Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Jel ima nekog moderatora, ili namerno ovde žmure, a odmah reaguju u itemama?
Bukvalno trećina poruka je spam, patkometrija i gađanje nekim procentima i ostalim glupostima 😀
Ako bi se sve obrisalo, ostala bi 3-4 zadovoljna korisnika i od 200 strana bilo bi 100 strana tema gde bi u temi bilo pitanje koju boju da uzmu telefona, mali, plus ili ultra i koje staklo i masku da uzmu.

Patkometrija kako ti zoves i procenti su veoma vazni, jer nekome znaci mnogo vise nego boja telefona ili koje ce staklo uzeti.

Ljudi koji prijavljuju probleme (i oni koji nemaju) sa odredjeni stvarima bih zamolio da izvuku txt dokument sa aplikacijama koji koriste, pa da moze da se uporedi drain ili npr za pozive ako imaju neke call recording aplikacije.
Mora postojati neki sablon, jer nemoguce je da nekima radi, nekima ne radi telefon.

Minut treba da se izvuku aplikacije. Na play store-u ima aplikacija. Kad budete stavljali sve to, obavezno u spoiler.

Na temu tih famoznih aplikacija koje se pominju kao moguci uzrocnik ... verujem da nas ima dosta koji koriste telefon da kazemo 'klot', bez ikakvih dodataka i slicno (znaci samo neke opstenarodne playstore aikacije tipa whatsapp i parking manijak) pa imamo probleme sa pozivom. Igrao sam se ranije sa rom-ovima jos od s3 i cime sve ne, pre s22 koristio s10+ (isto sa dual sim i sa prakitcno istim aplikacijama kao sad na s22, znaci nikakve third party, rucne apk instalacije). Jedino ako vanced izaziva probleme 😉 ... tako da tvrdim da je do telefona a ne do aplikacija. Nekad ovo manje smeta nekad vise, ali kad ti zatreba hitan poziv i ovo se desi, dodje mi da vratim kartice u s10+ a s22 koristim kao backup telefon.

Ako bi se sve obrisalo, ostala bi 3-4 zadovoljna korisnika i od 200 strana bilo bi 100 strana tema gde bi u temi bilo pitanje koju boju da uzmu telefona, mali, plus ili ultra i koje staklo i masku da uzmu.

Patkometrija kako ti zoves i procenti su veoma vazni, jer nekome znaci mnogo vise nego boja telefona ili koje ce staklo uzeti.

Ljudi koji prijavljuju probleme (i oni koji nemaju) sa odredjeni stvarima bih zamolio da izvuku txt dokument sa aplikacijama koji koriste, pa da moze da se uporedi drain ili npr za pozive ako imaju neke call recording aplikacije.
Mora postojati neki sablon, jer nemoguce je da nekima radi, nekima ne radi telefon.

Minut treba da se izvuku aplikacije. Na play store-u ima aplikacija. Kad budete stavljali sve to, obavezno u spoiler.
Nema sta da se izvlaci. Zvanicno problem je prisutan i kolje se sa hadverom na baznim stanicama i modemom u samom uredjaju. Navodno se radi na softverskoj podrsci radi unapredjivanje datog problema na samom uredjaju (Exynos 2200) ali za sada ni na One UI 5.0 nista nije reseno (na beta 4). I pitanje je da li ce i biti... Imate na Samsugovom forumu sve.

Poziv za moderatora, da izreguliše ove sa 40% neispravnih Samsung S22 modela...
nemanja123: ako ne znate ni da podesite, a ni da se snađete da zamenite neispravan uređaj, vreme je da nađete drugi brand i uživate u njemu, nisu premium modeli za Vas.

Poslednja izmena:
drugari ne pratim od pocetka ovu temu. Danas sam uzeo nov Samsung S22 obican i prilicno sam iznenadjen kako se brzo trosi baterrija.
Mobile data mi je ugasen, power saving mi je ukljucen sve vreme. Kakva su vasa iskustva sa S22 obicnim vezano za bateriju?

