Šta je novo?

Huawei P50 serija

Da nov neotvorena kutija. Doduše bez garancije
Nemoj, ja sam uzeo sa garancijom i 2x ga saljem na servis vec.
Trenutni SoT na P50 Pro je 4-5h, i to 80% je ova kraća varijanta. Tako da bi SoT od 7h bio zaista sjajan.
Međutim, upitan je malo kako taj SoT (baterija), tako i pregrevanje, sa SD 8 Gen 1 čipsetom. Sigurno da će biti nijansu bolje jer je TSMC, ali nisam optimista. Videćemo svakako kada se pojave prve objektivne recenzije tokom jeseni...

Na žalost, teško da ću biti u prilici da menjam P50 Pro pre druge polovine naredne godine. Kažem na žalost, jer kada stavim na vagu kvalitet kamera koje su odlične, i sa druge strane kratko trajanje baterije i pregrevanje pri normalnom daily korišćenju, jasno je da preovladava razočarenje.
I ja sam primetio da se sad u ovim toplijim danima malo pozadi greje, baterija mi traje dosta dugo ali imam problem sa wifi konekcijom. Moj P50 pro ne moze da se nakaci na ruter koji ima sifru i kada se ukuca prava sifra, on jednostavno izbacuje da je netacna. Po meni, kako sam imao prilike da vidim, ima dosta bagova koji kakvih i savetujem svima Vama koji uzimate P50 pro, nemoj te bez garancije. Ovo je drugi put da ga saljem na servis i jos uvek cekam. Prvi put su rekli da je sve uredu pa sam morao gospodi iz Huawei centra da snimam video kako nije uredu. Kamere su perfect al svaki P50 pro kako imam prilike da citam i vidim, ima neke bagove nazalost...

Ma da, krajnje neozbiljno zaista, u odnosu na hvalospeve kakve je Peca benchmark pričao i (bar mene) prevario. Pa neka me slobodno banuju. Govoreno je kako je hlađenje odlično, super rešeno, ali to jednostavno nije istina.

Elem, ja nemam taj problem sa WiFi konekcijom. Po tom pitanju je sve OK, 4G i WiFi signal dobri i stabilni, za sada (od aprila). Da li si probao da vidiš ima li razlike ako je telefon blizu ili daleko od rutera? Da obrišeš sistemski keš, ili čak da resetuješ telefon? Čudi me da ništa od navedenog ne daje rezultate...

Ma da, krajnje neozbiljno zaista, u odnosu na hvalospeve kakve je Peca benchmark pričao i (bar mene) prevario. Pa neka me slobodno banuju. Govoreno je kako je hlađenje odlično, super rešeno, ali to jednostavno nije istina.

Elem, ja nemam taj problem sa WiFi konekcijom. Po tom pitanju je sve OK, 4G i WiFi signal dobri i stabilni, za sada (od aprila). Da li si probao da vidiš ima li razlike ako je telefon blizu ili daleko od rutera? Da obrišeš sistemski keš, ili čak da resetuješ telefon? Čudi me da ništa od navedenog ne daje rezultate...
Jeste i ja sam pao na Pecin hvalospev o hladjenju, al ajde, ko me *b*e kad nisam to uzivo testirao. Testirao sam ga paralelno sa P40 pro, i P20 lite, u blizini rutera i samo on ima problem, i zbog toga sam zaista ogorcen. Javljaju mi se ljudi sa raznih strana sveta, jer sam pisao na stranim Huawei forumima i na kraju zapretio tuzbom. Ja nemam problem sa baterijom dok sam citao da pojedinci imaju, al eto, meni je problem wifi. Resetovao sam telefon 2-3 puta, i 2-3 fabricki i sad sumnjam vec da je problem u softveru, mislim da moze da bude problem i hardwer. Jako sam bio zadovoljan sa lite verzijom, sestra sa P40 pro al ovaj flegsip koji je njihov top model, zaista nije na zavidnom nivou. Bar zbog tih gresaka... Ako isprave to, drugu cu pricu da pricam, do tada, u opciji imam i tuzbu.

