Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Pozdrav ljudi, imam veliki problem sa Elementum-om u Kodi-ju, svaki film/serija koje se puste vrlo brzo crash-uju. Pre sam koristio elementum bez problema ali sad ništa ne može da se gleda, molim za pomoć? Koristim EoN android box.
Kupi Real Debrid i neces imati problema 😂

Mucim se vec par dan i nikako da skontam sta radim pogresno, pa reko da pitam ovde, mozda neko zna resenje. Naime situacija je sledeca. Koristim sledecu kombinaciju:
Arctic Horizon skin + TMDB Helper + neki od addona sa podrskom za Real Debrid (Umbrella, Taz19, FEN, Ezra). Problem imam sa Traktom, jer mi nijedan addon ne vrsi sihronizaciju. Pustim film, gledam ga 10tak minuta, prekinem film regularno (stop dugme) i na Traktu se nista ne pojavljuje. TMDB Helper je povezan sa Traktom i normalno prepoznaje sve sto je gledano do jula (od tada nisam gledao nista). Ovi svi addoni su takodje normalno povezani sa Traktom sto mogu videti i u podesavanjima na Trakt sajtu. Zna li neko u cemu je problem i postoji li resenje za ovo?

Verovatno addoni imaju problema sa Trakt scrobblingom. Taj scrobbling je zadužen da prati live šta gledaš i da brzo nakon odgledanog se to zabeleži. Znam da addoni imaju problema sa tim, a čim se ništa ne radi po tom pitanju verovatno da developeri i ne znaju da nađu pravu trajno rešenje?

Ja recimo koristim oficijalni Trakt addon i on radi odlično, ali moraš da koristiš Kodijevu biblioteku. Samo preko biblioteke detektuje šta gledaš i beleži doduše sa manjim zakašnjenjem. Evo recimo sinoć pred spavanje sam odgledao film tek danas negde je zabeležio to što sam gledao. Nekada reaguje odmah nekada sporije zavisi i ne znam od čega zavisi? Na Kodiju sve urednu nabaci onaj stiker da je gledan film odmah nakon gledanja no obeležavanje u Traktu je potrajalio, mada navikao sam već i ne smeta mi. Bitno da zabeleži :)

Mucim se vec par dan i nikako da skontam sta radim pogresno, pa reko da pitam ovde, mozda neko zna resenje. Naime situacija je sledeca. Koristim sledecu kombinaciju:
Arctic Horizon skin + TMDB Helper + neki od addona sa podrskom za Real Debrid (Umbrella, Taz19, FEN, Ezra). Problem imam sa Traktom, jer mi nijedan addon ne vrsi sihronizaciju. Pustim film, gledam ga 10tak minuta, prekinem film regularno (stop dugme) i na Traktu se nista ne pojavljuje. TMDB Helper je povezan sa Traktom i normalno prepoznaje sve sto je gledano do jula (od tada nisam gledao nista). Ovi svi addoni su takodje normalno povezani sa Traktom sto mogu videti i u podesavanjima na Trakt sajtu. Zna li neko u cemu je problem i postoji li resenje za ovo?
Puštaš sadržaj direkt iz fen-a ili ideš preko tmdb helpera pa onda play with i izabereš koji će od tih da pusti? Meni preko tmdb helpera radi sinhronizacija. Nisam probao direkt iz fen-a i ostalih. Probaj i ponovnu autorizaciju.

imam jedno pitanje
imao sam kodi 18.9 na pc sa gren revolution , danas cim pokusam da ga pustim prijavljuje greske
mscvp 140 dll
vcruntime 140 dll
i daje kao obavestenje da ga deinstaliram i ponovo instal
juce mi komp odradio update sa H2O i ovo se veceras desilo
ima li neko neki savet
ps probo sam da ponovo instal neki od 18 kodi i uvek kad ocu da ga pokrenem daje ova obavestenja
hvala

Verovatno addoni imaju problema sa Trakt scrobblingom. Taj scrobbling je zadužen da prati live šta gledaš i da brzo nakon odgledanog se to zabeleži. Znam da addoni imaju problema sa tim, a čim se ništa ne radi po tom pitanju verovatno da developeri i ne znaju da nađu pravu trajno rešenje?

