Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Mislim da je to ta potrosnja. Pre 3 dana sam pazario s21 fe, baterija uci jos uvek, ali potrosnja na njemu je veca nego na mom P30 pro vise od 2 god starom.
Savet, ako nisi, F reset, pa neka nauci iznova koriscenje.
Bateriju na tvom mestu ne bih menjao, ne mozes od samsunga ocekivati neku veliku autonomiju.
Mada ih ima u A seriji.
Kao potvrda mom zapazanju, devojci sam istog dana kupio S22U, potrosnja, skoro ista kao na mom s21 fe.
Predlog, ne bacaj novac na novu bateriju neces dobiti puno vise.

Zar se i ovo desava? 😳
Naravno, pisao sam celu temu o tome pre par godina.

Što se kolege iznad tiče i potrošnje, to ti je to. Ne bacaj pare na bateriju ništa nećeš dobiti. Retki su android telefoni koje možeš da puniš svako drugo veče.

Mislim da je to ta potrosnja. Pre 3 dana sam pazario s21 fe, baterija uci jos uvek, ali potrosnja na njemu je veca nego na mom P30 pro vise od 2 god starom.
Savet, ako nisi, F reset, pa neka nauci iznova koriscenje.
Bateriju na tvom mestu ne bih menjao, ne mozes od samsunga ocekivati neku veliku autonomiju.
Mada ih ima u A seriji.
Kao potvrda mom zapazanju, devojci sam istog dana kupio S22U, potrosnja, skoro ista kao na mom s21 fe.
Predlog, ne bacaj novac na novu bateriju neces dobiti puno vise.
Hvala na savetu, onda ni necu menjati, promenicu je mozda kad ga budem davao caletu, kad uzmem novi. Sve u svemu, lagi se lepo na onoj gsm areni za bateriju.
Jer secam se da je LG G2 imao manju satnicu na gsm areni cak i od p30 a njega sam na kraju dana ipak imao 60 i nesto posto, tacno se secam da mi je baterija bila top na njemu. Onda kao dodje p30 sa jedno 10h vise izdrzljivosti i a da ne pricam tek o ovom s21+ koji je deklarisan na 114h...
A gubi poentu da se sve iskljucuje da bi imao malo vise baterije. Na primer 120hz mi je prelepo za oci, prosto vidim da 60hz secka i ne svidja mi se...

Zar je toliko tesko da se stavi uvece na punjac pre spavanja?
Koristite normalno tel, pustite sot i ostale gluposti. Ako moze da izdrzi ceo dan to je to.
Gde si Darko, odavno te nije bilo.. Salim se..
Kod mene nema burn in-a, sve je normalno. I na s8+ je sve bilo u redu, a nisam ga stedeo uopste i kad sam ga prodao ekran je bio cist kao suza.
Kako vam se cini avgust update? Kod mene je tel hladan bilo da ga koristim na wifi ili kad su ukljuceni podaci, s tim da igrice ne igram.
P.s. cackali su malo kameru, izgleda da nas teraju da predjemo na s22u hahahahahaha

Naravno, pisao sam celu temu o tome pre par godina.

Što se kolege iznad tiče i potrošnje, to ti je to. Ne bacaj pare na bateriju ništa nećeš dobiti. Retki su android telefoni koje možeš da puniš svako drugo veče.
Nisam ovo znao. Pokusacu da pronadjem temu da se informisem.

Zar je toliko tesko da se stavi uvece na punjac pre spavanja?
Koristite normalno tel, pustite sot i ostale gluposti. Ako moze da izdrzi ceo dan to je to.
Gde si Darko, odavno te nije bilo.. Salim se..
Kod mene nema burn in-a, sve je normalno. I na s8+ je sve bilo u redu, a nisam ga stedeo uopste i kad sam ga prodao ekran je bio cist kao suza.
Kako vam se cini avgust update? Kod mene je tel hladan bilo da ga koristim na wifi ili kad su ukljuceni podaci, s tim da igrice ne igram.
P.s. cackali su malo kameru, izgleda da nas teraju da predjemo na s22u hahahahahaha
Nije uopste tesko, niti mi je to problem, da stavim uredjaj na punjenje. Ali se ipak radi o nekoj prakticnosti. Mozda:
-Odem negde na zurku, ubijem se od alkohola, dodjem kuci i samo zaspim, a sutradan odem na jezero i nemam mogucnost da punim telefon.
-Vratim se sa posla i nastavim da radim od kuce do kasno i prosto zaboravim...
-Odem negde i zaboravim punjac.
To su sve neki realni scenariji, u kojima bi mi znacilo da telefon izdrzi bar dva dana razumnog koriscenja.
Svakako cu ga puniti, jer sam to vec i radio, a kupicu i powerbank, pa necu vise ni o tome puno razmisljati.
Ali opet kazem, negde je to prenosni racunar, sta vise, veci deo zivota nam je u tim telefonima, i bilo bi po meni razumno, da moze da izdrzi bar malo vise.

^ kupis Iphone i imaš dva dana bateriju, meni na 13pm dan se završi sa 60% i 4:30h sot.

