Šta je novo?

Samsung Z Fold 4/Flip 4

Ako bude problema ide na oglase. Stvarno nisam znao šta drugo da kupim iz android sveta manjih dimenzija.

Xiaomi 12X si mogao da kupiš. Bila bi ti mirna glava. Al vrv miui je problem? Ili zenfone 9.

Xiaomi ne mogu stvarno, miui mi ne odgovara, a zenfone 9 je preskup, oko 100k izadje 128gb varijanta. Preko yettela sam s22 256gb dobio za 80k na 24 rate. A i OneUI mi je najbolji android skin koji postoji.

Prevelika cena po meni. Evo gledam sada, 220.000 rsd cena, za presipanje iz šupljeg u prazno od prošle godine. Stvarno nemaju više šta da prave i ova minorna unapređenja su smešna za cenu koju proizvođači nude. Da se razumemo, ne tera mene pa ni nas niko da kupujemo top end modele i flagship-ove, ali brate ovo je sumanuto. Očekujem ovu cenu i za S23 seriju, da bude iz godine u godinu sve gore.

Xiaomi ne mogu stvarno, miui mi ne odgovara, a zenfone 9 je preskup, oko 100k izadje 128gb varijanta. Preko yettela sam s22 256gb dobio za 80k na 24 rate. A i OneUI mi je najbolji android skin koji postoji.
Opušteno, znaš da te čeka prejaki s21 sa snapom 🤣😇 ...nećeš morati ni da doplatiš ništa 😁🤗

Baterija se u*erava po ostalim telefonima ovih dimenzija i performansi.

Prilozi

• Screenshot_20220827_171624_Device care.jpg
    Screenshot_20220827_171624_Device care.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 101
Ako je ovo Flip, onda je odlican rezultat. Da li si igrao neku igricu mozda, kako se pokazao tada ako jesi?

Ne igram igre na telefonima. Baš je optimizovan cpu bruka totalno neočekivano.

Uspeli su da srede ono što je bilo loše. Lepo ovo izgleda, nema šta. Sada bi trebalo da nastave istim putem za svaku sledeću iteraciju chip-ova.

Na kraju dana 21% baterije stiže s21+ koji je supruga preuzela kaže što si meni dao ovo a taj mali ista ili bolja baterija🤣
Još da prebacim performance profile na light kapiram da bih došao do 9č sot laganini.

Prilozi

• Screenshot_20220828_011621_Device care.jpg
    Screenshot_20220828_011621_Device care.jpg
    59.3 KB · Pregleda: 77
Xiaomi je sa Mix Fold 2 pokazao Samsungu kako se rade neke stvari...najtanji i najlaksi fold, osim flipa...ne vidi se toliko sarka na sred ekrana, prednji ekran je normalnih dimenzija i mnogo lepse izgleda, kada se zatvori, nema otvora izmedju, lepsi dizajn, koliko sam video, baterija traje lepo, kamere su takodje dobre...2 mane su miui(mada nekome to nije mana) i sto telefon ne moze da ostane u nekom polozaju izmedju otvorenog i zatvorenog,...ali je dosta i jeftinini...nadam se da nece biti u prodaji samo u kini, vec da ce ga prodavati i u ostalim zemljama. :)

Prednji ekran normalnih dimenzija je totalni pointless po meni (ok ko ima sapu ogromnu pa i da razumem). Fold 3 sam koristio par meseci, spoljni ekran je odlican za svoju namenu (koristiti telefon lagodno jednom rukom za osnovne stvari; poziv, odgovoriti na neku poruku hitno ako treba, upaliti muziku i sl). Posto su savitljivi telefoni nesto deblji od obicnih, shodno tome sirina mora biti nesto manja da bi se omogucio komotan rad jednom rukom. Sa foldom 4 je sigurno sve jos bolje posto je ekran gotovo 3mm siri u odnosu na fold 3 (koji je, opet kazem, meni tako super odgovarao). Za sve ostalo tu je unutrasnji super - hiper ekran koji je uzivanje koristiti i koji ustvari i opravdava namenu zbog koje je telefon kupljen (cast fenserima koji samo vole da imaju budzu na stolu).