Samo da se ponovo oglasim. Dobio sam nov uredjaj, jer u servisu nisu mogli da otklone kvar. Medjutim, i na ovom novom P50 pro, postoji problem, da kada se nakaci na stariji neki ruter, internet preko wifi-ja, malo štuca. Što se tiče grejanja, izvinjavam se Peci, gde sam ga citirao u prethodnom postu, jer ovaj novi uređaj se ne greje toliko. Molim sve koje imaju P50 pro, da testiraju njihove uređje tako što će se kačiti na više rutera i meriti brzinu. Bio bih Vam zahvalan, jer želim da znam da li još postoji uređaja na kojima se manifestuje taj proble. Za sada je kod mene ovako, ali videćemo...

Evo me u zemlji gde mogu da kupim P50 obični, sad ga video upravo, videcu da li uzeti ali je velicine kao i Pro i top je kvalitet 😁
I da, 550 e he

Pozdrav ljudi,

Imam Huawei P50 PRO . Zanima me da li postoji u Srbiji neki nacin NFC Pay placanja? Pre sam koristio P30 Pro i za to sam imao aplikaciju preko google normalno,ali nazalost sada to ne radi na HMS sistemu.

Unapred hvala i veliki pozdrav!

Pozdrav ljudi,

Imam Huawei P50 PRO . Zanima me da li postoji u Srbiji neki nacin NFC Pay placanja? Pre sam koristio P30 Pro i za to sam imao aplikaciju preko google normalno,ali nazalost sada to ne radi na HMS sistemu.

Unapred hvala i veliki pozdrav!
Postoji ali zavisi od banke da li podržava to. Ja imam račune u poštanskoj i u raifaizen banci, poštanska ne podržava to dok raifaizen može preko njihove raipay aplikacije.

Zar Harmony nije android?

Možda nisam dobro napisao, ne uzima mi se nešto P50 sa HarmonyOS, vec onim koji je u Evropi, EMUI ili kako već. Pa jel se to moze zameniti ili ne?

EMUI je Huawei skin koji je podjednako prisutan kako u Android softveru, tako i u Harmony OS. Razlika je samo u tome što je isti zasnovan na Androidu, ali u suštini pokreće Android aplikacije koje su dostupne u AppGallery.

Pa je l' može onda da se 'obrise' taj Harmony i stavi običan Android /EMUI sta vec?

Bio u Huawei shopu danas opet i tamo ista cena za P50Pro - 800€

A malo sam uporedjivao sa P50, i iskreno P50Pro je mozda veći za 3mm,znaci skoro iste dimenzije su.

Ali što sam primetio je da je ekran na Pro modelu dosta lepši tj boje su mnogo lepše nekako

A baterija kanal da veći biti ne može...

Ne verujem, isti je procesor.

Baterija je na P50 Pro loša, da još jednom ponovim. Današnji flagship telefoni svakako ne mogu da se pohvale sjajnim baterijama, jer je veličina iste jednaka modelima iz midrange segmenta, a procesori su veći potrošači. Međutim, S22 Ultra ima oko 6h SoT, a P50 Pro oko 4.5h, što je itekako primetna razlika.

Ono što je možda još veći problem je to grejanje. Ovog puta da izađem sa konkretnim brojkama. Temperatura baterije posle 15min običnog korišćenja (surf, društvene mreže) se lagano popne na 37-38°C i vi tada osetite da je telefon topao. U ekstremnijim situacijama, sobni uslovi (bez direktnog Sunca), bez gejminga, ponovo društvene mreže, dopisivanje Viber/Telegram, umela je da se popne na 42°C. I to nije jednom, nego više desetina puta. Naravno tada kreće primetan throttling. Imajte na umu da je temperatura CPU veća za 2-3°C od baterije.

