Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu normalni definitivno
Ako te neko uslovi da plaćaš godišnje 38 miliona evra naknade za nešto što si do sada plaćao 3.5 miliona evra, ako rešiš da raskineš takav ugovor, da li se ti možeš smatrati nenormalnim ili taj koji te je uslovio na takav način?

To sada znaci da ja mogu da prekinem ugovor bez penala jer su promenili programsku semu?
Iako sam uzeo 10 meseci po dinar?

Pa dobro, za nac. Kanale svi noviji televizori imaju dekodere u sebi, samo bocnemo viljusku u antenski ulaz i hvatamo B92 i Prvu?

Svasta . Naravno da na osnovu ovoga imamo pravo na raskid ugovora bez placanja ikakvih penala . Da su bilo koji drugi kanali u pitanju pa ajde , ali su u pitanju kanali sa nacionalnom frekvencijom . Nije da ih gledam ali ipak ovo je sramotan potez od strane SBB-a .

Pa nisu izbacili te kanale namerno da bi naskodili svojim korisnicima nego im vlasnik trazi 10 PUTA vise novca. Ako je litar mleka 1500din jel treba da je sramota tebe sto neces to da platis ili firmu koja prodaje po toj ceni?

Ja ne poznajem nikoga ko gleda PRVA i B92, verovatno se krećem u pogrešnom društvu ;) Takođe ne razumem ni kako kanali sa nacionalnom frekvencijom mogu da imaju komercijalne cene za operatere ( kakve god one bile ). Ali ovo je verovatno dobar razlog za one kojima ne odgovara SBB da raskinu ugovor.

Pa zar nije bilo price da svaki pruzalac tv usluga mora u svojoj ponudi da ima kanale sa nacionalnom frekvencijom?! Suludo je da neko ko plaća tv nekom provajderu nema kanale koji su u etru i koji se ne plaćaju!!!

"Olivera Zekić, predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije REM objašnjava da prema zakonu i pravilnicima REM kablovski operatori u obavezi da prenose samo javne servise, Radio televiziju Srbije i Radio televiziju Vojvodine, ali nekada postoji javni interes da neki kanali budu u mrežama svih operatora.

Mi nemamo takozvanu "mast keri" regulativu koja bi operatere obavezivala da po tržišnim uslovima obezbede emitovanje programa svih televizija sa nacionalnom frekvencijom. To je manjkavost zakona koji je SBB iskoristio - zaključuje Zekićeva."

Kad izbace ove kanale, menja se znacajno ponuda i nece se naplacivati penali...

Ne mora kablovska da ima nacionalne, samo RTS i RTV...

ovo sve pocelo zbog prava na grand paradu koja prodata pinku :) hahahah, zeljko mitrovic opet... najbolji drugar sa solakom sad

bilo je to davno, kad su krenuli da naplacuju prvu, hepi, b92... i tad je bilo 'must carry' pa su posle izmenili

Odgovorili mi na FB "kako se broj kanala nije menjao" oni ukinu, a ubace bezveze da nadomeste i time mora se plaćaju penali

Pa nisu izbacili te kanale namerno da bi naskodili svojim korisnicima nego im vlasnik trazi 10 PUTA vise novca. Ako je litar mleka 1500din jel treba da je sramota tebe sto neces to da platis ili firmu koja prodaje po toj ceni?

koliko je SBB trazio za N1, koliko za SK, NovuS, SK 4K...?
tu praksu su prvi krenuli da koriste i to ne samo u Srbiji.
mene kao korisnika ne zanimaju njihovi 'problemi' a ako zelis o tome da raspravljas onda navedi detaljno sve njihove troskove i prihode...
sad treba pitati SBB zasto 'cenzurisu' te kanale, obzirom da veliki broj domacinstava ima mogucnost iskljucivo za njihovu kablovsku.

Slažem se sa tobom isto ne želim da plaćam nešto što ne gledam.

Pa zar nije bilo price da svaki pruzalac tv usluga mora u svojoj ponudi da ima kanale sa nacionalnom frekvencijom?! Suludo je da neko ko plaća tv nekom provajderu nema kanale koji su u etru i koji se ne plaćaju!!!
Izgleda da nije tako,imam uslugu Eon van mreze porodicni + sport paket i na primer nemam rts kanal nijedan,bilo mi je cudno ali eto .

