Šta je novo?

Prečistač vazduha

Sačekaću da vidim ima li neko oba modela, pa da možda napiše utiske. Doduše iako je drugačiji sistem ubacivanja filtera, verujem da se ne razlikuju preterano.

@optical Pre dva dana sam dobio 3H i 3C, ista akcija. Uključio i povezao sa MiHome i zaboravio. Samo je 4H imao 1 update firmware-a. Na noćnom režimu se ne čuju.
Nema razlike, osim teh. specifikacija (na papiru).

Probah ipak oba. Na auto rezimu, osim strujanja vazduha, 3H se ne cuje uopste, dok se kod 3C kad se pridje na nekih 20-30cm cuje vrlo slabo, po zvuku bih rekao da je lezaj ventilatora u pitanju.

Obeshrabrujuce je to, sto kod 3H izgleda vremenom degradira lezaj takodje, pa pretezno nailazim da se zale na 3H posle nekog vremena, dok 3C slabo ko pominje. Izgleda da su poboljsali dizajn na 3C.

Koji bi ste mi preporucili za kucu 60kvm grejanje klima uredjajima,sklon sam alergijama pa bih uzeo neki preciscavac vazduha

Radi posao

Imam punu kucu 3c i 3h.
Ono zbog cega se kupuju, oba rade kako treba.
Meni se licno 3h svidja vise jer je po meni bolje reseno ubacivanje filtera, prikazuje temoeraturu i vlaznost sobe, a naponski kabl se cupa, pa je mogucnost ostecenja daleko manja nego na 3c.
Ni jedan uredjaj koji imam se ne cuje nesto specijalno, svi se isto ponasaju, a imam 3 komada 3h i 2 komada 3c

Vidim da se pojavio Xiaomi 4 Lite kao noviji uređaj i vidim da nema HEPA filter već neki kao njihov bolji. Ima li ko iskustva sa njime i kakav je poredeći ga sa Mi 3C i 3H?

Prodaja filtera im je važnija od prodaje uredjaja tako da mislim da nema tih bojazni.

Vidim da se pojavio Xiaomi 4 Lite kao noviji uređaj i vidim da nema HEPA filter već neki kao njihov bolji. Ima li ko iskustva sa njime i kakav je poredeći ga sa Mi 3C i 3H?
To niko ne može da pohvata.

Po težini su 4 Pro i 4 Lite isti (dok je običan 4 slabiji filter, što nema logike). Ali se onda i 4 Lite i 4 Pro razlikuju po dimenzijama...

Mene sad brine situacija vidim da ima da se kupe Xiaomi 4 Filteri. Dal ce da prave i dalje filtere za h3 / c3 :) Ili su ovi 4 kompatabilni sa h3 ?
Neko će me ispraviti ako nije tačno, ali čini mi se da je bilo reči negde da kad uređaj prestane da se prodaje, još par godina moraju da se obezbede rezervni delovi za njega, a filter bi trebalo da to jeste.

Neko će me ispraviti ako nije tačno, ali čini mi se da je bilo reči negde da kad uređaj prestane da se prodaje, još par godina moraju da se obezbede rezervni delovi za njega, a filter bi trebalo da to jeste.
Pa valjda nece da nas teraju da kupujemo nove uradjeje zbog filtera, al to moze da se desi ako xiaomi odluci da vise ne proizvodi iste :D
Meni ovo dodje ko stampac kad kupim pa vrtim tonere samo koji kostaju skoro kao nov stampac mada ima kinez za manje al ajde ;)

Mada po velicini Mi 4 i H3 filter razlikuju se u 1cm debljine, Mozda neko ko ima 4 moze da proba ako ima h3 :D Mada kapiram i da onaj cip sto ima bi se bunio.

Koja je fora sa 3h, ima dva tipa?!
Jedan koji se pali napred na touch, a drugi ima dugme pozadi?!

I ovaj koji se pali na tač ima dugme pozadi 😁

Planiram da pazarim preciscivac vazduha, pa malo uporedjujem stvari. Moze li neko da preporuci neki preciscivac, generalno znam da je najbolje imati ih par komada ali ima li neka optimalna varijanta tipa 2 kom u stanu ili bi trebalo u savku sobu po jedan da se stavi?

Generalno imao sam kod roditelja Zepterov preciscivac, eno imaju ga i dalje, radi, i dalje imaju filteri za njega da se lako nabave (iako je kupljen pre 20god). Tada je to bio jedini preciscivac koji je bio dostupan na trzistu da se kupi ali sad vidim ima vec vise firmi koje nude razlicite modele pa mozda neko ima da preporuci nesto osim Xiaomi-ja.

