Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Koliki ti je boost clock? Isti i kada radis undervolt i kada ti je na defaultu?

Ako se pravilno uradi, boost clock skoci kad uradis undervolt (bar iz doba RX470, malo sam ispao iz fazona) :)

Nisam testirao ništa iz 6000 serije, pa ne znam. Kada ubacim 6900XT poigraću se malo sa tim. Uželeo sam se toga.

Ja je sad probao u 4K, znaci ne verujem kako radi.
Hunt Showdown sve na max setts, 115-125fps i plus izgleda nerealno dobro.
Bas je zverkica ova kartica

Ne znam da li su napravili gresku navodno RX 6600 XT ce biti $239.

Obicne nema, al ovo izgleda kao da ce obicna RX 6600 biti ~$200 ili jeftinije. A RX 6700 ovim tempom ~$320.

Smanjenja su malo cudna, dosta drukcije od Nvidia snizenja, mozda nagovestava da ce AMD da izbaci i neke slabije kartice brze od Nvidije.

Poslednja izmena:
Znaci za 6 meseci u domacim MP

Ne znam da li su napravili gresku navodno RX 6600 XT ce biti $239.

Obicne nema, al ovo izgleda kao da ce obicna RX 6600 biti ~$200 ili jeftinije. A RX 6700 ovim tempom ~$320.

Smanjenja su malo cudna, dosta drukcije od Nvidia snizenja, mozda nagovestava da ce AMD da izbaci i neke slabije kartice brze od Nvidije.
Što čudna? 6600XT je trebala da se lansira sa tom cenom, i bude zamena za RX580.

Najbitniji detalj je na dnu fotke, ovo su uzete cene sa newegg sajta

Prilozi

• 1663864978468.png
    1663864978468.png
    17 KB · Pregleda: 85
Cene uzete sa newegg sajta za poredjenje sa nV karticama

Pozdrav ljudi. Pitanje za one koji imaju 6700xt.
Uzeh danas ASRock 6700 xt i pokrenem Assassin's Creed Valhalla, podesavanja sva odu na ultra, medjutim u igrici dobijam ok 30 fps.
Spustim podesavanja na high i ista prica. Igram na 1080p monitor 144hz.
Da li ima veze procesor je stari I5 3470 i 16gb ddr3 rama?
Nista mi nije jasno, ova graficka bi trebala da na 4K daje 65fps koliko sam video po netu.
Naravno instalirani su najnoviji drajveri.

Procesor ti je usko grlo

pogledaj koji cpu koriste na tim testovima :)

Nesto potrazih na brzinu na youtube i7 3770 sa 6600 i cini mi se (telefon pa je mnogo sitno) da daje 80-90 fps. Probaj samo sa CPU zamenom?

Nestvarno koliko na kp cene te prastare i7. Sećam se da sam dugo čekao i7-4790(K), i na kraju prešao na novu platformu. Za iste pare kao predloženi i7-3770 može se uzeti i3-10100(F) koji se može kombinovati uz bilo kakvu ploču, a daleko je bolje rešenje od prastarog i ćorsokak Ivy i7. Ako nalete neke pare samo se nadogradi na 6/12 i5.

Ima za tipa 70, a ovaj i7 sam video za 65. Ja bih definitivno u toj situaciji probao da se rešim ove 'starudije'.
Edit: nisam listao dovoljno, vidim sad da je jeftiniji i7. Savet ostaje u svakom slučaju.

Pa jeste bolje, u pravu si. Al ovo moze da zavrsi za 50e minus koliko dobije za svoj. A za taj i3 mora sve da menja. A nije bas da su svi uvek pri parama, no dobro, on najbolje zna sta mu se isplati....

Ma razmisljam se vec neko vreme da predjem na neki Ryzen 7 5700 ili 7 3700. Ili neki drugi AMD procesor.Moracu da procesljam po forumima sta da uzme, koju maticnu da uklopim i memoriju uz to. Ali i dalje ne mogu da verujem da zbog procesora koji i nije toliko slab ova graficka katastrofalno radi. Sad cu da pogledam da li ima neki bencmark da odradim da vidim koji skor ce da izbaci.

Valhalla ima jedno 4 zaštite od koje svaka otkida od cpu-a cikluse. Svi noviji Assassini su na tu foru. Tako da, tenk ju Jubisoft for d protekšn.

Slab je procesor i memorija je spora za ono što je potrebno Valhalli da radi bez problema. Nije do grafike. Ne znam koliko bi i stara i7-ica pomogla u ovom slučaju. Definitivno do nekog nivoa, ali ne nešto preterano primetno.

i7 2600 je PCIe 2.0, i7 3770 je PCIe 3.0, a 6600 je x8 PCIe 4.0 kartica. Sto znaci da ce i7 2600 vise da je udavi sa PCI strane.
Zato mi AMD ide na zivce, midrange karta, a stavili x8 port... "usteda". Mrsh.

Nije bas uporedivo, ali evo sta moze da se ocekuje...

Sve u svemu, novo JESTE najbolje, ali ako si izduvao novcanik pogledaj video, pa razmisli....

Što čudna? 6600XT je trebala da se lansira sa tom cenom, i bude zamena za RX580.
Ipak je bila greska. 6600XT izgleda nije zvanicno snizena. 6600 je $239.

@panther_ Tek sad videh da si isto okacio, ali ne vidi ti se lepo slika, dok se ne klikne
wzjau3fqc5lcbrzp-jpg.2573074

6600XT i nije na toj listi.
6650 XT zamenjuje 6600 XT
Da, to je uzasno :(, jer to znaci da nece biti pomoci od AMD-a za 6600 XT, i 6700, nego ce se cena formirati iskljucivo po trzistu.
6650 XT zamenjuje 6600 XT
I 6750 XT zamenjuje 6700 XT pa su obe na listi. Simetricnost, konsistetnost su nebitni, firme to ne tretiraju 1% (sta ti jave iz fabrike, sta ti jave distributeri, po tome, koliko god bilo haoticno ili kontradiktorno za nas krajnje korisnike)[Marketing odeljenje ustroji realnost koliko moze, ali mogu samo toliko da urade, nisu cudotvorci]. Ovo samo znaci da su jako male zalih 6700 i RX 6600 XT, i da cu prve ispariti sa trzista, RX 6600 XT je vec $50 skuplja od RX 6650 XT na americkom trzistu (novi snimak hardwareunboxed)

Poslednja izmena:
6700 je ionako poluproizvod (cipovi koji se ne kvalifikuju na 6700XT). Mada je interesantna jer koristi 1x8pin i ima x16 slot. Samo da nije bliska ceni 6700XT.

Nazad
Vrh Dno