Nije dobro...jako me je razočarao telefon. Džabe što ima zaista fantastične kamere. Da mogu, rado bih ga promenio. Kamere jesu fantazija, ali nije telefon = kamera.

Ja sam toliko blizu da ga uzmem, i onda ovde uvek pročitam ovako nešto i uvek me pokoleba 😂 a moram menjati telefon a ne znam koji da uzmem a da im top kameru....
Ajfon mi se ne svidja definitivno zbog notcha i kao cigla je ceo

Ja sam toliko blizu da ga uzmem, i onda ovde uvek pročitam ovako nešto i uvek me pokoleba 😂 a moram menjati telefon a ne znam koji da uzmem a da im top kameru....
Ajfon mi se ne svidja definitivno zbog notcha i kao cigla je ceo
Brate uzmi P50 PRO bez razmisljanja. Neces nigde naci bolju kameru na mobilnom telefonu sigurno. Imao sam slican problem,ali sam reklamirao telefon i uvazili su mi. Ovo sve sto pisu gore,jedino ako im se zalomio neki los kao i meni prvi taj. Ovaj radi kao zmaj i baterija je odlicna! Jedino bi voleo kad bi Huawei pustio Huawei Pay ili Curve aplikaciju za placanje preko mobilnog telefona u Srbiji.

@NenadPFC druže, baš si ovako od poverenja, napisao si 6 poruka na forumu, od toga možda 2 za Huawei P50 Pro.

Zašto bi bilo ko izmišljao probleme? Uzeo sam P50 Pro jer mi se telefon sviđao po spceifikacijama i recenzijama, i nemam razloga da budem "neopravdani hejter".
Slažem se da je kamera zaista fenomenalna, što sam više puta ovde istakao. Nisu to više razlike kao ranije, sada mnogi flagship telefoni u većini situacija prave dosta dobre fotke, do razlike dolazi u onim ekstremnim uslovima. Međutim, grejanje je evidentno, kao i baterija.

Btw, nemam ništa protiv tebe, naravno. Napiši nam ovde kako si ti prošao sa telefonom, na šta si se žalio, gde si kupio telefon? Da i mi ostali sa problemima znamo, rado ću da se javim za garanciju, ako su ti je zaista uvažili. Ne bih da mi telefon stoji na servisu za džabe 15 dana, jer rezervni adekvatan baš i nemam...

Brate uzmi P50 PRO bez razmisljanja. Neces nigde naci bolju kameru na mobilnom telefonu sigurno. Imao sam slican problem,ali sam reklamirao telefon i uvazili su mi. Ovo sve sto pisu gore,jedino ako im se zalomio neki los kao i meni prvi taj. Ovaj radi kao zmaj i baterija je odlicna! Jedino bi voleo kad bi Huawei pustio Huawei Pay ili Curve aplikaciju za placanje preko mobilnog telefona u Srbiji.
Ista prica. Kupio sam nov P50 pro. Jako mi se grejao i wifi nije radio. Bio sam razocaran i poslao na reklamaciju. Uvazili su reklamaciju i dobio sam drugi, koji se za sada ne greje i radi wifi. Jednostavno sam primetio da postoji losa serija P50 pro.
@NenadPFC druže, baš si ovako od poverenja, napisao si 6 poruka na forumu, od toga možda 2 za Huawei P50 Pro.

Zašto bi bilo ko izmišljao probleme? Uzeo sam P50 Pro jer mi se telefon sviđao po spceifikacijama i recenzijama, i nemam razloga da budem "neopravdani hejter".
Slažem se da je kamera zaista fenomenalna, što sam više puta ovde istakao. Nisu to više razlike kao ranije, sada mnogi flagship telefoni u većini situacija prave dosta dobre fotke, do razlike dolazi u onim ekstremnim uslovima. Međutim, grejanje je evidentno, kao i baterija.

