Šta je novo?

Amazon Fire TV

ja sam probao i mi stick i mi box s i amazon stick 4k -> definitivno je 4k max najbrzi. 4k stick bez max radi kao mi box s, a mi stick mi je jedva bio upotrebljiv. Tako da preporuka za 4k max tih nekih ispod 60e kod nas.

Ako nekoga bude interesovalo, kao mene sto je pre nego sto sam kupio fire cube druga generacija, da kazem da ppsspp program za emulaciju psp igrica radi savrseno, prezadovoljan sam. Kupio sam micro usb kingston flesku od 128gb, na njemu uzgred da kazem i to, oko 30gb apple aerial video snimaka. Postoji aplikacija aerial dream koja sa online servera vuče i prikazuje prelepe video screensavere poput onih na apple tv. Da ne bih trosio net ubacio sve to na flesku i aplikacija te koristi offline. Sto se tice psp igrica, oko 90% radi savrseno bez 'frame skipping-a' i na 100% speed. PES, NBA, fifa, virtua tennis 3, gta vice city, liberty city, tomb raider... Sve igrice su inace singleplayer, ne mogu dva igraca sa dva dzojstika da igraju jer psp nije na taj nacin funkcionisao. Blutut dzojstik koji god imate i savrsenu zabavu nudi ova kutijica za oko 60e koliko je bila na popustu kad sam je uzeo

Poslednja izmena:
ja sam probao i mi stick i mi box s i amazon stick 4k -> definitivno je 4k max najbrzi. 4k stick bez max radi kao mi box s, a mi stick mi je jedva bio upotrebljiv. Tako da preporuka za 4k max tih nekih ispod 60e kod nas.
Kod mene je na jednom tv mi stick a na drugom 4k max.
Max radi fenomenalno ali jedina prednost kod mi stika je sto hvata signal UniFi jer tu nemam net.

Nisam probao UniFi sa stikom. Ne znam sto ne bi mi mogao na UniFi, nisam se udubljivao u tu tematiku, mozda ima neka caka?

@Compadre91 Kutija je najbolja kupovina i za 95 evra. To sto je tamo nekad 60e, to ovde malo znaci jer nemaju svi mogucnost da je dobiju na ruke. Ko ima rodjake da donesu, to je super, ostalo sve mora da se plati. Ko hoce odmah, da 30ak evra vise i vozi. Nije 300e razlika.

Cek malo samo, nije mi jasno kakve igrice igrate? Igrice za PC (.exe recimo) ili igrice za konzole (PS) ?

Firestick ne vidi UniFi kao SSID

Nisam probao UniFi sa stikom. Ne znam sto ne bi mi mogao na UniFi, nisam se udubljivao u tu tematiku, mozda ima neka caka?

Zato što UniFi koristi WPA Enterprise / EAP zaštitu / autorizaciju WiFi signala a 99% AndroidTV (dakle AndroidTV OS, ne Android OS) uređaja nema podršku za konektovanje na EAP. Xiomi igračke su jedan od retkih izuzetaka tog pravila, imaju built-in podršku za EAP.

I ne samo AndroidTV OS već i većina drugih SmartTV OS ne podržava EAP / WPA Enterprise / RADIUS.

Sigurno neko zna, da ne idem skroz od početka da isprobavam.
Imam na laptopu koji nonstop radi nekih 100-ak GB video fajlova. Kako najlakše mogu da ih pustam na FireStick ili Mi Box S kroz mrežu i preko kog playera?
Ranije sam se igrao sa Serviiom, ponekad i Plexom... Sad ne znam šta ima interesantno u tom domenu. Hvala.

Sigurno neko zna, da ne idem skroz od početka da isprobavam.
Imam na laptopu koji nonstop radi nekih 100-ak GB video fajlova. Kako najlakše mogu da ih pustam na FireStick ili Mi Box S kroz mrežu i preko kog playera?
Ranije sam se igrao sa Serviiom, ponekad i Plexom... Sad ne znam šta ima interesantno u tom domenu. Hvala.
File Manager Plus za otvaranje mrežnih deljenih foldera i MXPlayer za puštanje videa.