^ kupis Iphone i imaš dva dana bateriju, meni na 13pm dan se završi sa 60% i 4:30h sot.
I to je realna opcija, o kojoj nisam previse razmisljao, taj svet mi je skoro potpuno nepoznat. Ranije IP nisam voleo zbog cene i statusa koji su nosili, mada u zadnje dve generacije vidim da kidaju sa kamerom, malo su zrtvovali izgled zarad robusnosti (sto je meni mnogo vaznije, npr zbog velicine baterije), a svi oko njih sada imaju slican cenovni rang za premium telefone. Mozda budem istrazivao, mada me malo ios smara. Videcemo, za sada cu da uzivam u mom prvom samsungu :)

I to je realna opcija, o kojoj nisam previse razmisljao, taj svet mi je skoro potpuno nepoznat. Ranije IP nisam voleo zbog cene i statusa koji su nosili, mada u zadnje dve generacije vidim da kidaju sa kamerom, malo su zrtvovali izgled zarad robusnosti (sto je meni mnogo vaznije, npr zbog velicine baterije), a svi oko njih sada imaju slican cenovni rang za premium telefone. Mozda budem istrazivao, mada me malo ios smara. Videcemo, za sada cu da uzivam u mom prvom samsungu :)
kad se naviknes na zum od 10x, jos teze da se vratis na iP sa zumom iz 2010e.
Za bateriju je meni jedino relevatno da izdrzi do uvece. U toku dana sta god da radis, mozes da nakacis 10min sa brzim punjacem i da dobijes dovoljno "soka". Dva dana je kul ali uglavnom nepotrebna stvar. Meni je na p30 pro mnogo bila bolja baterija od s21u. Generalno uopste ne prati to sa gsm arene, slazem se da nesto tu ne stima. Jedino je tacno za Lenovo P2, to je strasno koliko traje baterija, imala zena 3godine.

I da odgovorim sebi za prekidanje poziva na s21 ultra, robotski glas itd, definitivno sredio ovaj poslednji update, i da, manje se greje. Za kamer nisam primetio jer nisam nesto cackao. Ne bi me cudilo da su nesto zakinuli

Nema razlike što se tiče kamere, to je sigurno, a što se grejanja tiče, ne bih rekao da je neka razlika, dosta su to peglali prošle godine. Probleme sa pozivima nisam imao nikada.
Sve u svemu, ovo je telefon koji sam najduže zadržao, S23 Ultra će možda biti sledeći, ali sigurno ne u samom startu.
Što se zoom-a tiče, kao što reče @shatroghistro teško se odvići, a uhvatio sam sebe da često koristim zoom u praktične svrhe, da ubližim neki tekst u daljini koji ne vidim i slično, realno je nešto što mi više znači od 200 MP i boljih fotki ponoći.

Što se zoom-a tiče, kao što reče @shatroghistro teško se odvići, a uhvatio sam sebe da često koristim zoom u praktične svrhe, da ubližim neki tekst u daljini koji ne vidim i slično, realno je nešto što mi više znači od 200 MP i boljih fotki ponoći.
Upravo to. Nemaju zum na iPhone-u pa im ne treba, sto je ocekivano. Meni je samo nerealno da bar 5x nema, snimci su mnogo bolji sa 5x ili 10x, al dobro. Isto tako su pricali za amoled ekran, i sta sve ne

I ako sam generalno uvek bio skeptican prema tom zumu, cackajuci galeriju provalio sam da npr sa letovanja imam bas dosta slika sa 10X optickim.

Galaxy S22 Ultra From The S21 Ultra - Why You Should NOT Upgrade​

Hvala na savetu, onda ni necu menjati, promenicu je mozda kad ga budem davao caletu, kad uzmem novi. Sve u svemu, lagi se lepo na onoj gsm areni za bateriju.
Jer secam se da je LG G2 imao manju satnicu na gsm areni cak i od p30 a njega sam na kraju dana ipak imao 60 i nesto posto, tacno se secam da mi je baterija bila top na njemu. Onda kao dodje p30 sa jedno 10h vise izdrzljivosti i a da ne pricam tek o ovom s21+ koji je deklarisan na 114h...
A gubi poentu da se sve iskljucuje da bi imao malo vise baterije. Na primer 120hz mi je prelepo za oci, prosto vidim da 60hz secka i ne svidja mi se...
Kod tebe se na slici sa potrosnjom baterije vidi da ti je slabiji signal na primarnoj kartici gde je VoLTE aktivan.

Slab signal u kombinaciji sa aktivnom VoLTE opcijom ce da brzo pojede bateriju i verovatno ce te imati problema sa kvalitetom razgovora. VoLTE je tek od skora aktivan kod nas tako da su danas telefoni mnogo vise pogodjeni losim signalom nego pre nego je ova usluga bila aktivna.

Isto vazi i za mobilne podatke. Ako su ukljuceni a los je signal, baterija ce brze da se trosi pa makar ceo dan telefon stajao na stolu.

Imam pitanje. Kako bih mogao da cekiram u albumu kamere da mi prikaze samo video klipove? A nemam odvojen album gde mi odvaja snimke.
Screenshot_20220828-102817_Gallery.jpg

Kliknes na donji desni ugao i one tri linije i imas videos.

Verovatno, ne verujem da im se baterije razlikuju. Barem ne bi trebalo da je drugačije.

Novi update, security patch ostaje na avgustu...

Prilozi

• Screenshot_20220831-094819_Software update.jpg
    Screenshot_20220831-094819_Software update.jpg
    89.6 KB · Pregleda: 29
Ima li nekih promena? 610MB, nit veliko nit malo.

To je ovaj novi update za kameeu ja bih rekao

Hvala na linku, sad vidim da deo funkcija ima i za s21u

"The company is also pushing the Hyperlapse and QR Code improvements to the Galaxy S21 series, however, the rest of the performance boosts are limited to the S22 cameras and are unlikely to reach older-gen flagships"

Nazad
Vrh Dno