Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ne bih uzimao na rate, platio bih u celosti, samo čekam da malo padne cena. Kupujem Note telefone odavno i obično je bilo posle 4-5 meseci krene da po malo padne cena, često su bile akcije i mogao sam za neki razuman novac da uzmem telefon. Ovaj je na 165k odavno i proveravam svaki dan, niti je bilo gde na akciji, niti se cena menja.
Teško da će padati skoro. Od kako nema Note serije, S Ultra serija dosta dobro drži cenu, ove godine će to biti još više izraženije jer S22 Ultra je faktički Note. Fold model je druga kategorija i taj model ne utiče na pad cene S Ultra serije. Teško da će regularna cena pasti pre izlaska S23 serije telefona, jer dok ne izađe S23 Ultra, S22 Ultra je jedini Samsungov konvencionalni premium flagship.

Ne bih uzimao na rate, platio bih u celosti, samo čekam da malo padne cena. Kupujem Note telefone odavno i obično je bilo posle 4-5 meseci krene da po malo padne cena, često su bile akcije i mogao sam za neki razuman novac da uzmem telefon. Ovaj je na 165k odavno i proveravam svaki dan, niti je bilo gde na akciji, niti se cena menja.
Uzmeš onda preko KP sa garancijom i na primer uzmeš pretplatu u Yettelu sa 50% popusta. Izađe te jeftinije ali ipak avansiras

Ni traga o nekoj akciji za s22 ultra model?
Juce razbijem ekran na mi 11 pa gledam sta da uzmem, nije neka razlika u ceni izmedju s21u novog i s22ultra.

Ovo je bruka Samsunga. Velika bruka.
Pratim temu, postoji odredjen broj ljudi koji nemaju niti jedan problem, sto je i logicno sa obzirom na cijenu. Ali svaki dan novi clan se javi sa nekim novim/starim problemom.
Plus na to sve sto dosta ljudi ne koristi forum da hvali/kudi Samsung, znaci ovde su malo napredniji.
Koliko kosta taj uredjaj, ovo ne bi smjelo da se desava, zakuje na poziv, zamrzne sam, ne zvoni. Heej ne zvoni!? Ma daj, Samsung je tako kiksnuo sa ovom serijom.

I opet kazem, procitao sam da ima ih kojima radi savrseno ali mislim da napravimo anketu izmedju korisnika koji nemaju niti jedan problem i onih sa jednim ili vise problem, ovo drugi bi brojni bili.

Možda konačno ispeglaju te bagove koji se javljaju. 😁

Pozz svima. Ukratko, koristim Samsung jos od S1 pa nadalje. Zadnji iole dobar tel koji sam koristio jeste Samsung Note 20 Ultra SD. Posle njega sam imao komb iphone a i samsunga, tacnije i S21U i S22U. S21U SD u startu sam primetio da im je signal ocajan a da kod Exy modela i puca mob internet. Znaci katastrofa, modem ili sta vec je bio jednostavno preslab. Uzeh IP13Pro Max odusevio se, i zeznu me drug da mu prodam. Uzeh S22U SD najvise zbog olovke jer sam voleo Note jel i generalno, telefon je brutalan, odlican za sve i za vecinu korisnika bez greske, nebitno i da li je Exy ili SD. ALI da takvo djubre od baterije stave ne verujem. 2 sim kartice, 2 mejla, 10 ak fotog dnevno, 10 ak sms a, mozda pola h u proseku vibera, pola h novina, pola h drus mreza i ujutru od 08.00h pa recimo oko 17.00h bat je tu vec negde oko 30-35% u najboljem slucaju. A to je neoprostivo za tel od 1000e +. Takodje u zadnje vreme su gotovo izjednacili snagu SD i Exy ja, nekad je SD sijo Exy i imao stabilan FPS u igrama sada i tu pada fps, ne drzi frejm, a i kada ima tih 60 fps igra jednostavno nije fluidna, oseti se. I to ne zato sto je SD slab nego sto su vrvt smanjili namerno tu razliku u snazi u korist Exy ja. Tacnije, ubili SD cpu. I to je jos jedna zamerka. Generalno ozb telefon, sve vrh ali eto zbog ovih par sitnica ipak nisam mogao da ga koristim i prodao sam ga iii vratio se opet na 13 Pro Max. Tel jednostavno sa istom koriscenjem traje duplo duze i to je to.

