Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Uh toga ce biti uvek al bitno je da stoji tako nesto u zakonu, pravilniku, odluci zavisno po cemu taj neko radi.
Svakako banka ima tu obavezu propisanu zakonom pa tako i google pay ja verujem da su oni to nekim pravilnicima resili da se i oni smatraju "bankom" ili nesto slicno nisam se upustao po kom osnovu oni rade i sta je to drzava za njih odredila kao preduslov da mogu da posluju u Srbiji.

Probao sam sinoc ovo sto je kolega savetovao, da se malo sporije prinese uredjaj, u mom slucaju sat, i oba puta je iz prve proslo. Ne znam da li je slucajnost jer generalno meni skoro uvek prodje iz prve, ali eto, bolje radi kada se prinese lagano. Isprobacu 10x zaredom u razlicitim radnjama pa da vidimo da li ce biti fail ili ne.

Probao sam sinoc ovo sto je kolega savetovao, da se malo sporije prinese uredjaj, u mom slucaju sat, i oba puta je iz prve proslo. Ne znam da li je slucajnost jer generalno meni skoro uvek prodje iz prve, ali eto, bolje radi kada se prinese lagano. Isprobacu 10x zaredom u razlicitim radnjama pa da vidimo da li ce biti fail ili ne.
Znači ovo bi bio savet i za Lidl, pošto je kod njih, sudeći po komentarima ovde, najveći broj neuspešnih plaćanja :D

E pa evo, mogu danas i do lidla da skoknem, nije problem, nisam odavno bio, pa cu se javiti kako je proslo.

@Bassnectar91 Bio sam pre par sati do Lidla da isprobam. Prineo lagano sat i proslo je iz prve bez problema. Kostalo me je 1564din testiranje, jel da ti saljem broj racuna da delimo trosak, ili.. :LOL:

Da se javim i da u Hrvatskoj i Sloveniji radi iz prve svako placanje. Da podsetim, Visa iz banke inteze

Sad sam bio u gvozdjari i terminal banke inteze nije bilo sanse da prodje gpay vise puta smo probali.

Na terminalu i nije bilo vidno oznaceno bezkontaktno placanje, telefon prepozna terminal ali POS salje poruku da se kartica mora ubaciti.

Deluje kao da terminal ne ume da radi sa gpay, posto telefon prepoznaje terminal.

neki stariji pos terminal, kartica ide na njega, telefon jok...

Ma da, to je izolovan slucaj i nema veze sa GPay pa nije strasno. Za sad mi nema razlike izmedju GPay i intezinog Wave2Pay u procentu uspesnih transakcija, dal bio sat ili telefon.

Interesantno zapazanje. Imam case za telefon koji sa zadnje strane ima pregradu za kartice i do sada sam svaki put vadio karticu da bih bio siguran da ce uhvatiti nfc telefona. Danas sam zaboravio na karticu ali je nfc brze reagovao na ocitavanje nego kartica.

Kod mene, u obližnjoj prodavnici, kako prinesem telefon tako se terminal ugasi. Inače, uglavnom svuda prolazi.
Heh, isti slucaj i kod mene u lokalnoj prodzi. Kad sam krenuo telefonom do kase, radnica je napravila facu kao da sam izvadio sablju iz zvezdanih ratova. Kaze telefoni im gase terminale iz nekog razloga, nekad transakcija i prodje a oni nemaju trag jer ne izadje papir.. Svakojake varijacije sam cuo.

Juče posle podne, Benu apoteka, nije hteo GPay dva puta da prođe, kao nema para, a ima. Do sada sve bilo ok, negde oko desetak transakcija. Poštšted (ex MTS) master

