Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Pošalji link pls, ne bih da plaćam pilićarima 1500 za foliju.
Staklo za Ultru u Samsungu 5k. 🤣🤣🤣

Pošto imam "tik" da baš često brišem majicom stakla kamere, užasno mi smeta kad zagrebem foliju dok čistim staklo prednje kamere, iz tog razloga i ne stavljam folije. :D

E da si jedini sa tim tikom druze🤣🤣🤣.

Izgleda da ti telefon sluzi samo za facebook i instagram

Stigao security patch za oktobar.

Prilozi

• Screenshot_20220930-150245_Software update.jpg
    Screenshot_20220930-150245_Software update.jpg
    78.5 KB · Pregleda: 47
Update

Prilozi

• Screenshot_20220930-152625_Software update.jpg
    Screenshot_20220930-152625_Software update.jpg
    89.3 KB · Pregleda: 42
Nadam se da su ispravili lagove iz septembarskog, meni su animacije nestabilne i seckaju. Verzija iz Avgusta je bila dosta fluidnija. 😅

Imam za preporuku jednu dobru aplikaciju.. Zove se GalaxyMaxHz i ima je na play-u. Naime sluzi da ogranicite osvezavanje ekrana na npr 96MHz umesto 120 i ujedno da vidite koliko u trenutku se osvezava. A za premium verziju moguce je spustiti donju granicu na 10MHz dok je fabricki 24MHz za staticnu pozadinu.. Treba se ovo testirati i videti da li donosi neki boljitak sto se tice baterije.
Evo linkica: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tribalfs.gmh_donate&hl=en&gl=US

Ja za sada furam 96MHz jer ne mogu bas da vidim razliku izmedju 120 i 96, a baterija je mozda malo vidi :D

Ja sam primetio razliku između 90 i 120 iako sam mislio da neću primetiti. Mada nije mi nešto toliko bitna razlika.
Upoređivao sam sa Mi 10 skrolovanje i videla se razliku, ali opet kažem ništa krucijalno kao razlika između 60 i 90hz.

I sa ovim update-om nisu resili nista oko kamere u noćnim uslovima. Bukvalno stresiraju senzor time sto pokusavaju da dignu osvetljenje na max. Cime se fiksiraju vrednosti odma radi tečno 🤷‍♂️

Za nas iz Yetella važi ono Samardžićevo "U oktobru biće u novembru, u novembru biće u decembru..."
Tako ti i bolje, da vidiš koliko ljudi kukaju ili hvale. Mada ja pustim svaki pa šta bude.

@dule020 meni je ok da mi ode baterija dok god ne vidim seckanje, a dešava se pri skrolovanju u browseru da vidim. Ne znam da li je do refresh rate-a, ali me nervira nekad.

Jel postoji opcija na S22u, kao na prethodnim Samsung ovim telefonima da ekran gasi ako detektuje da ne gledam u njega?
Ono kad ga ne gasi dok gledam, a kad prestanem da gledam da ga gasi.

Ja od podešavanja nalazim samo fiksne vrednosti u sekundama i minutima.

Jel postoji opcija na S22u, kao na prethodnim Samsung ovim telefonima da ekran gasi ako detektuje da ne gledam u njega?
Ono kad ga ne gasi dok gledam, a kad prestanem da gledam da ga gasi.

Ja od podešavanja nalazim samo fiksne vrednosti u sekundama i minutima.
Advanced features -> Motions and Gestures -> Keep screen on while viewing, na to mislis?

Tako ti i bolje, da vidiš koliko ljudi kukaju ili hvale. Mada ja pustim svaki pa šta bude.

@dule020 meni je ok da mi ode baterija dok god ne vidim seckanje, a dešava se pri skrolovanju u browseru da vidim. Ne znam da li je do refresh rate-a, ali me nervira nekad.
Ubaci aplikaciju i ukljuci gore u uglu da pratis na koliko Hz ti radi ekran u trenutku... Meni npr na YT kada pojacam ton, hoce slider da zalaguje koji pokazuje koliko sam ton pojacao. Fora je u tome sto brze vrati osvezavanje na 30Hz na koliko se repodukuje video i tom trenutku zatrokira slajder za ton ako mogu tako da kazem. A kada ide npr video od 60fps onda je manje primetno. Eto to jedan bag koji bi mogli da rese gospoda iz Samsunga

Evo sad cu da instaliram.