Baterija je tresina na tom fonu ali sad ce ti martin misterija reci da nisi u pravu i da je baterija extra

stvarno nisam pratio temu niti zelim da bilo sta hejtujem ali sam se tako smorio da je to neverovatno.
Kada ne radim nista normalno ne trosi se nesto znacajno, ali cim uzmem nesto ne zahtevno, citanje vesti, ponekad youtube, inace ne igram igrice, neverovatno kako se brzo baterija trosi,

Telefon mi je ekstra i zaista mi se svidja kako radi, ali toliko brzo trosenje baterije nisam video.

Pa zato rekoh da pitam i cujem utiske i drugih korisnika ovog telefona.

Baterija je tresina na tom fonu ali sad ce ti martin misterija reci da nisi u pravu i da je baterija extra
Šta god da mu kažem ubeđen sam da će on razumeti napisano i tu je u stvari razlika između vas dvojice i zašto bi njemu i vredelo nešto i napisati...

Naravno, slobodan si da ponovo citiraš gde sam ja napisao da je baterija na tom telefonu ekstra ili da još jednom ispadneš glup - videćemo koji je tvoj izbor ovaj put... Prošli put ti je citat nekako izmakao...

stvarno nisam pratio temu niti zelim da bilo sta hejtujem ali sam se tako smorio da je to neverovatno.
Kada ne radim nista normalno ne trosi se nesto znacajno, ali cim uzmem nesto ne zahtevno, citanje vesti, ponekad youtube, inace ne igram igrice, neverovatno kako se brzo baterija trosi,

Telefon mi je ekstra i zaista mi se svidja kako radi, ali toliko brzo trosenje baterije nisam video.

Mislim da ti je sad kasno za pitanja i utiske kad si vec uzeo fon.. ima tona zalbi na s22 po pitanju baterije.

Kasno jeste nazalost, hteo sam da proverim i sa ostalim korisnicima koji imaju isti da cujem utiske.
Nazalost greska je moja, nisam gledao/citao na vreme ali sada sta ces...

Nema sta da se izvlaci. Zvanicno problem je prisutan i kolje se sa hadverom na baznim stanicama i modemom u samom uredjaju. Navodno se radi na softverskoj podrsci radi unapredjivanje datog problema na samom uredjaju (Exynos 2200) ali za sada ni na One UI 5.0 nista nije reseno (na beta 4). I pitanje je da li ce i biti... Imate na Samsugovom forumu sve.
Konacno da procitam razlog tih glavnih bagova... 🙏
Srecom dovoljno pratim forum, pa nisam spucao dosta para na S22, kad citam te probleme, moj S20fe SD865 mi ispadne sasvim dobar. 😅

@Djilkosh_Ns
Daj predlog neke aplikacije koja daje listu instaliranih aplikacija pa da okačim za oba telefona.

@dule020
Ne znam da li je problem sa baznim stanicama, ali žena svaki dan posle posla mora da resetuje telefon, jer se skroz izgubi signal tokom posla (i za pozive i internet) i samo reset pomaže. Lokacija nije pokrivena drugim mrežama, ali Vodafon (koji koristimo, kao i Telekom) jeste i to odličan signal, što vidi i od drugih kolega, a i sama je videla, jer je nedelju dana pre S22u koristila karticu sa starim telefonom.

Juče po brdima Austrije, kad izgubi signal mora da resetuje telefon, dok se kod mene bez reseta pojavi 4G+ ikona i internet rad (čim uhvati signal).

Ovo sam ja koristio davno, trebalo bi da radi.

@Djilkosh_Ns
Daj predlog neke aplikacije koja daje listu instaliranih aplikacija pa da okačim za oba telefona.

@dule020
Ne znam da li je problem sa baznim stanicama, ali žena svaki dan posle posla mora da resetuje telefon, jer se skroz izgubi signal tokom posla (i za pozive i internet) i samo reset pomaže. Lokacija nije pokrivena drugim mrežama, ali Vodafon (koji koristimo, kao i Telekom) jeste i to odličan signal, što vidi i od drugih kolega, a i sama je videla, jer je nedelju dana pre S22u koristila karticu sa starim telefonom.

