Šta je novo?

LG Televizori

Ljudi da li treba raditi ciscenje piksela na oled c1
Pa ne vidim razlog da ne radis. Mislim da TV sam radi to posle nekog perioda rada, ali ne skodi kad kad da odradis.

Ja sam čitala na raznim forumima da to nikako ne treba raditi sam na svoju ruku, naročito ako nema nikakvih problema jer se skraćuje životni vek panela. LG odrađuje brzo čišćenje nakon 4 sata korišćenja i duže nakon 2000h.
Evo malo više o tome:

Ja nisam, a i neću

Takodje nisam i mislim da ne bi trebalo...

Zvone:
Oglasi, od ''uvoznika'', 2+1 godina garancije(2 godine kod nas + 1 godina ino garancija)...

Definitivno kada pređem na 65'' domaća garancija 5 godina, ali će verovatno biti Samsung QD OLED, samo da malo poprave cenu, maksimalno 2. godine...:cool:

Stigao 55 LG C1, imam ga vec koji dan i dalje se bavim podesavanjem slike za SDR/HDR .
Ne znam sta sam uradio pa je cuvar ekrana presao na sat i vremensku prognozu. Kako vratiti na staro - vatromet ?

Stigao 55 LG C1, imam ga vec koji dan i dalje se bavim podesavanjem slike za SDR/HDR .
Ne znam sta sam uradio pa je cuvar ekrana presao na sat i vremensku prognozu. Kako vratiti na staro - vatromet ?
Unfortunately you cannot. You can make it an analogue clock with a minute and hour hand, with a spinning circle that shows the weather. However once you get it to show that, you cannot go back to the fireworks unless you block things in your router firewall.

Znaci ipak mora po ruteru da se cecka....
Nasao sam da se navodno blokira : aic.service.lgtvcommon.com
( aic might be for us and eic for EU)

Jos samo da nadjem gde se to radi na : EPC3940ADL . Verovatno u parental controls, probacu kasnije.

Drugi nacin bi bio da TV resetujem na fabricke postavke ali to ne dolazi u obzir .

Poslednja izmena:
Koja je razlika izmedju 43UP76703LB i 43UP78003LB?
Ako je razlika samo u postolju i daljinskom(magic), onda bih svakako isao na jeftiniju varijantu jer mi to ne vredi 14.000 dinara.
Postoji li jos neka razlika?

Potreban mi je 32" smart za spavaću sobu, pa razmišljem o ovom LG-u

TV će stajati na zidu koji je do prozora, pa me zanima šta bi trebalo da gledam da osvetljenje bude dobro?
Ako neko ima preporuku za neki drugi model (ne mora LG), neka javi.

za preporuke postoji deo "šta da kupim"

Kupio sam LG Oled C12, pokusavam da aktiviram Kasko garanciju na sajtu medjutim iskace mi poruka " Sustav ne prepoznaje upisanu vrednost". Koliko vidim podatke sam dobro upisao. Da li je neko imao slicne probleme ?

Potreban mi je 32" smart za spavaću sobu, pa razmišljem o ovom LG-u

TV će stajati na zidu koji je do prozora, pa me zanima šta bi trebalo da gledam da osvetljenje bude dobro?
Ako neko ima preporuku za neki drugi model (ne mora LG), neka javi.
FHD panel sa A5 4K procesorom. Samo u Gigatronu i nigde više u svemiru.

Kupio sam LG Oled C12, pokusavam da aktiviram Kasko garanciju na sajtu medjutim iskace mi poruka " Sustav ne prepoznaje upisanu vrednost". Koliko vidim podatke sam dobro upisao. Da li je neko imao slicne probleme ?
Ako je "kasko" garanija ona od 5 godina za koju mora da se registruje TV onda može biti da je do prodavca, kad sam čitao pisalo je da ova garancija važi samo za ovlašćene uvoznike!
A možda i nije do toga!

Nije kasko garancija od 5 godina. Kasko je novo uvedeno od skoro za TV koje štiti od razbijanja (mala deca i lopte).

Samo što ne znam da li kasko važi na stare modele ili od C2.

Vazi i za stare modele. Za garanciju od 5 god sam poslao podatke na mail. Ova kasko mi ne prolazi.

Ne radi mi ovaj magic remote kako treba, dobijam stalno poruku da je signal nestabilan i kursor strasno laguje, probao sam sa ponovnim registrovanjem ali isto se desava. Da li je neko imao slicne probleme?

Vezano za kasko, može li on da se plati, nešto kao AppleCare? Rado bih se osigurao, imam malog klinca koji nije problematičan, zna da ispred TV-a nema igre sa loptama i slično, ali u goste znaju često da nam dođu djeca od rodbine koja su blago je reći divlja... :D

Ne radi mi ovaj magic remote kako treba, dobijam stalno poruku da je signal nestabilan i kursor strasno laguje, probao sam sa ponovnim registrovanjem ali isto se desava. Da li je neko imao slicne probleme?
proveri baterije i da li nešto možda ometa signal (neki drugi uređaji). Ako problem postoji i dalje, onda reklamacija

Probao baterije druge isto, daljinac je skoro neupotrebljiv. Tv je povezan preko wi fi sa ruterom. Kada sam iskljucio wi fi na ruteru daljinac je proradio. Kod mene je telekomov- net, ruter je onaj stari msm 2.4 ghz. Da li bi kupovinom drugog rutera koji radi na 5 ghz resio ovaj problem sa daljincem?

Probaj da promenis kanal na 2.4GHz mrezi prvo. Nadji neki koji se ne smeta daljincu.
The Magic Remote Control may not function properly when used near a device that operates on the same frequency band (2.4 GHz)
To prevent this, the manual advises to have the TV positioned at least 0.2 meters away from any wireless routers that you may have.

Poslednja izmena:
Probao sam sa menjanjem kanala ne pomaze.

Moze neka preporuka koji hdmi kabel kupiti za povezivanje C1 sa PC

Vezano za kasko, može li on da se plati, nešto kao AppleCare? Rado bih se osigurao, imam malog klinca koji nije problematičan, zna da ispred TV-a nema igre sa loptama i slično, ali u goste znaju često da nam dođu djeca od rodbine koja su blago je reći divlja... :D
Samo ako si u Srbiji zvanicno kupio televizor sad u promociji. Mislim da akcija traje do kraja meseca.

@Boris90

Ima dve godine kako sam uzeo Vention 5m hdmi kabl. Sad je vezan na PC - LG C1 sa RX570. PC koristim za gledanje serija/filmova i taj kabl radi posao. Za gejming ne znam , nemam zglavnu graficku a kontam da bi kabl trebao biti kraci.
Za ono sto meni treba ovaj kabl radi posao :)

Prilozi

• hdmikabl.jpg
    hdmikabl.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 26
Nazad
Vrh Dno