Nisu oni ništa čačkali da bi ubili snagu SD čipa, već oni prave Snapdragon đubre već 3 generacije i gori (ili u rangu) je od Exynos-a. Nijedan telefon već 3 generacije nema krštenu bateriju (čast izuzetku GT2 Pro), svi imaju problema sa pregrevanjem. Poslednji kršten SD CPU je bio 865/870.
Čekamo gen 2 jer ga neće praviti Samsung, pa će ponovo da nas ogreje sunce i da uživamo u čarima dobrih performansi i odlične baterije.

A evo ne znam ni sam vise. Imao sam ROG Phone 5s, on je bese imao 865 letelo sve, 60 fps zakucan bio. Ovo sad tugICA 😁

ALI da takvo djubre od baterije stave ne verujem. 2 sim kartice, 2 mejla, 10 ak fotog dnevno, 10 ak sms a, mozda pola h u proseku vibera, pola h novina, pola h drus mreza i ujutru od 08.00h pa recimo oko 17.00h bat je tu vec negde oko 30-35% u najboljem slucaju.
Nešto tu vuče bateriju u pozadini... Kod mene Exynos verzija, dual SIM, sve popaljeno, AOD, BT, NFC, GPS, sinhronizacija svega i svačega, brdo poziva i poruka, Vajber, WhatsApp, malo YT, FB, Instagram... i završavam dan između 15% i 30%, s tim što telefon punim do 85%, SOT u proseku 3-4h, sve zavisi koliko ga koristim taj dan...

Sve istina sto ste rekli, ROG je napravljen za to. Ali opet bi trebalo da drzi frejm i na Samsungu. Temp su slicne svakako. ROG mozda ide max do 42C, Samsung isao do 43C - max 44C. Sta znam, opet msm da ne bi smelo na tel od 1200e da pada fps. Da je to A52 pa ok. Ovo im je premijum tel xD

Teško da će padati skoro. Od kako nema Note serije, S Ultra serija dosta dobro drži cenu, ove godine će to biti još više izraženije jer S22 Ultra je faktički Note. Fold model je druga kategorija i taj model ne utiče na pad cene S Ultra serije. Teško da će regularna cena pasti pre izlaska S23 serije telefona, jer dok ne izađe S23 Ultra, S22 Ultra je jedini Samsungov konvencionalni premium flagship.
Ja kupujem samo Note seriju od kada je izašla, ali obično je padala cena periodično i uvek je bilo akcija. Ne sećam se da sam nekada morao da izdvojim ovoliku količinu novca za Note koliko je neophodno za S22U. Nelogično mi je da 6 meseci od izbacivanja telefona nije bilo nikakvih akcija ni u jednom lancu Samsung partnera. Volim Samsung, ali imam utisak da su ovog puta preterali sa cenom.

Kriminal kako se grije S22+. Bukvalno ako uhvatim u cugu nešto da radim Outlook/Tapatalk/Instagram/Portali posle 3-4min postane već topao a posle 15min skroz neprijatan za držanje u ruci. Nema apsolutno nikakvog app draina, čak sam i lokaciju ugasio skroz, pobrisao aplikacije koje ne koristim, ugasio i bluetooth kad ne koristim, dakle sve one stvari o kojima ne bih trebao da razmišljam na duplo jeftinijim uređajima.

Onda sam mislio da nije maskica problem, pa skinuo i masku, uređaj se grije pa grije ma šta god pokušao. Jedino mi je još ostalo da izvadim drugu karticu jer sam negdje pročitao da oće da se grije kad su obje kartice u opticaju, mada nema logike jer je uređaj hladan u idlu, zagrijava se samo kad ga koristim duže od par minuta iz cuga.

Suma sumarum sramota za Samsung, definitivno ide na oglase ako ovo ne srede sa novim One UI-em...

Ako je nešto dobro urađeno na ovoj seriji to je odvođene toplote. I na 40+ stepeni nisam primetio da se greje, a ne da je neprijatno za držanje.