Ja recimo koristim oficijalni Trakt addon i on radi odlično, ali moraš da koristiš Kodijevu biblioteku. Samo preko biblioteke detektuje šta gledaš i beleži doduše sa manjim zakašnjenjem. Evo recimo sinoć pred spavanje sam odgledao film tek danas negde je zabeležio to što sam gledao. Nekada reaguje odmah nekada sporije zavisi i ne znam od čega zavisi? Na Kodiju sve urednu nabaci onaj stiker da je gledan film odmah nakon gledanja no obeležavanje u Traktu je potrajalio, mada navikao sam već i ne smeta mi. Bitno da zabeleži :)
Hm, nisam znao da belezi sa zakasnjenem. Jednom prilikom sam usao na Trakt sajt dok sam gledao neku seriju i secam se da je istog trenutka ta epizoda bila dodata u History tabu. Zato sam mislio da bi trebao odmah da zabelezi sta sam gledao. Kao primer, danas oko 3 sam odgledao sestu epizodu Halo serije i evo sad je skoro 11 i jos uvek to nije registrovao.
Puštaš sadržaj direkt iz fen-a ili ideš preko tmdb helpera pa onda play with i izabereš koji će od tih da pusti? Meni preko tmdb helpera radi sinhronizacija. Nisam probao direkt iz fen-a i ostalih. Probaj i ponovnu autorizaciju.
Probao sam na oba nacina i nijedan ne radi. Medjutim kao sto kaze kolega iznad, mozda ce sledeceg dana sihronizovati. Najbolja opcija bila bi da mi radi preko TMDB Helpera jer se Arctic Horizon najbolje slaze sa njim. Pored autorizovanj TMDB Helpera i FEN addona sa Traktom, da li si jos nesto podesavao?

Koji Artic Horizon skin? Zadnja verzija V2? Koristim ga. Ne verujem da je do skina problem. Kao i pomenute addone koje i ti koristis sem Ezre. I sve radi ok. Zanima me da li ti posle odgledane npr. cele jedne epizode neke serije belezi da je ta epizoda odgledana u traktu? Jer trakt samo belezi odgledane sadrzaje mislim da treba biti odgledano lupam sada 97-98% da bi to bilo zabelezeno u traktu. Trakt ne moze zabeleziti ako si ugasio sadrzaj posle 10 min. Tada u Kodi-ju ostaje samo zabelezeno tvoj progres "kruzic" da si zapoceo nesto sa gledanjem. Ako ti ne belezi nikakvu sinhronizaciju sa traktom obrisi cashe u svim addonima koje koristis i cashe samog kodi-ja ( KCleaner addonom) i ponovo pokreni Kodi.

Pogledaj da li ima update za tmdb helper. Meni je jutros bio na arctic horizon 2 pa sam ručno iz dependencies instalirao najnoviju verziju. Najlakše je iz autowidget ili widget na AH skin-u podesiš putanju preko tmdb helpera i uvek imaš podešavanje u slučaju da addon prsne.
Hm, nisam znao da belezi sa zakasnjenem. Jednom prilikom sam usao na Trakt sajt dok sam gledao neku seriju i secam se da je istog trenutka ta epizoda bila dodata u History tabu. Zato sam mislio da bi trebao odmah da zabelezi sta sam gledao. Kao primer, danas oko 3 sam odgledao sestu epizodu Halo serije i evo sad je skoro 11 i jos uvek to nije registrovao.

