Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Druze imas Orion tv app koja ima vise kanala nego oni a i besplatna je.

Plus aplikacija +Tv a to nema niko , za mene i moje prijatelje to vredi dosta da se zazmuri nekad
To isto,bas sam je koristio letos.Ostavio fizicku karticu kuci i u HR stavio bonbon broj koji godinama koristim kupio flat net i primao pozive i zvao kao da sam kod kuce.Ali da trebaju da se srede trebaju,kompletno.

Da su hteli oni bi ozbiljno shvatili primedbe korisnika i rešili goruće probleme. Međutim odlučili su da krenu drugim putem, uveli postpejd, uveli novu aplikaciju zvanu "moj globaltel", koja je čak i ovako ogoljena bagovita i beskorisna. I pitanje je samo vremena kada će poskupeti ili izmeniti freepaid i generalno sve pripejd usluge u korist postpejda. Tako da se treba polako razmišljati šta je alternativa i gde preći kada se to desi.

Kada SBB otvori Telemach mobile, a najverovatnije ce sa 5G licencom kad dobiju

Ja sinoc na sajtu uzeo nov broj sa opcijom izdavanja e-sima.
Naravno, novac odmah skinut sa kartice, stigla odmah potvrda na mail.
Evo posle skoro 12 sati nakon kupovine, QR i dalje nije stigao na mail.

@jason13 To bi trebalo da stiže odmah. Kada sam ja uzimao stiglo je sve odmah na mejl. Vidi da nekim slučajem nije otišlo u spam folder, a ako nije zovi ih.

@jason13 To bi trebalo da stiže odmah. Kada sam ja uzimao stiglo je sve odmah na mejl. Vidi da nekim slučajem nije otišlo u spam folder, a ako nije zovi ih.
To sam prvo proverio sinoc.
Sve odradjeno jos nocas, samo me preusmeruju da pisem mail.
Naravno, mail podrska ne radi nedeljom.

@jason13 Kako te preusmeravaju? Kada pozoveš na 0677 1234, oni ti kažu da im pišeš mejl?

@insha Misliš ako dobiju. I zar aukcija za 5g licence nije trebalo da se održi polovinom ove godne?

Mislim da se polemika vodila onim visoko Gigahercnim ili kako se pise frekfencijama koje su se ionako pokazale nikakvim. Jel proletela ptica, nema signala. Jel pada kisa, nema signala. Jel drvo olistalo, nema signala, jesam se okrenuo na drugu stranu od antene, nema signala, jesam zaklonio telefon rukom, nema signala.... Realno 5G je samo marketinški broj. LTE ima sve da ne mora biti 5G
LTE. Da ugrubo prevedem. Dugi termin evolucije mreže. Tako da ne vidim šta konkretno u dosadašnjem nazivu biva problem. Osim u marketingu. A kad ce biti ta neka implementacija to bog dragi zna. Ali verovatno će značiti u startu neki vid smanjenja lte brzine. Ko sto je HSDPA sa 42 spao na 8 Mbps u korist brzina LTE-a uređaja. Tako da ce nam svima biti veselo. Jedino taj spektar novih frekvencija sto ce malo doprineti sire opsege komunikacije u istom spektru. I malo te modulacije filtriranja signala da se moze u istoj širini slati koji podatak više.... Sto sve u svemu i dalje moze da se vodi da traje već dugo i da evoluira.... Odnosno LTE.... Ali ljudi se pale na 5G očigledno 😁

Kad ce proraditi kod nas ijedan vid definicije 5G i kako ce biti implementirano... Ja se nadam samo ds ce zvuk da ima i da radi... To me najviše nervira sa 4G. Whatsapp mi je primarniji za razgovor od obicnog poziva...

Generalno, ubrzanje prenosa (do 20Gbps) je samo jedna od 5G prednosti. Važno je i manje kašnjenje (sa 60tak pada na 5ms), širi spektar u koji se može "ugurati" više uređaja pa je potrebno i manje ćelija, podrška za nove servise (veštačka inteligencija, AR, IoT)... itd.
Mane: manji domet, veća potrošnja baterije, slabiji upload, smetnje drugim službama (aerodromi), slabija zaštita od hakera... itd.

