnjenju. Meni je sada mnogo jasnija razlika izmedju 4G i 5G.

Hvala ti na ovom prilogu. Iako je proslo dugo kako sam ga vidio, dobro sam ga upamtio. Bio sam na pola puta da uzmem Globaltelov Freepaid, ali kad sam vidio ovu prepisku- odustao sam. Zasto nisu jasno naglasili da su poruke ogranicene. Stvar je korisnika da li ce potrositi 10 ili 2100 poruka. Ne koristimo svi Viber, Face i ostalo, ja dosta saljem poruke.
Koti reko i desi procitao dasu poruke ogranicene, koliko znam nisu ogranicene

Prilozi

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    124.1 KB · Pregleda: 43
@kalin62 poseti ovaj post. Screnshoot sa tog posta, ne znam iz kog razloga, nije se pojavio u mom postu. Evo, ovde mozes videti sliku naseg kolege:

Поздрав свима, другар је прешао у Глобалтел, послије сваког позива губи му се мрежа, на минут два. Је л имао неко проблема са овим?

Nazad
Vrh Dno