Probao sam na oba nacina i nijedan ne radi. Medjutim kao sto kaze kolega iznad, mozda ce sledeceg dana sihronizovati. Najbolja opcija bila bi da mi radi preko TMDB Helpera jer se Arctic Horizon najbolje slaze sa njim. Pored autorizovanj TMDB Helpera i FEN addona sa Traktom, da li si jos nesto podesavao?
Pogledaj da li ima update za tmdb helper. Meni je jutros bio na arctic horizon 2 pa sam ručno iz dependencies instalirao najnoviju verziju. Najlakše je iz autowidget ili widget na AH skin-u podesiš putanju preko tmdb helpera i uvek imaš podešavanje u slučaju da addon prsne.
Koji Artic Horizon skin? Zadnja verzija V2? Koristim ga. Ne verujem da je do skina problem. Kao i pomenute addone koje i ti koristis sem Ezre. I sve radi ok. Zanima me da li ti posle odgledane npr. cele jedne epizode neke serije belezi da je ta epizoda odgledana u traktu? Jer trakt samo belezi odgledane sadrzaje mislim da treba biti odgledano lupam sada 97-98% da bi to bilo zabelezeno u traktu. Trakt ne moze zabeleziti ako si ugasio sadrzaj posle 10 min. Tada u Kodi-ju ostaje samo zabelezeno tvoj progres "kruzic" da si zapoceo nesto sa gledanjem. Ako ti ne belezi nikakvu sinhronizaciju sa traktom obrisi cashe u svim addonima koje koristis i cashe samog kodi-ja ( KCleaner addonom) i ponovo pokreni Kodi.
I ovo može biti ali treba da se vidi u Watching u tom trenutku. Treba ja mislim 75% od filma da se odgleda da bi registrovao.

Koristim prvi Artic Horizon. Nisam gledao od jula nista, tako da cu ovih dana videti da odgledam nesto pa cu javiti rezultate. Nije mi samo jasno kako je onda sa Trakt-a svukao da sam odgledao 7% seste epizode Halo-a :D

I ovo može biti ali treba da se vidi u Watching u tom trenutku. Treba ja mislim 75% od filma da se odgleda da bi registrovao.
Obrisao sam kompletno Kodi kao i .kodi iz Home direktorijuma. Tako da je sve sveze podeseno. Ovih dana imam u planu da odgledam par filmova pa cu videti hoce li raditi kako treba.

Екипа... Тестирам нови уређај, па ако знате неке филмове са преко 150GB, а да их има у омиљеним нам RD адонима.
Да не би затрпавали темо, може на ПП. Хвала свима унапред.

Evo samo da javim da mi radi sihronizacija sa traktom. Prekljuce odgledao Top Gun, a juce odgledao Prey i redovno ih je dodao u listu gledanih filmova. Izgleda da je potrebno odgledati ceo film da bi "scrobbling" proradio. Cim sam zavrsio film, istog trenutka je bio i dodat u Trakt.

Imam jos jedno pitanje vezano za PVR i tv programe. Postoji li neki besplatni dodatak sa kojim bi mogao da gledam nase nacijonalne programe (rts, prva, pink itd.) i po mogucstvu Pink Western (to je jedino sto se gleda sa kablovske)? Ako ne, postoji li neka IPTV lista do 5-10e koja ima exyu kanale?

Bolje uzmi RD za to i dodaj liste kakav crni pink brate mili.

Prilozi

• 20220902_085624.jpg
    20220902_085624.jpg
    256.4 KB · Pregleda: 52
Ovo su "liked" liste. Ja imam više od 4 importovane sa mdblist, ali nisam vip😁. I rade.

Da li ima neki efikasan sistem za Sky sports ( sem oficijelne pretplate preko prijatelja u UK)

Bolje uzmi RD za to i dodaj liste kakav crni pink brate mili.
Aj ti to objasni mom caletu :ROFLMAO: On jos fiksni telefon koristi. Ja koristim RD ali nema onih bas starih filmova sto cale voli (crno bela boja). A sta ima za nase programe? (rst, prva itd.)

Da li ima neki efikasan sistem za Sky sports ( sem oficijelne pretplate preko prijatelja u UK)
Питање је за тему ИПТВ, не за коди.
И жалосно је што се добар део корисника кодија на нашим просторима са истим сусреће само кроз ИПТВ листе, и онда доносе одлуку да је КОДИ ср**е јер ти канали не раде.