Dobro je da covjek prodje nostalgija :) crash, tekken, resident evil
Dal zbog nostalgije ili sta...xbox nisam palio, trenutno igram manhunt horor od rockstara i gta ne prelazeci misije, čisto zabava i voznja. Uzgred receno, rade sve sifre na gta preko dzojstika 😁

A ja igram samo warzone, mada ni za to vremena nemaaaa :) ali jeste super stvar vratiti se na pocetak vijeka :)

To što je Xiaomi 4K stik androidTV v11 OS i što ima Google Play Store i što ima chromecast podršku nije važno? :D
Iskreno, Mi 4k stik nisam ni probao. Prvo sam kupio običan Mi stik i on radi na tv u stanu gde nema net i koristi UniFi. Posle sam imao nekoliko komada Firestick i trenutno mi radi 4k Max. Možda i probam Mi 4k. Play store i chromecast mi nisu interesantni.

Ma oba stika su dobra, već smo pisali na tu temu...
Za nekoga ko nije u materiji mnogo je lakše da se snađe na android TV od jer mu je celo okruženje poznato, a aplikacije može i sa telefona da instalira.

Sa druge strane Fire 4K Max stik podržava Wi-Fi 6 (802.11ax) što je isto nekome bitno...

Meni apsolutno ne znaci nista playstore, mi malo napredniji to resimo ocas posla i bez po muke. Tek mirrorning mi ne treba, sve sto imam na telefonu imam instalirano na sticku. Prezvakano 100x, vec sam rekao da oba uredjaja imaju mane i vrline, kako sta kome legne. Lazem, nedostaju mi samo google servisi zbog tipa neke aplikacije za pracenje sportskih rezultata 🤭 mislim da niti jedan servis ne radi bez google servisa i neka app (tipa frlashscore) za Firestick bi dobrodosla ☺️

Ma to što je nama na forumu prosto i jasno, ne znači da je tako za veliku većinu korisnika koje zanima par aplikacija i da gledaju arenu/sportklub.

Probaj takvima da objasniš kako da instaliraju i plate tivimate na fire tv stiku :D

Poslednja izmena:
Такви јуре коди са билдовима да гледају дотичне канале. ;)

Cek malo samo, nije mi jasno kakve igrice igrate? Igrice za PC (.exe recimo) ili igrice za konzole (PS) ?
Retro igre sa starih dobrih konzola. Ja cepam dotično na Shield i radi solidno.
Double dragon kad se setim🤣

Zato što UniFi koristi WPA Enterprise / EAP zaštitu / autorizaciju WiFi signala a 99% AndroidTV (dakle AndroidTV OS, ne Android OS) uređaja nema podršku za konektovanje na EAP. Xiomi igračke su jedan od retkih izuzetaka tog pravila, imaju built-in podršku za EAP.

I ne samo AndroidTV OS već i većina drugih SmartTV OS ne podržava EAP / WPA Enterprise / RADIUS.
Hvala za odlican odgovor. Znam da koriste tu zastitu ali ovaj drugi deo nisam znao da je takav slucaj.

Firestik mi je na Samsung Tv jer ArenaCloud je očajna na Tizenu a na Firestiku radi odlično za razliku od Iris Smart koja mislim da ipak bolje radi na Tizenu.

Ako nekoga bude interesovalo, kao mene sto je pre nego sto sam kupio fire cube druga generacija, da kazem da ppsspp program za emulaciju psp igrica radi savrseno, prezadovoljan sam. Kupio sam micro usb kingston flesku od 128gb, na njemu uzgred da kazem i to, oko 30gb apple aerial video snimaka. Postoji aplikacija aerial dream koja sa online servera vuče i prikazuje prelepe video screensavere poput onih na apple tv. Da ne bih trosio net ubacio sve to na flesku i aplikacija te koristi offline. Sto se tice psp igrica, oko 90% radi savrseno bez 'frame skipping-a' i na 100% speed. PES, NBA, fifa, virtua tennis 3, gta vice city, liberty city, tomb raider... Sve igrice su inace singleplayer, ne mogu dva igraca sa dva dzojstika da igraju jer psp nije na taj nacin funkcionisao. Blutut dzojstik koji god imate i savrsenu zabavu nudi ova kutijica za oko 60e koliko je bila na popustu kad sam je uzeo
Hvala za info za aerial video. Sinoc podesio da prikazuje 4K DV i od sada samo gledam screen saver. :) Ono je odlicno. Podesio da direktno "vuce" sa neta, posto imam optiku i sve radi savrseno. U pitanju je 4K Max.

Mi box vec ima ugradjen slican skrin sejver, vuce slike direktno sa neta i menja ih.

Vrh Dno