Šta je novo?

iPhone 14

Apple trosi brdo para da istrazi koliko minimalno treba da doda opcija i napretka a da se telefon proda😉
Ja iskreno cekam mesecnu pretplatu za AOD na iphone 13 😁
Ima tu jos dosta sta mogu dofaju godinama:
-in screen ultrasonic fingerprint
-brze punjenje baterije
-type c
-DIZAJN te godine hardware ne moraju ni menjaju 😁
-curved screen ( vec mi kroz glave idu ideje kako ce to da nazovu)
.... Ne mogu docekam iphone 20.

Poslednja izmena:
Apple trosi brdo para da istrazi koliko minimalno treba da doda opcija i napretka a da se telefon proda😉
Ja iskreno cekam mesecnu pretplatu za AOD na iphone 13 😁
Nadam se da njihovi kupci imaju dostojanstva da im kažu ne kad preteraju. Isto mislim i za BMW ako se ikada bude desilo da se te nerazumne pretplate uvedu.

Zamislite kakav će hajp da bude kad apple izbaci savitljivi telefon. Ako se to ikada desi.

Kupci bas pokazuju dostojanstvo. Vidis kako su ih kaznili kad su izbacili punjac koji ih realno kosta 3$ iz telefona od kilo ipo $. Niko nije hteo da ga kupi :D
Mislim da niko od tih velikih vendora ne zna bolje koliko je prosecan kupac bilde za tehniku a i generalno.

Potez za punjac je bas ******ski. Ono sto je smesno je sto se najveci kompetitor prvo sprdao a onda i sam izbacio punjac i niko nista nije rekao. Oba proizvodjaca su se ubili od prodaje. Mi smo negodovali na forumu ali to je minoran procenat.

Transport je poskupeo haos, a 50% je smanjena prosecna zapremina kutije telefona nebitno od kog vrndora od kad nemaju u pakovanju slusalice i punjace.

Negodujemo i svi kupujemo. Ovce su za sisanje. Sto je najgore skoro svi koje znam su ipak kupili punjac.

Mislim da je tu ipak Sony obrnuo igricu, pošto novi Xperia 5 IV dolazi i bez kabla, dakle samo telefon. Mislim da su oni prvi koji su to sad zapravo i uradili, a sprdali smo se skoro kako će Apple to prvi da uradi, pa onda samo telefon u kesi bez kutije....

"Takođe, ova nezvanična lista specifikacija najnovije iPhone 14 serije telefona, potvrđuje da će iPhone 14 imati bateriju kapaciteta 3.279 mAh, iPhone 14 Plus/Max 4.325 mAh, iPhone 14 Pro će imati 3.200 mAh, a model sa maksimalnom potrošnjom ima bateriju od 4.323 mAh." Bar su malo mogli da povecaju bateriju, kada je vec 14PM deblji, a oni je jos smanjili😅

Šta da pričamo o napretku kad nisu uspeli da me ubede da pređem na novi model od 11 do 14 serije, a možda neće ni sad. Više sam sebe ubeđujem da mi treba novi fon nego sto ću dobiti nešto bolje. Dosada čista :)

11PM sljaka i dalje dobro, meni je 60Hz malo, zato sam presao na 13PM. Kako sada stvari stoje, ceka se ili S23 Ultra ili 15PM.

Šta da pričamo o napretku kad nisu uspeli da me ubede da pređem na novi model od 11 do 14 serije, a možda neće ni sad. Više sam sebe ubeđujem da mi treba novi fon nego sto ću dobiti nešto bolje. Dosada čista :)
Kako radi sad? Kako se baterija drži?

Nadam se da njihovi kupci imaju dostojanstva da im kažu ne kad preteraju. Isto mislim i za BMW ako se ikada bude desilo da se te nerazumne pretplate uvedu.
Ali BMW je već uveo neke nerazumne pretplate tako da je to budućnost, bunili se mi ili ne.
Automatska duga svetla i prilagodljivi tempomat na nekim modelima se već plaćaju mesečno a za grejanje sedišta je potrebno izdvojiti 18 evra, dok je grejanje volana 10 evra mesečno.
Apple je sledeći.

Apple je već do guše u pretplatama mnogo pre BMWa - plaćaš pretplatu za iCloud storage, Apple Music, TV+, Fitness+, Apple News i plus što u USu i drugim zemljama imaš AppleCare na pretplatu, plus Upgrade Program gde praktično rentaš iPhone i ostale uređaje za par desetina $ mesečno i imaš opciju da svake godine uzmeš novi model i kako im Services kategorija generiše sve više keša (ljudi sve ređe kupuju nove modele telefona već godinama unazad) potpuno je očekivano da će pretplate biti sve zastupljenije svuda.

Jedino što mnogo tih servisa još uvek nije dostupno kod nas i relativno mali broj ljudi se cima sa US nalozima pa još uvek ne postoji "svest" o količini stvari na koje možeš da se pretplatiš kod Apple-a. Biće jednog dana

Kako radi sad? Kako se baterija drži?
Kao kad sam ga kupio. Baterija je izgubila 15 ak % kapaciteta, a tako i piše. Mada ja nekad mi se čini da je izgubila i manje. Uglavnom nemam neke razlike u korišćenju sad i pre 3 godine.
E da, izgrebala mi se prednja kamera pa nekad zna da bude mutna, mada realno nikad nije ni bila nešto posebno.