Juče posle podne, Benu apoteka, nije hteo GPay dva puta da prođe, kao nema para, a ima. Do sada sve bilo ok, negde oko desetak transakcija. Poštšted (ex MTS) master
Identicno mom slucaju sa pocetka rada Gpay isto apoteka isto PS kartica tj Mts i ista poruka da nema sredstava dovoljno.
Izgleda da su cudno nastelovani ti terminali u apotekama, nigde drugde mi nijednu gresku nije davao evo sinoc Maxi ma vise i ne prinosim stavim ga 5-6 cm da je iznad terminala i bez greske ga ocita iako je alu kuciste i case imam sa jednom metalnom alkom po sredini da moze tel da stoji a i da se nakaci na magnet u kolima tj drzac od magneta.
Ali apoteke hebu samo ali to verovatno i nije do Gpay vec do terminala koji zabrljavi valjda sa nfc cipom koji je u tel aktivan dok na kartici nema napajanje aktivno.
Aj jel ima neko iz neke druge banke da je placao u nekoj apoteci(ova moja nije bila Benu kao tvoja) telefonom i Gpayom pa da prenese iskustva jel proslo ili ne.
Ako jeste onda je do banke definitivno jer iste su nam banke, iste poruke, istim servisom placali i nismo obojica uspeli.

Meni se još uvek nije desilo da nije prošlo plaćanje. Intesa visa je u pitanju.

Nije bitna banka, mislim da je najveci problem kod neuspesnih placanja POS terminal

Da ne čitam sve šta ste pisali. Imam jedno pitanje. Koja je razlika ako plaćate preko gplay u odnosu na aplikaciju banke?

Identicno mom slucaju sa pocetka rada Gpay isto apoteka isto PS kartica tj Mts i ista poruka da nema sredstava dovoljno.
Izgleda da su cudno nastelovani ti terminali u apotekama, nigde drugde mi nijednu gresku nije davao evo sinoc Maxi ma vise i ne prinosim stavim ga 5-6 cm da je iznad terminala i bez greske ga ocita iako je alu kuciste i case imam sa jednom metalnom alkom po sredini da moze tel da stoji a i da se nakaci na magnet u kolima tj drzac od magneta.
Ali apoteke hebu samo ali to verovatno i nije do Gpay vec do terminala koji zabrljavi valjda sa nfc cipom koji je u tel aktivan dok na kartici nema napajanje aktivno.
Aj jel ima neko iz neke druge banke da je placao u nekoj apoteci(ova moja nije bila Benu kao tvoja) telefonom i Gpayom pa da prenese iskustva jel proslo ili ne.
Ako jeste onda je do banke definitivno jer iste su nam banke, iste poruke, istim servisom placali i nismo obojica uspeli.
Najčešće zeza ako na slipu piše PŠ kod trgovca. Meni radi u apotekama, ali istina da me tu najviše zezalo.
Da ne čitam sve šta ste pisali. Imam jedno pitanje. Koja je razlika ako plaćate preko gplay u odnosu na aplikaciju banke?
Nema razlike što se tiče inteze. Ne znam ako neke banke ne nude svoje aplikacije za beskontaktno plaćanje pa ti je gPay jedina opcija. I na satovima samo može GP, ovako razlike nema. Kao što nema razlike dal si prineo karticu ili telefon.

Kod Inteze ima razlike kod Master kartica. One mogu samo u GPay, ne mogu u aplikaciju banke.

Danas u više apoteka sve iz prve, samo na Shell pumpi sam morao da ponovim, samo crveno upozorenje da se ponovo prinese.

Kod nas dvojice u razlicitim apotekama isti problemi a iste kartice u pitanju i ista greska na terminalu.
Jedino u apotekama nigde drugde pa sad pokusavam neki sablon da uhvatim do cega je greska.

Kod nas dvojice u razlicitim apotekama isti problemi a iste kartice u pitanju i ista greska na terminalu.
Jedino u apotekama nigde drugde pa sad pokusavam neki sablon da uhvatim do cega je greska.
Ali ja kažem da u apotekama nisam imao problem, samo na Shell, i to prvi put od korišćenja Gpay

Mozda je imao problem pa krio i onda sad sve izaslo na videlo :D

Evo jos par sam razlicitih prodavnica i pekara koristio ovih dana, sve radi, nisam cak imao ni onaj drugi pokusaj. Mozemo zakljuciti da nekad nece raditi kao sto je do sada i sa fizickim karticama bio slucaj i to je to.

Radi sasvim dobro
ja prakticno (osim onog POS terminala u gvozdjari) ni jednom nisam imao neuspesno placanje a koristim ga svaki dan po vise puta dnevno.

Sada sam se naucio da uvek otkljucam telefon i vise ne prislanjam telefon, dovoljno je da se prinese i nema greske.

Vrh Dno