Btw, nemam ništa protiv tebe, naravno. Napiši nam ovde kako si ti prošao sa telefonom, na šta si se žalio, gde si kupio telefon? Da i mi ostali sa problemima znamo, rado ću da se javim za garanciju, ako su ti je zaista uvažili. Ne bih da mi telefon stoji na servisu za džabe 15 dana, jer rezervni adekvatan baš i nemam...
Izvini, ali ti sudis po broju posta na forumu? Nemoj tako, molim te lepo...

Nemoj da se nadjes uvredjen, ja ovaj forum slabije pratim, uodnosu na kanal koji se nalazi na youtubu. Ali zato huawei forume kod nas i u svetu sam itekako ispratio itekako se pozalio. Imao sam vrlo gadnu situaciju sa P50 pro od samoga pocetka, i zaista sam se u dubio u problem. Pri tome, nisam neko ko se ne razume u telefone, znam sta mogu koji telefoni i sta da se ocekuje. Napisao sam recenziju jednu nakon koriscenja posle par dana, pa mozete pogledati: https://consumer.huawei.com/rs/community/details/topicId_59063/
Znam da si ogorcen sa nekim problemima koji su se kod tebe javili, al ne mozes da sudis neciju izjavu i utiske samo zato sto se pridruzio forumu. Ako imas problem sa telefon, kao sto sam ja imao, zovi podrsku i zali se na ovlascenom forumu. Budi uporan, jer meni se isplatilo. Pisi kod njih recenzije svojih problema, apeluj za pomoc, pa ces dobiti odgovor. Ja sam mesec dana se borio da im dokazem koji problem imam sa prvim uredjajem, manje vise slicni problemi kao i kod tebe. Bio sam rozacaran najvise na svetu. Ali isplatilo se i dobio sam nov uredjaj koji radi onako kako sam zamisljao...

Poslednja izmena:
@dulic993 , ja nisam imao nikakve loše namere. Nenad nije predstavio detaljno (ili čak ni sažeto) svoju problematiku sa kojom se susretao, dok ti jesi. To nije za poređenje. Voleo bih da Nenad sa nama podeli svoje iskustvo, kako je prošla reklamacija, i kakav je uopšte problem imao. Ništa više...

Za tvoje postove znam, naravno, tu su, svega par stranica unazad. Lepo je što si sa nama podelio svoje iskustvo. Ako pronađem iole adekvatan zamenski telefon, da mogu da istrpim te 2-3 sedmice servisiranja, verovatno ću i ja poslati na reklamaciju. Očekuj od mene PP ovih dana :) Hvala!

Bonus pitanje: Da li na novom uređaju, koji se manje greje, možda duže traje baterija?

Znači ništa od bolje baterije posto ne odgovara niko 😂

Znači ništa od bolje baterije posto ne odgovara niko 😂
Pa rekao si da ti je bitno da ima top kameru tako da ovaj Huawei je savršen.
Mene bi lično bila blamčina da dam tolike pare za fon koji jedva izgura 4 i po sata SoT ali kamere mu jesu vrh. Sve zavisi šta hoćeš.
Elem niko ti ne odgovara jer smo manje više sve apsolvirali, pogotovo @Jocko koji se čovek iscimao sa svojim primerkom.
Prosto rečeno baterija blagi užas i potpisujem da niko neće moći sa ovim modelom ako je pre toga imao fon sa 7-9h SoT. Potpisujem.
A za kamere ponoviću opet- savršene.

Да ли неко има проблем са отиском прста? У ретким ситуацијама успе да очита из првог покушаја, а неретко не успе ни из једног, па морам да откључавам шифром.

Да ли неко има проблем са отиском прста? У ретким ситуацијама успе да очита из првог покушаја, а неретко не успе ни из једног, па морам да откључавам шифром.
Tu sam. Ista situacija kod mene. Mislim stalno da nije do ekrana posto moze da bude uprljan. Ako samo malo navlazim prst, nema nista od otiska. Izgleda da im je i to boljka...

Vrh Dno