Kada ce to biti?
Verovatno sledece godine, apsurdno je da Jos odlazu, 5G u CG vec poceo preko One, bivseg Telenora
@insha Misliš ako dobiju. I zar aukcija za 5g licence nije trebalo da se održi polovinom ove godne?
Trebala, eto sve se ceka, odlaze, navodno jer prva 3 operatera su provajderi svih usluga, ne treba im Jos jedan, kao visak je. Medjutim za sve ima mesta, SBB ima dosta korisnika i bez toga, tako da bi ovo samo upotpunilo uslugu i privuklo nove korisnike, cega se i boje ostali, tj dolaskom SBB/Telemach mobilne usluge ce biti daleko povoljnije, barem tako rade u ostalim mobilnim mrezama u regionu. Kod nas u HR su Jos na pocetku, trebalo im je vremena za neke stvari da uvedu ali sad to radi bez problema, jedino sto je podrska malo zeznuta
Zar ne rekoše 5G štetan?
Dal je, dal nije, koristi se u celom svetu, neizbezno je

Ja sinoc na sajtu uzeo nov broj sa opcijom izdavanja e-sima.
Naravno, novac odmah skinut sa kartice, stigla odmah potvrda na mail.
Evo posle skoro 12 sati nakon kupovine, QR i dalje nije stigao na mail.
malopre kupih e-sim za kolegu iz inozemstva, mail stigao posle 5 sekundi...

Evo meni se još uvek niko nije javio niti mi je stigao mail. Zvao ih opet jutros ali preko call centra ne mogu ništa završiti. Sad će dva dana kako čekam e-sim da dođe na mail.
Naravno, potvrda o uspešnoj naplati sa kartice je odmah stigla.

Evo meni se još uvek niko nije javio niti mi je stigao mail. Zvao ih opet jutros ali preko call centra ne mogu ništa završiti. Sad će dva dana kako čekam e-sim da dođe na mail.
Ne moze kod nas nista da radi kako treba... Ali to je zato jer zaposljavaju ljude koji su do juce "prodavali pljeskavice" na kiosku, zato nam je sve tako kilavo.

Meni najveci problem u zadnjih mesec dana njihova mreza koja mi jede bateriju, od jednom je samo krenulo 👻. Mislio da je neka app, softver i pre dva dana stavim drugu karticu(Mts) i skontam da je do njih.

Meni najveci problem u zadnjih mesec dana njihova mreza koja mi jede bateriju, od jednom je samo krenulo 👻. Mislio da je neka app, softver i pre dva dana stavim drugu karticu(Mts) i skontam da je do njih.
Можда живиш на локацији гдје те константно пребацује са 3г на 4г, а то је мени јело батерију када сам био код друга на селу.

Ne moze kod nas nista da radi kako treba... Ali to je zato jer zaposljavaju ljude koji su do juce "prodavali pljeskavice" na kiosku, zato nam je sve tako kilavo.
Klasika, i dalje mi niko ne odgovara a sad se i na call centru niko ne javlja.
@Globaltel Support bukvalno me je blam za vas - da nešto što sistem treba sam da odradi u sekundi - ne odradi.
P.S. - ''super'' početak u Vašoj mreži.

U novoj moj globaltel aplikaciji sa play store kada se prijavim sa brojem izloguje me iz Globaltel VOIP aplikacije i kada se ponovo prijavim, pojavljuju mi se svi moji brojevi duplo koje imam

U novoj moj globaltel aplikaciji sa play store kada se prijavim sa brojem izloguje me iz Globaltel VOIP aplikacije i kada se ponovo prijavim, pojavljuju mi se svi moji brojevi duplo koje imam
Jel ta nova app samo za postpaid?

Nazad
Vrh Dno