Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Svi vi koji imate DF jesu li vam uradili vakumiranje pri montazu?
Mislim da taj sto je ugradjivao da nije uradio vakumiranje, znaci lik je bio neverovatan, kao vakumirao je za vreme dok nisam bio tu, bukvalno 5 minuta nisam bio tu, skoro sam non stop posmatrao sta radi.. I to sam ga pitao taman pre nego sto je prvi put ukljucio klimu da bih ga naterao da vakumira. Verovatno je problem u tome i lik me ubedjuje ne brini nosta sve je to super. Oterao bih ga ja u 3 lepe nego nista nisam placao jer je prodavac platio ugradnju i demontazu jer je bila reklamacija one muse klime, tj zamena.

Mislim da taj sto je ugradjivao da nije uradio vakumiranje, znaci lik je bio neverovatan, kao vakumirao je za vreme dok nisam bio tu, bukvalno 5 minuta nisam bio tu, skoro sam non stop posmatrao sta radi.. I to sam ga pitao taman pre nego sto je prvi put ukljucio klimu da bih ga naterao da vakumira. Verovatno je problem u tome i lik me ubedjuje ne brini nosta sve je to super. Oterao bih ga ja u 3 lepe nego nista nisam placao jer je prodavac platio ugradnju i demontazu jer je bila reklamacija one muse klime, tj zamena.
Jel imao kod sebe vakum pumpu taj što je ugrađivao, da li si je video?

Jel imao kod sebe vakum pumpu taj što je ugrađivao, da li si je video?
Nisam je video, zato sam ga i pitao jel vakumirao. Ovaj njegov pomocnik je rekao da ima akumulatorsku i da je kao odradio. I pitam tog majstora posle, klinac neki ima 20 godina, kao sto sam opisao u predhodnom postu. Ma nisu vakumirali 100%. Mislim da drugar ima istu klimu i kaze da npr ventilator ne duva vise kad postigne temp. ali je vidjao df znak. Sutra cu da svratim da proverim.

Nisam je video, zato sam ga i pitao jel vakumirao. Ovaj njegov pomocnik je rekao da ima akumulatorsku i da je kao odradio. I pitam tog majstora posle, klinac neki ima 20 godina, kao sto sam opisao u predhodnom postu. Ma nisu vakumirali 100%. Mislim da drugar ima istu klimu i kaze da npr ventilator ne duva vise kad postigne temp. ali je vidjao df znak. Sutra cu da svratim da proverim.
Vidi pa javi.

Postoji li nesto manje od devetke a da je kvalitetno kod nas da se uzme? Treba mi za jednu malu radnu sobu od 6-7 kvadrata

Meni ne pali defrost nijedna midea wik na ovim temperaturama za sada. Sve tri su vakuumirane pre pustanja freona, ali taj proces je trajao mozda par minuta po klimi, tako da je pitanje da li to uopste uradjeno kako treba.

Svi vi koji imate DF jesu li vam uradili vakumiranje pri montazu?

Meni je rađeno vakumiranje, trajalo je 10-15 minuta otprilike, sve urađeno po PS-u.
A jel nastavi da duva ventilator i kada ugasi kompresor kada je u rezimu grejanja?

Kada upali defrost onda ne duva, a kada je u režimu grejanja kada dostigne temperaturu onda duva ventilator i održava temperaturu.
Kod mene je urađeno vakumiranje sa nekim Bosch uređajem, trajalo je oko 15ak minuta po klimi. Stavljene su cevi koje idu uz klimu (3 metra), tako da je sve urađeno po propisu i stvarno nemam zamerke što se tiče montaže. Ipak, pali ponekad taj DF, ne stalno ali desi se ponekad.

Fujitsu KMTA12 preko dana najniža potrošnja konstantnih 150w/h, setovana na 24 stepena i treća brzina duvanja.

Izcitao sam dva dana 50 zadnjih strana i sada bih zamolio za misljenje koju bi klimu sa invertorom izbrali.