Aj ti to objasni mom caletu :ROFLMAO: On jos fiksni telefon koristi. Ja koristim RD ali nema onih bas starih filmova sto cale voli (crno bela boja). A sta ima za nase programe? (rst, prva itd.)
А ако је за ћалета капирам мислио сам да је за тебе🤣. Ја оно што сам тражио има чак и нешто из 40-их, 50-их. Мада нисам обраћао пажњу можда су и на Eznews.

Zakacio sam u poruci.

Prilozi

• pvr.Stalker.zip
    1.4 MB · Pregleda: 23
Probaj, stavio sam za Linux sa libreelec pretpostavljam za x86...
Ali me buni malo ovi sto si poslao, jesi ti ovo zapakovano različite verzije, sa libreelec i neka za Linux pored toga?

Probaj, stavio sam za Linux sa libreelec pretpostavljam za x86...
Ali me buni malo ovi sto si poslao, jesi ti ovo zapakovano različite verzije, sa libreelec i neka za Linux pored toga?
Hvala, uspeo, radi! U LibreELEC se nalazi .zip koji je skinut prilikom instalacaije Stalker plugina iz LibreELEC repo-a. U Arch Linux-u je Stalker plugin koji je instaliran iz AUR-a. Koja je razlika ne znam. A mislim da nije ni bitno dok god je addon iz LIbreELEC-a za x86 procesore, trebalo bi da radi na bilo kojoj Linux distribuciji.

Imam jos jedno pitanje za tebe, posto vidim da se poprilicno razumes. Hteo bih da pokusam sa portovanjem svog YouTube plugina za Xbox (XBMC4Xbox) na najnoviju verziju Kodi-a. U pitanju je plugin sa ovog linka:

Da li postoji neki IDE za development plugin-ova i skripti za Kodi? Dok sam pravio striming i youtube aplikaciju za Xbox gubio sam jako puno vremena jer sam stalno kada nesto izmenjam morao da kopiram na Xbox pa da gledam da li radi. Pa ako ima greska onda gledao u xmbc.log fajlu gde je nastala greska, a kada sam pravio YouTube plugin uopste mi ne ispisuje greske u xmbc.log fajlu kao sto je to slucaj sa skriptama. Pa me zanima da li je moguce napraviti neko python okruzenje koje bi simuliralo radno okruzenje kodija u kom bi mogao da testiram plugin i da mi isti ukazuje na greske ukoliko ih ima? Cisto sumnjam da developeri plugin-ova svako malo rade copy/paste i otvaraju kodi.log da vide sta ne valja..

Vise mi je dojadila ona poruka quotaExceded, a iznenadio sam se kada sam video da za Kodi ne postoji nijedan krsten addon koji koristi Invidious API. Onaj Addon iz zvanicnog repo-a je jako los.

Super sto radi, stavio sam biblioteku iz libreelec, ona druga je dosta veća...
Iskreno, ne znam, ali sumnjam da nešto postoji, moguće da koriste neki IDE za Python, ali proveru kako radi jedino kroz Kodi, tj. copy/paste i log...
A što se tiče youtube addona, jeste malo bezveze to sa quota, mada je to do ograničenja samog yt, ali se rešava, ne bas toliko jednostavno ali ni prekomplikovano ;)
Koga zanima ima link ka uputstvu na mojoj kodi strani gde su uzlistani bitni Accounts...
A postoji opcija i sa addonom TubeCast da se kastuje sa youtuba, sa telefona na primer, na kodi...

Ja sam pravio za XBMC4Xbox skriptu za gledanje fimova i tv serija. Za nju mi i nije bio toliki problem jer kada dodje do neke greske (runtime error, greska prilikom kucanja itd.) izbaci stack error i navede u kom fajlu i na kojoj liniji je doslo do greske. Jedino kada mi nije ispisivao gresku jeste kada greska nastane dok je DialogProgress klasa aktivna. Medjutim kada sam pravio YouTube plugin to je bilo katastrofa. Ako se pojavi bilo koja greska samo te vrati na pocetni listing plugin-a i u log-u ispise failed listing for GetDirectory(). Pa zato pitam da li postoji neki efikasniji nacin za programiranje plugin-a jer sam ja samo VSC koristio. Kada uhvatim malo vremena pokusacu da portujem taj plugin na najnoviji verziju Kodi-ja.

