Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Ističe mi UO Triple Start sredinom sledećeg meseca, pa bih da uzmem Triple Classic.
Nije mi bitna brzina već WiFi 6 ruter, da se rešim više Eltexa.

Da jurim promotera ili da otvaram tiket za bolju cenu?

Ističe mi UO Triple Start sredinom sledećeg meseca, pa bih da uzmem Triple Classic.
Nije mi bitna brzina već WiFi 6 ruter, da se rešim više Eltexa.

Da jurim promotera ili da otvaram tiket za bolju cenu?
zovi ih telefonom i trazi da ti zamene eltex ruterom wifi6. Znaju oni da je eltex najgori gpon koji su imali, pa ne moras mnogo da im objasnjavas,

pa ako insistiras da ne valja, dace ti. Ako nista drugo, stavice ti opticki terminal (ont) i neki ruter u bridge modu, a ti posle mozes da kupis ruter wifi_6 i da ga zamenis. Sve ti je bolje od eltex-a. Imao sam i taj njihov eltex, vise radi kao grejalica i stalno sam ga gasio da mi ne zapali stan.

uostalom povecali su cenu podrske, pa se ne ustrucavaj da ih zoves, neka urade svoj naplaceni posao kako valja.

Skorije sam probao da tražim bolji ruter od Eltexa jer nemam svuda u stanu signala. Njihovo pitanje je koliko je udaljen deo gde nema signala, kažem 10m i kao iz topa dobijem odgovor da ne može... Oni priznaju do 8m za 2.4g i 5m za 5g, sve preko toga nisu nadležni 🤣😆... Hoštaplerima ne možeš nikako da doskočiš 🤬

zovi ih telefonom i trazi da ti zamene eltex ruterom wifi6. Znaju oni da je eltex najgori gpon koji su imali, pa ne moras mnogo da im objasnjavas,
Bez prijavljenog problema ne daju ruter. ALI, nude kad se zalis na povecanje cene i trazis da nenaplate. Mozda da se otvori tiket da 5Ghz ne radi kako treba, konektuje se ali ne daje pristup netu dok se ne restartuje. Nesto tako sto ima smisla.

Ja imam taj ruter, u sobi gde se nalazi, dobijam preko wifi 1100mbps 😱

obicno kad se zalis, daljinski se uloguju u ruter i menjaju kanale. A kvaran svako moz da bude, pokvari ruter i javi im da ne radi i onda moraju da ga menjaju, a stare vise i nemaju. Meni su nesto lose setovali ont zadnji put, pa cu morati opet da intervenisem. Kod njih tesko sve da bude kako treba. Muka mi kad ih zovem, udave sa reklamama na cekanju.

Ima li još neko ko bi menjao ORION za EON nalog? Potreban je za korišćenje na smart TV-u. Pišite slobodno u privatnoj poruci.

I meni su odgovorili da svima naplaćuju ono za održavanje, iako za ovih 5 godina koliko sam kod njih nijednom nisam bio zahvaćen svim ovim poskupljenjima na svakih par meseci. Napisao sam im da ću raskinuti ugovor, ali ništa nisu odgovorili

Pa oni u obavestenju kazu: "Izdvajanjem usluge održavanja i podrške kao posebne usluge ...", sto bi logicno trebalo da znaci da se pretplata umanji za 250 dinara, koliko je od nje islo za podrsku. Mada, ne verujem da ce tako biti, vec da cemo samo dobiti jos i dodatni racun po objavljenom cenovniku.

Da li postoji opcija Orion telekoma koji obuhvata TV i internet pristojne brzine uz Arena kanale, bez ugovorne obaveze?

Zakonom bi trebalo urediti da mobilni operater/ISP ne sme u toku ugovorne obaveze da povećava cenu i tako bi se rešila stvar. Primer: Potpisali smo 01.01.2022. i UO traje dve godine tj. do 01.01.2024. Kada želimo da produžimo UO tada nas operater/provajder obavesti o novim cenama i mi pristajemo ili ne. Ovako im je dopušteno da mogu svake nedelje da postavljaju nove cenovnike što nije u redu prema korisnicima.
Ja koliko znam i jeste tako, kao sto i banke sa svojim uslugama rade.
Moraju da najave poskupljenje mislim bar 30 dana unapred i da ti imas pravo na jednostrani raskid ugovora bez penala, nezadovoljan novom cenom usluga.