Ovde svi kako vidim porede Xiaomi uredjaje (3c vs 3h vs 4 i slicno) a cim se pomene neki drugi brend, odmah krece ma to je djubre i slicno bez nekih cinjenica. Stvar koja mi se kod Xiaomi-ja u startu ne svidja je sto su vec poceli da izmisljaju sa nekoliko filtera koji zavise sad od generacije do generacije. Sta li ce izmisliti sledece godine, da podignu profit pitam se. A i apdejt firmware-a... ej bre kao sto neki kazu - nije to raketna nauka pa da treba "ventilator sa filterom" da bude sa svim sigurnosnim zakrpama... A i na kraju krajeva preporuka ovde na temi tipa uzmi Xiaomi najjeftiniji je - pa nije pitanje da li je jeftin nego da li radi bolje od konkurencije. Nije mi namera da uvredim nikoga, ali ima li neko da prati ovu temu a da nije Xiaomi fanboy.

Nemam neke favorite od preciscivaca trenutno ali ono sto sam za sad pogledao kod nas na trzistu licno mislim da je Zepter najbolji i to TherapyAir Ion, ne ona okrugla Smart varijanta (stalna dostupnost servisa, delova, jedini ima certifikate medicinskih ustanova, koristi se po bolnicama i kod nas i u Nemackoj i tako). Isto tako moram reci da nisam bas nasao nesto mnogo informacija na ovu temu pa zato trazim savet ovde.

Pošto već sve znaš, nema potrebe za daljom diskusijom.

@stereo
Ako ćeš već izdvojiti toliki novac, pogledaj npr. IQAir ili Daikin.
Firme koje prodaju "najbolje u svemiru" šerpe, usisivače, prečistače vazduha, filtere vode, lampe za reumu i sl. su ipak nešto drugo :)

Poslednja izmena:
Pozdrav, šta mislite da li se isplati uzeti XIAOMI MI air Purifier 4 Pro za 30k din, video sam ga na nekoj akciji, pa se dvoumim da li to ili nešto drugo uzeti za taj novac ?

Koliko dugo može da radi filter kada Mi Air Purifier objavi da je filter na 0% ali vidim da i dalje uređaj radi normalno..

Kod mene skoro dve godine, malo je zagađenje (index ispod 10, osim kada neko naprska dezodorans - onda krene da zavija), ne kuva se niti ima duvanskog dima.
Promeniću ga kada prestane da obara indeks zagađenja.

Pozdrav, šta mislite da li se isplati uzeti XIAOMI MI air Purifier 4 Pro za 30k din, video sam ga na nekoj akciji, pa se dvoumim da li to ili nešto drugo uzeti za taj novac ?
Brat je uzeo taj za ogromnu dnevnu sobu i prezadovoljan je. Ne verujem da u cenovnom rangu ima bilo sta i slicno tome.

jedno blic pitanje: da li svi drzite uglavnom sve zatvorene prozore od kako ste kupili preciscivac?

Zavisi od vremena i vazduha napolju. Uglavnom zatvoreni jer leti klima hladi, a zimi greje, mada kada je temperatuira oko 20c i nema zagadjenja znam i otvorene da drzim :D

Uhh, ne znam, lomim se najvise oko toga. Leti izbegavam klimu da palim, pustim je malo pred vece kad je pakao da mogu da spavam. Navikao sam da imam neki prozor na kip pa sta god da ulazi kroz njega.
Zimi isto drzim na kip u spavacoj jer mi je prijatnije da spavam u malo hladnijoj sobi a i vazuh se sasusi od grejanja. Da sve drzim zatvoreno delovalo bi mi nekako bolesno, kao da zivim u nekoj teskoj izolaciji.
Mada tek mi je bolesno kad gledam trenutni prizor sa terase koliko je sve sivo. Sunce bi se mozda i videlo da moze da se probije kroz ovo sivilo. Mogu misliti sta ce biti tek zimus.

Da skratim pricu i kuknjavu, merkao sam mi 4 pro ali kontam da bih onda trebao da drzim sve zatvoreno da bi on mogao da preciscava kako treba a u tom slucaju mi je bolje da se odselim iz bg-a.

Preciscivac ili ne, kada je zagadjen vazduh, nemoj drzati otvoren prozor.

Nazad
Vrh Dno