Šta je novo?

iPhone 14

E fuck sad vidim da je estimated delivery date 3-10 nov, a meni treba da stigne do 2.nov...
Svrati u Apple Store, postoji šansa da će ga imati.
Ja kada sam uzimao 12 Pro isto se narudžbina preko neta čekala par nedelja, otišao sam uredno drugi dan od početka prodaje u Apple Store i kupio sebi, ženi i ćerki bez problema. Jedino što sam morao da rezervišem termin preko neta zbog korone.
Pošto je takođe bila nestašica rekli su mi da dobijaju izvesnu količinu nedeljno i da je onda rasporede kako bi mogli svaki dan bar nešto da prodaju u radnji. ;)

Poslednja izmena:
Uvek Apple store ima odredjene kolicine iPhone na stanju i to prodaju svakog dana... Tu je mali problem sto nije sigurno i sto nemaju uvek sve boje i verzije... Cesto su bas predusretljivi pa ce ti i reci kad da dodjes da uzmes ako nema trenutno...

Nalazim se sa nekim ljudima u Phoenix-u 2.nov pa sam mislio da oni preuzmu i donesu mi, ali odatle idem u LA pa cu vrv da porucim na nekog tamo posto je est delivery 3-10, a ja ostajem od 12og...
Naruci preko sajta i imas lokal pickup , naravno ako se zadesi da ga ima u radnji . Iako stoji delivery za 9 novembar , zalihe se menjaju na dnevnom nivou pa prati kad je dostupan i stavi da ga pokupis licno u radnji.

Prvo.

14 Pro od 256GB

14 Pro Max i za ~2e mesecno iCloud ako zatreba prostora.

Ili ako ti je potreban veliki ekran i mnogo duze trajanje baterije a imas lopate onda Max... ;)

Ja nemam lopate, ali uvek prednost dajem velikoj bateriji...
Imala sam istu dilemu odlucih se za pro max. Ionako imam 12 PM pa sam se navikla 😁

Inace kontaktirala danas Mts, nemaju apsolutno nikakav info kada stizu nove kolicine uređaja (a evo sad ce jos malo mesec dana porucivanja)... Sto samo znaci da ih ne ocekuju u skorije vreme.

I da dodam hit mi je cena za 14 plus. 14 plus od 128GB kosta koliko i S 22 ultra od 256 (pri tome uz njega sad dobija i sluske bezicne). Ne volim Samsung, ali bih izmeđuta dva uređaja ipak izabrala ultru.

Ko ima lopate, kako kažu kolege, onda je možda bolje da idu na iPad Pro 11” sa karticom.
Sa 256GB izađe jeftinije, oko 1200 eura, umesto 1600, a baterija je još bolja.

Živo me zanima kako će ići prodaja Plus-a. Lokalno posmatrajući, mislim da je 13PM bolja kupovina od Plusa, e sad 13PM je gobalno povučen iz prodaje. Šta znam, nekako mi je ovaj Plus "nesnađen" model. Ne toliko kao mini, ali opet... vreme i rezultati će pokazati.

Inače ne znam da li su nešto pegali na iOSu što se baterije tiče, ali mi definitivno bolje drži nego prve nedelje. Moguće i da su aplikacije ispeglane. Recimo meni je Audible grejao telefon dosta pri svakom pokretanju prvih par minuta, to se sada više ne dešava.

Vise je "nesnadjen" obican 14. Voleo bih da vidim taj mozak koji ce to da kupi pored 13pro, mada vidim da mu i cena ide dole.

Inače ne znam da li su nešto pegali na iOSu što se baterije tiče, ali mi definitivno bolje drži nego prve nedelje. Moguće i da su aplikacije ispeglane. Recimo meni je Audible grejao telefon dosta pri svakom pokretanju prvih par minuta, to se sada više ne dešava.
I dalje vidim po redditu kako ljudi kukaju za storage bug i za bateriju, ali ja to nemam nikakav problem, baterija mi dobra bila i na 0.2, a evo i na 0.3.

Mene drugar troluje svaki dan u fazonu 'Jel si cuo za ovaj problem, za onaj problem" i ja mu kazem da ekipa sa Bencha ne prijavljuje nista, ne verujem iskreno i da ako postoji da je nesto sto Apple ne moze da skocka u 1 ili 2 update-a....

Po kojoj logici je u Yettelu 13PM skuplji nego 14 Plus? Iako sam dobio 50% popusta na pretplatu, resio sam da ipak uzmem telefon tamo uz novi ugovor. Sada imam Xiaomi, i prvi put bih presao na Iphone. Gledam neki 6.7''. Ne mogu iskesirati odjednom, ali sam sracunao, nije mi veliki gubitak preko operatera kad uzmem na 2 godine.
13PM 128gb bi me kostao 8.744 RSD/mesečno
14Plus 128gb 8.329 RSD/mesečno
14PM 128gb 10.204 RSD/mesečno.
Sta je pametnija opcija, 13PM ili 14Plus obizirom da nikad nisam imao Iphone?

Pa onda uzmi iphone 11/12, za kusur se provedi negde par dana.

Meni je npr tezina pro modela presudila. Koristio sam X pa 12 pa sad 14 Pro, i 12 mi deluje nekako suplje, kao da je plastican, da ne kazem kao samsung ili neki kinez od 250 evra :D

Mislim da traze prvo uplatu na racun deo ili ceo iznos telefona,pa onda salju. E sad za garanciju i ostvarivanju iste ne znam.

Po ovima, 14plus ima losiju autonomiju od 13 pro max, iako ima 60Hz ekran. Mnogo bolja kupovina je 13pro max, nije ni cudo sto je slaba potraznja za 14 plus, preskup za ono sto nudi.

Koje zastitno staklo za 14 Pro i gde se moze nabaviti?
Pazi iz iskustva imas par opcija kvalitetnija naravno
Nillkin pogledaj na Kp
Aliexpress smartdevil extra stakla dobijes 2 sa sve instalacijonim materijalom za povoljnu cenu
I na kraju spiegen ubedljivo najbolja po meni za cenu isto kp preko madjara

Nazad
Vrh Dno