Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Za taj opis bih ja uzeo Google Chromecast with TV(4k), doduše nisam ga nabavio još uvek pa ne mogu lično da ga preporučim.

Mozda Fire cube, ili Fire stick 4k max, jer ces tesko naci nesto jeftinije da mozes da izvuce maksimalno od tih servisa.

Sačekajte malo. 28.09 amazon ima neki event sa predstavljanjem novih uređaja i funkcija.
Možda bude novi cube, a to bi moglo da dovede do novih popusta za prethodne uređaje.

Valjda će se neko setiti da napravi uredjaj sa fizičkim IO portovima

It is also compatible with all streaming apps in high quality, plays without problems Netflix 4K or other streaming services with HDR10+ and Dolby Digital+ system, it does not have Dolby Vision and Atmos.

Android 12:

Poslednja izmena:
Ako mu to smeta onda Fire 4k.

Sto se tice kineza samo ovi sa videa,mada tu fali tanix.

realme kosta isto kao i xiaomi tv stick 4k, a nema dolby.
I nikako mi nije jasno zasto postoji kada je valjda realme pod istim krovom kao xiaomi

Realme nije pod Xiaomi. Verovatno si pomešao sa Redmi. Realme, Oppo, Vivo i Oneplus su zajedno.

Zeznuo sam se za xiaomi,onaj stari ima 1gb,amazon 4k ima 1.5gb a 4k max 2gb.

Po kojoj višoj ceni, ove Amazonove igračke na "akcijama" koje su toliko česte da se mogu računati kao redovna cena koštaju tipa 20-35 evra.

Ако добро погледамо, изузев шилда ни један (или можда 1-2) бокса са сертификатима за стриминг сервисе има више од 2 GB RAM. И углавном је ту и 100 mbps мрежни адаптер.

Navalili ste se na sertifikate ko da je to ključna stvar. Sve se gleda savršeno i bez sertifikata na android uređajima i ponavljam android ili firestick bez 4GB ram je po meni glupost veka. Valjda je bolje bt 5, mrežni net 1GB i savršen rad strima 4k, 8k bar meni. A kako box izgleda to je samo šminka.

1. Нисам ништа навалио на сертификоване уређаје, говорим о томе шта се дешава, које су карактеристике.
2. Где имаш 8К осим на Јутјубу? А ТВ ти је 4К?
3. Поента је да се оптимизује систем, количина радне меморије не мора да буде пресудна у том случају. Чист пример - коцка са 2 GB RAM ради супер.

Navalili ste se na sertifikate ko da je to ključna stvar. Sve se gleda savršeno i bez sertifikata na android uređajima i ponavljam android ili firestick bez 4GB ram je po meni glupost veka. Valjda je bolje bt 5, mrežni net 1GB i savršen rad strima 4k, 8k bar meni. A kako box izgleda to je samo šminka.
Savršeno znači da ne može bolje. Ako misliš da HDR nije bolji od SDR onda je skorz ok da koristiš 4gb kineza i gledaš 480p netflix.
Torrent je validan argument protiv zvaničnog netflixa, očigledno je da ima više vrsta korisnika i da svako mora da pronađe šta njemu odgovara. Isto važi i za tv i za box.
Ja sam na tv stavio i ambient light jer mi pravi razliku u doživljaju.

1. Нисам ништа навалио на сертификоване уређаје, говорим о томе шта се дешава, које су карактеристике.
2. Где имаш 8К осим на Јутјубу? А ТВ ти је 4К?
3. Поента је да се оптимизује систем, количина радне меморије не мора да буде пресудна у том случају. Чист пример - коцка са 2 GB RAM ради супер.
Radi i 1GB ram dok ne zagužva. A i zašto bi optimizovao nešto. Može da se optimizuje i Windows 10 da radi na celeron ali nije isti komfor. Kod većine korisnika mobilni telefon 4GB a kamoli da pričamo o android sistemima na box uređajima.

2gb Rama realno jeste malo i ko iole više koristi box ispada e mu aplikacije iz memorije ne znam šta im je teško da ugrade 4gb u 2022 godini to ih košta ko kikiriki..

Da te uređaje dele uz plaćene striming servise sve bi razumeo i bilo bi opravdano, ali mi ih plaćamo kešom a vi to opravdavate?

a šta će vam multitasking na boxu? pustiš netflix i gledaš...ako to ne koristiš onda pustiš kodi i gledaš svoj materijal...koliko rama je dovoljno za te potrebe? koristim 5 aplikacija na boxu i sad je bitno da li će neka da iskoči iz memorije...sertifikati su bitni, kome je bitan samo kodi sa dodacima neka se zeza sa kineskim boxovima...

U developer opcijama uključite koliko aplikacija u pozadini i to je ok ali se slažem da bi mogli da stave 4GB rama bez ikakvih problema, jer ih to košta kao jači espreso.

Ako neko kupuje box da bi gledao striming servise na njemu, lakse mu onda da kupi novi TV.

Eo ja sam kupio box da bih gledao streaming servise na njemu i npr ne slazem se sa tvojom teorijom.Uporedi koliko je podrzan neki prosecni tv od 300-500 eur i npr zaomi mi box s ili amazon stick ili nedajboze shield i njihove cene.Znaci lakse je baciti tv ili prodati pa dodati za novi ili uzeti neki boxic za xxx puta manju cenu.O cajna kung fu boxovima tek da ne pricamo.

Ko koristi kineski box sa 2gb rama, naravno da ce da mu ispada iz aplikacije. Sa istim tim aplikacijama tako nesto ne moze da se desi na kocki.
Naprotiv, kineski box retko koji ima ispod 3 ili 4gb Rama i oni taj nemaju problem.

Upravo ovi sertifikovani ispadaju iz memorije kada koristiš više aplikacija ali oni imaju pored malo ram memorije i malo rom memorije pa i ne može puno aplikacija da se instalira.

Morate da shvatite da ima nas koji koristimo više aplikacija od 2

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno