Šta je novo?

LG Televizori

Ja samo suvom krpom zbog prašine.

Microfiber krpa + destilovana voda 😉

Filmmaker je nama jako žut. Podesili smo standard. Isto je muž gledao hdtv Vinsenta i slika je bila odvratna. Na kraju smo stavili standard isključili eko i smanjili malo osvetljenje i uključili motion da ne bude da secka.
Isto i meni. Filmmaker mi je najruznije sto sam probao. Zuto kao da je neki stari vestern film. Ne znam zasto se to vecini svidja, ali meni licno ne. Standard mi je najbolje, uvece samo malo smanjim svetlinu.
Inace mislim i da je oled prica malo preduvana, nije to bas tako sve sjajno kako se tu pise i prica na yt. Daje on prelepu sliku, na nekim test snimcima na yt, ali realno to se pogleda u radnji pre kupovine, a kuci se gleda najvise 720p ili 1080p jadni kanali sto dobijemo od distributera. Netflix, hbo max jos boze pomozi

Ko uopšte kupuje OLED za kablovsku? Zna se kada se i za šta uzima oled. Za kablovsku uzmeš najjeftiniji tv :D

Pa valjda ima neke razlike izmedju obicnih 4k i OLEDA i na kablovskoj?

Nemam bas kablovsku nego eon, skoro pa isto, ali naprimer hisens q7 sa qled panelom i c1 ne vidim neku razliku

Možda se i vidi, ali kažem da za to ne vredi kupovati.

To ti kao da po gradu voziš neki trkački auto. :D

Pa valjda ima neke razlike izmedju obicnih 4k i OLEDA i na kablovskoj?
Svaka slika izgleda bolje na OLED, uključujući i SD. Takođe, OLEDi uglavnom imaju mnogo bolje algoritme za procesiranje slike, a ti algoritmi više dolaze do izražaja što je source lošiji.

Poslednja izmena:
Isto i meni. Filmmaker mi je najruznije sto sam probao. Zuto kao da je neki stari vestern film. Ne znam zasto se to vecini svidja, ali meni licno ne. Standard mi je najbolje, uvece samo malo smanjim svetlinu.
Inace mislim i da je oled prica malo preduvana, nije to bas tako sve sjajno kako se tu pise i prica na yt. Daje on prelepu sliku, na nekim test snimcima na yt, ali realno to se pogleda u radnji pre kupovine, a kuci se gleda najvise 720p ili 1080p jadni kanali sto dobijemo od distributera. Netflix, hbo max jos boze pomozi
Smanjujete standardno osvetljenje ili Oled pixel osvetljenje. Vidim da ovu drugu opciju zakuca na 100 cim je HDR sadrzaj. Meni je Filmmaker isto zut nekako

Kod mene je mesovita upotreba, kablovska, PC, hbomax. Mada vise je kablovska.

E sad nervira me sto iz kutije boje na C1 su uzas, iziskuje podesavanje i tad je ok. Da li je neko radio posebno podesavanje R/G/B i balanse bele boje ? Ima li negde na netu nekakve vrednosti da se isprobaju. Na YT sam nasao ali nije bilo ok za moj tv , verovatno se svaki tv razlikuje pa vrednosti ne mogu biti identicne.

Ja sam pogledao vise snimaka c1 picture settings, ali sam ipak namestio kako meni odgovara. Sta je pravilo, to me bas ne interesuje. Ipak cu ja gledati taj tv. I kod mene je mešavina. Netflix je ok, hbo max malo losiji, za nijansu, ali zato eon je kralj gadne slike, jos ako pogledam neki test na yt,. Eo mi dodje kao da je 480p

Sad sam probao podesavanje balansa bele boje:

dalo je bolje rezultate nego iz kutije. Jedino sam toplinu stavio na 40

Koja je razlika izmedju OLED55C22LB i OLED55C21LA, zna li neko? Poredim ih na par mesta i na LG sajtu, bukvalno su identicni...

Mozda samo boja. Ja sam dobio beli, c12, a crni je valjda c11. Tu je neko i meni napisao na forumu za isto pitanje

samo je boja razlika

Gledam gomilu nekih recenzija u poslednjih nedelju dana za C2, htedoh samo da potvrdim ovde. Verzija od 42 inca ne postoji za EU trziste?

E svasta , juce sam naisao na YT : The Best TVs You Can Buy Are Banned in the European Union?!

Svasta, prosto se plasim da preuzmem sledecu nadogradnju softwera, samo mi fali jos da onemoguce promenu Energy saving i mogu da se slikam.

Kako ne postoji? Nase prodavnice ga prodaju. KP ga prodaje.

Ima ga recimo prodavnica na G za malu cenu od 150K.
Ocigledno sam ja nesto zabagovao... kada sam pretrazivao, izbacivao mi je i LG sajt gde sam video da ima od 48". Moguce da sam ja pogresio u pretrazi... sada ih nalazim. :) Hvala!
Imam dodatna pitanja ali to cu u drugu temu ili pak novu. :D

EDIT: Vidim da je na akciji i da je 120k.

EU regulativa je uglavnom za 8K modele. Mada zakaceni su top modeli Sonija i Samsunga. Nigde ne pise za LG.

Sve u svemu, to je smejurija.

Vrh Dno