UGOVOR O PRUŽANJU ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIONIH USLUGA
Aktuelne informacije o svim primenjivim naknadama, tarifama, troškovima i načinima plaćanja sadržane su
u cenovniku usluga, čiji izvod čini sastavni deo ugovora. Korisnik prihvatanjem ovog ugovora potvrđuje da
je unapred upoznat i saglasan sa cenovnikom usluga.
Eventualne dodatne troškove u vezi sa izabranim
načinom plaćanja snosi korisnik.

O P Š T I U S L O V I pružanja i korišćenja elektronskih komunikacionih usluga
Cene su podložne promenama. Ukoliko cene budu korigovane zbog
promene poreske stope, promene vrednosti dinara ili rasta
potrošačkih cena, takva promena cena se neće smatrati bitnom
promenom ugovorenih uslova na način koji nije u korist korisnika.

*citati iz ugovora Orion Telekom, postoje posebni ugovori na sajtu za Orion Telekom Tim

Mogu oni u ugovor da stave sta hoce... zakon je jasan... A da ne bih opet pisao sta sam milion puta ponovio, pogledajte moje prethodne postove u temi...

Cak i kad stave nesto u ugovor sto je zakonski ok, a nije moralno niti realno, kao sto je naknada od 60 000 dinara, zakonodavac, ili izvrsno telo, u ovom slucaju RATEL ima pravo da to ponisti i prisili Operatera da to ukine a sve do tada potpisane da anexuje... Sto se u ovom slucaju i desilo...

Da li se može gledati TV sa orion stb-a van orion mreže? Da odnesem kod oca koji je na mts-u, da li će da radi televizija?

Moze...

Da li postoji opcija Orion telekoma koji obuhvata TV i internet pristojne brzine uz Arena kanale, bez ugovorne obaveze?

Kao jedan ugovor & jedan račun nema. Imaš opciju da uzmeš ove prepaid optički internet pakete sa linka koji ti je ostavio @Intuite + posebno da odabereš prepaid OrionTV paket:

Postpaid paketi zvanično kao nisu dostupni da se uzmu bez ugovorne obaveze... sad da li jeste / nije i po kojim uslovima tj troškovima uvođenja usluge moguć dogovor to već ne bih znao.

Da si pročitao malo pažljivije i pitanje na koje odgovaraš i web stranicu koju šalješ kao odgovor video bi da su to internet only paketi 🤣

Da li vredi prebacivati se na Orion Telekom?
S obzirom na to da mi ugovor uskoro istice sa trenutnim provajderom, razmisljao sam da se prebacim na Orion Telekom,
ali me malo muce recenzije na google-u. I sta im to znaci brzine DO "x/y", ako nije uvek x/y brzina koliko je onda?

Моје искуство са Орионом : звао их пре неколико дана да питам за оптички нет класик 1000/200 и рекли су ми да за ту локацију могу највише да понуде 600/100, да рутера 6-тица нема али кад буде било они ће доћи да замене и као шлаг на торту цена је 2100 динара месечно. Цена за класик пакет је 1850. Кад сам их питао како је могуће да слабији пакет кошта више рекли су ми да је то друга технологија зато кошта више.

Да ли се уопште исплати да узимам тај пакет ? Највише ме је привукло то што дају најбоље брзине и рутер 6-тице.

Optika im je dobra, GPON light je rekao bih upitan. Sa optikom imaš brzine koliko i platiš (ili bar blizu toga), ja sam isterao preko 900mbps na lan.