I jos jedno pitanje, za Live TV mi je potreban samo pvr.BlueThunder? Ove green addone mogu pobrisati?

I jos jedno pitanje, za Live TV mi je potreban samo pvr.BlueThunder? Ove green addone mogu pobrisati?
Da, ako ti bas smetaju ;)
Ali ima tamo lepih sekcija sa exyu stvarima...
Eventualno ti treba onaj wizard pod 6, ukoliko bude potrebe da apdejtujes portal, sem ona 4 što sam ih već stavio...
To samo ako budu nešto menjali, pa ti bas ne bude ništa radilo, jer onda on prepise svih 5 sa jednim koji izabere random...

Дај да направимо посебну само за билдове, да нас пусте на миру, а они нека тамо кукају до миле воље.
Брате, задњих пар страна само се о томе пише. Људи, сви ви са преко 200 коментара на форуму, имате тему ИПТВ искуства, контактирајте ме тамо даћу вам ИПТВ канале да гледате, маните се дебилних билдова и гледања ИПТВ на тај начин.

Покренуо сам тему за билдове, па тамо пишите о њима.
Хвала на разумевању.

Pa nije to bas tako, stream kreće u sekundi ko ima rd, a i ko nema verujem da ima addona gde ima free strimova, a i onda tu odmah pušta... I pri tome uvek možeš da nastaviš gde si stao, a i samo premotavanje radi bez problema... Titlovi se sami isto odmah učitaju...
Ovako, moraš da ideš na torrent sajtove pa da pretražujes, pa da skineš, dakle opet čekaš da se to skine, pa da prebacuješ, pa ideš na sajt za titlove pa i njega skidaš, i prebacuješ i onda, puštaš na tv...
Ovako sve imaš grafički, biraš, prati ti progres, jedan klik...
Jedino ako se strimuje direktno torrent sa elementumom može malo da se čeka, ali to opet zavisi od sidera, toliko bi čekao I da skidaš...
A što se tiče greena, niko ga ne napada, može on biti koristan i ima interesantnog sadrzaja, uglavnom se sam build negativno komentariše ne i addon, i sama pvr sekcija gde ljudi imaju problema ili se ne snalaze a to je uvek nepouzdano a svi očekuju da im sve radi perfektno...

Kodi sam pre jedno 10 godina koristio za gledanje live tv. Od tad se mnogo toga promenilo. Elementum mi je i dalje odlična opcija za gledanje filma, prosječno vreme da starta film ili serija i da usput ubacim titl je 1 min. Imam ja zeta koji se dugo opirao :ROFLMAO:šta će mi to....skine , turi stik...pa skine titl... pa onda pizdi nije dobar titl ili nema kodeke pa neće startuje.... elem opametio se. Znači u kodi mi ostade elementum, netflix i još nekih par adona koje rijetko koristim. Bildovi- *** ako ne znaš za bolje nekome su dobri tako da ne osuđujem te ljude.

Ma đavola na optici 200G treba mu po 30-40 sek da učita pa prevod, pa kad prekineš pa ponovo sve, meni je manje cimanje da skinem na usb.
A stream ima i na green revolution, ne znam što su svi protiv njega, meni sve radi sad.
Ne znam šta i kako ti koristiš meni film kreće odmah pogotovo ako smanjiš broj scrapersa na par. Prevod učita automatski odmah sa filmom. Za serije još lakše, jer u addonu imaš autoplay i pita te na kraju odgledane da li želiš da nastaviš. A o widgets i listama i da ne pričam.
Elementum je isto koristan, jer ima i privatnih trakera pa tako sa FL ide lepo mada ide to i sa javnih bez problema. Ovo je ubedljivo najbolja, najkvalitetnija i najbrža kombinacija za gledanje sadržaja.

Vrh Dno