Šta je novo?

Menjačnice

Ni na jednoj, koliko ja znam, možda se nešto sada promenilo ali pre nekh ne znam tačno koliko, recimo 8 meseci, kada sam probao to isto, jedino što je moglo je putem P2P (postoje servisi za to, ne znam trenutno nijedan da ti navedem ali naći ćeš ih lako, u principu ti nekom uplatiš iznos na njegov paypal, onda on tebi pošalje btc, ima i provizije koju treba da platiš), što mi se nije radilo, možda nisam baš dovoljno pretraživao mada bih rekao da jesam, ali vrlo brzo sam odlučio da je bolje da povučem sa paypala na karticu pa sa njom dalje regularno gde god hoćeš.

Da li je mozda neko koristio SPOT trailing stop loss na binance?
Ako jeste jel moze da mi pojasni malo, citam ono njihovo objasnjenje 10x ne mogu da skontam ko da sam retard. Posto ono kako oni objasnjavaju (ili sam ja shvatio) nema smisla.

Da li je mozda neko koristio SPOT trailing stop loss na binance?
Ako jeste jel moze da mi pojasni malo, citam ono njihovo objasnjenje 10x ne mogu da skontam ko da sam retard. Posto ono kako oni objasnjavaju (ili sam ja shvatio) nema smisla.
U polje STOP upišeš na kojoj ceni da se aktivira nalog, dok u polje limit upišeš koja je cena na kojoj hoćeš da prodaš-kupiš.

Da li bilo ko od Vas biva uznemiravan od strane ECD-a?

Mene uznemiravaju iz nekog razloga, radi nekakvog "spiska" i verifikacije.

Nema smisla, ovo je već treći put nekakve verifikacije, plus je sad nakakav spisak tu, nema smisla više, jer sve što je zadnji put bilo 2018-2019...

Primer SMS: (plus pozivi koji ne prestaju sa 011/443-11-40)

Kod:
VERIFIKACIJA NALOGA NA ECD.RS - "lokacija/mesto"

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da će naš kolega Miloš biti sutra (15.9) u "lokacija/mesto" od 11:30 do 12:30h. Ukoliko ste zainteresovani da završite proces verifikacije, možete se javiti direktno Milošu na 0692207230 i ostaviti mu Vaše detalje (ime i prezime, kao i adresu na koju može da dođe ili na kojoj biste voleli da se nađete sa njim).

S druge strane, ukoliko više niste zainteresovani za verifikaciju, zamolili bismo Vas da nam pošaljete SMS poruku na 0692200230 kako bismo mogli da Vas uklonimo sa spiska.

Hvala unapred.

Srdačan pozdrav,
ECD tim

Zahtevaju susret uživo radi verifikacije ?
Bizarno, ako to što si dobio stvatno dolazi sa njihove strane.
A ako ne dolazi od njih onda su bušni kao sito.

Zahtevaju susret uživo radi verifikacije ?

Pretpostavljam da je zapravo usput, jer možda prolazi kroz moje mesto.

Bizarno, ako to što si dobio stvatno dolazi sa njihove strane.

Najviše je bizarno po treći put nekakva verifikacija, sad još i nekakav spisak.

A ako ne dolazi od njih onda su bušni kao sito.

Pozivi su od njihovog call/kontakt centra, vidi se kad se ode na ecd.rs.

@ljaker
Ja bih zeleo sledecu stvar:

1. Trenutna cena BTC-a je 20.000 i ja hocu da kupim recimo 0.1
2. I hocu da postavim order da se on proda na iznosu od 20.200, ali bih zapravo zeleo da se ta granica pomera ka gore znaci ako dodje do 20.400 da se ne okida odmah na 20.200.

Jel mozes da das ovako neki konkretan primer sta uneti u koje polje, i da je recimo trenutna cena 20k.

1664369624192.png

Nema smisla, ovo je već treći put nekakve verifikacije, plus je sad nakakav spisak tu, nema smisla više, jer sve što je zadnji put bilo 2018-2019...

Kod:

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da će naš kolega Miloš biti sutra (15.9) u "lokacija/mesto" od 11:30 do 12:30h. Ukoliko ste zainteresovani da završite proces verifikacije, možete se javiti direktno Milošu na 0692207230 i ostaviti mu Vaše detalje (ime i prezime, kao i adresu na koju može da dođe ili na kojoj biste voleli da se nađete sa njim).

S druge strane, ukoliko više niste zainteresovani za verifikaciju, zamolili bismo Vas da nam pošaljete SMS poruku na 0692200230 kako bismo mogli da Vas uklonimo sa spiska.

Hvala unapred.