Možda grešim, ali to što oni pišu mi ne deluje da je istina. Kad bi se gledao samo broj kanala, mogli bi jedan da ponove trocifreni broj puta. Piši efektivi, pa javi šta kažu.
Nemam vremena da bi se time joa bavio ako treba platiću, al da ih više moje oči ne vide.
Evo prepiske ko ne veruje.

Prilozi

• Screenshot_2022-10-19-14-08-03-728_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_2022-10-19-14-08-03-728_com.facebook.orca.jpg
    115.7 KB · Pregleda: 194
  • Screenshot_2022-10-19-15-46-46-358_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_2022-10-19-15-46-46-358_com.facebook.orca.jpg
    129.4 KB · Pregleda: 195
Ajde ozbiljno i bez insinuacija i priktiveno-prenesenog nagovestavanja...

Da li se tv kanali koji imaju naocionalnu pokrivenost naplacuju kablovskim operaterima ili ne?
Koliko se secam kad su onomad htei da im se placa za njihove kanale i kad su poizbacivali kablovski operateri iz svoje ponude (tad sam bio U RV) ubrzo su vraceni jer je receno da kanali sa nacionalnom ponudom NEMAJU pravo naplacivati reemitovanje na kablovskim servisima jer su javni, besplatni u etru ...

Da li ima neko zaista upucen u problematiku da nam ovde razjasni da li mozemo raskinuti ugovore bez penala jer su oni zaista znacajno promenili svoju programsku semu.

Evo ja GLEDAM Tv Prva i B92 i ja hocu da ih imam u svojoj ponudi i iako mi NIJE PROSAO NI PRVI MESEC ja cu raskinuti s njima sve i otici na Orion i SN ili MTS i SN ponovo...
Hajde da ne zalazimo u "pirvatne" stvari, u navike, zelje, afinitete prema necemu vec da razjasnimo sa sigurnoscu da li se moze bez penala raskinuti ili ne?

Romantični i nikad shvaćeni SBB opet su ugnjetavali kao za Premijer ligu 😂
Biće da je nešto drugo. Interes gospodina profit a i ništa više kao uvek.

Nemam vremena da bi se time joa bavio ako treba platiću, al da ih više moje oči ne vide.
Evo prepiske ko ne veruje.

Svaki put, u svakoj temi, što sa internet što sa mobilnom operaterima, ista pitanja, iste nedoumice...

Ukratko:
1.Da li možete da raskinete UO bez plaćanja penala jer je došlo do izmene kanala u programskoj šemi?
- Da. Podnesete pisani zahtev (Pošta, e mail) ne poziv, ne chat preko fb, instagrama, Twittera...

Da li možete da raskinete UO bez plaćanja penala ako ste imali promociju po 1 dinar/ u pola cene. Da.
-Podnesite zahtev. Operateru ćete nadoknaditi do tada broj besplatnih meseci /u pola cene jer ste do tada imali uslugu.

Ajde ozbiljno i bez insinuacija i priktiveno-prenesenog nagovestavanja...

Da li se tv kanali koji imaju naocionalnu pokrivenost naplacuju kablovskim operaterima ili ne?
Koliko se secam kad su onomad htei da im se placa za njihove kanale i kad su poizbacivali kablovski operateri iz svoje ponude (tad sam bio U RV) ubrzo su vraceni jer je receno da kanali sa nacionalnom ponudom NEMAJU pravo naplacivati reemitovanje na kablovskim servisima jer su javni, besplatni u etru ...

Da li ima neko zaista upucen u problematiku da nam ovde razjasni da li mozemo raskinuti ugovore bez penala jer su oni zaista znacajno promenili svoju programsku semu.

Evo ja GLEDAM Tv Prva i B92 i ja hocu da ih imam u svojoj ponudi i iako mi NIJE PROSAO NI PRVI MESEC ja cu raskinuti s njima sve i otici na Orion i SN ili MTS i SN ponovo...
Hajde da ne zalazimo u "pirvatne" stvari, u navike, zelje, afinitete prema necemu vec da razjasnimo sa sigurnoscu da li se moze bez penala raskinuti ili ne?
1. Da naplaćuju se. Imaju pravo, naplaćivali su se.

Može. Platićeš taj 1 mesec korišćenja do tada.

Nije problem platiti punu cenu usluige za jedan mesec, problem je sto ce hteti naplatiti uvodjenje (10.000rsd) i ko zna sta jos...
Pod ne plaćanje penala se to podrazumeva (mada ne treba nista podrazumevati).

Podneo si zahtev pa su ti tako odgovorili ili nagađaš?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno