Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Данас сам случајно причао преко апликације са другом и провалио да када га ставим на чекање, њему се чује она музика као кад вас оператер стави на чекање. 😂😂😂

Данас сам случајно причао преко апликације са другом и провалио да када га ставим на чекање, њему се чује она музика као кад вас оператер стави на чекање. 😂😂😂
Da, a kad preko sim kartice staviš nekoga na čekanje, može se čuti gospođa koja kaže "molimo vas da sačekate" na srpskom i engleskom

Невероватно је колико то све лоше ради. У старој апликацији не могу да уплатим кредит, када унесем број не иде даље а у новој апликацији не могу да се региструјем односно улогујем. Контактирао сам подршку пре недељу-две дана и рече ми неки лик на чету да је апликација само за постпејд а лепо у ”апп стору” пише да је и за постпејд и за припејд. Дошло ми да му кажем, дечко где радиш ти уопште.
Не живим у Србији и имам њихов број као есим на Ајфону 13 про. Ок је све радило до сада и супер ми дође да само активирам есим када сам у Србији, надам се да ће испеглати апликацију, али генерално са нашим апликацијама увек неки проблеми.

Невероватно је колико то све лоше ради. У старој апликацији не могу да уплатим кредит, када унесем број не иде даље а у новој апликацији не могу да се региструјем односно улогујем. Контактирао сам подршку пре недељу-две дана и рече ми неки лик на чету да је апликација само за постпејд а лепо у ”апп стору” пише да је и за постпејд и за припејд. Дошло ми да му кажем, дечко где радиш ти уопште.
Не живим у Србији и имам њихов број као есим на Ајфону 13 про. Ок је све радило до сада и супер ми дође да само активирам есим када сам у Србији, надам се да ће испеглати апликацију, али генерално са нашим апликацијама увек неки проблеми.
Ja sam na freepaidu i ulogovao sam se na dva broja,a to sto prica lik iz CC i ne zna, to me ne cudi,nije im prvi put.
Tako su meni za zvanje i primanje poziva preko aplikacije pricali jedno ,a ovde drugo, i ispostavilo se da ovde ljudi bolje znaju sta i kako radi nego lik koji zato prima platu. Nije mi jasno kako mogu takvi ljudi da rade na takvim mestima i da ih jos za to neko placa da daju pogresne informacije.

Može li nekako da se na APLIKACIJI, ne na simu, isključi druga linija odnosno call waiting? Dakle da kada sa nekim razgovaram da ako me neko zove dobije znak zauzeto a ne da meni zvoni kao druga linija. Pitao sam njihov support preko chata i ne znaju🤦.

Imas u njihovoj app da ugasis poziv na cekanju.
A mene zanima kako sad u novoj app gledati TV ?

@petar pan Pa valjda je očigledno. Nikako. Nova aplakcija je, što bi rekli, minimalistička, samo pregled, dopuna ili kupovina-obnova paketa, i ništa više.

Kakva glupost, vracam se na staru app.
Na staroj app radi tv, ali nema zvuka i ne moze da se uvelica slika.
Kod mene zadnjih mesec dana dosta stvari ne funkcionise kako treba, rastanak jako blizu.

Poslednja izmena:
Može li nekako da se na APLIKACIJI, ne na simu, isključi druga linija odnosno call waiting? Dakle da kada sa nekim razgovaram da ako me neko zove dobije znak zauzeto a ne da meni zvoni kao druga linija. Pitao sam njihov support preko chata i ne znaju🤦.
U aplikaciji treba iskljuciti prijem poziva preko aplikacije.
Meni i nova aplikacija radi normalno i tv i sve ostalo, na androidu 12.

Koliko vidim, ne mogu zvati preko neta iz nove aplikacije, niti mogu kupiti dodatne brojeve (bar ne za sada). Isto vazi i za (free)prepaid i za postpaid.
Android 12.

Jel neko danas jos imao problem oko 15h da uspostavi poziv?

U aplikaciji treba iskljuciti prijem poziva preko aplikacije.
Meni i nova aplikacija radi normalno i tv i sve ostalo, na androidu 12.
Jao, meni nista nije jasno. Ja ovaj globaltel koristim samo kao sekundarni broj za neke povremene pozive u vezi nekog posla koji trenutno obavljam. Uzeo sam taj broj zato sto na telefonu iPhone XR vec imam iskoriscen prmarni sim za privatni broj i eSim za poslovni broj. Dakle ovaj globaltel koristim preko aplikacije koja se zove globaltel. Postoji i aplikacija MOJ globaltel za koju ne kapiram cemu sluzi, ali sam probao da je instaliram i kada unesem svoj broj telefona koji imam dobijem poruku da taj broj nije u SIM varijanti. Koliko ja razumem to Moj Globaltet je nesto za pracenje troskova i slicno, a GLobaltel je aplikacija preko koje se obavljaju pozivi ko nema sim. Da li sam dobro razumeo? Ako jesam, moje pitanje je sledece. Hocu, ako je to moguce, da iskljucim call waiting, odnosno da kada razgovaram preko globaltel broja, onaj ko me zove dobije poruku da sam zauzet, a ne da mi zvoni kao drugi broj u slusalici. Iz globaltel support-a su mi rekli, preko njihovog chat-a na sajtu, da ukucam *100# pa preko toga da mogu da ukljucim/iskljucim. Medjutim taj kod kod mene u aplikaciji ne prolazi. Moja pretpostavka je da kod radi SAMO za SIM VARIJANTU. Ako je tako, a najverovatnije jeste, moje pitanje je da li je i kako moguce ovo uraditi za broj kojis e kosriti preko aplikacije?

Poziv na cekanju se iskljucuje sa #43#
Ali i za proveru kredita i ostale ponudjene opcije zoves direktno sa telefona *100# (pod3 -usluge imas za te pozive na cekanju), iz aplikacije ne ide. Znaci ne saljes sms nego pozoves. Pozivi iz aplikacije idu u domacem saobracaju ako imas minute za druge mreze. Skoro sam razgovarao pola sata preko aplikacije sa osobom koja je u Dubai (razgovor u mrezi) i kvalitet veze je bio odlican. Tu drugu aplikaciju cu sad da pogledam, nisam je koristio. Iz aplikacije sam probao da pozovem korisnicki servis i nece, ali bez problema zovem privatne brojeve i u mrezi i van mreze.

Pa nema ni esim ni sim, valjda hoce da koristi tri broja sa tim telefonom ?
Malopre sam instalirao tu novu aplikaciju "moj globaltel" i u njoj nisam nasao gde mogu da gledam tv programe. Ne vidim nista novo, kao da je jos u razvoju. Verovatno su zeleli da daju mogucnost kontrole vise brojeva, postoji opcija "dodaj nalog".

Dzabe kontrola,bolje da omoguce da moze i da se poziva sa bilo kog broja.
Nova aplikacija Moj Globaltel je tu za postpaid, ali i za prepaid korisnike koji žele samo da rukovode svojim nalogom/paketima/tarifom.

Stara Globaltel aplikacija je namenjena samo za prepaid korisnike. :)
Nažalost ne postoji ovakva opcija u aplikaciji.

Nova aplikacija Moj Globaltel je tu za postpaid, ali i za prepaid korisnike koji žele samo da rukovode svojim nalogom/paketima/tarifom.

Stara Globaltel aplikacija je namenjena samo za prepaid korisnike. :)
Kada cete malo ispeglati i dovesti u red staru aplikaciju?

Ta stara aplikacija mi je pobrljavila kad sam instalirao i novu, tako da mi vise nije pokazivala stanje i na tv nisam mogao da pokrenem ni jedan program. Tek kada sam deinstalirao obe i ponovo instalirao staru app, sve opet radi. Inace sam u pripejdu.

Nazad
Vrh Dno