Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
@dean87

Aj postavi sliku ovoga da vidimo jel imamo mi isti win ili ne, posto ti dobijas update koji ja sada nemam a ti nisi imao update koji su ovde neki imali.

Prilozi

• Screenshot (290).png
    Screenshot (290).png
    317.3 KB · Pregleda: 45
Ali ti si u Insider programu, vidis koju verizju imas windows-a.

Nisam vise insajder , pisao sam vec o tome ... idu redovno zakrpe.

pa... po windows verziji, jesi :D

Ovo je poslednja "Normalna" verzija/build.
1659123960264.png
Sve preko toga su insider verzije. Ne moraš da budeš prjjavljen kao insider ako si instalirao bilo koju verziju. Možeš i ovde da proveriš
1659124161408.png

Ja sam uparavo instalirao tu verziju. Laptop inace nije podrzan ali sam Rufusom napravio da moze. Ne izgleda to lose, ali me neke sitnice na koje sam navikao jako nerviraju, poput ne nalazenja opcije za Srpsku tastauru, nemanja opcije za skrol na tuochpadu ... to verovatno ima negde, samo treba biti uporan pa to pronaci jer nije isto kao na 10-ki. Ne znam da li da se ubijam trazeci ili da vratim SSD sa 10-om :) Naravno, kad tad ce se morati preci na 11 pa je mozda bolje skupiti malo strpljenja i poceti sa navikavanjem.

Moze da zaobidje a ne mora, sta mislis ako sada ne moze da se snadje u koriscenju win 11 da ce da odmah zna da koristi win 12?

Jednostavno treba par nedelja prilagodjavanja (nekome vise nekome manje) i nista vise, osim izmene skina i sto su pretumbali opcije i sto sada sve izgleda drugacije win 11 je nista drugo nego win 10 samo na steroidima.

Prava razlika se vidi na novom hardveru pogotovo kod intela 12 serije gde se koriste velika i mala jezgra ali isto tako benefita ima i za ryzen 3 i 5 serija procesora a serija 7 ce tek da ima koristi od win 11.

MIsliš na sistemu za održavanje života? O kakvim steroidima govoriš? I koliko nas ima intel 12 cpu? 5%.

Koliko je ljudi imalo problem sa win11?
Koliko je konfiguracija MS blokirao da ne dobiju nadogradnju zbog problema sa hardverom i drajverima?
Koliko ljudi mora da koristi rufus ili sl. programe da bi zaobišao gluposti zvane TPM i secure boot da bi uopšte instalirao win11?
Koliko će MS konfiguracija blokirati u septembru kada izađe 22H2 jer će imati problem sa hardverom, drajverima....?

Priče za malu decu.

Pa ide to polako, Uglavnom, sve ono sto koristim najvise moze da se podesi kako meni odgovara, bez zalazenja u opasnu zonu, pogotovo sto sam vec malo zardjao. To je sasvim subjektivno, ali mi deluje da je 11 cak malo brzi od 10 na ovom dinosaurusu. Ili je samo do kvalitetnijeg SSD-a na kome je 10-ka. Deluje mi da cu redovnije pratiti ovu temu i da cu ostati na 11 dok se bude moglo.

MIsliš na sistemu za održavanje života? O kakvim steroidima govoriš? I koliko nas ima intel 12 cpu? 5%.

Koliko je ljudi imalo problem sa win11?
Koliko je konfiguracija MS blokirao da ne dobiju nadogradnju zbog problema sa hardverom i drajverima?
Koliko ljudi mora da koristi rufus ili sl. programe da bi zaobišao gluposti zvane TPM i secure boot da bi uopšte instalirao win11?
Koliko će MS konfiguracija blokirati u septembru kada izađe 22H2 jer će imati problem sa hardverom, drajverima....?

Priče za malu decu.
Koliko ljudi ima problem sa win 11, ja eto nemam ni jedan problem.

To je isto hoces u racunar da stavis ddr4 memoriju a kod tebe samo moze ddr3 i onda se ti bunis sto ne moze ddr4, pa naravno da su odredili neku granicu sta moze i sta ne moze. Sto, ne znam ali oni sigurno znaju.

Ja eto ne moram da koristim rufus i njegove zaobilaznice jer moj racunar je hardverski podrzan a to sto neko hoce sa starijom konfiguracijom pa ne moze. To ti je isto kao kada hoces u elitni restoran da ides u trenerici i patikama a lepo pise na pozivnici svecano odelo i cipele i ti sada hoces da ih zeznes pa udjes u restoran ne na glavna vrata nego na vrata za poslugu i sta biva kada te vide pa izbace te napolje a sto pa zato sto postoje neka pravila koja vaze za sve.

Svima koji imaju preporuceni hardver ms nece blokirati nista. I koji su to problemi sa drajverima. Sta ne radi? Tv kartica iz 2001 godine ili stampac iz 2007.

To sto ti pricas su price za malu decu.

Dragane Beosofte ti li si?