Kriminal kako se grije S22+. Bukvalno ako uhvatim u cugu nešto da radim Outlook/Tapatalk/Instagram/Portali posle 3-4min postane već topao a posle 15min skroz neprijatan za držanje u ruci. Nema apsolutno nikakvog app draina, čak sam i lokaciju ugasio skroz, pobrisao aplikacije koje ne koristim, ugasio i bluetooth kad ne koristim, dakle sve one stvari o kojima ne bih trebao da razmišljam na duplo jeftinijim uređajima.

Onda sam mislio da nije maskica problem, pa skinuo i masku, uređaj se grije pa grije ma šta god pokušao. Jedino mi je još ostalo da izvadim drugu karticu jer sam negdje pročitao da oće da se grije kad su obje kartice u opticaju, mada nema logike jer je uređaj hladan u idlu, zagrijava se samo kad ga koristim duže od par minuta iz cuga.

Suma sumarum sramota za Samsung, definitivno ide na oglase ako ovo ne srede sa novim One UI-em...
Koliko ti je osvetljenje ekrana, da li koristis puno napolju telefon pri automatskom osvetljenju, kakav ti je signal na obe kartice, da li koristis VoLTE ili mobilne podatke a signal ti je slab.

Ekran na maksimalnom ili visokom osvetljenju je najveci potrosac i pritom zagreva telefon, sledeci na spisku je CPU (aplikacije, igrice...) a na kraju je los signal koji za razliku od prve dve stavke trosi bateriju kontinualno tokom celog dana a ne u pikovima.

Ako je nešto dobro urađeno na ovoj seriji to je odvođene toplote. I na 40+ stepeni nisam primetio da se greje, a ne da je neprijatno za držanje.
Na plaži, napolju 37, malo fotkanja, neki snimak (4k), naravno malo neta i telefon nije prešao 42 stepena. Definitivno je hlađenje dosta bolje nego na S20 seriji.

Osvjetljenje na oko 55%, ugasio sam automatsku regulaciju. Što se tiče uslova korišćenja, kući, dakle nije izložen uređaj suncu, ambijentalna temperatura je oko 27c.
Signal pun na obje kartice, volte ne koristim (nije podržan u mojoj mreži), igre ne igram na telefonu.

Spuštao sam i na 60hz, ništa se promijenilo nije. Jedino što mi na pamet pada dok ovo pišem je F-Secure Safe aplikacija, imao sam licencu za dž pa ga instalirao. Koliko vidim ne pojavljuje mi se u battery managmentu, tako da teško da je AV uzročnik ali ipak ću deinstalirati.

Koju aplikaciju koristite za mjerenje temperature uređaja?

Osvjetljenje na oko 55%, ugasio sam automatsku regulaciju. Što se tiče uslova korišćenja, kući, dakle nije izložen uređaj suncu, ambijentalna temperatura je oko 27c.
Signal pun na obje kartice, volte ne koristim (nije podržan u mojoj mreži), igre ne igram na telefonu.

Spuštao sam i na 60hz, ništa se promijenilo nije. Jedino što mi na pamet pada dok ovo pišem je F-Secure Safe aplikacija, imao sam licencu za dž pa ga instalirao. Koliko vidim ne pojavljuje mi se u battery managmentu, tako da teško da je AV uzročnik ali ipak ću deinstalirati.

Koju aplikaciju koristite za mjerenje temperature uređaja?
Boze me sacuvaj, ko jos neko koristi antivirus na android uredjaju? 🤦‍♂️
Ako si tek uzeo telefon, treba mu vremena da slegne sve. Meni je S22U bio topliji oko 2 nedelje sto je ok dok sve nalegne. Sada je ladan kao spricer, sta god da radim i koliko god da koristim.
Ima jos jedna fina stvar koja moze da ti pomogne da malo skrati proces "naleganja karika" Good Guardians sto ima na Galaxy Store-u pa skines Glalaxy App Booster i pustis to da odradi jednom. Premda trebace strpljenja da sve to nalegne i pored toga.

Izgleda je F-Secure bio problem, obrisao sam ga i nemam više neprijatnog zagrijavanja. Bude mlak, ode do 36.6c i to je to. Interesantno da se nije pojavljivao u battery managmentu, mada nije ni bitno svakako mi nije potreban av nego imao licencu pa eto "da se ne baci" :)

Vrh Dno