Šta je novo?

Google Pixel 6

Jos malo utisaka posle ~nedelju dana.

Mislim da je ovo najprijatnije iskustvo smartphone-a koje sam imao, ima onu "iOS glatkocu" al nekako jos lepse, plus otvorenost i ostale mogucnosti Androida.. Fantasticno odradjen one-handed mode gde sam namestio da swipe dole na navigation linijici spusta notification centar, ovo mi je bas korisno jer mozes biti u bilo kojoj aplikaciji i mozes spustiti notification centar, ranije sam morao da idem na homepage pa onda swipe down na proslim telefonima, da bi izbegao da bacam palac skroz na vrh ekrana..

Tranzicija izmedju lock screena i AOD-a predobra, sve je nekako tako upeglano da cak i posle samo ovih nekoliko dana mislim da je to to, ne znam kako bih se sad vratio na neki drugi android skin..

Gestures su najbolja navigacija kroz telefon, sa bilo koje ivice i sa bilo kog dela ekrana swipe je back, ne moram palac da lomim dole na dugmice, swipe levo desno na navigation baru vrti izmedju aplikacija, takodje mega korisno, stigne mi notifikacija otvorim, procitam, i swipe levo dole na baru se odma vratim u prethodnu aplikaciju u kojoj sam bio pre notifikacije..

Baterija drzi bas dobro, nikakve drain-ove nemam, stalno ga vrtim tako izmedju 40 i 70% na wireless chargeru, inace dok radim bi mi bio telefon na tom delu stola a sad umesto da bleji i ne puni bateriju, samo ga stavim na wireless i lagano se dopunjuje na 5w, tako da ni ne znam ono klasicno "koliko drzi" jer nisam jos nijednom do 100% punio, recimo da kad izadjem iz kuce oko 17:00 sa 65, 70%, pred spavanje bude mozda na 40, 45%..

Za grejanje telefona ne znam da li mogu da tvrdim konkretno nesto, mozda je mlak kad tipa gledam YT ili ako spojim 10, 15 min bez gasenja ekrana.. nemam vise Mi9T da uporedim direktno, ali moguce da se malo vise greje od njega, da bude mlak kad bi ocekivao da je skroz hladan recimo.. al opet ne znam, S22 od devojke se mislim vise greje, ne znam generalno kako se ponasaju i greju ovi jaci telefoni, sve do sad sam imao neke midrang-ere..

Kamera je ocekivano fantasticna, mozda i tu ima mesta za jos neki softverski napredak, recimo cudi me jako da ne bas najbolje izdvaja ljude od pozadine u portrait modu, bude onako malo onih krzavih ivica koje ocekujes od losijih telefona al od pixela i ne bas, kazem cudi me jer imaju vrhunski AI generalno za druge stvari, motion fotke i sl..

Ajd sad u defense force, ima nas nekoliko ovde, koji pokušavamo da objasnimo da telefon nije uopšte toliko bagovit kako se predstavlja po forumima, internetima, fejsbucima... :)

Ajd sad u defense force, ima nas nekoliko ovde, koji pokušavamo da objasnimo da telefon nije uopšte toliko bagovit kako se predstavlja po forumima, internetima, fejsbucima... :)
Sad će godina od kako je izašao, najbolje još uvek da nisu sredili krucijalne bagove😉

I dalje, po nekima koji prate razne forume, a telefon nemaju, Piksla samo što ne eksplodira u rukama...

Da, osvjetljenje, ekran generalno i interesuje me video, da li je na nivou S22 serije?

Meni je video u 4k i 30fps dosta dobar. Za moje potrebe odličan. Baš sam ovih dana dosta snimao jer sam na nekom poluodmoru.
Za 60fps ne mogu ništa da tvrdim, jer iz nekog razloga ne volim kako ti klipovi izgledaju noću.

Osvetljenje nije, ekran nije, video nije

Mislim da je tacno ovo.. kao sto sam prvobitno napisao ne daje bas utisak vrhunskog panela, jako je osvetljenje i fino se vidi ali tipa na s22 je bela bas bela a na pixelu onako nekako tmurnija, vuce na plavicastu..

Za video ne znam ja bas slabo tacnije nikad ne snimam videe, probacu nekad, al smo sa s22 snimali red bull show run i bas su dobri snimci, steta sto tad nisam imao pixela..

Ne znam da li ste primetili propust, na pixel 6 pro, dok koristite video opciju u bilo kojoj rezoluciji i kada zoomirate 4x ne desi se nista, ne prebaci na drugi senzor nego odradi softverski koji naravno nije dovoljno dobar, u google kameri.
Testirano u instagramu recimo, e tu radi :)
Proverio na 3 razlicita 6 pro.

vo mi je bas korisno jer mozes biti u bilo kojoj aplikaciji i mozes spustiti notification centar, ranije sam morao da idem na homepage pa onda swipe down na proslim telefonima, da bi izbegao da bacam palac skroz na vrh ekrana..
Hm, trebalo bi da imas i opciju double tap na kuciste telefona od pozadi da spusti notifikacije

Ne znam da li ste primetili propust, na pixel 6 pro, dok koristite video opciju u bilo kojoj rezoluciji i kada zoomirate 4x ne desi se nista, ne prebaci na drugi senzor nego odradi softverski koji naravno nije dovoljno dobar, u google kameri.
Testirano u instagramu recimo, e tu radi :)
Proverio na 3 razlicita 6 pro.