Xiaomi je sa Mix Fold 2 pokazao Samsungu kako se rade neke stvari...najtanji i najlaksi fold, osim flipa...ne vidi se toliko sarka na sred ekrana, prednji ekran je normalnih dimenzija i mnogo lepse izgleda, kada se zatvori, nema otvora izmedju, lepsi dizajn, koliko sam video, baterija traje lepo, kamere su takodje dobre...2 mane su miui(mada nekome to nije mana) i sto telefon ne moze da ostane u nekom polozaju izmedju otvorenog i zatvorenog,...ali je dosta i jeftinini...nadam se da nece biti u prodaji samo u kini, vec da ce ga prodavati i u ostalim zemljama. :)

Ma kakav Žao-mi fold, ni ovako preko ekrana ga ne bih uzeo a kamoli uzivo. Nisu oni jos na tom nivou i puni su bagova generalno, ima razlog zasto su jeftiniji. Onaj Mi 11 Ultra toliko izvikan bio a ne vredi onih para.

Prednji ekran normalnih dimenzija je totalni pointless po meni (ok ko ima sapu ogromnu pa i da razumem). Fold 3 sam koristio par meseci, spoljni ekran je odlican za svoju namenu (koristiti telefon lagodno jednom rukom za osnovne stvari; poziv, odgovoriti na neku poruku hitno ako treba, upaliti muziku i sl). Posto su savitljivi telefoni nesto deblji od obicnih, shodno tome sirina mora biti nesto manja da bi se omogucio komotan rad jednom rukom. Sa foldom 4 je sigurno sve jos bolje posto je ekran gotovo 3mm siri u odnosu na fold 3 (koji je, opet kazem, meni tako super odgovarao). Za sve ostalo tu je unutrasnji super - hiper ekran koji je uzivanje koristiti i koji ustvari i opravdava namenu zbog koje je telefon kupljen (cast fenserima koji samo vole da imaju budzu na stolu).
Možda i najbolja karakteriatika Fold-a jeste taj manji ekran. Jako je komotan za korišćenje jednom rukom. Naravno Samsung mora u saradnji sa kreatorima poznatih app da poradi na optimizaciji tih app za nekarakteristične odnose stranica na oba ekrana na Fold uređajima.

I ako mi žestoko ide na živce ovaj momak koji radi recenzije i nikada nisam razumeo njegove potrebe da ovako torturiše uređaje, dao mi je hint za zamenu baterije. Nekako mi se čini da je sve tako krto i da servis može očas posla to da skrca, a oni su još usko specijalizovani, ili bi barem trebali da budu da stvari urade kako treba. Ko zna kako bi bateriju sredili prodavci toalet papir garancije za Fold4.

Možda i najbolja karakteriatika Fold-a jeste taj manji ekran. Jako je komotan za korišćenje jednom rukom. Naravno Samsung mora u saradnji sa kreatorima poznatih app da poradi na optimizaciji tih app za nekarakteristične odnose stranica na oba ekrana na Fold uređajima.
Gledao večeras fold 4 uživo u gigatronu, realno je odličan, jedino mini zamerka na nešto kockastiji dizajn pa se malo teže otvara u odnosu na fold 3 koji me extra služio 5 meseci

Auu odusevio sam se sa ovim, plus tanak, plus ne vidi se puno ona crta izmedju kad se otvori, plus kad je zatvoren oba dela stoje u ravni sto kod samsunga nije slucaj i deluje krivo kad je zatvoren.
Jel ima negde kod nas da se uzme i koja je cena?

Mene ovo čudi:

Gledao večeras fold 4 uživo u gigatronu, realno je odličan, jedino mini zamerka na nešto kockastiji dizajn pa se malo teže otvara u odnosu na fold 3 koji me extra služio 5 meseci
Lep Fold 4, jeste malo kockastiji, ali mi je zbog toga i vizuelno lepši. Ima tu Samsung još da radi da poboljša Fold koncpet, ali me iskreno raduje što je to budućnost smartphone-a. Koliko je Note bio malo čudan ljudima kada se pojavio, pa je posle postao sinonim za veliki futuristički telefon i na neki način klasa za sebe, verujem da će i Fold to postati.

Onda će S serija da im postane rollable format. Fold4 mi je uži izbor za uzeti u narednih mesec dana.

@vojkan85, verovatno za nekoliko godina, ali Fold je ono što treba da nasledi Note. Meni je koncept folda jako interesantan, ali još uvek to nije na nivou S Ultra serije, pre svega po kameri, a i nema ni S-pen u telu telefona. Takođe, mora još da se radi na izdržljivosti tog unutrašnjeg ekrana, a i aplikacije moraju da budu više optimizovane za ekrane Fold-a.

Sad uzeo u Nemačkoj po oglasima da pogledam kako se kreću fold 4; novi već od 999-1200e koliko voliš po oglasima 🙄 ...kod nas će potrajati još malo dok dođe ispod 1k

@Proday, to je odlična cena. Kod nas je najniže 850 i to za Fold 3. Teško da će Fold 4 na oglasima biti ispod 1200 evra pre naredne godine.

Nazad
Vrh Dno