Ali BMW je već uveo neke nerazumne pretplate tako da je to budućnost, bunili se mi ili ne.
Automatska duga svetla i prilagodljivi tempomat na nekim modelima se već plaćaju mesečno a za grejanje sedišta je potrebno izdvojiti 18 evra, dok je grejanje volana 10 evra mesečno.
Apple je sledeći.
Pazi sad, daleko od toga da podrzavam sve, ali maaaaloo i ima smisla, kad kupujes automobil po katalogu i dodas opciju grejanja volana ona nije ispod 350 € verovatno, ti realno 4 meseca godisnje ces osetiti eventualno potrebu da koristis ovu opciju, 40 € godisnje, nek auto bude kod tebe 5,6,7 godina, do izlaska sledece generacije istog modela i ti si ustedeo

Al kad prodas😂

Pa kad prodas nek onaj dalje placa, vozi sa rukavicama, sta god....

Pazi sad, daleko od toga da podrzavam sve, ali maaaaloo i ima smisla, kad kupujes automobil po katalogu i dodas opciju grejanja volana ona nije ispod 350 € verovatno, ti realno 4 meseca godisnje ces osetiti eventualno potrebu da koristis ovu opciju, 40 € godisnje, nek auto bude kod tebe 5,6,7 godina, do izlaska sledece generacije istog modela i ti si ustedeo
Priznaj druže da radiš za BMW!

Apple je već do guše u pretplatama mnogo pre BMWa - plaćaš pretplatu za iCloud storage, Apple Music, TV+, Fitness+, Apple News i plus što u USu i drugim zemljama imaš AppleCare na pretplatu, plus Upgrade Program gde praktično rentaš iPhone i ostale uređaje za par desetina $ mesečno i imaš opciju da svake godine uzmeš novi model i kako im Services kategorija generiše sve više keša (ljudi sve ređe kupuju nove modele telefona već godinama unazad) potpuno je očekivano da će pretplate biti sve zastupljenije svuda.

Jedino što mnogo tih servisa još uvek nije dostupno kod nas i relativno mali broj ljudi se cima sa US nalozima pa još uvek ne postoji "svest" o količini stvari na koje možeš da se pretplatiš kod Apple-a. Biće jednog dana
Kljucna rec - 'mozes' da se preplatis.

Ne znaci da nuzno moras.
Ja sam ubacio 5 drugara/poznanika u iCloud+ 2TB, svako se ucipio, godinu dve cemo fiksno po slotu da naplacujem, a posle po utrosku (neki trose 30-40GB, neki 200GB..), tj. koliko ko trosi spacea, a iskreno mislim da ce vec naredne godine da napravi Apple neki 5TB tier i da malo digne cenu svim paketima.
Opet, isplati se, izadje tipa 200din mesecno po coveku kad se ovako podeli.

Ne vidim kako se razlikuje od BMWa - niko te ne bije po ušima da se pretplatiš na bilo šta od njih. Zapravo, niko te ne tera da kupuješ njihove automobile, baš kao što ne moraš ni da kupiš bilo šta od Apple - a. Jedino što je malo teže deliti pretplatu za ugrejane volane, tu se slažem.

Glasajte novčanicima dok ne bude prekasno.

Nigde nije rekao da se razlikuje. U oba slucaja niko nikoga ne bije po usima da nesto kupi ili se pretplati.

Poenta je u monopolu nit je jedan cloud storage integrisan u ios kao icloud nit iko drugi legalno moze aktivira opcije u BMW. Vezan si lancem.

Neki izvori navode da ce obican 14 biti 50$ jeftiniji od 13, videcemo sutra.

Gora situacija je kod bmw. Ti si već kupio i sedišta i grejače, sipaš svoje gorivo i oni nemaju ništa sa time.
Kod klauda i ostalih online servisa konstantno ti serveri moraju da se održavaju, troše struju, kvare se...

Sad sam proverio, u mts 13 običan košta 894 evra.

Neki izvori navode da ce obican 14 biti 50$ jeftiniji od 13, videcemo sutra.
Problem je to sto je dolar ojacao za oko 20% u odnosu na eur, tako da eventualno pojeftinjenje mi u Evropi necemo osetiti, verovatno naprotiv. Zimus je na KP 13 isao i za 705e, mislim da nema sanse da ce se to ponoviti sa 14, zbog pada evra.
Nadam se da ce veceras objaviti cene i u evrima, a ne samo u dolarima, bas me zanima...

Objavice sigurno, pa i na EU sajtovima Apple-a je najavljen event itd.
Mnogo veci problem je recimo 13 PM 256GB koji je i pri izlasku ako se ne varam kostao 1,199$ a u Evropi 1,370 € i to dok je $ bio dosta slabiji, sad ce tek haos da bude....
A ja se o5 licno nadam da ce da bude kao sa Foldom4 sto nije realno, ali ajde da vidimo....

Nazad
Vrh Dno