Šta je novo?

Hardver Kupovina napajanja

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Minke93

Zapažen
Učlanjen(a)
04.10.2022
Poena
20
Pozdrav, našao sam ovo napajanje Raidmax RX-800 AC 800w 80 Plus Gold sniženo sa 14000 na 6000. Šta mislite? Imam 12100f i 1070 Turbo. Hvala.

Taj raidmax je model iz 2015te godine ja mislim, nije baš totalna propast ali ne bih preporučio.

Oba imaju 80+ certifikat, istu zastitu(OCP, OVP, OPP, SCP) razlika u amperima na 12+ vrlo mala(4) ja bih isao na ovo jeftinije sasvim dovoljno.

Nema na čemu. Pozdrav!

Nikakve razlike u kvalitetu nema, razlika u efikanosti 3% i manje ampera na 12+ grani (kod ovog modela od 600W)

@Minke naravno da je dovoljno, TDP 1070 150 W, CPU 89 W, ostatak konfe max 100w pa racunaj. pozz

Poslednja izmena:
@Gadoguz @Rick je mislio na kvalitet ventilatora. Hydro Pro ventilator ima bolje leziste/bolji motor, i duze ce trajati pre nego sto krene da tandrce/i/ili se pokvari.

To je glavna razlika (ima jos par drugih, manjh u samom napajanju, ali ventilator je glavna, opipljiva, koje ce se prakticno pokazati posle nekoliko godina).

Nije velicina razlika ista za sve, nekome ne smeta da se ventilator cuje, i zamenice napajanja sa drugim pre nego sto se pokvari/krene nekotrolisano da tandrce, neko je dodatno osetljiv na buku, pa nece da trpi, itd, ...

Poslednja izmena:
Nikakve razlike u kvalitetu nema, razlika u efikanosti 3% i manje ampera na 12+ grani (kod ovog modela od 600W)

@Minke naravno da je dovoljno, TDP 1070 150 W, CPU 89 W, ostatak konfe max 100w pa racunaj. pozz
@Gadoguz @Rick je mislio na kvalitet ventilatora. Hydro Pro ventilator ima bolje leziste/bolji motor, i duze ce trajati pre nego sto krene da tandrce/i/ili se pokvari.

To je glavna razlika (ima jos par drugih, manjh u samom napajanju, ali ventilator je glavna, opipljiva, koje ce se prakticno pokazati posle nekoliko godina).

Nije velicina razlika ista za sve, nekome ne smeta da se ventilator cuje, i zamenice napajanja sa drugim pre nego sto se pokvari/krene nekotrolisano da tandrce, neko je dodatno osetljiv na buku, pa nece da trpi, itd, ...
Hvala vam na pomoći. Pre nego što sam naleteo na ovu akciju ( ne znam da li smem da navedem gde) hteo sam da kupim EVGA 700W BR 80+ Bronze za 7600 din. ili EVGA 700+ White - 7200 din. Akcija traje još 13 sati i pored onog FSP HV 650w i ovo je sniženo:
1. Cooler Master 500w (MWE 230v) MPE-5001- ACABW-EU - 6200 din.
2. FSP Hyper K PRO 700 W - 8000
3. Chieftec Napajanje GPE-500S - 6700
4. FSP Hyper 80+ Pro - 700 W - 7100
5. Chieftec Napajanje GPE-600S - 8000
6. FSP Napajanje Hyper K PRO 700 W - 8000
7. Cooler Master BWE Bronze 230w (MPE-6001-ACABW-EU) - 9000

Koje je to ventilator u Hydro napajanju(u ovom konkretno modelu), u HV PRO 650W je: https://www.ebay.com/itm/304032498132
sva ova napajanja o kojim pricamo u ovoj temi nisu neka sreca, ali decko raspolaze sa toliko novca, i bilo koje da uzme zavrsit ce posao.
I opet se pominje tier lista, kakva crna lista za 50e napajanje brate dragi, sta ocekujes unutra Rubycon?
EDIT: Kupi prvo sa reda, koje ima naj duzu garanciju i OVP i zavrsen posao.