Srdačan pozdrav,
ECD tim
Ma ne verujem ja da je to od ECD-a. Koliko se secam ja sam samo jednom verifikovao nalog tako sto su mi poslali postom neki papir koji sam potpisao i vratio na istu adresu i nikada vise mi nista nisu trazili. Pogledaj na njihovom sajtu br. kor. sluzbe ili kako se vec zove, pa ih pozovi i proveri da li su ti oni slali mejl i ako jesu, sve ce ti objasniti. Mada mislim da 100% nije od njih.

Jel mozes da das ovako neki konkretan primer sta uneti u koje polje, i da je recimo trenutna cena 20k.
Ako postaviš ovako, to znači sledeće
- počeće da računa koliko padne kada dođe do 20.200
Cena raste i raste... i dođe recimo do 21.000. Oda krene dole 1% od 21.000 je 210. Kada padne cena na 20.790 tada će ti se postaviti stop limit order od 20.200 to jest prodaćeš ga nešto niže od 20.790, to jest onoliko kupovaće prodavaće redom od 20.790 na niže dok ne proda 1BTC, ali nikako ispod 20.200 koje si stavio kao limit.

Untitled.png

Ako postaviš ovako, to znači sledeće
- počeće da računa koliko padne kada dođe do 20.200
Cena raste i raste... i dođe recimo do 21.000. Oda krene dole 1% od 21.000 je 210. Kada padne cena na 20.790 tada će ti se postaviti stop limit order od 20.200 to jest prodaćeš ga nešto niže od 20.790, to jest onoliko kupovaće prodavaće redom od 20.790 na niže dok ne proda 1BTC, ali nikako ispod 20.200 koje si stavio kao limit.

Pogledajte prilog 357239
E i ja šašav, pipšem tekst kao da sam upisao 1%, a na sličici upisano 0,1%... znači sve isto samo zamisli da na slici piše 1%

Malo me buni taj limit. Da li njega mogu da posmatram kao stop order, tipa da on bude nizi od cene po kojoj sam usao?
Recimo udjem na 20k, stavim limit na 19.700, a activation na 20.200, sa deltom od 1%.
I onda cena ode na 21.000, padne na 20.790 i on onda krece da prodaje sve sto moze, ali ne ispod 19.700? Hipoteticki moze da proda ceo BTC po ceni od 20.790?

Malo me buni taj limit. Da li njega mogu da posmatram kao stop order, tipa da on bude nizi od cene po kojoj sam usao?
Recimo udjem na 20k, stavim limit na 19.700, a activation na 20.200, sa deltom od 1%.
I onda cena ode na 21.000, padne na 20.790 i on onda krece da prodaje sve sto moze, ali ne ispod 19.700? Hipoteticki moze da proda ceo BTC po ceni od 20.790?
E baš to. Evo malopre mi prošao takav nalog, bukvalno na 99,8% od vrha cene, pošto mi je delta bila 0,2%
Ako ne dođe do tih 20.200 već recimo do 20.100 i počne da pada - ništa, neće se aktivirati nalog

Hvala na pojasnjenju, i dalje me malo buni taj limit order 😂 Probacu da napravim jedan order da vidim sta ce se desiti.

Da li je imao neko problem da vam ne stizu sms verifikacije za Binance, Crypto.com na Globaltel karticu.....meni vec mesecima ne stize kod, sve moram glasovni poziv.

Kod:

Poštovani,

Hvala unapred.

Srdačan pozdrav,
ECD tim
Verovatno imas neverifikovan nalog, a po zakonu ako zelis da koristis njihove usluge moras da ga verifikujes uzivo ili postom.

Lepo su ti napisali da ako nisi zainteresovan mozes da se odjavis, stvarno ne vidim u cemu je problem.

Verovatno imas neverifikovan nalog, a po zakonu ako zelis da koristis njihove usluge moras da ga verifikujes uzivo ili postom.

Lepo su ti napisali da ako nisi zainteresovan mozes da se odjavis, stvarno ne vidim u cemu je problem.
Koliko vidim to je pravi njihov broj koji je naveo, nema razloga za brigu. Treba da ih pozove, ako sumnja u nesto i resi to u 1 danu. Ne vidim u cemu je problem, verifikaciju mora da uradi na skoro svakoj menjacnici.

Verifikacija je odrađena još pre više od tri godine i to verifikacionim pismom, potom je sadržaj pisma dat korisničkoj podršci i koja ga je potvrdila, plus su samo tada korišćene usluge ECD.

Čudno je što se sada ide na neku vrstu lične "verifikacije", plus se pominju neki "spiskovi".

Pa na spisku si korisnika, šta ti je tu čudno? 😀

edit: ja sam na nekim drugim platformama imao situaciju da sam uradio verifikaciju i onda posle nekog vremena su tražili neku dodatnu verifikaciju.