Jel 100% bezbedno ovo? Pise blokirano by play protect i skida dodatno iz same aplikacije

Jeste, ja vec koristim par dana. Ima i po YT-u hvale aplikaciju da je ok, tj otvara neke mogucnosti koje fabricki telefon nema u opcijama. Vrv nece vise raditi na One UI 5.0

Jeste, ja vec koristim par dana. Ima i po YT-u hvale aplikaciju da je ok, tj otvara neke mogucnosti koje fabricki telefon nema u opcijama. Vrv nece vise raditi na One UI 5.0
Uspeo sam da reprodukujem ponašanje, izgleda da je do pojedinih sajtova. Mozda zbog reklama, kao na benchu. Secne ali 120hz stoji zakucano. Ima brdo ogromnih banera pa me ne čudi. I na kompjuteru izludjuje, stavili su baner na vrh sajta, desilo mi se 100x da kliknem pogrešno kada ucita reklu i pomeri ceo viewport. Uzas.

Hvala za aplikaciju, super je. Vidim 4 dana imam jos fore pa n3cu da se navikavam :)

Mislio sam u pojedinim da spustim na najniže herce, ali neka ga. 5% baterije da dobijem, ne bi mi znacilo nista

Uspeo sam da reprodukujem ponašanje, izgleda da je do pojedinih sajtova. Mozda zbog reklama, kao na benchu. Secne ali 120hz stoji zakucano. Ima brdo ogromnih banera pa me ne čudi. I na kompjuteru izludjuje, stavili su baner na vrh sajta, desilo mi se 100x da kliknem pogrešno kada ucita reklu i pomeri ceo viewport. Uzas.

Hvala za aplikaciju, super je. Vidim 4 dana imam jos fore pa n3cu da se navikavam :)

Mislio sam u pojedinim da spustim na najniže herce, ali neka ga. 5% baterije da dobijem, ne bi mi znacilo nista
To ti kazem, nije losa stvar i tacno znas sta pravi problem i do cega je zapravo 🍻

Zar ste opet poceli o 96hz 🤦‍♂️ To ti je isto kao da vozis m5 cs i da ga stedis maksimalno.

Advanced features -> Motions and Gestures -> Keep screen on while viewing, na to mislis?
To je to! Veliko hvala.

Samo mi nije jasno zašto se ne nalazi u Display opcijama, kao što je ranije i ranije bio, nego u Advanced i ni manje ni više nego u Motions am Gestures. Niti je jedno niti drugo, a sam da ga nađeš je maltene nemoguće.

To je to! Veliko hvala.

Samo mi nije jasno zašto se ne nalazi u Display opcijama, kao što je ranije i ranije bio, nego u Advanced i ni manje ni više nego u Motions am Gestures. Niti je jedno niti drugo, a sam da ga nađeš je maltene nemoguće.
Nema na čemu, uživaj ;)
A nije u display jer je napredna funkcija, moras da budes guru da bi je koristio 🤤

Posto svi pricate kako je s22u sto se baterije tice dosta poboljsan u odnosu na prosle generacije ne smem ni da zamislim kakav je onda bio n20/10/s10/20/21.
Baterija je slaba i pored debloat-a.
Nije problem konstantno koriscenje, izvlacite po 7/8h na npr 12h ukupnog rada fona. Problem je drop bez razloga.
Kad ga slabo koristis ili uopste ne pa bleji u dzepu *** radis i on spusti procente tad izvuce max 4h UE.
Moj utisak telefona od 1 do 10:
Slike: 6
Video: 7
Selfi: 5
Cpu/gaming: 6
Zagrevanje fona: 6

Nakon restarta telefona nema više ni lagova. Fascinantno. Podseća me na MIUI 10 nakon dirty flash-a. 🤣

Nazad
Vrh Dno