Šta je novo?

Google Pixel 6

Ipak ništa nisam dobio sa onim podešavanjem, eventualno manju temp u stand by. Sada listam malo portale, sve isto kao i pre.

Prilozi

• Screenshot_20220919-184629.png
    Screenshot_20220919-184629.png
    225.4 KB · Pregleda: 46
Ja ću da ga pustim još 1dan. :) Ali deluje da se manje greje na 4g.. mada možda je to i do toga što je danas dosta hladan dan :)

E uzeo sam neke star wars futrole ali sam jednu greškom uzeo za običan pixel 6... Ako nekome treba, inbox.. Gumena je, i fina izrada skroz :)

I ja primetim svašta da baterijom, od skoka na 13 je bilo lošije, ali u poslednje vreme kao da se poboljšalo stanje...

Drugi dan ideal drain još manji. Ako je skinuo 1% za 5h.. možda je to bio i bug.
Sve u svemu ne vraćam ta da 2 servisa :)

Tips n tricks za fotkanje macro-a sa p6pro:
Nekako sam bio ubeđen da i macro ide preko telephoto optike, ali fora je da treba korisitii main sa 4x.
Ako prebacite na 4x pre prilaska subjektu, prebacice na telefoto i necete moci fokusirati.
Vratite na 1x pa na 4x, ostace na main kameri fokus je moguc sa nekih 7-8cm.

Zadnje macro fotke na temi sa fotografijama sam uradio tako..
PXL_20220918_130744774.jpg

Od kojeg apdejta su navodno poboljšali fingerprint?
Stigla mi je obična 6, samo sam ga čačkao 15 minuta i ostavio da se puni, nisam ga apdejtovao ali fingerprint je KRIMINALAN.
Ali šta sam primetio, da je baš pozitivno, sa punjačem od OnePlusa, imao je 1% kad sam ga stavio na punjač, piše 35 minuta do 100% što je odlično.

Hvala, nisam znao da može isti prst više puta da se memoriše.
Evo odmah stiže drugi veliki update isti dan, ide na Android 13.
Kod Pixela nema da gore u baru pokazuje brzinu interneta?

Jel su rešili ikad (tj ubacili opciju) da može da se skloni iritantna strelica ispod tastature kada se koriste swipe gestures?

Pridruzujem se pixel ekipi :D Uzet juce i vec sam ga fino istestirao..

Pixel launcher je previse dobar i koristim cak i gestures i jako mi prija, bas je nekako sve pretecno, verovatno necu stavljati Nova launcher prvi put u zivotu, ali verujem da ce poceti da me izludjuju nazivi ispod ikonica i slicno, ali za sad necu nista dirati bas se vidi da je predvidjeno da sve to tako radi..
Baterija dosta dobra, za noc sam izgubio jedno 6%, wireless punjenje radi, kamera zbog koje sam najvise i uzeo je vrhunska ocekivano..

Na ekranu se vidi da su ustedeli, recimo moram da drzim tri cetvrtine brightnessa cak i u zatvorenom, a napolju po suncu ili danu sve ispod max brightnessa nije bas pozeljno, ekran na Mi9T je dosta svetliji recimo, to nisam bas ocekivao.. Koristio GPS do Avale i do tamo radilo sve super, al u povratku je bio bas los signal mreze kod tornja gore, recimo nije mogao da nadje rutu kad sam isao na "home" adresu, tek kad sam ukucao ime ulice onda je proradilo.. (Gmaps su u pitanju).

To su za sad neki utisci, da stavio sam foliju neku u Ada mall-u i radi sjajno finger print ako nekog zanima, dodao dva prsta i nikad ne gresi, ako neko zeli istu da uzme u pitanju je prva radnja za maskice kad se udje u trzni centar na prizemlju, 1000 din je..