E baš to. Evo malopre mi prošao takav nalog, bukvalno na 99,8% od vrha cene, pošto mi je delta bila 0,2%
Ako ne dođe do tih 20.200 već recimo do 20.100 i počne da pada - ništa, neće se aktivirati nalog
Danas sam stavio napravi sledecu stvar:
Activation price: 19.170
Delta: 0.1%
Limit: 19.175
Ovo sam uradio dok je cena bila oko 19.300. Cena je dosla do nekih 19.145, medjutim order buy se izvrsio na 19.175. Tako da nesto nisam dobro postavio :)

Danas sam stavio napravi sledecu stvar:
Activation price: 19.170
Delta: 0.1%
Limit: 19.175
Ovo sam uradio dok je cena bila oko 19.300. Cena je dosla do nekih 19.145, medjutim order buy se izvrsio na 19.175. Tako da nesto nisam dobro postavio :)
Tako je, tek kada bi porasao 0,1% od 19.145 to jest na 19.164 tada bi ti se aktivirao buy order na 19.175. E sad jedino ako je došla cena do recimo 19.156 pa krenula na gore za 0,1% onda bi ti se aktivirao buy order tek kad ga cena prešiša... Možda si deltu 1% umesto 0,1%?

Mislim da sam shvatio da ovaj trailing stop loss ne radi onako kako sam ja zamislio. Ja sam hteo recimo da postavim order na 20.200 ali da ako cena ide gore, da on taj order vuce za sobom, i recimo dodje do 20.500 a da se ovaj moj inicajlni order sa 20.200 pomerio na 20.500 - 1%.

Mislim da sam shvatio da ovaj trailing stop loss ne radi onako kako sam ja zamislio. Ja sam hteo recimo da postavim order na 20.200 ali da ako cena ide gore, da on taj order vuce za sobom, i recimo dodje do 20.500 a da se ovaj moj inicajlni order sa 20.200 pomerio na 20.500 - 1%.
Sad pročitah ponovo šta si napisao - ne da se postavio 19.175 i da si kupio na 19.145, što bi trebalo da bude, već se kupovina desila na 19.175. I kad pogledaš trgovine kaže da je kupljeno za 19.175?
Radi sa malom razlikom kao što si napisao - aktiviraće se kada sa 20.500 padne 1%, aktiviraće se na ceni 20.200, ali će tada cena biti 20.295 pa žeš ga prodati po 20.295.

Ja sam imao prodaju gde je bilo:
activation 19.400
delta 0.2%
limit 19.380

Desilo se da je otišao gore na 19.477 i sl, a onda padao i kad je pao na 19.438 aktivirao mi se nalog od 19.400 ali je cena bila 19.438 i prodao sam na 19.438...

Sad pročitah ponovo šta si napisao - ne da se postavio 19.175 i da si kupio na 19.145, što bi trebalo da bude, već se kupovina desila na 19.175. I kad pogledaš trgovine kaže da je kupljeno za 19.175?
Tako je, kupljeno je na 19.175.

Radi sa malom razlikom kao što si napisao - aktiviraće se kada sa 20.500 padne 1%, aktiviraće se na ceni 20.200, ali će tada cena biti 20.295 pa žeš ga prodati po 20.295.
Znaci on ce order postaviti sa onom cenom koju sam ja stavio u limit, ali posto je trenutna cena veca od limit cene, on ce odmah odreagovati i kupiti po toj vecoj ceni? Ako je tako, to je onda to. Probacu opet jer ovo sto si ti opisao kako se tebi desilo je to sto meni treba, samo ne znam sto se meni desilo ovako, skrenuo sam levo kod Albukerkija :)

Tako je, kupljeno je na 19.175.

Znaci on ce order postaviti sa onom cenom koju sam ja stavio u limit, ali posto je trenutna cena veca od limit cene, on ce odmah odreagovati i kupiti po toj vecoj ceni? Ako je tako, to je onda to. Probacu opet jer ovo sto si ti opisao kako se tebi desilo je to sto meni treba, samo ne znam sto se meni desilo ovako, skrenuo sam levo kod Albukerkija :)
Samo je bitno da li prodaješ ili kupuješ. Evo, upravo pokušavam da kupim neki coin i probio je activation, probio limit, printscreenujem pa ću da ti pošaljem.

Želeo bih da upozorim sve koji koriste Cex.io menjačnicu da svoja sredstva prebace negde dok ovi ne počnu da ih smaraju sa verifikacijom. Ja sam se od Juna do pre neki dan sa preko 120 poslatih mailova zezao sa njima, otišao sam toliko daleko da sam angažovao advokatsku firmu sa Giblatara i na kraju nekako iščupao sredstva od njih i prebacio na Binance. Takodje bi se zahvalio članu foruma Scorpyy koji je sve vreme asistirao u pisanju mailova i bez koga verovatno ne bih uspeo da izvučem sredstva.

Na Binance stara fora, fake nalozi od po 50 ili 70 BTC na razdaljini oko 15$ od cene po kojoj se trguje, i kako se primakne cena samo nestanu nalozi...

Ajmo Binance Card :love:

Vrh Dno