Ko je navikao na W10, vrlo malo je potrebno da se snađe u W11 Ko je navikao na W7, to je skoro isto kao prelazak na W10.
Kada W11 flopne, kao Win 8, vratiće se u normalu (kao što je Win 10 uradio).

Ja sam obožavao Win 8, bio je bolji i brzi od Win 7, ali od prvog dana je bilo jasno da nema od toga ništa. Isto kao i sa Win 11. Zna to i Microsoft, zato su najavili Win 12.

На Lenovo G50-70 са i3 4. генерације (и 8 GB DDR3 RAM) Win11 ради сасвим коректно. Наравно да је OS на SSD-u. Има лаговања у неким моментима, али на то апсолутно не могу да се пожалим с обзиром на то који је хардвер у питању.

Kada W11 flopne, kao Win 8, vratiće se u normalu (kao što je Win 10 uradio).

Ja sam obožavao Win 8, bio je bolji i brzi od Win 7, ali od prvog dana je bilo jasno da nema od toga ništa. Isto kao i sa Win 11. Zna to i Microsoft, zato su najavili Win 12.
Zašto bi W11 "flopnuo" ??? W12 se uklapa u MS strategiju, Doči če kada istekne rok W10. Za to vreme će i HW da bude drugačiji pa če trebati i nov kernel.

UI/DE, tj. još manje mogućnosti za podešavanja prema željama korisnika. Kao i obavezno korišćenje MS naloga. Uz to i dalje ostaje muka sa glupim MS programima koje ne možeš ukloniti (jednostavno), glupi Store, telemetrija, itd.. Ali takve stvari su deo Win 10, pa smo navikli. S tim što nakon ovakvog Win 11, ne očekujem da će W12 doneti išta bolje. Da žele da naprave bolji OS, to su mogli i sad.
Koliko sam primetio, jedina bolja stvar u odnosu na Win 10 (i prethodne verzije) je window snap. Ali i to ne znači mnogo, kada je UI/DE ovakav kakav je. Mislim da je danas čak i GNOME bolji od prozora, što je veliki uspeh MS-a

To samo upućuje na to koliko nisi upoznat sa W11.
Local account - može
Koji "Glupi MS Programi" koji se ne mogu lako ukloniti i zašto ih ukloniti ? Svi default programi su tu još od W7 ako ne i od pre, samo su neki osamrevljeni.

Može u Pro verziji. Još uvek. Koliko znam, samo su odložili obavezan nalog za Pro, trebalo je valjda od 22H2, ali nisu hteli da dolivaju ulje na vatru. Nisu potvrdili da neće biti obavezan. Možda nikada i ne bude, ali u tom slučaju se moj izbor OS-a svodi na časnu pionirsku Microsofta. A znamo koliko to vredi.

Cortana, Camera, Phone link.... manje više svo to đubre od MS-a. Nije to W11 novina, ali očekivao bi čovek da naredna verzija OS-a nudi više, a ne manje. Mislio sam da je winget sjajna stvar, ali i to je poluproizvod. Mogli su to da unaprede u W11

Da ne bude zabune, nisam ja iznenađen, jasno je meni šta MS pravi i ko im je ciljna grupa. Samo kažem da W11 ovakav kakav je, nije neki napredak vredan pomena. I da osim bolje hardverske podrške za poslednju generaciju procesora, ne nudi ništa posebno. Ok, i WSL2 je dobra stvar, verovatno i pokretanje Android aplikacija, kada bude radilo za sve i kako treba.

Dobar je Windows 11, treba samo malo vremena da se navikne. A kortanu i ostalo što ti ne treba možeš da isključiš, odnosno skloniš, i kao da ga nema.
Meni jedino isto smeta, kao kod Windows 10, što ponekad na shutdown moram da sačekam i do 5 minuta. Jednostavno kao da nešto čeka u pozadini, ništa se ne dešava, mogu koliko hoću puta da kliknem ponovo na shutdown, ali džaba. Posle par minuta on sam krene shutdown.
Ne znam, da li se još nekom ovo dešava?

U tome je poenta - neću da se navikavam, hoću da radim kako sam i do sada radio. Pre svega mislim na icon only taskbar. Druga stvar je što ako moram više vremena da provedem boreći se sa OS-om, umesto da korisitm aplikativni softver koji mi treba, onda čemu sve to. Priznali su sa su pogrešili sa Win8 i toliko velikom promenim UI-a (brzo 8.1, pa W10), i sad opet rade isto. Ok, možda razlika nije tolika, ali oni ignorišu svoje korisnike koji već 20 godina (zapravo više) rade na način koji im odgovara.

Možda ignorišu samo tebe ??? Nikako ne mogu da razumem ljude koji be da drugima uskrate samo da bi se njima ugodilo.

Ne znam... I ženi i meni je 11ca legla savršeno, plus radi bez greške. Local account , pogašeno i sklonjeno šta nam ne treba... Zaista mi nije jasnio šta ljudi toliko kukaju. :rolleyes:

Pre bih rekao da su ubacili više opcija

Nazad
Vrh Dno