Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo sreća.
Ja sam dao nalog ćaletu i tako gleda sport godinama.
Koliko kosta to zadovoljstvo?

Ostavili danas ispred vrata, Petrovaradin(Novi Sad) nude 14m po 1 din

Prilozi

• 945A0F34-70F4-4910-B93B-9FA642BD3718.jpeg
    945A0F34-70F4-4910-B93B-9FA642BD3718.jpeg
    171.1 KB · Pregleda: 205
Jel može da se šeruje EON van mreže?

Ako ima neko viška slot ili tako nešto neka mi pls piše.

postoje 2-3 teme u vezi samog EON-a (web/mobilna aplikacija, Android TV/WebOS/Tizen/Vidaa aplikacija, box). sam EON je u okviru krovne firme United Group dok je SBB provajder te firme u Srbiji. da ne idemo u off-topic

Takva je ponuda ogranicena na lokaciju gde postoji konkurencija sa optikom.

Ostavili danas ispred vrata, Petrovaradin(Novi Sad) nude 14m po 1 din
Kako beše najednostavnije i najbrže uspostaviti kontakt sa SBB da se vidi šta nude na konkretnoj lokaciji (jeste NS, ali nije Petrovaradin, i da u ulazu pored SBB od pre godinu dana postoji i optika koju je razvukao MTS a koristi je i Yettel, dakle ima konkurencije)?

Mail, poziv ili?

Poruka na društvenim mrežama, okvirno "istekla mi je ugovorna obaveza, molim vas da moj kontakt prosledite kolegama iz službe prodaje kako bismo eventualno postigli dogovor o daljoj saradnji..." Nešto tako formuliši.
To što je MTS optika na adresi ne znači automatski uvek padanje SBB-a na kolena. Kod mene u ulazu su: MTS optika, Yettel optika, Orion optika, SBB optika, Beogrid/SBB, Supernova, pa neće da čuju u SBB za više od 4-6 meseci za dinar. Sve zavisi od strategije kompanije na određenoj lokaciji, npr. važno im je da ih ne istisnu iz dela Novog Sada ili da se održe u Nišu. Dokaz su te neverovatne ponude koje smo viđali u Nišu i Novom Sadu, u Beogradu nikad.

Ja sam dobio 15 meseci po 1 dinar pre tri meseca na 10km od centra Beograda ;)

Poruka na društvenim mrežama, okvirno "istekla mi je ugovorna obaveza, molim vas da moj kontakt prosledite kolegama iz službe prodaje kako bismo eventualno postigli dogovor o daljoj saradnji..." Nešto tako formuliši.
To što je MTS optika na adresi ne znači automatski uvek padanje SBB-a na kolena. Kod mene u ulazu su: MTS optika, Yettel optika, Orion optika, SBB optika, Beogrid/SBB, Supernova, pa neće da čuju u SBB za više od 4-6 meseci za dinar. Sve zavisi od strategije kompanije na određenoj lokaciji, npr. važno im je da ih ne istisnu iz dela Novog Sada ili da se održe u Nišu. Dokaz su te neverovatne ponude koje smo viđali u Nišu i Novom Sadu, u Beogradu nikad.
S obzirom da ti to nude, jesi li već njihov korisnik?

Ja sam korisnik Beogrid/SBB-a. To je vrsta "kineskog" SBB-a, imam EON, plaćam cenu SBB paketa, a net je u paketima 50/50, 70/50, 90/50 Mbps. Trebalo bi da pređem na SBB optiku, težak sam da se nakanim da mi razvlače nove kablove, smišljam izgovore i odlažem, ali znam da ću morati da rešim. :ROFLMAO:

Da ***, ti si faktički postojeći korisnik, zato ti ne nude više od 6 meseci.

Da ***, ti si faktički postojeći korisnik, zato ti ne nude više od 6 meseci.
Pa i ja sam...
Ta priča "stari si korisnik, zato ti ne nudimo ništa" ne bi tebala da prolazi kod korisnika kad na lokaciji korisnika imaju konkurenciju... Bar kod mene neće proći...

Hvala @DonVlad kontaktiraću ih pa da vidim šta nude...

Jesam, ali tu igram na kartu konkurencije u ulazu. Da ne pričam o finansijskom gubitku koji imam pošto odbijam druge i ostajem kod njih. Ne nude ni 6, imam duo paket, neću da imam fiksni telefon, to im je onda 3-4 meseca za dinar. :cautious:

Pa i ja sam...
Ta priča "stari si korisnik, zato ti ne nudimo ništa" ne bi tebala da prolazi kod korisnika kad na lokaciji korisnika imaju konkurenciju... Bar kod mene neće proći...

Hvala @DonVlad kontaktiraću ih pa da vidim šta nude...
Ne bi trebalo, ali svakako je tako. Sve u svemu, srećno i javi ovde šta si dobio kao ponudu.

Ja dobio 30% na ugovor i dodatni EON Box. Doduse bio sam dosta bez ugovorne obaveze i odbijao ponude od 10 i 15%. Alternativa je bila da odjavim pa da se prijavi na drugo ime, kao novi korisnik, ali mi je to veliko cimanje.

Zanimljiva ideja;)

Na žalost, u ovom mom stanu sam 38 godina unazad, doveli SBB optiku, bila supernova , nema optike i eto.

Ni meni kao i @DonVladu ne daju bolje od tih nekoliko meseci, godinu možemo da sanjamo. Mislio sam da ih preveslamo za promenu.

Ako raskinem ugovor sa SBB i posle 3 meseca na suprugu novi, jel tada racunaju kao stari ili novi korisnik?

Ja mislim da mora proći 6 meseci kako bi ponovo postao novi korisnik. Tako je bar bilo u mom slučaju (prošle godine sam se oko toga raspitivao)

Sada gledaju prezime. Ako je zadrzala devojacku moze odma isti dan.

A ako nije šta onda? Razvod na određeno pa opet svadba?:LOL:
Posle recite kako žene nisu požrtvovane, svašta da istrpe da bi vi dobili par meseci gratis.:sneaky:

Evo da se javim još jedared i zaključim divan oko mog problema, a možda i pomognem nekom ko ima ili bude imao sličnu muku. Nakon svih mogućih peripetija, forumaš kimi00 mi je poslao predlog da instaliram EON connect aplikaciju i da odradim optimizaciju WiFi mreže preko nje. Pokušavao sam da se logujem X puta, svaki put mi je izbacivao grešku da modem nije dostupan. Pošto i na kompu koristim Windows na engleskom, taj jezik sam koristio podrazumevani i za aplikaciju. Avaj, kad sam konačno stavio da jezik aplikacije bude srpski, konektovao sam se iz prve. Bag ili nešto drugo, uglavnom EON connect nije hteo da radi na engleskom jeziku. Uradio sam optimizaciju preko aplikacije i WiFi je došao sebi, sada na kineskom adapteru koji sam spominjao izvučem 280Mbps download, a upload vrlo blizu maksimalnih 60Mbps. S obzirom da je ovo mereno oko pola devet uveče, kada je saobraćaj najfrekventniji, za očekivati je da prebacim i 300 rano ujutru ili kasno uveče, što je za mene zadovoljavajuć rezultat. Kad nađem vremena, testiraću i TP Link Archer T2U koji sam pazario (spominjah i njega u ranijim postovima). Hvala još jednom svima koji su se uključili u diskusiju i doprineli da se problem reši.

speedtest.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno