Šta je novo?

Menjačnice

Pozdrav,zanima me na binance sta traze od dokumenata da se odradi verifikacija adrese,salju neko pismo na kucnu adresu pa im se javljas onda ili saljes skeniran racun za mobilni telefon i slicno?
Pošalješ skeniran pasoš ili ličnu kartu i ne treba više ništa, koliko se sećam.
Jel nema veze koliko novca isplatite preko ECD-a nece drzava tu nesto da se alarmira?
Hoće, ako ne platiš porez ;)

Pozdrav,zanima me na binance sta traze od dokumenata da se odradi verifikacija adrese,salju neko pismo na kucnu adresu pa im se javljas onda ili saljes skeniran racun za mobilni telefon i slicno?

Sliku licne karte i sliku sebe kako drzis licnu kartu i broj telefona.

To sam vec poslao za onu standardnu verifikaciju.

Citam unazad temu i malo ste me zbunili. Sa master kartice sam prebacio sredstva na Binance. Zatim sam to konvertovao.
Kada budem zeleo da li mogu sva sredstva sa Binance-a da vratim na isti racun sa kojeg sam prebacio pocetni ulog (nakon sto prodam u prodavnici/konvertujem u eure)?

Citam unazad temu i malo ste me zbunili. Sa master kartice sam prebacio sredstva na Binance. Zatim sam to konvertovao.
Kada budem zeleo da li mogu sva sredstva sa Binance-a da vratim na isti racun sa kojeg sam prebacio pocetni ulog (nakon sto prodam u prodavnici/konvertujem u eure)?
Pa kad si citao sto si se zaleteo i poslao sa master kartice? Da posaljes uvek mozes, kada treba da ti uzmu pare nije problem, ali za povlacenje mogu da ti prave problem, dosta njih se zalilo. Ako ti budu pravili problem izvadi i visa karticu, pa preko nje povlaci.

Kod slanja nisam imao nikakvu proviziju od banke, sav iznos koji odaberem je prebacen. Prilikom trgovine je od strane Binance-a 2%.

Ulogujem se na svoj blockchain nalog kad ono 100 STX (stacks), nego kako najlakse da prodam (na samom sajtu nece ni swap ni sell), koja mi je najlaksa putanja?

Uplatio sam 10e sa visa debitne na advcash samo da vidim koliko dugo se ceka da legnu pare, kakva su vasa iskustva sa time tj. koliko ste vi cekali + ima li ikakve veze sto je vikend pa kasni?

Pogledaj koliko si malo dolara dobio. Trebalo bi da za 99€ dobijes oko 113$.
113/107 = 1.056 (oko 5.6%)

Kad kupijes sa dolarom, imaju caku da te uhvate na brzinu. Prvo ti prikazu da ces dobiti 98.47 USDT, ali onda na sledecem ekranu gde imas samo nekoliko sekundi da potvrdis, vidi se da u stvari dobijas samo 95.54 USDT. Na ovo treba dodati i 1% koje mi uzima Raiffeisen banka za placanja u inostranstvu. Konacan trosak je 5.5%.
Pogledajte prilog 334342

Za sada mi se cini kao bolje resenje da se ide preko Cex menjacnice jer uzimaju "samo" 3%, koje je dao Scorpyy u svom postu. Nisam znao da je Cex uveo USDT preko TRC20 mreze. To je jako lepo.

Najbolje bi bilo da mozemo da izbegnemo VISA kartice i da mozemo bez provizije da prebacimo novac (SEPA ili neki drugi nacin). Ako neko zna banku koja to nudi, momentalno napustam Raiffeisen. Zalosno je sto zakonodavac iskopirao samo ono sto njima odgovara (uveo nam porez od 15%), a mi za prebacivanje bez provizije da se snalazimo na ulici.

Evo kako je obracunata transakcija kod kupovine (mts banka - Postanska stedionica je u pitanju, postavka aplikacije je u eurima)

1661078046049.png

Jel moze sa binance da se povuce na moj IBAN i SWIFT banke?
Probao sam ja to danas.

Otisao sam na trgovinu, odabrao sam prodaju, P2P. USDT, Express opcija za prodaju. Uneo sam podatke za uplatu na moj IBAN (Postanska stedionica je u pitanju).
Uneo sam iznos koji zelim da prodam (nije veliki iznos bio, 80 USDTs). Kada sam zapoceo prodajni proces kupac mi je odmah napisao da su nazalost troskovi provizije moje banke preveliki.
Posto je transakcija otkazana jer nije registrovana uplata, kontaktirao sam kupca posto je broj bio vidljiv. On mi je napisao da je jedan od razloga zbog kojih je odustao od kupovine taj sto su troskovi provizije preveliki a drugi razlog je zbog toga sto nije bio siguran da li moja banka podrzava instant SEPA placanje. U slucaju da treba da prodje jedan dan od trgovine do zakljucenja posla transakcija moze ostati blokirana.
Da imamo opciju da instant registrujemo uplatu mislim da ne bi bilo nikakvih problema.

Ja sam mislio da odes na trade na binance, prodas primer 1 eth i direktno sa binance odes na withdraw i izaberes opciju bank transfer na IBAN i SWIFT.

Ulogujem se na svoj blockchain nalog kad ono 100 STX (stacks), nego kako najlakse da prodam (na samom sajtu nece ni swap ni sell), koja mi je najlaksa putanja?

Ja sam ih prebacio na Coinbase, pa tu razmenio. Ranije blockchain.com STX wallet nije imao podršku za memo, pa nisi mogao da šalješ na menjačnice, ali sada može.

@Francez27 Mozes na bcx rs da zamenis kripto u rsd, provizija 3.5%, dosta povoljnije od ecd-a.
"Poštovani korisnici,
Obaveštavamo Vas da je zbog zastoja u procesu pribavljanja licence Narodne banke Srbije, sajt BCX.RS kao i menjačnica, po nalogu NBS do daljnjeg ugašena.
Obzirom da je potrebno dodatno vreme za kompletiranje procedure za pribavljanje dozvole za obavljanje delatnosti kripto-menjačnice, o statusnim promenama i daljnjim koracima obaveštavaćemo korisnike putem društvenih mreža.
Za povlačenje sredstava, kao i za više informacija, molimo Vas da nam se obratite na mail."

Od domacih menjacnica jedino ove dve postoje za sada?

ecd.rs je dobar za manje iznose u dinare, i domaća je i imaju podršku ako zapneš negde.

Najjeftinije ti je da kad prodaješ ili kupuješ od njih koristiš ltc, jer su transakcije skoro dž a pritom su dosta brze, pa se sve brzo realizuje i za 10-15 min imaš keš na računu ( ako imaš instant plaćanje u banci )
Kako da proverimo da li nasa banka podrzava instant placanje?

Postoji ta opcija kada mi placamo. A u obrnutom smeru to zavisi iskljucivo od banke uplatioca, nije do nas.

Dal ce i ECD da zatvore jb

Sta moze biti uzrok ako povlacenje sredstava sa kartice na Binance ne prolazi? Veceras sam vec jednom povukao novac sa iste te kartice i to je normalno proslo. Kada sam posle pokusao da povucem jos ne trazi mi uopste da unesem cvv kod sa kartice, kao sto obicno trazi, ali transakcija ne prolazi. Pise da je odbijena od strane banke koja je izdavalac kartice.
EDIT: Sada je proslo, i sada uvek prilikom placanja moram da unosim jednokratni kod (sto pre nije bio slucaj). Izgleda da nije bilo nesto podeseno kako treba na mojoj kartici pa su se sada napokon setili da to srede (vidim da je u toku neko azuriranje aplikacije moja mBanka - nesrecni Raiffaisen).

Poslednja izmena:
pozdrav, ne znam da li je neko pisao, za NEOXA koju menjacnicu preporucujete posto ga nema na Binance? Hvala

Jel imao neko problem sa Polonijom i depozitom eth?Jedno 2 nedelje pre merga poslao 1eth i nije nikad legao,kao stigao je,imaju problem sa tim novcanikom bla,bla....i tako vec 20 dana.

Nazad
Vrh Dno