Da li vredi prebacivati se na Orion Telekom?
S obzirom na to da mi ugovor uskoro istice sa trenutnim provajderom, razmisljao sam da se prebacim na Orion Telekom,
ali me malo muce recenzije na google-u. I sta im to znaci brzine DO "x/y", ako nije uvek x/y brzina koliko je onda?
Koliko god da pljuju orion, on je najpovoljniji i daje najvece brzine. Ako se na nekog zalili svi moji poznanici to je SBB, cesti prekidi, losa podrska itd, pa nikom nista a deru sa cenama paketa. Meni je orion savrseno radio 2 godine, i sad treca, samo sam pre par meseci primetio upload da duplo pao, sa 500 na ispod 250, uz malo cimanja i evo resili su. Dobio sam i Wifi 6 ruter, placam 1899din 2500/500.
Sad mi je cak i veca brzina na WiFi nego na kablu 🤣

@Darker pa da li se isplati, to mozes samo videti u odnosu na ponude ostalih provajdera kod tebe.

Optika im je dobra, GPON light je rekao bih upitan. Sa optikom imaš brzine koliko i platiš (ili bar blizu toga), ja sam isterao preko 900mbps na lan.
trebao bi da imas 1000 a ti imas 900. Jel placas 900 ili 1000 ?
ja placam 200/20, a evo koliko imam, merio na lan kablu, ostalo sve iskljuceno:

orionspeed.png

prema tome, placas jedno, dobijes sta dobijes. Kada reklamiras, onda ces mecku da rodis dok ih ubedis da nesto nije u redu. Ja sam na ovoj konekciji sa huawei imao na kablu oko 220/20, a sad su ga "popravili", a da nisam kupio wi-fi 6 ruter, jos bi i prekidalo non stop zbog njihovog "rutera". I vise mi je muka od njih i njihove "podrske".

@Zuel како си задовољан тим интернетом 200/20 што се тиче стабилности ? Мени су рекли да не могу да имам пакет од 1000 мегабита већ само 200/400/600 и да иде оптика од антене која је на згради постављена.

@Zuel како си задовољан тим интернетом 200/20 што се тиче стабилности ? Мени су рекли да не могу да имам пакет од 1000 мегабита већ само 200/400/600 и да иде оптика од антене која је на згради постављена.
zavisi koje je razdaljine 60ghz link do tvoje zgrade, sto je link duzi to ce biti podlozniji smetnjama kad ima kise/snega, a zavisi i koliko ima drugih korisnika u tvojoj zgradi koji koriste kod njih, ti 60ghz linkovi koje oni koriste imaju 1gbps ethernet

trebao bi da imas 1000 a ti imas 900. Jel placas 900 ili 1000 ?
ja placam 200/20, a evo koliko imam, merio na lan kablu, ostalo sve iskljuceno:

Pogledajte prilog 359157

prema tome, placas jedno, dobijes sta dobijes. Kada reklamiras, onda ces mecku da rodis dok ih ubedis da nesto nije u redu. Ja sam na ovoj konekciji sa huawei imao na kablu oko 220/20, a sad su ga "popravili", a da nisam kupio wi-fi 6 ruter, jos bi i prekidalo non stop zbog njihovog "rutera". I vise mi je muka od njih i njihove "podrske".
Plaćam ja 2000, al to nije poenta ovde 🙂

Ima više koraka u celom tom nizu, njihov ruter, kabl, moj ruter, kabl do patch panela, kabl kroz zid (nekih 25m) do zidne utičnice, kabl do mog kompa, integrisana mrežna kartica. I svi u tom nizu su deklarisani za 1000mbps, aj ti sad znaj ko je zakazao u svemu. Meni je mnogo važnije da je veza stabilna, nego to da li je 1000 ili 900 ili 500. Neko drugo naravno ne mora da se složi sa mnom, moj use case je takav da mi znači što veći upload i stabilnost. Da sam mogao da dobijem 1000/1000 platio bih još više, ali da se ne zezamo ovo je džabe. 1900din za ovakav internet i televiziju na 4 uređaja.

kod mene nije sa antene vec ftth. Kod njih su problem ruteri, mozda je bolje sa ovim wifi 6, ali ih tesko daju starim korisnicima. A veza radi, posle ponoci primecujem po neki kraci prekid, a cesce na wifi 5G. To je na konekciji sa huawei ontom, brzina preko njega mi je oko 215-220 (mereno na wifi na telefonu), a ova gore slika je sa druge adrese, gde mi i nije toliko bitno jer manje boravim, ali nije u redu kako se vidi, problem je bio seckanje pre intervencije.

Nazad
Vrh Dno