Juče po brdima Austrije, kad izgubi signal mora da resetuje telefon, dok se kod mene bez reseta pojavi 4G+ ikona i internet rad (čim uhvati signal).
Modem je zaduzen za pozive i on je problem.
Nisu same bazne stanice problemticne, nego odnos izmedju njih i izmedju samog modema. I to je samo na Exynos 2200 cipu jer je modem sastavni deo tog cipa. Lose se modem "organizuje" prema odredjenim svojstvima na baznim stanicama kada ih menja i tu nastaje magija.. Koju oni pokušavaju da srede...
E sad ja kazem da mozemo da se nadamo resenju dok god ne izadje S23 serija. Nakon toga veci fokus ide na njih i ovo ostaje u prašini sa sve ovim problemom. Velika verovatnoća ja da je ovo hardverski problem usled loseg inžinjeringa samog cipa tj segmenta za modem. Ostaje samo da se nadamo da gresimo svi u nasim pretpostavkama i da uspeju nekim softverskim ažuriranjem da rese rad samog modema. Vreme ce pokazati

Exynos modemi su poznati kao najgori modemi već godinama unazad.. nije to ništa novo.
Samo je čudno ako ove godine stvarno ovako loše rade kao što ljudi ovde pišu.
Googlov tensor g2(prepakovani exynos) baš zbog toga i ima novi modem, to jest modem koji je noviji od ovog u exynos 2200.

Baterija jeste slabija, ne toliko efikasan procesor uz relativno malu bateriju. Druga stvar je softver, Samsungu ce uvek krace trajati baterija nego drugim telefonima sa slicnim specifikacijama jer je sistem kompletan, za razliku od ostalih Android skinova gde pola feature-a nema. Takodje optimizacija, dosta drugih proizvodjaca ubija aplikacije posle jako kratkog vremena zbog cuvanja baterije, a na Samsungu mozes posle 2 dana da ukljucis app i nastavices tamo gde si stao.

Exynos modemi su poznati kao najgori modemi već godinama unazad.. nije to ništa novo.
Samo je čudno ako ove godine stvarno ovako loše rade kao što ljudi ovde pišu.
Googlov tensor g2(prepakovani exynos) baš zbog toga i ima novi modem, to jest modem koji je noviji od ovog u exynos 2200.
Dobro ali ako je ovo tacno to bi znacilo da za S23 seriju ne bismo trebali da brinemo jer i tamo ce ici novi modem?
Pisem ovo jer sve mi se cini da cemo opet izduvati za SD cip mi u Evropi barem sto se legalnih kanala tice.

Pa za više informacija moraće da se sačeka malo. Da neko uzme mob i u realnosti vidi kako se ponaša taj novi modem u SoC. Ali da, šteta što ponovo u EU najverovatnije ide exynos.

Kako god da bude, forum u ruke i pratimo stanje. Nemaju oni vise mesta za greške(iako sam siguran da ce nesto sigurno da peglaju u smom startu jer takva je tradicija). A i ja licno nisam planirao da uzimam barem 2 naredne generacije telefon, jer skupa je to zanimacija 🤷‍♂️

Pa ako budu koristili 3GAA, sto da ne? TSMC jos uvek nema 3nm i proizvodice ih tek u 2023. Ko zna, mozda je ovo taj "breakthrough" sto je Samsung cekao, samo da vidimo neke vesti i testove.
A ako bude opet njihov 4nm, uvozicemo telefone od Madjara 😀

Evo i danas se restartovao u pozivu 🙁 Krece da hvata zalet. Nije cak ni pomogao restart nocu pre toga (auto restart mi je postavljen da telefon odradi svake srede u 03:00 kada se ne koristi)
Uzeo sam i poslao sam im report na Samsung Members

Poslednja izmena:
Trebalo bi da priznaju problem kao onomad sa Note 7 sto su ga povukli sa trzista, lepo da svima daju neku zamenu ili povrat novca, ko god ima problem. Kostalo bi ih mnogo, ali kostace ih i ovako, jedan manji deo kupaca u Evropi ce izgubiti.