Kod mene prebaci. Tačno se vidi u deliću sekunde kako slika cimne malo u levu stranu, momenat kada prebaci na drugi senzor. Posle sam proverio i tako što sam prstom zatvorio skroz desno kameru, kada zumira prebaci na telefoto.

edit: kada je rezolucija videa 1080, ne prebacuje kamere. Samo na 4K prebacuje.

Poslednja izmena:
Ljudi kako se ovo čudo gasi izludjuje me pop iskače u instagramu najviše?

Prilozi

• Screenshot_20221001-101001.png
    Screenshot_20221001-101001.png
    107.6 KB · Pregleda: 92
Negdje u podešavanjima jezika ili tastature najvjerovatnije.

Da nije u System>Live Translate?

Hvala ti puno, trazim guglam i ne nalazim a ispred nosa mi je bilo👍

Kao što reče Proday, ni blizu ekranu, i osvetljenju sa S22 i generalno cele Samsung serije. Ali zato sve ostalo... Pixel rules :)
Jedinu konkretnu manu koja se dešava u poslednje vreme, i ne mora da bude da je uopšte vezano za telefon je ispadanje iz mreže u toku razgovora, tj. samo tišina, i samo prekid razgovora i ponovno zvanje rešava problem. Pretpostavljam da je do A1, pošto mi se to uglavnom dešava kad pričam sa osobama iz suprotnih mreža, nijednom sa A1 korisnikom. ;) Hladni rat operatora verovatno

Da li ste i kako rijesili "problem" prevelikog bitrate kod snimanja videa, nesto mi previse 250mb za jednu minutu, nema opcije za smanjenje bitrate. Ja sam instalirao neku modovanu Gcam_8.3.252_V2.0_MWP.apk i moze se smanjiti bitrate i sa njom sad snimam samo video, a sa org slikam. Isto tako da li ste primjetili da selfie kamera ima "problem" kada ima previse sunca u pozadini, slike budu nekako kao presvijetle, tj nije to too. Ne znam mozda je do mene...

Pa da li hoćeš da snimljeni video bude što boljeg kvaliteta ili krš koji zauzima manje memorije? :D
Ne čuje se baš svaki dan da se neko žali na ''previsok'' bitrate, obično je do sada bilo obrnuto. Proveri da li ti je podešeno h.265 snimanje (koje zauzima manje memorije od h.264), mada bi trebalo da je default h.265 podešavanje.

Pa da li hoćeš da snimljeni video bude što boljeg kvaliteta ili krš koji zauzima manje memorije? :D
Ne čuje se baš svaki dan da se neko žali na ''previsok'' bitrate, obično je do sada bilo obrnuto. Proveri da li ti je podešeno h.265 snimanje (koje zauzima manje memorije od h.264), mada bi trebalo da je default h.265 podešavanje.
Podeseno je 265, iskreno prebacivao sam na racunar video snimljen sa default bitrate i video sa 6x manjim bitrate i ja nisam vidio razliku...

Kao što reče Proday, ni blizu ekranu, i osvetljenju sa S22 i generalno cele Samsung serije. Ali zato sve ostalo... Pixel rules :)
Jedinu konkretnu manu koja se dešava u poslednje vreme, i ne mora da bude da je uopšte vezano za telefon je ispadanje iz mreže u toku razgovora, tj. samo tišina, i samo prekid razgovora i ponovno zvanje rešava problem. Pretpostavljam da je do A1, pošto mi se to uglavnom dešava kad pričam sa osobama iz suprotnih mreža, nijednom sa A1 korisnikom. ;) Hladni rat operatora verovatno
90% je do mreže. Isto mi se dešavalo na A1.. najbednija mreža. Ali baš sam to "ponašanje" u toku razgovora iskoristio da raskinem ugovor sa njima bez penala.

Osvetljenje nije, ekran nije, video nije

Nažalost, +1 na sve i to je poprilično očigledno da je tako...

Posle ovolikog korišćenja, možda je slabili oled ekran i nešto što bi najviše voleo da je bolje nego što jeste. Punim teelfon noću, realno nije mi bitno toliko što nemam fast charge, baterija je ok, pogotovu poslednjih 5-7 dana, ali mi nedostaju kontrastne i jarke oled boje kakve na ovom ekranu definitivno nisu... Nisu sad odvratne, ali razlika je očigledna u odnosu na fukin xiaomi, a mogu da zamislim u odnosu na samsung.

To sve pričate o manjem modelu ? Pošto ekran na pro je odličan.

Pixel vs S22..

Koje su sa kog :) crop je na obe gledao sam kako izgleda zumirano.

Screenshot_20221001-200410.png

Screenshot_20221001-200110.png

Vrh Dno