Šta je novo?

LG Televizori

Koji Sony džojstik može da se upari sa LG televizorom.
DualSense PS5 ne može

Ja malo cepdilacim, juce pustio neke klipove, perverzija kako izgleda. Stavio ga samo u Filmmaker mod i to je to.

U čemu je caka sa tom kalibracijom ekrana?
Jel moguće da nov tv treba da se kalibriše,čuda,muda?

Većina mislim da treba. Recimo A90J serija kod Sony-a je već kalibrisana koliko znam.

... kao što sam i napisao
ako misliš na podešavanje slike to bukvalno namestiš kako ti odgovara, ne vidimo svi isto tako da je najbolje da sam podesiš...

Vincent u najmanju ruku spava sa novim modelom TV-a, a CalMAN mu je sigurno direktno povezan na cortex, njegova usluga jeste £350, i priličan broj ljudi je komentarisao kako nisu primetili razliku posle njegove kalibracije...😕

Pa zavisno od modela, ali treba malo procackati podesavanja. Mislim da gledanje u standard, vivid ili eco modu nikako ne ide. :D
Ja sam svoj Sony HD model nastelovao sto kazete na osecaj i opsti utisak, ali sada za oled, daleko je poznatiji tv, pa ima vise tips and tricks caka.

Taman posla ECO mode. :D Vivid je isto užasan.

Meni je ECO default mod. :D

Cinema, Filmmaker i ona dva Expert day / night su dobri. Znam da na prethodnim LG Oled modelima ta dva su bila odlicna out of the box.

Kapiram da je Filmmaker najboilji.

Ja malo cepdilacim, juce pustio neke klipove, perverzija kako izgleda. Stavio ga samo u Filmmaker mod i to je to.
Da na LG je filmmaker sasvim solidan mada treba čačkati i podesiti po nahođenju za filmski sadržaj i sport. Na Sony oled slično mada Sony "out of the box" kažu da je precizniji.

Filmmaker je nama jako žut. Podesili smo standard. Isto je muž gledao hdtv Vinsenta i slika je bila odvratna. Na kraju smo stavili standard isključili eko i smanjili malo osvetljenje i uključili motion da ne bude da secka.

Gledali smo stop the fomo. Zašto da robujemo vernoj slici kad izgleda žuto i isprano. Svako namešta kako njemu odgovara. Fulmaker je odvratan za kablovsku i boje su mrtve. Motion mora da se uključi jer ima shutering i slika secka. Stavi se na cinematic motion i ne secka. Osvetljenje svi kažu da se smanji zbog dugovečnosti ekrana tako da vidim šta je pogrešno.

Pa filmovi su u 24fps, zbog toga i secka. Kada se uključi motion, on to pegla. E sad kako ko više voli motion da drži.

Filmmaker daje najtačniju sliku svakako, ali i meni djeluje nekako žućkasto previše, posebno u tamnijim scenama, više volim hladnije boje. Brightness držim na 100% i kad nije u pitanju HDR sadržaj recimo, nek ljulja... :)

Imam neki statiji model LG tva koji ima slot za dekoder ali jednostavno nece da radi.
interesuje me da li LG C1 prihvata kartice za dekodiranje od kablovskih operatera (koristim sattrakt usluge) i da li to radi kako treba ?

Ima slot za karticu (CI), verzija 1.4

Preko web browser-a se pristupi

http : //webosapp.club/instart/

Posle toga standardno 0413 i voilà u servisnom meniju ste.

Kursorom se spusti na 12. OLED (kod C1 se nalazi pod ovim rednim brojem) i tu su podaci o panelu

Preporuka: odmah po ulasku u servisni meni fotografisati sva podešavanja i podatke, vrlo lako je moguće slučajno promeniti neku stavku... posle toga većina neće znati da vrati podešavanja - i to znači da TV ide u servis!

Prilično je ozbiljna stvar ulazak u servisni meni - ne zaboravite da to radite na svoju odgovornost i verovatno gubite pravo na garanciju!
Kako moze ulazak u servisni meni I ako ne menjaš nista i da izgubiš pravo na garanciju? Kako oni mogu to da vide da si ulazio tamo?

Vjerovatno je mislio da ukoliko nešto čačneš i ne znaš posle šta si dirao a obratiš se servisu - gubiš garanciju.

Vjerovatno je mislio da ukoliko nešto čačneš i ne znaš posle šta si dirao a obratiš se servisu - gubiš garanciju.
Pa reče da ako samo udjes da je ozbiljna stvar i da gubiš pravo na garanciju sto zvuči kao glupost.
Mislim mozes da im kažeš da si ulazio tamo 🤡

Pa iskreno otkud znate, mozda ima neki brojac koji se inkrementira za svaki ulazak u servisni meni, tipa kao sto Samsung Knox ako root-ujes pa vratis na fabriku pre odlaska u servis i dalje belezi sta se desilo ranije 🤔

Pa sto bih rizikovao zbog informacije koja mi apsolutno nista ne znaci, i da imam obican i Evo panel isti mi djavo, tv sam kupio i to je sto je :D

Ponovo daju 5 godina garancije na LG televizore kupljene u domacim radnjama.

Verovatno sam ulazak u servisni meni neće praviti problem(što opet zavisi od servisera), ali bilo kakva modifikacija u servisnom meniju hoće, postoji brojač ulaska u servisni meni, vrlo lako mogu da se promene vrednosti u servisnom meniju naročito ako neko prvi put ulazi i nije posebno vešt u tome, pomeranje kursora levo-desno menja vrednosti, tako da upozorenje nije naodmet.

Stavke koje se vode kao servis van garancije - LG Srbija podrška

U slučaju da je do kvara došlo krivicom korisnika (uključujući i softver)
U slučaju da je do kvara došlo zašto što se korisnik nije pridržavao uputstva za upotrebu.
U slučaju da je do kvara došlo zašto što je korisnik sam vršio modifikacije uređaja, a ne preko ovlašćenog LG Servisnog centra.

Servis uvek može da preokrene grešku korisnika u svoju korist, ako ustanove da je neko ulazio u servisni meni, možda je nekom ovo glupost, ali tako funkcioniše garancija, i takva je politika većine kompanija.

Poslednja izmena:
Pa ne vidim razlog da ne radis. Mislim da TV sam radi to posle nekog perioda rada, ali ne skodi kad kad da odradis.

C1 to radi sam kad se nakupi preko 4h rada a ti ugasis tv. Mozes da primetis po tome sto se nakon gasenja ne cuje ono glasno CVAK vec posle par minuta

Vrh Dno