Šta je novo?

problemi sa instalacijom Windowsa na Lenovo V15 G2 ITL

Meni dobro izgleda ali kao sto vidis nisam u ovome profi...jedino mislim da mu fali malo vise svetline.
KAd trazim ssd za ovaj laptop,kako kucam,mislim na ono interfejs,fotmat?

B156HTN06.2 je izgleda ipak FULL HD IPS , dobar ti je SSD kako si podelio particije? C: i D: ?

U prevodu jel valjda ili ne ekran?
Za ssd pitam jer cu verovatno dokupiti jos jedan,pa da znam kako da trazim,sta da kucam?

U prevodu jel valjda ili ne ekran?
Za ssd pitam jer cu verovatno dokupiti jos jedan,pa da znam kako da trazim,sta da kucam?
Mozes da kupis jos jedan SSD ako imas slobodan M.2 slot ili mozda 2.5 slot u slucaju da nemas moras da vadis taj SSD i da stavis drugi M.2 2242 umesto njega sad da li ces 1TB ili 2TB sve zavisi koliko para imas , posto je laptop pod garancijom to radi u ovlascenom servisu mada ne verujem da ni oni znaju da li ima slobodan slot.

Mislim da je ovaj rekao da ima,dobio sam onaj neki kablic uz njega,lici na flet,celuje mi kao da je za to povezivanje

Mozda ti je dao Tipe C kabl kao za telefone ili SATA kabl , kakav crni flet kabl , napuni prvo taj SSD pa onda kupi , neces 1000 igrica da instaliras ;)

Nisam rekao da je flet vec kao flet da lici.
Ma fora u tome sto imam win,instalaciju gta i instaliranu gta i neke male programe i vec pola popunjen ssd

Realan kapacitet SSD-a od 512GB je 476GB ja imam pa znam , meni Windows zauzima oko 40GB verovatno sto mi je bio upaljen Windows update na Windows 10 pa je povukao nesto a inace je oko 30GB , koliko je bese GTA V ISO 72GB? I instaliran nek je 100GB pa da skoro 200GB je GTA V i ovamo Windows 40GB to je preko 210GB.

Ko zna koliko zauzima win 11...znaci oko pola je otislo,stavim jos fifu i nema memorije :ROFLMAO:

GTA V narodna prva ona je 60GB a original je 106GB trenutno.
Dobio je flat kabl koji sluzi da poveze 2,5" uredjaj, HDD ili SSD.

Čisto ako neko ovo čita, laptopovi sa 11th gen intel procesorima traže drajvere prilikom instalacije Win sa USBa. Na jednom HP sa 11800H nisam mogao lako da nađem koji drajver traži da ne bi izbacivao ovaj plavi ekran koji je ovde kacen (ono inaccessible boot device) pa sam sve redno instaliro to vezano za drive. Smara što traži peške jedno po jedno.

Čisto da znaju ljudi ako kupe da nije pokvaren laptop nego ima ovog zezanja kroz koje ste prošli u temi.

Na nekim Lenovo laptopovima ne moraju driver nego samo ugasis INTEL VMD i pokaze SSD , sad ne znam kako je na drugim laptopovima , pretpostavljam da treba IRST driver sad ne znam da li mora iz .rar fajla da se uploaduje ili da se extaxtuje na usb pa onda?

Na nekim Lenovo laptopovima ne moraju driver nego samo ugasis INTEL VMD i pokaze SSD , sad ne znam kako je na drugim laptopovima , pretpostavljam da treba IRST driver sad ne znam da li mora iz .rar fajla da se uploaduje ili da se extaxtuje na usb pa onda?
Ja sam morao da otpakujem, inače ga ne vidi kada otvoriš folder. Baš je bilo smaranje.

Mora da se otpakuje i smesti na usb flash gde je win moze, drajver ima na sajtu podrske.
Bas sam se iznenadio kad sam video da ih nema u Win10.

A sta ja sad da radim sa tim drajverom,da ga ubacujem ili ne?
Meni ovako za sad radi ok,koliko sam primetio,ali naravno uvek volim imati sto novije drajvere,sa lenovo sajta automatski ne pokazuje da ima nove,a manuelno izbacuje dosta nekih i za stvasta nesto,dok sam sve sto Win trazi od drajvera prihvatio.
Evo kako izgleda kabl sto sam dobio,jel to znaci da moze unutra jos jedan ssd ili?

Jos nesto ako recimo ocu jos jedan ssd sta od parametara da stavljam za ovaj moj lap kako bi dobio ponudu svih ssd-a dostupnih (mislim na ovo format,interfejs i sl.) ili ako dobro videh na ovaj ssd moze jos jedan hdd od max 1 tb,jel?

Prilozi

• IMG_20220925_232148.jpg
    IMG_20220925_232148.jpg
    65.5 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Moguće je da nema 2.5 slot nego se bocne lupam 2.5 SSD u taj adapter a trakica u plocu, sto se tice irst drivera moze i bez njega , ako hoces uslikaj nam device manager da vidimo sta se desava ako znaš da udjem u njega?

Nisam bas toliko amater da ovo ne znam ;)
Evo slika,sta mu je ovaj other devices?

Prilozi

• IMG_20220926_114725.jpg
    IMG_20220926_114725.jpg
    154.5 KB · Pregleda: 37
Sad mi vise ne pronalazi da neki nije uredu kao sto je na onoj fotki sto sam okacio

Mozda kad mi vrisne ovsj i budem obarao,ovako me stvarno mrzi,ovaj dobro sljaka
Једна ствар ми је нејасна а то је хлађење и ваздух који удара у екран приликом хлађења.
Да ли си приметио загревање екрана приликом већих оптерећења тј. играња игара ?

Ne
Једна ствар ми је нејасна а то је хлађење и ваздух који удара у екран приликом хлађења.
Ne druze,obraticu paznju veceras

Igrao GTA 5 vise od pola sata,ni mrvu se zagrejao nije.

Igrao GTA 5 vise od pola sata,ni mrvu se zagrejao nije.
Хвала мајсторе, од Бога ти здравље, да те служи још дуго.
Него реци ми има ли разлике у температури ? Нешто ми није јасно иначе код лаптопова.
Да ли овај твој модел постиже икада 4 гигахерца ? Тј да ли када се подеси биос на максимум иде 4 гига ?
Да ли ми можеш рећи температуру после играња ? Хвала.

To oko ghz i biosa ne bi znao...a temp nista bitno,jedva primetno posle gta i uopste

Nazad
Vrh Dno