Poslednja izmena:
Koje je to ventilator u Hydro napajanju(u ovom konkretno modelu),
Hydro (rifled bearin), naspram obicnog sleeve u jefitnijem, tako su segmentirana FSP napajanja. Bukvalno im pise na stranicama, i na poredjenju. To im je glavna segmentacija, mir sa mogucom bukom, i duzina trajanja ventilatora na 3-8 godina opsegu, ...
I opet se pominje tier lista, kakva crna lista za 50e napajanje brate dragi
Naravno Tier lista, da se ne uzme neko problematicno, kao EVGA W1 krs na primer.
i bilo koje da uzme zavrsit ce posao.
U teoriji, u praksi je drukcija prica, sve zavisi od kupca do kupca, za potrebe koje ima @Minke93 se slazem sa tobom.
Meni ne smeta ako bude bučno posle nekog vremena itd.
Koje god onda, onda ti nije bitno da je bolji ventilator
4. FSP Hyper 80+ Pro - 700 W - 7100 din je sasvim ok

Ako bas hoces da ustedis i 1. MWE za 6200 din je sasvim ok i radice sa tvojim trenutnim komponentama

Poslednja izmena:
Evo ti ventilator
To je taj specijalni hydro.
Treba stavljati naljepnice na napajanja(SUPER, MEGA, GIGAAA) to bi se prodavalo u sekundi, pametni su Kinezi.

Hydro (rifled bearin), naspram obicnog sleeve u jefitnijem, tako su segmentirana FSP napajanja. Bukvalno im pise na stranicama, i na poredjenju. To im je glavna segmentacija, mir sa mogucom bukom, i duzina trajanja ventilatora na 3-8 godina opsegu, ...

Naravno Tier lista, da se ne uzme neko problematicno, kao EVGA W1 krs na primer.

U teoriji, u praksi je drukcija prica, sve zavisi od kupca do kupca, za potrebe koje ima @Minke93 se slazem sa tobom.

Koje god onda, onda ti nije bitno da je bolji ventilator
4. FSP Hyper 80+ Pro - 700 W - 7100 din je sasvim ok

Ako bas hoces da ustedis i 1. za 6200 din je sasvim ok i radice sa tvojim trenutnim komponentama
Ok, hvala u svakom slučaju. Mislio sam da dam do 8000 za napajanje, ali ako su tako sličnog (ne)kvaliteta u tom cenovnim rangu onda svejedno. :)

Seasonic S12II Bronze 620W SS-620GB
Double Forward za 1070, uf, ne, jedva prolazno. al za novije/jace graficke nikako naspram DC-DC FSP napajanja i MWE. S12II 620W napajanje je za muzej.

takodje ne vidi ti se link/slika za Hydro ventilator. A takodje fabrike za ventilator/proizvodjaci napajanju imaju politiku da stavljaju slicne nalepnice za razlicite ventilatora (MSI recimo stavlja identicnu nalepnicu sa identincnim serijskom za kompletno razlicite ventilatore, tako da nije dovoljno samo nalepnicu pokazati).

Naravno moguce je da nije nije Rifled u Hydro, i da nije Sleeve cist koji nije Rifled u najeftinijima, al bez da se otvore oba ventilatore i pogleda lezaj, ne mozemo da znamo, i samo moze slepo da verujemo FSP marketinskom odeljenju.

Postoji sansa da bude losije po kupca, a postoji sansa i da bude bolje po kupca. Nece biti prvi put da neko napajanja ima vise u korist kupca nego sto marketing napisao na stranici. Seasonic B12 na primer ima UVP i OTP, iako ne pise na zvanicnoj stranici 😅 Takodje sam prilicno sigurno da dosta ovih jeftinijih FSP isto ima OTP odradjen preko kontrolera ventilatora, iako ni oni nisu stavili na zvanicnu stranicu.

Poslednja izmena:
Dobio sam odgovor da je za mala kućišta. Evo i ovo je sniženo ako neko zna kakva su.

Prilozi

• Screenshot_2022-10-13-21-52-14-869_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-10-13-21-52-14-869_com.android.chrome.jpg
    76.3 KB · Pregleda: 21
Vrh Dno