Opis
U Novom Sadu u zgradi stan 39 kvadrata sa parnim grejanjem. Treba klima da dogreva i leti da hladi dnevnu sobu koja je blizu 30 kvadrata.
Uzeo bih 12 cu klimu sa invertorom i u uzi izbor sam asao
Hisenese 12k CF35YR1F cena 50 000
Vivax ACP 12 CH 35 AEQis cena 45000
Union UE 12 WINFLWiFi cena 47000
Beko BEVPI 120/121 cena 52000 din
Vox IVA 12 ca bele boje nisam nasao

Budzet planiram oko 50 000 dinar ne bih isao mnogo preko.

Ne razumem se u klime pa nemojte zameriti ako nesto pogresno kaxem ili ne znam pa pogresim.

Ovaj Union je noviji i nasao sam da je Turska firma.
Inace spoljna jedinica kod Hisenese mislim da je tska 23 kg a kod Uniona 28 kg, ako to nesto ukazuje.

Izcitao sam dva dana 50 zadnjih strana i sada bih zamolio za misljenje koju bi klimu sa invertorom izbrali.

Opis
U Novom Sadu u zgradi stan 39 kvadrata sa parnim grejanjem. Treba klima da dogreva i leti da hladi dnevnu sobu koja je blizu 30 kvadrata.
Uzeo bih 12 cu klimu sa invertorom i u uzi izbor sam asao
Hisenese 12k CF35YR1F cena 50 000
Vivax ACP 12 CH 35 AEQis cena 45000
Union UE 12 WINFLWiFi cena 47000
Beko BEVPI 120/121 cena 52000 din
Vox IVA 12 ca bele boje nisam nasao

Budzet planiram oko 50 000 dinar ne bih isao mnogo preko.

Ne razumem se u klime pa nemojte zameriti ako nesto pogresno kaxem ili ne znam pa pogresim.

Ovaj Union je noviji i nasao sam da je Turska firma.
Inace spoljna jedinica kod Hisenese mislim da je tska 23 kg a kod Uniona 28 kg, ako to nesto ukazuje.
U nekoj radnji pre par meseci prodavac spomenu da je union ustvari beko, neka njihova fabrika.

Nigde nema da se kupi iva5 ili iva6. Ako neko zna gde ima, neka javi. Ostale su samo crne (7 i 8).

I ja sam jurio belu Vox Iva pre nekih dvadesetak dana, međutim apsolutno nigde nije bilo, čak ni u samom Voxu, bila je varijanta da se čeka nekih 15 dana što meni nije odgovaralo. Na kraju sam uzeo crnu, trebalo bi da su iste osim boje i integrisanog Wi - Fi.

Dobro nema Voxa ,sta se bez njega preporucuje Vivax , Hisenese ili Beko ili ovaj Union sto je verovatno slican ili isto sto i Beko.

I ja sam jurio belu Vox Iva pre nekih dvadesetak dana, međutim apsolutno nigde nije bilo, čak ni u samom Voxu, bila je varijanta da se čeka nekih 15 dana što meni nije odgovaralo. Na kraju sam uzeo crnu, trebalo bi da su iste osim boje i integrisanog Wi - Fi.
Jesi li uzeo IVA7?

Poslednja izmena:
Uzeo sam Iva8, ovde mi rekoše da je sve to isto, videćemo kako će raditi, mada će se kod mene dve Iva8 klime koristiti za grejanje u prelaznom periodu jer imam podno grejanje.
Prelazni period odradiće odlično. Koliko su koštale, jesu li 12000 btu?

Pozdrav. Treba mi misljenje ekipe. Planiram da se konacno odjavim sa daljinskog grejanja. Stan je na 11. spratu, grejno 72 kvadrata, naravno osim jednog spoljnog zida sve je ususkano i komsije greju i ispod i iznad. Pre dve godine sam zamenio stolariju i stavio neku vrhunsku sa onim pametnim staklima sto dodatno stede energiju. Godisnje placam grejanje centralno oko 95000 dinara. Da li bih manje placao tokom grejne sezone sa recimo dve inverter klime, jedna 18000, druga recimo 12000, obe u razredu A+++ i naravno neki japanac, recimo Daikin, Fujitsu ili sta vec mislite da je korektno? Hvala

Nazad
Vrh Dno