Šta je novo?

Google Pixel 7

Morali su da je smanje jer je sada manji mob i stvarno manjih dimenzija, što skoro pa nije bio slučaj kod pixel 6 i 6 pro( gotvo su iste širine)

Pa već imaš dimenzije.

Prilozi

• Screenshot_20221005-123559.png
    Screenshot_20221005-123559.png
    407.3 KB · Pregleda: 119
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11656&idPhone2=11838&idPhone3=11037

Zenfone 9 je baš kompaktan model za današnje standarde a ima bateriju od solidnih 4300 mAh. Sa druge strane, Xperia 5 MK4 je po svim dimenzijama manja od Pixela 6 pa ima 5000 mAh, uz jedan kamera modul više (telephoto), mada je i senzor primarne kamere manji od Pixelove.

Najavljene dimenzije za Pixel 7: A report adds that the standard Pixel 7 will measure 155.6 x 73.1 x 8.7mm, making it slightly smaller in every dimension – a welcome change from the chunky Pixel 6.
Ima tu mesta i za 5000 mAh bateriju, ali Google pokušava da kopira Apple poslovnu politiku.

Za Pixel 7 Pro: According to OnLeaks, rough dimensions for the 7 Pro of 163 x 76.6 x 8.7mm make it pretty close in size to the 6 Pro, though ever so slightly thinner.

Ja mislim da će se to njihovo smanjenje baterije, odraziti negativno na autonomiju. Osim ako ne urade neko čudo sa optimizacijom, u šta sumnjam.

Bolji-štedljiviji čipset, štedljiviji panel displeja i dodatna optimizacija mogu to da izjednače (pod uslovom da površina i rezolucija ekrana ostaju iste). Deluje da će trajanje baterije najviše zavisiti od čipseta (u ovom slučaju) a zna se da Tensor nije baš sjajan.

Pixel 7 nije compact uredjaj, nažalost.

Bolji-štedljiviji čipset, štedljiviji panel displeja i dodatna optimizacija mogu to da izjednače (pod uslovom da površina i rezolucija ekrana ostaju iste). Deluje da će trajanje baterije najviše zavisiti od čipseta (u ovom slučaju) a zna se da Tensor nije baš sjajan.
Evo slučaj kod Apple da to bas i nije tako. 14 pro ima veću bateriju od 13 pro, ima stedljiviji cip u manjoj nm tehnologiji, Displej na 1hz i na kraju dobili baterija ista ili malo slabija.

Uvek sam za veću bateriju nego “stedljiviji čipovi” itd.

Ako sad guraju ljudi dan i ostane im 15-20% izgurace im i PX7 dan iako je manja baterija samo će ostati npr 10% na kraju dana.

This isn't surprising, given the Tensor G2's rumoured core configuration. It will run two ARM Cortex-X1 cores (2.85 GHz peak), two Cortex-A76 cores (2.3 GHz peak) and four Cortex-A55 cores (1.85 GHz peak). These clocks are quite lacklustre compared to the 3+ GHz peak achieved by newer SoCs. Furthermore, it is reportedly manufactured on the infamous Samsung 4LPP node; the same one Qualcomm ditched mid-year due to poor yields. If its predecessor is anything to go by, the Google Tensor G2 probably takes many design cues from an unreleased Exynos chip.

Znači ovogodišnji exynos fazon :)

Evo šta (navodno) Google obećava:

Mada mislim da je ovo nemoguće postići, posebno ne sa Tensor-om.

Tih 50% se odnosi pri korišćenju extreme battery saver-a. Nema trika u neko drugom slučaju da traje toliko duže, osim ako taj novi modem nije neko čudo tehnike kakvo nije viđeno do sada.

Dva dana umereno ako izdrži onda je to super.
Super sto je manji od P6 😀

Izdrži djavola dva dana. Sa tolikom baterijom dva dana može jedino iPhone dva dna :D

Piše dele sluske ili sat. Cenim da satova neće biti mnogo uz preorder :)

Svaka čast za cene. Izgleda da će pasti sledeće godine sedmica kao zamena za 4a 5G.

Ladno može i LTE sat uz preorder :) jako me vuče da ga uzmem. Prodam sat za 250e možda i mob bude oko 650e. Šta ti je EU..

Prilozi

• Screenshot_20221006-170919.png
    Screenshot_20221006-170919.png
    264.8 KB · Pregleda: 94
Ladno može i LTE sat uz preorder :) jako me vuče da ga uzmem. Prodam sat za 250e možda i mob bude džabe.
Pitanje je da li LTE radi na našim mrežama..
Generalno, ništa nivo, što već nismo čuli ili znali, tj. videli. Sve manje new features, iz godine u godinu preživljavaju na copy/paste,uz neke novitete na kapaljku.
Watch, jedino novo što sam shvatio jeste 6 meseci Fitbit premium I YT Music. Šta reći, izvanredno.

P7 Pro za 899$ pa to je odlicna cena.. Mislio sam da ide preko soma.

Valjda 599$, što je iznenađujuće korektna cena s obzirom na trenutnu situaciju.
Samo baš šteta što manji Pixel ponovo nema telephoto/zoom kameru.

Super cene kad se uracuna poklon. Mi sabani smo osudjeni ovde na 12T pro.

U Kanadi 200$ gstore kredita za p7 pro a stoja za običan 🤣🤡 de*ilana🤦‍♂️.
Sve u svemu 1300+taksa 1500$. Kada pomislim da je z flip 4 soma $ pixel ispada smešan.

Prilozi

• SmartSelect_20221006_134257_Chrome.jpg
    SmartSelect_20221006_134257_Chrome.jpg
    76.3 KB · Pregleda: 70
Nazad
Vrh Dno