Trebalo bi da priznaju problem kao onomad sa Note 7 sto su ga povukli sa trzista, lepo da svima daju neku zamenu ili povrat novca, ko god ima problem. Kostalo bi ih mnogo, ali kostace ih i ovako, jedan manji deo kupaca u Evropi ce izgubiti.
Ma neće, jer će ljudi koji sada imaju s20 i 21 da kupe ponovo, a ovi besni sa 22 će se za godinu dve ohladiti i gotovo 😉. Ubijaju se oni i u srednjem segmentu od prodaje, a kako nema ozbiljne konkurencije u android svetu mogu lagano.

Povrat novca teško, a da pošalju isti uređaj neće promeniti mnogo jedino da ga korisnik proda kao novog pa da povrati pare. A da priznaju da ima neki problem nema šanse, mnogo su izgubili para sa Note 7.

Ne znam sta da kazem. Ako krene sve zesce bicu promoran da menjam telefon. Trenutno S22U sve mi zavrsava, kamera je bomba jednostavno ne treba mi bolji telefon od njega i kao sto rekoh bicu primoran da promenim a ne voljan. Gledam Jabuku i mislim se da jesu ok telefoni ali covece ko ce sve podatke da prebaci na iOS i jos sa tim treba da im placam cloud servis cisto zbog backup-a sto cu da radim 1 mesecno... I pored toga integrisem se u njihov sistem tako da kasnije boz' me sacuvaj kako bih se vratio na android sistem. Ne zato sto ne zelim, nego sto mi je drasticno otezano kao sada kada bih hteo da odem u drugi tabor.. A kod Androida ne vidim nesto telefone u rangu sa S22U... Kinezi me ne interesuju. Sony ima dobre telefone ali paket softverske podrske je labav tj sto dolazi uz telefon. Ne znam...

U pravu ste da nema nista od povrata/zamene, samo kazem sta bi trebalo... 😁
@dule020
To je problem, konkurencija je slaba u Android svetu, bar na nasem trzistu.

Ne znam sta da kazem. Ako krene sve zesce bicu promoran da menjam telefon. Trenutno S22U sve mi zavrsava, kamera je bomba jednostavno ne treba mi bolji telefon od njega i kao sto rekoh bicu primoran da promenim a ne voljan. Gledam Jabuku i mislim se da jesu ok telefoni ali covece ko ce sve podatke da prebaci na iOS i jos sa tim treba da im placam cloud servis cisto zbog backup-a sto cu da radim 1 mesecno... I pored toga integrisem se u njihov sistem tako da kasnije boz' me sacuvaj kako bih se vratio na android sistem. Ne zato sto ne zelim, nego sto mi je drasticno otezano kao sada kada bih hteo da odem u drugi tabor.. A kod Androida ne vidim nesto telefone u rangu sa S22U... Kinezi me ne interesuju. Sony ima dobre telefone ali paket softverske podrske je labav tj sto dolazi uz telefon. Ne znam...
jedino da trpis taj problem ili da pređeš na SD, ili ako bas imaš nerava da čekaš S23U

jedino da trpis taj problem ili da pređeš na SD, ili ako bas imaš nerava da čekaš S23U
Ma de da cekam S23U, ovaj sam uzeo u Avgustu kada su cene malo se "normalizovale" i sad opet da izdvajam pare za telefon koji nece nista bolji da bude drasticno od ovog (prema glasinama sudeci) i da mu se opet neki unfal desi.. Stvarno taj luksuz ne mogu da priustim 🤦‍♂️
Jedino razmatram da prodam i nedjem negde veziju sa zmajem 😀

Nazad
Vrh Dno