E da, ako neko zna kako da resim to sto Viber ne vidi slike sa kamere, kad hocu da posaljem neku sliku direktno iz Vibera, ne nudi mi slike sa kamere, samo one sto sam ja dobio od nekog sa Vibera..
(EDIT: nasao sam, nije bila data dozvola Viberu za photo and video)

Poslednja izmena:
Trebalo bi da imaju sličnu jačinu osvetljenja displeja u normalnom modu, ali da Pixel 6 ima za oko 200 cd/m2 ''jače'' osvetljenje u automatskom modu (max auto 846 vs 646 cd/m2, bar prema gsm areni).

Nikad nisam koristio automatsko osvetljenje, probacu..

Ja uvek koristim automatsko osvetljenje, do sada na svim pixelima je radilo odlicno
Koristio GPS do Avale i do tamo radilo sve super, al u povratku je bio bas los signal mreze kod tornja gore, recimo nije mogao da nadje rutu kad sam isao na "home" adresu, tek kad sam ukucao ime ulice onda je proradilo.. (Gmaps su u pitanju).
Skini i offline mape u gmaps

Automtasko osvetljenje ima high brightness mode, tako da je preporucljivo da ga stalno drzis. Sve u svemu vremenom i uci koliko i kako da podesava osvetljenje u zavinstosti od okruzenja.
Dobrodosao u sektu :)

Ma di je Google sekta ,po toj logici svi, sem Apple-a (koji su, btw, jedna jedina, jednorodna, nerazdvojiva ,istinska sekta ), su u sekti :alien: 😁

Ne znam. Znam samo da mi se manje greje na 4g. Sada da li je zbog hladnijeg vremena ili servisa, stvarno ne znam :)
Što se tiče baterije, nju ne mogu ni da testiram jer stalno stavljam mob na spori punjač kada u toku dana radim, tako da je stalno negde baterija u opsegu od 40% do 90% .. u prevodu već dugo vremena ne pratim koliko sot se dobija na dan :)

Ne znam. Znam samo da mi se manje greje na 4g. Sada da li je zbog hladnijeg vremena ili servisa, stvarno ne znam :)
Što se tiče baterije, nju ne mogu ni da testiram jer stalno stavljam mob na spori punjač kada u toku dana radim, tako da je stalno negde baterija u opsegu od 40% do 90% .. u prevodu već dugo vremena ne pratim koliko sot se dobija na dan :)
što se tiče grejanja na p6/6 pro/6a seriji, u 90% slučajeva (ako ne i više) problem rešava promena tipa mreže u 3g/4g i isključivanje "mobile data always active" opcije u opcijama za developere..

Jel postoji neka fora (rutina) da prepozna kad se puni na wireless chargeru i kad se puni na regularnom punjacu, da mi ne pali adaptive charging na wireless punjacu.. Cool mi je ovaj adaptive da uspori ako ubodem kabl preko noci, ali bi na wireless voleo da sve vreme ide full speed, koji je ionako spor (5w).

Zar adaptive charging ne reguliše i žično i bežično punjenje? Nisam proveravao, ali bi trebalo da je tako.

Pod battery - adaptive preferences

edit: Ups, sorry, nisam najbolje razumeo. Tebi treba neka automatika...

Hm, vidi, sada nešto gledam, adaptivno punjenje, da bi radilo, alarm mora biti postavljen i aktivan. Spram alarma se određuje i period punjenja.

Po ovome, kada nema alarma - nema ni adaptivnog punjenja.

Kada ima definisan i aktivan alarm - punjenje će biti adaptivno.

Možda nešto u tom smeru da gledaš...

Prilozi

• Screenshot_20220926-214957.png
    Screenshot_20220926-214957.png
    234.5 KB · Pregleda: 26
Poslednja izmena:
Ljudi da li moze neko da mi potvrdi da koristi nesmetano dual SIM (obe kartice A1 mreža)?

Jedna od stvari koja me jako nervira i koju prosto ne mogu da verujem da su tako odradili je da kada uđete u task manager tj aktivne aplikacije, da bi došli do CLEAR ALL - morate da skrolate skroz levo.

***, kome je to na mozak palo?!

zasto bi radio clear all?

Nazad
Vrh Dno